• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sana gül bahçesi vaadetmedim

16 yaşında psikolojik sorunlar yaşayan bi kızın akıl hastanesine gitmesi ve tedavisi boyunca yaşadıkları düşündükleri anlatılıyor kitapta.
kiz yaşıtlarından daha zeki, uyum konusunda zorluk yaşayan bi kız. ailesinin durumu ve tutumu kızın hastalığı üzerinde çok etkili olduğu için durup bi içten kendimi de ele aldim:)

kendine ait bi dünyası var, o dünyanın kendi dili ve tanrıları var. kız gerçek yaşamla yr ismini verdiği dünya arasında kalmış.

mükemmel bi kitap değildi. ama türünün ilk örneği sanırım 1930 larva kadın bir yazar tarafından yazılması nedeniyle başlamıştım:)

yaban kızlar

köle ticareti yapılan zamanlarda geçen bi hikayeydi.
insanlar üç gruba ayrılmış. ales mantık soruları gibi beyin yakan bi evlenme ve toplumsal sınıf sitemi var.

neyse kahraman kızlar göçer bi köyden kaçırılıp köle yapiliyolar. abla aslında yakalanmiyo ama kız kardeşinden başka kimsesi olmadığı için adamları takip edip bile bile köle oluyo.

ismi olmayan minik bi bebegi de çalıyorlar adamlar. ona isim verip sonra da ölüme bırakmalarıyla basliyo asıl hikaye...
kısa bi kitap ben beğendim ursula abla ne yazsa beğenirim zaten:D

bilinmeyen adamın öyküsü
kitap 18 sayfa
evet gerçekten 18:D

bilinmeyen adayı bulmak için kraldan tekne isteyen bi adam, ona inanarak arkasından gelen bi kadın...
ikisinin minicik tatlı öyküsü:)
kesinlikle tavsiye ederim kısacık uyku öncesi masalı gibiydi:)

bitmeyecek öykü

çocukken cizgifilmini izledigim kitap 😁
cizgifilmle kitabın alakası yoktu tabi ama kitap çok daha güzeldi.
verdiği mesajlar çocuğun yaşadığı düşündüğü şeyler, kurgu harikaydi:)

bence ortak okumaya eklenebilir.
ilerde oğluma okutmak istediğim bi kitap:)

iki sehrin hikayesi

oku oku bitiremedim bittiğine cooooookkkk sevindim. kitap çok güzeldi konu cok iyiydi.

ama kadın basrolun ikonaligi mikemmelligi beni sinir etti:D:D
kadin herkesin sevgilisi her anlamda mükemmel. öyle bi kadın yok arkadaşlar olmasın da zaten. adam kafasındaki kadını yazmış:D :D

konuyu çok dagitmayim kitap baya iyiydi ama kadına gıcığım:D

su an kurma kız diye bi kitaba başladım:)

Screenshot_20211007-000115_E-Book Read.webp

yazmaya üşendim arkadaşlar konu bu:)
beşinci bölümdeyim 50 bölüm falan toplam.

beni taşlamayın ama suç ve ceza beklentimi karşılamadı. 30 yaşa kdr bkletmmeek ve öncesinde iyi kitaplar okumamk gerekmiş :/
bişey diyin bnna mesela neyinden en cok etkılendiniz ?
tabiki de bazı bölümlerı iyidi ama bütünüyle degerlendirdiğim için böyle bir yorumda bulundum.

Karamazov Kardeşler
Genel olarak kurgusu ,karakterleri baya iyi bir kitaptı. Konusunu kısaca yazmaya çalışıyorum; ayyaş, ipe sapa gelmez, güvenilmez , içmeyi alem yapmayı, , kadınları seven bir baba ve 4 erkek çocuğu var. Olaylar gelişir ve bir gün baba evde öldürülür . Katil kimdir?

Kitap okurken başta yoruldum. Olaylar, betimlemeler falan uzun geldi. Karakterlerin bazılarını, davranışlarını abartılı bulsam da davranışları, olayları düşünme şekilleri , gelecekle ilgili tahminlerinin çoğu çok tanıdık ve gerçekçiydi. Bir yerden sonra olaylar öyle hızlı, akıcı hale geliyor ki kitabı bırakamadım elimden. Baştaki sakin , gündelik olaylar sonrasında önem kazandı diyebilirim.
En beğendiğim kısım mahkeme sahnesiydi.
En sevdiğim karakter ise Fetükoviç. Yaptığı savunma efsaneydi.
En yoran karakter Dmitri K. Okurken bile o kadar yoruldum ki. Kendi içinde yaşadığı çelişkiler, davranışlarındaki tutarsızlıklar, düşünme şekli, sürekli değişen ruh hali . Drama prensi kendisi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X