Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba kızlar, Pencereden'de 75. sayfadayım. Biraz ben yavaş okuyorum biraz da kitap yavaş ilerliyor.

Anna Karenina postlarını görüyorum seneler evvel okumuştum Anna'yı da inanın o zamanlar o kadar çok düşünmüştüm ki bu kitabın adı neden Levin değil de Anna diye yorumları okurken o günlerdeki serzenişlerim geldi aklıma. Ama ben Anna'yı Cem Yayınları'nın 4 ciltlik serisinden okumuştum, ciltler arası geçişte başka kitap falan okuduğum için beni baymamıştı ama tek kitap olarak okusam baya elimde dolanırdı. Çünkü hemen Pencereden kitabından bir alıntı ile halimi anlatayım: "... İlerleyemediği bir kitapla karşılaşınca kitabı bir kenara bırakıp okuma serüvenine başka kitaplarla devam edemezdi. O kitap bitene kadar, onu istemeye istemeye, kendisini zorlayarak alırdı eline kitabı, sıkılana kadar okurdu, bir görevi ifa eder gibi." İşte Levin'in bölümlerce anlatılan toprak meselelerini okurken zorla elime alıyordum.

Aynı şeyi geçen ay Karamazov Kardeşler'i okurken de hissettim orada da Dostoyevski ilk üç yüz sayfada Hristiyanlıktan, Hristiyanlık öğretilerinden, Straretz'likten falan o kadar çok bahsetmiş ki okuyana kadar ana konu olan Karamazov'ları kaçırıyorum neredeyse. 1000 küsur sayfalık kitap ama ilk bölümler o kadar uzatılmasa daha az hacimli ve okuması daha keyifli bir kitap olabilirdi. Kötü değildi elbette hatta psikolojik tahliller, buhran anlarının anlatımı va çok başarılı yazılmış İş Bankası Yayınları'nın çevirisi de muhteşemdi ama bana fazla uzun gelen bir kitap oldu Karamazov Kardeşler de Konstantin Dimitriç Levin de, pardon Anna Karenina da.

İyi akşamlar.
Salvatore - Anayurt kitabını bitirdim. Bahs edeyim bir az. Demek Unutulmuş Diyarlar diye bir kitap serisi var. 60+ kitaptan oluşuyor :) genel seriye dahil üçlü dörtlü şeklinde farklı yazarların yazdığı farklı serilerden ibaret. Okuduğum kitap da bu genel serinin Kara elf üçlemesi serisinden ) tabi bütün kitapları okumak gibi fikrim yok sadece fantastik edebiyatda meşhur, bilinen ve sevilen seri olduğu için merak etmiştim. Konusuna geldikte ise kara elflerden bahs ediliyor. Yeraltında mağaralarda, karanlık dünyada yaşayan acımasız, sevgisiz, amaçları sadece bir birlerini öldürerek yükselmeye çalışan elfler arasında kendi ırkından farklı olan Drizztin hikayesi anlatılıyor. Akıcı, rahat okunan bir kitap, yarattığı dünya da farklı. Biz elfleri güzel görmeye alıştık, farklı bir yorumla okumuş oldum. Üçlemenin diğer iki kitabını da okur sonrasına öyle karar veririm.

Yaw arkadaş mola mı versen biraz gözlerine yazık

Anamm şimdi onları da okursan ooo epey kitap olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…