• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugun daha okumam dedim Ama bos vaktim var 🌝
Türkcesi yoktu. Merak ettigim icin danca da olsa okumaliyim diye dusundum

Eklentiler

• 16277218973076976083337654610256.webp
    16277218973076976083337654610256.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 22
EDMONDO DE AMICIS - Çocuk Kalbi
3. sınıfa giden Enrico adındaki bir çocuğun günlük tutarak bir yılını anlatıyor. Yani İlkokul çağındaki Enrico adındaki italyan bir çocuğun okul ve sosyal yaşamını, çocuğun kendi ağzından anlatan bir romandır.
Kitap anlatırkan öğretici, eğitici yaşanılmış bilgilerde veriyor. Küçük küçük mesajlar. 7 den 70 e herkesin okuyabileceği bir kitap. Mesela benim annem 68 yaşında ve sonuna kadar kitabı okudu. Yani her yaşın okuyabileceği bir kitap.

Fırat Çakır- Sağlıkla Yaşa Kariyerin Olsun :
"Sağlıklı Yaşa Kariyerin Olsun" Sağlıklı bir yaşam sürerken kariyerini ve geleceğini güvenli bir şekilde inşa etmenin yollarını anlatıyor
Bu kitapta fiziksel sağlık, Mental sağlık, Zihinsel sağlık hakkında bilgiler veriyor. Sağlığımız olmadan , kariyerin olamayacağından bahsediyor. Kariyerimizi , nasıl sağlam sağlıklı temellere kurabiliriz , ondan bahsediyor.
Hatta beslenme , egzersiz, uyku , kişisel gelişim ve zihinsel sağlık yönünde bilgilerde veriyor.

GEORGE ORWELL- 1984

Büyük Birader George Orwell tarafından kaleme alınan 1984 adlı romanda yer alan kurgusal karakterlerden biridir. Romana göre en ileri safhada bir totaliter rejimle yönetilen, iktidar partisinin kendi çıkarları uğruna halkı üzerinde büyük baskı kurduğu Okyanusya ülkesinin gizemli diktatörüdür.
Büyük Birader'in Zafer Meydanı'ndaki dev tele-ekranlara yansıyan yüzü Orwell'in betimlediği toplumda her bir birey tele-ekranlar aracılığıyla yetkililerin sürekli göz hapsi altındadır. Gözetim altında oldukları durmaksızın insanlara "Büyük Birader seni izliyor" sloganıyla anımsatılmakta ve bu, ülkede uygulanan propagandanın özünü oluşturmaktadır. Yapmaya çalıştıkları durum bu.
Yani baskıcı, herkesin her şeyine karışan, evlere ve özel hayata kadar kamera sokan bir devlet tasvirini anlatmaya çalışıyor yazar.

Mesela zina , eş cinsellik , zevk için ilişkiye girmek, evlilik dışı birlikteliği yasaklamışlar ve yapanada idam cezası veriyorlardı.. Ama Winston baş kahraman, bir kız Julia tanışıyor. Onunla ilişkiye giriyor. Bir erkeğin ve bir bayanın birlikte ilişkiye girmesi bile yasak. Bunlarda aslında bu duruma karşı oldukları için ilişkiye giriyorlar. Partiye karşı gelmek içindi. Ama bir süre sonra birbirlerine aşık oluyorlar
Bir gün Winston ve Julia ' yı birlikte görüyürlar ve yakalanıp hapise götürüyorlar. Julia Winston dan ayrılıyor. İşkence görüyor. İşkencenin amacı Witson'u istedikleri duruma çekmektir . Partinin istediklerini yaptırmaktır amaçları. Büyük biraderi sevmek ve kabul etmek özgürlük köleliktir, Tanrı iktidardır, iki kere iki beş eder , savaş barıştır, cahillik güçtür gibi kavramları benimsetiyorlar.
Bir gün Winstonu sarbest bırakıyorlar. Julia ile yolda karşılaşıyorlar. Ama eskisi gibi yakın olmuyorlar . Winston artık büyük biraderi bu sefer gerçekten kabul ediyor. Benimsiyor . Yaşıyor. Seviyor. Her şey yoluna Büyük Biraderin istediği şekle giriyor. Bu romanda burada bitiyor.

Neden 1984 denilmiş bu kitaba?

