Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Akdağmadeni Kilisesi - Yozgat​

Akdağmadeni İlçesi Yeşildere (Tahmaz) Mahallesi'nde bulunan kilisenin 1862 tarihinde yapıldığı kitabeden anlaşılmaktadır. Ön cephesi kesme taş, diğer cepheleri kesme mermer taşlardan yapılmış olan kilisenin, ön kısmında yuvarlak kemerli giriş boşluğu bulunmaktadır. Kemerler ortadan iki adet yuvarlak, yanlarda ise iki adet köşeli taşlarla birbirine bağlanmıştır. Giriş kapısı yuvarlak kemer süslemeli ve kapı üzerinde 11, çerçeve altında 2 adet Grekçe kitabe mevcuttur.
Kilisenin iç kısmı dikdörtgen planlı olup, tabanı taş döşemelidir. Kilisenin içerisinde kiliseyi doğu, batı doğrultusunda üç eşit parçaya bölen sekiz adet yuvarlak sütun bulunmaktadır. Sütunlar birbirlerine yuvarlak kemer ve ağaç hatıllarla bağlanmıştır. Kilisenin iç kısmındaki sıva üzerinde yer yer haç ve geometrik süslemeler gözükmektedir. Söz konusu kilise binası G.E.E.A.Y.K. 'nun (Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu) 08.04.1983 tarih ve 4227 sayılı kararı ile koruma altına alınmıştır.

Yeni bir haftadan herkese günaydınlar
Kimler neler okuyor bir yoklama alalım
Yerdeniz Öyküleri'ne başlıyorum akşam. Eşlik etmek isteyen varsa beklerim

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx

günaydın herkese

hınzır kız, hala aynı yerdeyim elime alamadım.

kendi kitap grubumuzla gizli bahçeyi okuyorum. 40. sayfadayım

gunaydin kizlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…