Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki neden klasiklerden sayılmış ki Karamazov Kardeşler'i okudum o da 1.000 sayfaydı ama hiç böyle boş yerlerini görmedim
Yani bilmiyorum, kitaba haksizlik etmek istemiyorum ama cok fazla gereksiz ayrinti var. Bana birşey katmadigi icin de okuyasim gelmiyor

800 sayfa levin ve saçmalıkları
ne saçmalık hemde adam kitaba hiç bir şey katmıyor yaaa
Bence bizim anlamadığımız çok derin anlamlar içeriyor
buna katılıyorum, olaylarda da mesela bana çok saçma gelen şeyler kitapta kutsal bir şeymiş gibi bahsediliyor.
örnek Anna'nın kocası nın davranışına nasıl taptılar öyle, bizim ülkede ona başka bir şey diyorlar

Peki neden klasiklerden sayılmış ki Karamazov Kardeşler'i okudum o da 1.000 sayfaydı ama hiç böyle boş yerlerini görmedim

Yani bilmiyorum, kitaba haksizlik etmek istemiyorum ama cok fazla gereksiz ayrinti var. Bana birşey katmadigi icin de okuyasim gelmiyor
Bence çita çok yüksekti o sebeple hayal kırıklığı oldu. Ben kitaba kötü diyemem ama anlamsız derecede uzun.
100 sayfadan oluşan ama şaheser kitaplar okudum, Anna onu veremedi bana.

Genişşşşşşşşş 3 oda 1 salonnnn

Bence çita çok yüksekti o sebeple hayal kırıklığı oldu. Ben kitaba kötü diyemem ama anlamsız derecede uzun.
100 sayfadan oluşan ama şahaser kitaplar okudum, Anna onu veremedi bana.
Degil mi? Cok kisisel konular etrafinda donuyor. Toplumsal boyuta ulaşamıyor, sadece Levinin oldugu bolumlerde tarim iscileriyle ilgili bazi seyler geciyor ama o da tatmin edici degil. O yuzden cok sıkıldım ben

O bölümleri geçmeyeyim dedim belki bir şey var dedim okudum ama hiç bir şey yokmuş

Biz Ferfecir olarak kabul etmiyoruz bunu

Degil mi? Cok kisisel konular etrafinda donuyor. Toplumsal boyuta ulaşamıyor, sadece Levinin oldugu bolumlerde tarim iscileriyle ilgili bazi seyler geciyor ama o da tatmin edici degil. O yuzden cok sıkıldım ben
Katılıyorum. Levin in kısmı nasıl başlarsa başlasın kendi iç dünyasına dönüyor zaten. Hep vurucu bir mesaj arıyor insan, ortak olmasaydı benim okumam çok daha uzun sürerdi kesinlikle.

zaman ve kültür farkının büyük önemi vardır ama biraz şişirilmiş gibi işte

Ben yabancilarin kendi islerini fazlasiyla abarttiklarini dusunuyorum. Ozellikle Bati'li sayilan ulkeler kendi romanlarini, filmlerini ya da herhangi bir sanatsal faaliyetlerini goklere cikarmayi cok iyi beceriyorlar. Bunun reklamini da cok guzel yapıyorlar. Eminim onlardan cok daha iyi yazan yazarlar ya da oyunculuk yapan aktorler, aktristler hatta filmi cekilmeye deger insanlar vardir diger ulkelerde. Sanata ne kadar deger verdigimizle ilgili bu.

Ben bitirmezdim. Sevmedigim bir kitap olursa direk birakirim. Ortak diye okuyorum sadece.

Bu arada dün akşam Otomatik portakala başladım 10 sayfa kadar okuyabildim.
Bu sabahta; Onca yoksulluk varken - Emile Ajar okumaya başladım uygulamadan, aslında karınca duası gibi yazılar çok yoruyor ama kitabı araştırırken çok merak uyandırdı bırakamıyorum

Bence bu algı ile alakalı. Kültür meselesi. Ama çoğu klasikte böyle hissetmemiştim. Cidden okumak için zorladım kendimi.
Ve kendimden şüphe ettim acaba anlamıyor muyum veya zamanım mı değil diye.
Diğer arkadaşların da yorumlarını okudukça rahatladım sonra

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…