Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgili Arsız Ölüm / Latife Tekin
İlk defa bu “büyülü gerçeklilik” akımına ait bir kitap okudum. Kitabı sevdim mi sevmedim mi çok kararsızım beni biraz yordu. Okurken başıma ağrılar girdi
Konusuna gelirsem eğer kitap iki kısımdan oluşuyor. İlk kısım Atiye’nin köye gelişiyle başlıyor köye alışması köylünün ona alışması anlatılıyor çok kısa zamanda köy yaşamına uyum sağlıyor. Köyde olan her şey hurafelere cinlere hacı hocalara bağlanıyor derken Aktaş ailesi köyden kente göçüyor ve kitabın ikinci kısmı başlıyor.
İkinci kısımda yine hurafeler var ama şehirde yaşamaya çalışan bir ailenin dramı da var alt metinde. Çocukların kendini kimliğini keşfetme arayışı gelinin kocasına yaranmaya çalışması. Anne babanın özellikle annenin çocuklar üzerinde ki baskısı. Bir taraftan sürekli iş arayışı. Kitapta sevdiğim şey ne klasik sıkıcı köy romanı havası var ne de köy sorununa ve göç konusuna toplumsal sorun olarak yaklaşmaması. Bu kendi başına Aktaş ailesinin romanı

S. King - Ceset bitirdim. Kingin iki kısa eseri yer alıyor kitapta.
Ceset. 12-14 yaş aralığında erkek çocuk grupu kasabada kayb olmuş bir çocuğun cesedinin yerini öğreniyor ve aramaya çıkıyorlar.
Hiddet. Kendi sınıfını rehin alan bir ergenden, sınıf arkadaşlarından bahs ediliyor. Çocuğun psikolojisi bozuk ama neden bu duruma geldi. Bu kitap fantastik, mistik öğe bulunmuyor. King kendi düşüncelerini dökmüş. Zaten ilk eserde yazar kendi hayatından da ipuçları vermiş, baş kahramana bir az kendinden katmış.

Önümüzdeki aylara senin sayende bir stephan king eklemeyi düşünüyorum ne önerirsin

Önümüzdeki aylara senin sayende bir stephan king eklemeyi düşünüyorum ne önerirsin
Hiç okumadıysan Sadist, Yeşil yol, Hayvan Mezarlığı en sevdiklerim. 22/11/63 çok övüyorlar, bazılarının en sevdiği eseri onu okumadım ama belki Nisan'da okurum.

Hiç okumadıysan Sadist, Yeşil yol, Hayvan Mezarlığı en sevdiklerim. 22/11/63 çok övüyorlar, bazılarının en sevdiği eseri onu okumadım ama belki Nisan'da okurum.
Hayvan mezarlığını ve yeşil yolu izlemiştim okuyabilir miyim bilmiyorum filmlerle aynı mı ki .sadiste bakarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…