HPV 16 kolposkopi+leep+patoloji süreci

janedoe96

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
19
6
1
28
Herkese merhabalar, sürecimi anlatıp fikir almak ve vermek istiyorum. 28 yaşındayım, bekarım. İlişki sonrası kanama ile birlikte jinekoloğa başvurdum. Smear testim negatif çıktı. HPV sonucum 16, 44 ve 52 pozitif geldi. Doktorum kolposkopi ve gerekirse leep işlemini aynı anda yaptığını söyledi. Genel anestezi ile bu işleme girdim ve çıktığımda leep işlemi de yaptığını öğrendim. Bana lezyonların fotoğrafını gösterdi CİN1 seviyesinde gelmeyeceğini 2 ve 3 olabileceğini söyledi. 1 hafta sonra çıkan patoloji sonucuma göre tamamı CİN1 geldi. Leep işlemimin boyutu da 2x1.5x0.8 şeklinde önemli olan derinlikmiş o da 0.8 herhangi bir rahim ağzı kısalığı yaşatmayacak seviyedeymiş ama benim kafamı karıştıran gereksiz yere CİN1'den mi leep işlemi oldum kendi kendine geçer miydi, sonuçta rahim ağzı tıraşlandı ve bir daha eski halini almayacak büyük ölçüde iyileşse de, aynı durumu yaşayanlar var mı? bu süreci de kimseyle paylaşamadığım için sizlerle sohbet etmek istedim.

Yani siz cin1 den mi leep oldunuz? Cin1 e normal şartlarda leep yapılmıyor yaşınızda küçük zaten neden öyle bişey yaptı ki doktorunuz

Normal şartlarda Kolposkopi sonucuna göre leep yapılırdı. Fakat sizde zaten en tehlikeli tür varmış. Yani tür 16. Bunun kendi kendine geçme ihtimali maalesef yok. Zamanla cin2-3 olması çok daha yüksek ihtimaldi. O yüzden bence içiniz rahat olsun. Rahim ağzının daha büyük oranda telaşlanmasına sebep olabilirdi cin2 ya da 3 olmasını beklemeniz. Yani lezyon alanı artabilirdi. Rahim ağzının kısalmamış olması büyüm bir artı, ilerde hamilelikte sıkıntı yaşamazsınız yüksek ihtimalle. Başka bir riski de yok zaten hamilelik dışında. Bu arada hpv aşısı olmanızı öneririm, doktor da mutlaka önermiştir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Yani siz cin1 den mi leep oldunuz? Cin1 e normal şartlarda leep yapılmıyor yaşınızda küçük zaten neden öyle bişey yaptı ki doktorunuz
Bugün kontrol randevum vardı doktor patoloji ile kolposkopi farklı geldi ben de şaşırdım dedi kendisi hala cin 1 olmadığını düşünüyor isterseniz tekrar parça alıp gönderelim patolojiye dedi ama zaten 2 ya da 3 gelse de fark etmeyecek artık cerrahi sınırın pozitif olsa bile bir işlem yapmayacaktım bekleyecektik 6 ay dedi

Merhaba teşekkür ederim detaylı yorumunuz için aşılarımı tamamlayacağım bu hafta ikinci dozu oluyorum. Gereksiz yere mi leep oldum diye düşündüm ama doktor kolposkopi ile biyopsi uyumsuz geldi dedi kendisi alınması gereken lezyonlar görmüş bu arada ben de buralarda çok fazla şey okudum telaş içinde ama leep olanlar da bir nebze rahatlayabilir tıraşlanan rahim ağzı büyük oranda iyileşiyormuş küçük bir fark kalıyormuş umarım herkes atlatır ve bir daha yaşamaz

Merhaba bende de hpv 16 mevcut. kendi kendine geçme ihtimali yok diye birşey söz konusu değil. diğer tiplere göre sadece biraz daha uzun bir sürede vücuttan atılıyor. Cın1 de takip ediliyor bunu tanınan doktorlar da söylüyor zaten.

