Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Run Gülüzar run - Ayşegül Kocabıçak

90 lı yıllarda kız çocuğu olmanın, kadın olmanın zorluklarını anlatmış yazar. Yada anlatmaya çalışmış. Aile baskısı, toplum baskısı altında hayallerine ulaşamayan Gülüzar...

Aslında vermek istediği mesaj çok açık ama o vuruculuğu yakalayamamış yazar. Yani eğer toplumsal bir olay işlemek istiyorsan daha çarpıcı işlemen gerekiyor konuyu veya daha cesur. İçerik ana fikire fazla basit kalmış.
Beni kitaptan koparmayan ise; kitap günlükten alınmış gibi ve diyaloglar tatlı tatlı gülümsetti.

Gülizar gül yanaklı demek, Gülüzar olunca bir anlamı olmuyor.
Bu ülkede kadın olmak, var olmaya çalışmak gibi belki de...

Gece alması gereken ilacı gündü almış ve biliyosnz psikiyatri ilaçları çok hassas ilaçlar uzun bı tedavinin ortasındayız Allah selamet versin şifa versin tüm hastalara inşallah .
Geçmiş olsun Rabbim şifa versin

K kahvesizasla91 geçmiş olsun annene Allah şifa versin ferahlık versin.

Keira- Allah sana da ferahlık versin
Amin Teşekkür ederim bonus
Keira- Allah kalbine ferahlık versin inşaAllah
K kahvesizasla91 geçmiş olsun, Allah şifa versin annene inşaAllah
Amin mehfam cümlemizin kalbine inşallah
Geçer,geçiyor herşey zamanla…bunu,size çocuğunu tek başına büyütmeye çalışan bekar bir anne olarak yazıyorum
Allah hepimizin yardımcısı olsun

İnsanın anlam arayışı

Yazar Victor Emil Frankl
Kitabın konusu ilk kısımda yazarın toplama kampında yaşadığı bazı olaylar ve sonrasında 2. kısımda geliştirdiği Logoterapi arasındaki bağı anlatıyor.

Kitabı okurken çok üzüldüğüm ve anlayamadığım insanlıkdışı olaylar vardı. İlk kez bunları okumadım yada izlemedim ama her seferinde aynı şeyi hissediyorum. Ve bu durumlar her zaman, her millette, her yüzyılda ,dünyanın her yerinde yaşanmaya devam ediyor. Yazarımız ne zaman öleceğinden emin olsa bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Yaşadığı koşullar bilinçli eziyet, aç bırakılma, hakaret ,dayak, sefalet içinde ölsünler diye sürekli çalıştırılma.

Yazar diyor ki bizden herşeyimizi aldılar, paramız, ailemiz, kolumuzdaki saat, kıyafetlerimiz, hatta ismimizi bile. Son bir şey hariç; belli koşullar altındaki insanın kendi tutumunu belirleme özgürlüğü. Bunu alamadılar.

Detaya girmeden heryerde okuduğumuz, duyduğumuz benzer bir olayı anlatıp bitireyim . Yazarın bulunduğu toplama kampında bir tutuklu arkadaşı var, gördüğü rüya üzerine 30 mart tarihinde kurtulacağına inanıyor. Zaman geçiyor ama herşey aynı . tarih geliyor ama hiçbir değişme olmuyor. arkadaşı çok kısa sürede ölüyor . Yazar diyor ki; ölümü kayıtlara tifüsten kaynaklı olarak geçti ama gerçek öyle değildi. o umudunu kaybetti. Devamında da umut ve bağışıklık sistemi arasındaki ilişkiden bahsediyor.

Yazdığım kısımlar çok çok küçük bir kısmı. Asıl konusu ise böyle bir durumda bile insan nasıl yaşamının anlamını bulur ve nasıl her şeye katlanabilir ?
Kesinlikle tavsiye ederim.

Barış Bıçakçı-Bizim Büyük Çaresizliğimiz kitabını okuyorum.Ruh halime uygun sonuçta çivi çiviyi söker
Ondan sonra da ya Seyrek Yağmur'u tekrar okuyacağım ya da Alper Canıgüz-Cehennem Çiçeği okuyacağım. İyice dibi görmeden yukarıya çıkmak faydasız.

Gece alması gereken ilacı gündü almış ve biliyosnz psikiyatri ilaçları çok hassas ilaçlar uzun bı tedavinin ortasındayız Allah selamet versin şifa versin tüm hastalara inşallah .
Evet çok dikkatli olunması lazım. Çok geçmiş olsun

Filmi de var izleyin lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…