- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Ben dün Babil Yaratılış Destanına başladım. Orda bir tanrıça Tiamat. BendeAaa alacaktım nerdeyse, almayayım mı
Günaydın efem
Çeşnigir Köprüsü - Kırıkkale
Çeşnigir Köprüsü Karakeçili ile Köprüköy arasında Kızılırmak üzerinde yapılmış tarihi bir köprüdür. Bilinen kaynaklara göre Çeşnigir Köprüsü ve yakınında bulunan han Selçuklu Dönemi'ne aittir. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte 13'üncü yüzyıla ait bir eser olduğu tahmin edilmektedir. 1402 yılında Ankara Savaşı’nın yapılacağı alana ilerleyen Timur'un ordusuyla bu köprüyü kullandığı rivayet edilmektedir. Çeşnigir Köprüsü, Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi esnasında Mimar Sinan tarafından yeniden yapılmıştır. Kapulukaya Barajı’nın faaliyete geçmesinden önce yol güzergahı üzerinde iken, sonraları köprünün ayak kısımları baraj suyu içinde kalmıştır. 110 metre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki köprü kayalık arazide sağlam temeller üzerine oturur. Kızılırmak içinde sağlam bir zemine oturabilmesi için orta bölümde belirgin bir eğim vardır.
Günaydınlar Kitap Kurtları
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
@Natsume
@UcanSupurge
@Aspasiaa
@Kukrim
@Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Nikinik
@kk birinci noteri
@Bonus
Jawlensky
@Orangegreysky
@Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
@Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
@MelodiminEsi
@Gelincik78
E Etkili Eleman
@M e r i d a
@pylz
A R Y A
@Look Up
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
hande_buse
Aaa alacaktım nerdeyse, almayayım mı
Ben dün Babil Yaratılış Destanına başladım. Orda bir tanrıça Tiamat. BendeLevaiz e sorcaktım Tiamat ‘ın konusu da mı böyle alayım mı diye
herkese günaydın
Çeşnigir Köprüsü - Kırıkkale
Çeşnigir Köprüsü Karakeçili ile Köprüköy arasında Kızılırmak üzerinde yapılmış tarihi bir köprüdür. Bilinen kaynaklara göre Çeşnigir Köprüsü ve yakınında bulunan han Selçuklu Dönemi'ne aittir. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte 13'üncü yüzyıla ait bir eser olduğu tahmin edilmektedir. 1402 yılında Ankara Savaşı’nın yapılacağı alana ilerleyen Timur'un ordusuyla bu köprüyü kullandığı rivayet edilmektedir. Çeşnigir Köprüsü, Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi esnasında Mimar Sinan tarafından yeniden yapılmıştır. Kapulukaya Barajı’nın faaliyete geçmesinden önce yol güzergahı üzerinde iken, sonraları köprünün ayak kısımları baraj suyu içinde kalmıştır. 110 metre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki köprü kayalık arazide sağlam temeller üzerine oturur. Kızılırmak içinde sağlam bir zemine oturabilmesi için orta bölümde belirgin bir eğim vardır.
Günaydınlar Kitap Kurtları
@Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
@Mrsay
@Natsume
@UcanSupurge
@Aspasiaa
@Kukrim
@Kitapkontesi
@YisYiri Hamsi
@yet07
Keira-
@Arrietty_
@ummhnisa
@Nikinik
@kk birinci noteri
@Bonus
Jawlensky
@Orangegreysky
@Limonsuzzcay
@_BuRc_
HAbibte
@fesang
@LADY VEGA
@-nemesis-
@mimesis
@sudem34
bir civciv annesi
@Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
@MelodiminEsi
@Gelincik78
E Etkili Eleman
@M e r i d a
@pylz
A R Y A
@Look Up
@ossllem
@kgokce
@Less-is-More
@Amanita
@Boncoboorkodos
hande_buse
merhaba
Ben sona yaklaştım, daha dur esas sinir olacak yerler gelmemiş :)))herkese günaydın
masumiyet müzesini yarıladım. uzun zamandır bir kitap karakterine bu kadar sinirlenerek okumamıştım. sonunu az çok tahmin ediyorum gibi sanki
Hoş buldummHayırlı gecelerGüvercin Gerdanlığı iyi gidiyor. Derviş de güzel gidiyor. İkisi iyi oldu bu aralar.
koza16 hoşgeldin canım
Aaa alacaktım nerdeyse, almayayım mı
Size kıyamam kendinize bunu yapmayınBen dün Babil Yaratılış Destanına başladım. Orda bir tanrıça Tiamat. BendeLevaiz e sorcaktım Tiamat ‘ın konusu da mı böyle alayım mı diye
İyiyim başkanım..sen nasılsınMerhaba canım. Nasılsın ?
Bende sipariş vereceğim benimde kapak kızı geldi ,yakın zamanda alışveriş yaptım şimdi almaya kalksam o kargo ücretine takılmamak için daha çok kitap aliyorum hesap kabariyor
Amazon Prime’la kargo ücreti diye bir şeyin varlığını unuttum benBende sipariş vereceğim benimde kapak kızı geldi ,yakın zamanda alışveriş yaptım şimdi almaya kalksam o kargo ücretine takılmamak için daha çok kitap aliyorum hesap kabariyor
Kurtarıcım benimSize kıyamam kendinize bunu yapmayın
Kurtarıcım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?