Şahsen ben hpv 16 taşıyıcısı olduğumu öğrendiğimde doktorum (Antalya’da çok tanınan bir doktor) takibi yapılır, bazı şeylere dikkat etmelisin demişti. 2 sene içerisinde cin3 sebebiyle leep olmak durumunda kaldım. Üstelik kendimi bildim bileli sağlıklı beslenirim, sigara ve alkol kullanmıyorum. Düzenli tahlillere, kontrollere, 6 ayda bir yapılan kolposkopilere, ilaç tedavilerine ve bağışıklık güçlendirici takviyelere rağmen bu şekilde ilerledi. Ve hatta bu doktorum aşıyı da benim tercihime bırakmıştı.

Sizinki çok iyimser bir yaklaşım. İhtimali yok demeyeyim de istatistiklere göre %30 ile %60 arasında oran veriliyor dünya geneli için. Yüksek ihtimaller değil diyeyim.

Hayattaki en büyük pişmanlığımdır, kendi kendine geçecek cümlesine inanmam ve aşı olmamam. Sonuçları benim için çok ağır oldu, dilerim hiçbir kadın için olmasın.

Son düzenleme:
Merhabalar çok geçmiş olsun 2 senede hangi aşmadan cin3 e ilerledi gerçekten üzücü bir durum. Cinsellik var mıydı acaba hayatınızda

İşte şimdi korktum.. Doktorum bana geçte olsa vücuttan atılır demişti. İlk doz aşımı oldum. Takviye vs kullanıyorum deflagyn vermişti doktorum. Birde onu kullanıyorum tabi. İşin garip tarafı ben evliliğimim ilk gününden beri prezervatif kullanıyorum. Nasıl bulaş oldu bilmiyorum. Şuan ilişki yok ama ben ne yapacağım bunu da bilmiyorum. Altı ay sonra kontrolüm var. Cın1 den hemen leep seviyesine gelmem inşallah.

geçmiş olsun aşılarınızı tamamlayın bu süreçte, papiflor inmuno takviyesini kullanıyorum ben çok etkili olduğunu söylemişti doktorum. Leep seviyesine gelirse de endişe etmeyin rahim ağzı büyük ölçüde eski haline dönüyormuş

Aşı olmak bu süreçte bence en önemli şey. Zaten korunmakla da iyi yapıyorsunuz. Yine de bulaşması çok garip gerçekten illet bir şey. Ben sizde ilerleyeceğini sanmıyorum. Ama ilerlese bile leep’ten korkmayın. Negatifi görene kadar 6 ayda bir test verirsiniz.

Evet ben hpv testi yapılırken çok rahattım birşey çıkmayacak diye. Ama şok oldum. Prezervatif yeterince korumuyor dedi doktorum. Evliyken cinsellikten uzak durmak biraz sıkıntı. Prezervatif ile yine ilişki yaşasam yine bulaşacak o zaman

Eşiniz de aşı olsun, böylece karşılıklı bulaş riskini azaltmış oluyorsunuz. Biz öyle yaptık açıkçası doktorumun yönlendirmesiyle. Tabi erkeklerde bunun testi yapılamıyor kadınlardaki gibi ama en azından benim testlerimin negatif çıkmasından işe yaradığını anlıyoruz. Maalesef zor evliyken bunu yaşamak. Ben ilk öğrendiğimde çocuk istediğimiz için aşı olmamıştım. O zaman gittiğim doktor da ister ol ister olma demişti. Keşke dinlemeyip olsaydım. Neticede çocuk da olmadı, hpv de ilerledi. Aşı dozlarını tamamlayın siz, takviyelerle inşallah ilerlemez. Aşı zaten yüksek oranda koruyor tamamlandıktan sonra.

erkeklerde sürüntü testi ile bakılıyormuş ancak onu da siğil olmadığında almıyor üroloji doktorları biz de baktıramadık erkek arkadaşımda ama o da 3 doz aşısını tamamlayacak benim de korkum leepten sonra bir daha pozitif çıkmak ve lezyon oluşması. Siz nasıl bir yol izlediniz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…