Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi günler. Taşınma işleri için eve geldik. Birkaç gün kızımla eşimle geçireceğiz hem de. Öldürmeye Değer Kişiler kitabı ile mayıs ayını kapatmış oldum.

Çokkkk teşekkür ederim

Selamlar. Ben Tutunamayanlar ve Kapak Kızı'na devam ediyorum. Eğer bugün okuyabilirsem kapak kızını bitirebilirim ama Tutunamayanlar ı bitirmem mümkün değil. Yani kalın kitap meydan okumasında ben elendim
Ben de elendim, yalnız değilsin . Moby Dick 60. sayfada kalakaldı. Kitabı bir yere götürmeyi geçtim evde okunmamış tarafı elimle tutmak bile o kadar zordu ki taşıyamadım resmen o kitabı.

İyi geceler. Kızımı uyuturken veya sabah uyanınca okumayı sevdiğim için iki kitabım onun yatağındaki yastığımın altındaydı. Hanımefendi bugün görmüş bunları ve bana dedi ki “Anneeee aynı anda iki kitabı birden okuyamazsın”
Çok biliyorsun sen ne zaman bu kadar büyüdün

Frigya Vadileri - Kütahya​

Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir üçgeninde, ‘‘phrygia Epiktetus’ ’(Küçük Frigya) dağlık yerleşimi olarak tanımlanan bölge, bugün ‘‘Frig Vadisi’’ adıyla anılmaktadır. İl sınırları içerisinde, merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Yeni Bosna Köyü'nden başlayıp, Kütahya’ya 54 kilometre uzaklıktaki Ovacık Köyü'ne kadar ilin doğusu boyunca uzanan alan; Sabuncupınar, Söğüt, İnli, Sökmen, Fındık ve İncik mağaralarının bulunduğu kuzey bölüm ile daha güneydeki Ovacık köyü, İnlice Mahallesi ve çevresini kapsar.
Kütahya’nın doğusunda eski bir yanardağ olan Türkmen Dağı'nın tüfleriyle örtülü olan Frig yaylaları; M.Ö. 900-600 yılları arasında Frigler tarafından iskan edilmiştir. Volkan tüfünün kolay işlenebilir bir kayaç olması Friglerin bunları oyma ve yontma yoluyla çeşitli amaçlarla kullanmalarını sağlamıştır. O dönemden ana tanrıça Kybele’ ye adanmış açık hava tapınakları, sunaklar ve kaya mezarları ile savunma ve barınma amaçlı pek çok yapı günümüze ulaşmıştır. Daha sonra Roma ve Bizanslıların da yerleştiği bölgedeki kilise ve şapellerde, kök boyalı haçlar, meander motifleri, yazı ve fresk izleri hala seçilebilmektedir. Frigler ve Bizanslar tarafından kayalar oyularak yapılan, ‘‘Deliktaş Kalesi’’ ve ‘‘Penteser Kalesi’’ denilen doğal kaleler yer almaktadır.
Frigler Hint-Avrupa kökenli oldukları halde kısa bir süre içinde Anadolululaşmışlar ve bir yandan İon öbür yandan Geç Hitit etkileri altında kalmış olmakla birlikte özgün ve Anadolulu bir kültür oluşturmuşlardır. Friglerin maden ve ağaç işçiliğinde, dokumacılıkta ürettikleri eserler İon piyasasında beğeni kazanmış ve bu ustalar tarafından taklit edilmişlerdir. Makara, kulplu bronz tabaklar ve bronz kazanlar; dönemin ‘‘teknolojik’’ bir başarısı olan altın, gümüş ve bronzlardan yaylı çengelli iğneler (fibulalar); değerli madenlerden giysi kemerleri, tokalar ve zengin bezemeli tekstil ürünleri; geometrik desenlerle süslü mobilya eşyası bunlar arasındadır. Topates denilen kilim sanatı, sonraki Anadolu uygarlıklarının kilim ve halı sanatlarını etkilemişlerdir. Bölge Kapadokya’yı andıran doğal kaya yapısının yanı sıra çam ormanları ile kaplı ilgi çekici bakir bir bölgedir.

Günaydınlar

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90

Günaydın

Günaydın. Sonunda Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü bitirdim. Kitap elimde süründü resmen. Aslında güzel bir kitap ama fazla ayrıntı var. Belki de şimdi zamanı değildi. Bu ay kafamı kitaplara pek veremedim. Bir kitapla bitiriyorum ayı malesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…