Bunun nedeni ise Orwell'ın kitabın yazımını 1948 yılında tamamlamasıdır. Orwell, 1948'in son 2 rakamının yerlerini değiştirmeye karar verir. Böylece kitap, 1984 adı ile basılır.

GEORGE ORWELL - HAYVAN ÇİFTLİĞİ

Bu bir fabl kitabıdır. Hayvan çiftliğinde , bize verilmek istenen her insanın içinde diğerlerine karşı üstünlük kurma isteği olduğunu ve tüm insanların eşit koşullarda ve özgürce hayvan çiftliği romanında insanlar tarafından zulüm gören hayvanlar bir gün devrimi gerçekleştirir ve yönetimi ele geçirir.
Hayvan Çiftliği’nin başkişileri hayvanlardır. Bir çiftlikte yaşayan hayvanlar, kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp çiftliğin yönetimini ele geçirir. Amaçları daha eşitlikçi bir topluluk oluşturmaktır. Aralarında en akıllı olan domuzlar, kısa sürede önder bir takım oluşturur; ama devrimi de yine onlar yolundan saptırır. Ne yazık ki insanlardan daha baskıcı, daha acımasız bir diktatörlük kurulmuştur artık.
Bay Jones baskıcı, hayvanlara karşı diktatör biriydi . Hayvanlar istalasına uğrayıp Bay Jones'i Bey Çiftliğinden kovdular. Hayvanlar da kendi kurallarını koyup, Bey Çiftliği adını, Hayvan Çiftliği olarak değiştirdiler.
Yeni kurallar:1. İki ayaklı harkes düşmandır.
2. Dört ayaküstündeki herkes ya da kanatları olan herkes dosttur.
3. Hiçbir hayvan kıyafet giymeyecek.
4. Hiçbir hayvan yatakta yatmayacak.
5. Hiçbir hayvan içki içmeyecek
6. Hiçbir hayvan başka bir haycanı öldürmeyecek.
7. Bütün hayvanlar eşittir .... gibi buyrukları kabul ettiler. Kendi özgürlüklerini kurdular. Kendi çiftliklerinde çalıştılar . Çiftliğin düzenini bu hayvanlar sağladılar. Her işi bu hayvanlar yaptılar. Kendilerinin ihtiyaçlarınıda kendileri karşıladılar.
Bay Jones çiftliği hayvanlardan almak için kendi adamlarıyla plan yapar ve çiftliği basar. Sonunda hayvanlar kazanır. Ve Bay Jones geldiği arkadaşlarıyla birlikte geri döner.
Bir süre sonra çiftlikte hayvanlar arasında anlaşmazlık çıkar. Çiftliğin başındaki yani yöneten hayvanı görevinden alıp(Snowball) yerine başka birini getirirler. ( Napoleon) Bu ikisi domuzdur. Burada domuzlar daha güçlü gösteriliyor.
Herşey yolunda gider. Herkes çiftlikte çalışır. Herkes görevini layıkıyla yapar çiftlikte.Ama birgün Bay Jones in Hayvan Çiftliğinde bir adamı varmış. O da hayvan çiftliğinden attıkları Snowball'mış. Snowball'ında , Snowball'a yardım eden hayvan çiftliğinde adamları varmış. Tüm bunlar ortaya çıkınca çiftlikte savaş çıkmış . Bazı hayvanlar ölmüş.
Tüm hayvanlar Napoleon'a minnettar olmuşlar.
Ama başta koyulan 7 kurallar tek tek azar azar değiştiriliyormuş.
Zamanla herşey çıktı ortaya . Napoleon'un kötü biri olduğunu. Aslında amacının Hayvan Çiftliğinin Bey Çiftliği yapmak istemesi. Baştaki 7 kurallarının hepsini tek tek tam tersini yapmak istemeleri. Herşeyin bir oyundan ibaret olduğu çıktı ortaya. Hayvan Çiftliği de tekrar ilk adını Bey Çiftliği olarak alır. Hikayede burada biter.

DOĞAN CÜCELOĞLU - SAVAŞÇI

Yazar Doğan Cüceloğlu'nun , bir öğretmen olan Arif Beyin iç çatışmalarına psikolojik yöntemlerle çözüm bulma çabalarını konu alan, çoğunlukla söyleşi şeklinde yazılmış bir kitaptır.
Hayat boyu yaptığımız davranışlar hakkında sorduğumuz neden ve niçin sorularını cevaplayabilmenin en önemli şartı kendi benliğimizin ve çevremizin farkına varmaktır düşüncesini anlatmaya çalışıyor.

