hoşgörülü olmak için ne yapabilirim? yardım

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb arkadaşlar bi takım sorunlarım var.sORrunlarımın temelinde hoşgörü eksikliğimin olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlara karşı tahmmülsüzlüğüm var.Üstelik o tahammül edemediğim insan çok iyi biri ama hareketleri beni bitiriyor. O kişiyle konuşma demeyin sürekli görüşmek zorunda olduğum yakın biri. Hoşgörülü olmak için ne yapmalıyım? googledan araştırdım baktım ve güzel yazılar buldum fakat onları yaşantıma nasıl uyarlayabilirim teşekkürler

Aynı sorun bende de var ,bide pireyi deve yapmak Elimde değil hastalık mı ne?

Felsefemiz şu hanımlar:
"Yaradılanı sevdim, Yaradan'dan ötürü.."
Ben sevmekte güçlük çektiğim kişiler olduğunda hep bu sözü aklıma getiririm. Manası çok derindir, idrak etmeye çalışın.

sen zaten nasıl yapabilirim diye araştırmalara başladıysan ilk aşamayı geçmişsin demektir , hoşgörü gösteremediğin insann kötü biri olmadığının da farkındaymışsın ama bazı hareketlerine tahammül edemiyormuşsun , bence senden çok büyük biri değillse ona söyle hoşlanmadığın şeyleri. Aslında yöntem çoğu zaman basit _ konuşmak_ ama yapmayarak düzeltebileceğimiz şey bize zulüm oluyor... başlarsan çalışmalara bize de haber ver :) Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
bende de var sanırım o.
nasıl aşılır hiçbir fikrim yok malesef.

bir arkadasım var mesela karısındaki ne kadar alakasız ne kadar sacma sapan bişey bile söylese tamam canım ama böyle olsa daha iyi olur der ve tatlıya bağlar.
ben olsam sacmalama ya öyle olur mu derim.
tahammül edemiyorum sanırım dolayısı ile hoşgörü de gösteremiyorum.

karşındakini kırdıktan sonra hatalı olan tarafın sen olacağını düşün.
tahammül edemediğin kişininde aslında iyi bir insan olduğunu düşün.
belki birgün sana faydası dokunabileceğini düşün.:44:
sakin ve kibar bir kişi olduğunda herkesin senden güzel bahsedeceğini düşün.

Hep derim kendi kendime, hayat felsefemdir... "ya kırdığın gönlü yaradan seviyorsa.." korkarım söz söylemekten, kırmaktan...

Ya Sabır demeye ne dersiniz? O kişiye kızdığınızda, kızmıyorum insanları seviyorum deyip kendinizi frenlemeye çalışın. Bazen insanın tahammül gücü kalmıyor gerçekten. Kolay gelsin.

bana hep çok hoşgörülü oldugum söylenir, çokta sevenim vardir etrafimda :))

aslinda bunu nedenide aklimda bazi kişileri kalbimden (sevgimden) sildim ama mecbur herzaman gördügüm için, onlarla konuşamda söyledikleri beni hiç etkilemiyor ha konuşmuş ha konuşmamiş yani... ben böyle yapiyorum he birde bazen yaptiklarini görmezden gelip dedikleri kötü şeyleride unutuyorum hemen, başka çare yok zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…