Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Taşhan - Afyonkarahisar​

Afyonkarahisar merkez Umurbey Mahallesi, Yemeniciler Çarşısı’ndadır. Hoca Üveys Hanı olarak da anılan bina, XVII. yüzyılın ortalarında Kadı Abdullah Efendi tarafından kareye yakın planda ve iki katlı olarak yemenici esnafının da katkıları ile yaptırılmıştır. Han, moloz taştan kargir olarak yapılmıştır. Taşlar sıralı olup, aralarında tuğla dizileri kullanılmıştır. Tuğla yapının kemer kaburgalarında, tonozlu geçişte, ikinci kattaki kapı önü revağında ve saçaklarda kirpi biçimi çıkmalar vardır. Yapıda düzgün kesme taş kapının söve ve alınlıklarında, pencere ve söve taşlarında ve ikinci kat kemer ayaklarında kullanılmıştır. Ana girişi güney köşede olup, büyük kemerli ve çift kapılıdır. Tonozlu girişin her iki yanında camekanlı odacıklar vardır.
Yapının ortasında üstü açık avlu vardır. İçerde odalar avluya açılır. Birinci katın güney duvarındaki orta kemer sonradan üçgen alınlıklı çift kapı ile kapatılmıştır. Alınlıklar arasında yuvarlak pencere vardır. Kuzey duvarında ise değişik ölçülerde kapı ve pencereler vardır. Katlar arasına oluklu sundurma konmuştur. İkinci kata çıkış, batı yönündeki taş ve ahşap basamaklı merdivenlerle sağlanır. İkinci katta dört yönde revak vardır. İkinci kat odaları bu revaklara açılır. Revaklar, tuğla kaburgalı ve sivri kemerlidir. Üst katın oda pencereleri küçük ölçüde ve karedir. Güneydoğu yönünde küçük dükkanlar, güneybatı ve kuzeybatı da ise bitişik dükkanlar yapılmıştır. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Taşhan, 2018 yılı Mart ayında kültür ve turizm hizmetine sunulmuştur.

Günaydınlar

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
hande_buse
koza16
The
L LADY VEGA
Pozitivite
Malvinaa
Ozzybal

herkese günaydın. kumru ile kumru harika ilerliyor

Günaydın, mutlu bir gün diliyorum.

Calcifer il dışına eşimin kardeşinin düğünü için gidiyoruz bugün. Üç dört gün sayfaya giriş yapamayabilirim. Dönünce de artık ağustos ayı okumalarına başlamak istiyorum.

Günaydın

Kızlar yıllık hedefinizi söyler misiniz tabloya ekleyeyim. Temmuz itibariyle hesaplayabilirsiniz

kgokce
koza16
@Tu me manques
Pozitivite
Merhaba sevgili calci aslında benim hedefim 36 kitap ancak 18 ini okuyabildim 2023 başından beri sizinle Mart nisandan beri bildiri verince listeye girmelerim Haziran'da oldu son iki ayı yazınca 6 kitap geçmişim.var o yüzden bu süreden sonrayı yazacaksak hedef 20 yazabilirsiniz 6 sini gerceklestirdim bu ayda 4-5 kitap olur okul sezonuna da ulaşırım yıllık hedef ise .

Selam kızlar. Eve temizliğe giriştim sabahtan beri baya yoruldum. Bugün yaşamak kitabını bitirebilirim umarım. kitap çok güzel bu arada

Kedi gezegeni bende var çünkü kedili olan ger şeyi alıyorun

Tutunamayanlara geçtim haftada bir elime alıp okuyorum
Uygulamadan Kızıl Kraliçe’yi okuyorum, çerezlik niyetine başladım.
Bu sabah kütüphaneye gittim Açlık Oyunları kitabını aldım, etkinlikte çıkan kitaptı bu ona başlayacağım.
Elimde de çok keyif alarak okuduğum Kızıl Çengi var öyle ki dün gece üçte oturmuş Cahide Sonku hakkında bir belgesel izliyordum youtubeda. Ne zaman Osman Balcıgil kitabı okusam yeni bir şeyler öğreniyorum. Yakın geçmiş konusundaki cahilliğime üzülüyorum bir yandan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…