DOĞAN CÜCELOĞLU - İÇİMİZDEKİ BİZ

Bu kitapta aile yaşamı, komşuluk ilişkileri, ekonomik ve politik yaşam bu güven üstüne kurulduğunu, sen-ben anlayışı üzerine kurulmuş aile ve iş yaşamının sorunlarını irdelemekte ve çözümün BİZ Bilinci'nde yattığını anlatıyor.
8 kısımdan oluşuyor. Kitapta bireysel yaşamımızda, aile yaşamımızda, yaşamımızın her yönünde içimizdeki BİZ'i temel almadıkça anlamlı, doyumlu ve sağlıklı bir yaşama düzeni oluşturmamız olanaksız olduğunu , İçimizdeki BİZ, kalite bilincinin temeli olduğunu anlatmaya çalışıyor .
İçimizdeki Biz , yaşamımızdaki dayanışma gerçeğinin temeli olduğunu, bu gerçeği yaşayan insanlar birbirlerine güven duyduklarını, aile yaşamı, komşuluk ilişkileri, ekonomik ve politik yaşam bu güven üstüne kurulacağından bahsediyor. Böyle bir toplumda trafik ışığında motoru durduran arabanın sürürcüsüne yardım eli uzanıp; çocukların ve toprağın geleceğine sahip çıkıldığını, evlerin içi kadar sokakların ve kentlerin temizliğine de önem verildiğinden bahsediyor.
Dayanışma bilincinin olmadığı yerde, Sen -Ben Anlayışı hakim olduğunu, evrendeki dayanışma gerçeğinin fark edilmesi BİZ Bilinci'nin temelini oluşturduğundan bahsediyor.

Sen-Ben anlayışında sadece kendini düşündüğünü, bencil olduğundan bahsediyor. Sen -Ben Anlayışın kırıcı ve yanlış olduğunu gösteriyor.

BİZ Anlayışında ise , insana değer verdiğinden, insanların birbirlerine eşit olmasından bahsediyor.
İnsanın önemli olduğunu ve BİZ Anlayışın yapıcı olduğunu, doğru olduğunu gösteriyor Kimse kimsenin işlediği hatadan, bir başkasını suçlamayacağını, kendisinin sorumlu olduğunu anlatmaya çalışıyor .

😊

Oglumu yetistiriyorum kitabi bitti. Kitap erkek cocuklarinin dogumdan 24 yasina kadarki olan gelisimsel surecini anlatiyor.bir erkek cocugu annesi olarak ders aldigim,hayatima katacagim cok guzel bilgiler edindim. Bikacini sizlerle de paylaşmak isterim.
"Okumak icin bos vakit arayan,zaten bastan kaybetmis demektir.cunku,dunyada var olan bir insan icin bos vakit arayisi oldukca mantiksizdir.hayatin kendisi doludur.ayni zamanda okumak,eglencelik cerez degil ki,bos vakitte yapilsin.ciddiyet ister.bunun icin de bos vakite degil,var olan vakti kullanmaya gerek vardir.ciddi isler icin vakit aranmaz,vakit olusturulur." Bu kisim 12 yasindaki erkek cocuk bolumunde anlatılmış.
"Gör-yap-ögren tekniğiyle, once sizi izlemesine,sonra izlediği seyi kendi kendine yapmasına,sonra da nasil yaptigini size göstermesine izin verin." Bu kisim da 5 yas erkek cocuk bolumunde anlatilmis.(oglumda 5 yasinda bu arada😊)
Ağustos ayı icin ilk kitabim jane eyre. Yarin basliycam insallah. Guzel bir temmuz gecirdigimi dusunuyorum😍

benim günüm ayamadı :KK43:
bir arkadaşımın manavgatta diğerinin marmaristeki köy evleri yandı, hatta köyleri yandı.
topiği değiştirmiyim ama bugün öyle videolar atıldı ki bana tv de gördüklerimiz hiçbir şey.
kafam yerinde değildi hiç girip bakamadım yani ondan :KK43:
Hepimizin aklı orada😐
Güzel haber almak için bekleyip duruyoruz.

İyi geceler canım kızlar💚

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X