• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv 18/45lt süreç hakkında yardım

bahrliseyler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhaba 2 yıldır evliyim ve daha yeni geçen ay HPV 18 olduğumu öğrendim. Sonrasında bugün kolposkopi yapıldı. Asust ve hpv18 45 belirtlileri bulunmakta. Nasıl geçti bana bulaştı bilmiyorum 28 yaşındayım çocuk istiyorum diye kontrollere gittiğim de bunu öğrendim sigara kullanmıyorum aşımı da vurdurdum ama süreçten korkmam gerekiyor mu çok yüksek dedi doktor gözümü korkuttu benim gibi olanlar için süreç nasıl geçiyor bu çocuk istememe yapmama engel bir durum mu ? Papivex diye bir ek gıda önerdi doktor 2 hafta sonra bazı tetkikler için gel dedi kolposkopi sonuç u da 1 2 aya çıkar deniyor korkmam gerekiyor mu ? 🥺

Merhaba çok geçmiş olsun. Gebelik isteyen hastalar için özellikle de yaş ilerlemişse doktorlar gebe kalınmasında bi sakınca görmüyo. Tabi siz yine de doktorunuza danışarak ilerleyin. Kolposkopide biyopsi örneği alınırsa ona göre bir yol izlersiniz. Hpv takip edildiği sürece bi sıkıntı yaratmaz. Sigara kullanmamanızın ve yaşınızn avantajı büyük. Kan değerlerinize düzenli baktırın. Ben şu an b12 ve d vitamini kullanıyorum. 2 ay vajinal flora dengesi için lactogyn probiyotik kullandım şimdi ara verdim. Aynı zamanda pcos için de tedavi gördüğüm için daha fazla ilaç takviye kullanmak istemedim bana inanılmaz hasta hissettiriyo. Sürecin belirsizliği, sonuç bekleme stresi derken virüsten çok psikolojik boyutu kötü. Ayrıca tavsiyem internette çok fazla şey okumamanız çünkü herkesin süreci yaşadıkları farklı

Merhaba çok geçmiş olsun. Gebelik isteyen hastalar için özellikle de yaş ilerlemişse doktorlar gebe kalınmasında bi sakınca görmüyo. Tabi siz yine de doktorunuza danışarak ilerleyin. Kolposkopide biyopsi örneği alınırsa ona göre bir yol izlersiniz. Hpv takip edildiği sürece bi sıkıntı yaratmaz. Sigara kullanmamanızın ve yaşınızn avantajı büyük. Kan değerlerinize düzenli baktırın. Ben şu an b12 ve d vitamini kullanıyorum. 2 ay vajinal flora dengesi için lactogyn probiyotik kullandım şimdi ara verdim. Aynı zamanda pcos için de tedavi gördüğüm için daha fazla ilaç takviye kullanmak istemedim bana inanılmaz hasta hissettiriyo. Sürecin belirsizliği, sonuç bekleme stresi derken virüsten çok psikolojik boyutu kötü. Ayrıca tavsiyem internette çok fazla şey okumamanız çünkü herkesin süreci yaşadıkları farklı
Çok teşekkür ederim ilk başta çok etkileniyorsun ama sonrasında bekledikçe alışıyorsun b12 ve d vitaminleri kullanmaya başladım. Bakalım biyopsi de ne çıkıcak inşallah bu sürecide atlatır. Çocuk sahibi olurum 🥺

Çok teşekkür ederim ilk başta çok etkileniyorsun ama sonrasında bekledikçe alışıyorsun b12 ve d vitaminleri kullanmaya başladım. Bakalım biyopsi de ne çıkıcak inşallah bu sürecide atlatır. Çocuk sahibi olurum 🥺
İnşallah sonuçlarınız tertemiz gelir. Benim smear ascustu ve biyopsi sonuçlarım lsil gelmişti. 2 buçk ay sonra verdiğim smearda da ascus geçmişti tertemiz çıktı. Tabi en net sonuç biyopsi ama ascus çıktıysanız aklınızda bulunsn. Kaç yerden örnek alındı 4 mü?

İnşallah sonuçlarınız tertemiz gelir. Benim smear ascustu ve biyopsi sonuçlarım lsil gelmişti. 2 buçk ay sonra verdiğim smearda da ascus geçmişti tertemiz çıktı. Tabi en net sonuç biyopsi ama ascus çıktıysanız aklınızda bulunsn. Kaç yerden örnek alındı 4 mü?
Hiç bilmiyorum onan anlamadım. Normalde kolposkobi yapılacaktı bende o an bakarlar bir şey yok der yollarlar diye düşündüm ama içerden hem öksürterek bi parça aldılar hemde ince ip gibi birşey alıp bir bardağın için su gibi şeyler karıştırıp yolladılar o zaman anladım işte hücrelerde farklılık olduğunu sonuç için 1 2 ay verdiler bekliyorum bende 🤷‍♀️ascus hpc18/45 tanısı konuldu direk verdikleri kağıtta

Hiç bilmiyorum onan anlamadım. Normalde kolposkobi yapılacaktı bende o an bakarlar bir şey yok der yollarlar diye düşündüm ama içerden hem öksürterek bi parça aldılar hemde ince ip gibi birşey alıp bir bardağın için su gibi şeyler karıştırıp yolladılar o zaman anladım işte hücrelerde farklılık olduğunu sonuç için 1 2 ay verdiler bekliyorum bende 🤷‍♀️ascus hpc18/45 tanısı konuldu direk verdikleri kağıtta
16-18 pozitifliğinde genelde parça alınıyo. Tehlikeli tip hiçbi şey gözden kaçmasın diye düşünülerek. Benden 4 parça alınmıştı. neden bu kadar parça alındı diye sorduğumda tüm rahim ağzı beyaza boyandı demişti doktor. Ben de tamam her şey bitti virüs kesin her tarafa yayıldı operasyona yönlendirilicem diye düşünmüştüm. Leep işleminde bi şey yok tabiki ama travmatize olmştum bu hastalıkla uğraşmak istemiyodum. sonucum tüm parçalar kronik servisit bi parça lsil kalan iki parça da yassı hücre metaplazisi yazıyodu. Bu sonuçta odaklanılan tek yer lsil bölgesi. daha sonra hpv üzerine araştırmalar yapan bi profa gösterdim sonuçları ve prosedür gereği 4 parça alındığından bahsetti. hatta kanıt olarak da 3-6-9-12 yönlerinden alındığı için çok simetrik alındığından ve spesifik bi yönden alınmamasının aslında temiz bi şeye işaret ettiğinden bahsetti. Smear ascus genelde düşük dereceli hücresel değişiklik oluyo. Parça alınmış olması kötü değil aksine iyi bi şey bnce en net sonuç biyopside görülür ben smear güvenmiyorum

Back
X