HPV 16

Ben aşı oldım bir buçuk sene önceki siğillerim tekrar çıktı

2022de başlayan ve tam bugün 05.01.2026 da negatif sonucu aldığım öncelikle manevi ve diğer olarak beni maddi anlamda zorlayan ama asla pes etmediğim hastalık.. ilk siğilimi fark ettiğimde bir devlet hastanesine gidip muayene oldum doktorun yanlış yönlendirmesiyle bu siğil değil dendi ve evime geri döndüm şans eseri bir arkadaşımın kontrole gidicem korkuyorum sende gel demesiyle bir özel hastaneye gittim ve kontrol olmak istedim orda siğil olduğu ve alınması gerektiği söylendi hemen alınıp incelemeye yollandı ve siğil olduğu ortaya çıktı çok saçma bir tavırla erkeklere güven olmaz neden böyle şeyler yasıyorsunuz tavırları olan doktor benide dahada strese sokmustu bile. Sadece folik asit yazıp yolladı her hangi bir smear ve hpv testi yapmamıstı bile . Tabiki içime kurt düştüğü için baska bir devlet hastanesinden randevu alıp smear testi yaptırdım sonucumda anormallik çıktığı için onkolojiye yönlendirildim ve hiç bir uyuşturma işlemi yapılmadan kolposkopi yapıldı çok mu acılıydı hayır değil tabiki dayanılır bir acı ama insan bilmediği şeyden korkuyor işte.. kolposkopi sonucum CIN1 di ve doktor sadece sigarayı bırak vitamin kullan diyip beni gönderdi. Ne kadar önemli bir doktorun hasta yaklaşımı genç yaşıma rağmen kimse biraz destek olmak istemedi bu gittiğim 3. Doktor olmasına rağmen yine aynı tavırla karşılaştım. Bu süreçte yeni siğillerim çıkmıştı ve o iğrenç kokulu siğil kremlerini bolca kullananlardan biri de benim ama ne yalan söyleyim işe yaramıyor değiller...Yaklaşık bir 6-7 ay sonra tekrar smear vermek istedim ve istanbul avrupa yakasında özel bir muayenehanede smear verdim . Sonucumda yine anormallik çıkınca tekrar kolposkopi yapıldı bu sefer lokal anestezi ile ve doktorumun mükemmel ilgi ve alakasıyla gönlüme biraz da olsa ferahlık gelmişti. Ama maalesef ki sonucum bu sefer CIN2 olarak çıktı ve leep yapılması gerektiği söylendi. Diyorum ya insan bilmediğinden korkar ayaklarım titreye titreye bekledim işlemden önce son anda bile yaptırmayıp gidesim vardı. Leep oldum sınırlarım negatif gelmişti ve 6 ay sonra tekrar smear vermem gerektiği söylendi . Bu 6 aylık sürede aşılarımı oldum ve AHCC kullandım sigara bırakmam gerektiğini söyledi doktorum ama bunda çokta başarılı olamadım kullanmaya devam ettim belki bırakmış olsam daha hızlı atlatabilirdim bilmiyorum. Neyseki iyi doktorlarla ksrşılaşmıi moralimi yükseltmiştim bile. 6 ay daha geçti tekrar smear ve hpv testi verdim smearim normal fakat hpv 16 ım hala pozitifti bu durumda bazı doktorlar kolposkopi öneriyor fakat doktorum beini daha fazla yormak istemediğini bir sonraki teste kadar kolposkopi yapmayacağını söyledi ve bana Deflagyn kullanmamı önerdi. Deflagyn benim hpv 16 yenme sürecimde çok büyk rol oynadı sanırım çünkü 6 ay sonra hpv 16 negatife dönmüştü bile sadece hpv 56 pozitifliği devam ediyordu ve smearim ascus çıkmıştı ama doktoruma bin şükür yine moral bozmamam gerektiğini zoru atlattığımızı söylemişti bir sonraki testime kadar birde papliocare kullandım 6 ay boyunca aralık 2025 de verdiğim smear ve hpv testim bugün itibari ile tertemiz geldi. Anlattığımdan anladığınız kadarıyla benim için çok uzun ve çok yorucu bir süreçti insan yanındakilerle paylaşabilse bile, acaba ölecek miyim kanser mi oldum diye diye kendini bitiriyor ama bana güvenin ki bunlar gelip geçici tabiki böyle diye koyvrrmek olmaz kontrollerinizi ihmal etmeyin ama kendinize öncelikle size tatlı dille bu hastalığı anlatacak bu hastalığın yaygın olup bu kadar korkulmaması gereken bişey olduğunu söyleyecek bunları tıbbi olarak açıklayabilecek bir doktor bulun inanın çok güzel hekimlerimiz var . Asla moralinizi bozmayın herşeyden önce kendinizi çok sevin üzlmeye inanın değmiyor herşey geçer stres bir çözüm değil sağlıklı beslenin mutlu olun ve size kendinizi kötü hissetiren kimsenin yanında durmayın (doktor bile olsa). Aşı muhakkak olun. Ahcc hakkında çok youm yapamayacagım ama deflagyn ve papliocare bana iyi geldiğini düşünüyorum sizde doktorunuza danışın ve onayları olursa kullanın ben doktor değilim bunun yorumunu yapamam . Herşey gönlünüzce olsun her güne mutlulukla uyanın ne leep ne kolposkopi sizi korkutmasın hepsi bizim sağlığımız için ve acılı ağrılı işemler değiller sadece bilmediğimizden korkuyoruz, ben bilen biri olarak kefilimki sizi korkutacak bir işlem ortada yok inanın . Sizi tanımasamda seviyorum sizde kendinizi sevin ve hep iyi hissetmeyr bakın. Bırakın kötüler kötülükleriyle kalsın iyi insanlarla birlikte olmak size iyi gelir . Benden bu kadar hepinize şifalar diliyorum.

`