- 2 Ocak 2024
- 28
- 23
- 8
- 26
- Konu Sahibi pinkpradabag
-
merhaba benimde tip 45 pozitifti aralık ayında öğrendim sonra ise haziran temmuz gibi negatife döndüğümü öğrendim bu süreçte 3-4 smear verdim hepsi temizdi şimdi beslenmeme dikkat ediyorum ama eskisi kadar vitaminlere boğmuyorum kendimi sigarayı bırakmıştım şimdi çoook nadir iqos içiyorum bu süreçte erkek arkadaşımla sadece 2-3 kez ilişkiye girdik ve ben hala korkuyorum bir şeyler yaşamaktan bu konuda ne düşünüyorsun ya o hala pozitifse korunarak kendimi koruyabilirmiyim sonuçta bu süreçte birkaç kez yaşadık ve negatif çıkabildimMerhabaaaaa
Açtığım konuları gorebiliyorsaniz eger bir HPV pozitif + CIN1 takip sürecim olmuştu, hpv sonucum negatife donmustu ve smear temiz gelmişti. aradan 10-11 ay geçti tekrar kontrol smear testi verdim çok şükür bu da temiz geldiBu süreçte ne yalan söyleyeyim sagligima çok dikkat etmedim, fakat tamamen salmadim hep dengede tuttum kendimi. Örneğin sporu tamamen bırakmadım haftada bir gün bile olsa egzersiz yaptım, sigara hiç içmiyordum tamamen başlamadım ama sosyal ortamlarda içiyorum fakat asla paket ya da elektronik sigara, iqos vs satın almıyorum çünkü alırsam başlarım. Yaz mevsimi olduğu icin biraz alkol tüketmeye başlatmıştım, fakat yeni işime girdim ve işle beraber artık hayatımın da duzene gireceğini dusunuyorum alkol de icecek durumum olmaz artık, belki haftada bir kadeh. Her şey dengeyi bulmakta. Eger tek eşli değilseniz bu süreçte MUTLAKA korunarak birliktelik tercih edin, sigara bırakamıyorsanız azaltın, alkol ya da başka kötü maddeler kullanmamaya gayret edin ozellikle diger maddeler bagisikligi çok düşürür HPV en büyük dostudur ve aşı lütfen olun ihmal etmeyin. Sizleri seviyorum
geçmiş olsunnn şuanda bizde ilk belirtileri aldık sanırım 1-2 kere korumasız ilişkiye girdik ve sonuç ortada. ilk test sonuçlarını bekliyoruz suan belirliter sanırsam hpv. kanamamız cok oluyordu mide bulantısı vs vs. suan durumun daha başındayızmerhaba benimde tip 45 pozitifti aralık ayında öğrendim sonra ise haziran temmuz gibi negatife döndüğümü öğrendim bu süreçte 3-4 smear verdim hepsi temizdi şimdi beslenmeme dikkat ediyorum ama eskisi kadar vitaminlere boğmuyorum kendimi sigarayı bırakmıştım şimdi çoook nadir iqos içiyorum bu süreçte erkek arkadaşımla sadece 2-3 kez ilişkiye girdik ve ben hala korkuyorum bir şeyler yaşamaktan bu konuda ne düşünüyorsun ya o hala pozitifse korunarak kendimi koruyabilirmiyim sonuçta bu süreçte birkaç kez yaşadık ve negatif çıkabildim
çok teşekkür ederimmm altı ay sonucu negatifi gördüm darısı başınıza inşallah sakin kalmaya çalışın ve kendinize çok iyi bakın ilk başta çok korkutucu geliyor ama her şeyin bir çaresi var psikolojiniz hep iyi olsuuuunn kan testi verip eksik vitaminlerinize göre takviye alın bağışıklığınız hep güçlü olsungeçmiş olsunnn şuanda bizde ilk belirtileri aldık sanırım 1-2 kere korumasız ilişkiye girdik ve sonuç ortada. ilk test sonuçlarını bekliyoruz suan belirliter sanırsam hpv. kanamamız cok oluyordu mide bulantısı vs vs. suan durumun daha başındayız
takviye almanız gerekenleri doktorunuz söyledi mi size? ve sürekli devlete mi gidiyordunuz özele ne durumlarda gittiniz merak ettim.çok teşekkür ederimmm altı ay sonucu negatifi gördüm darısı başınıza inşallah sakin kalmaya çalışın ve kendinize çok iyi bakın ilk başta çok korkutucu geliyor ama her şeyin bir çaresi var psikolojiniz hep iyi olsuuuunn kan testi verip eksik vitaminlerinize göre takviye alın bağışıklığınız hep güçlü olsun
ben kan testi verip vitamin eksikliklerime göre almıştım bir de kışın c vitamini ve çinko kullandım ama yazın bırakmıştım eylülde yine başlarım her kış rutindir benim tüm süreci devlette ilerlettim ben bu konu için özele hiç gitmedim ne yazık ki tüm testler çok pahalı arkadaşım bu süreci özelde ilerletti cebinden çıkan paranın haddi hesabı yoktakviye almanız gerekenleri doktorunuz söyledi mi size? ve sürekli devlete mi gidiyordunuz özele ne durumlarda gittiniz merak ettim.
henüz ben de aşı olmadım doktorlar her vitrimde kızıyor hala aşı olmadığım için ama ocak ayından sonra ücretsiz olacak diyorlar o yüzden ocağı beklemek istiyorumSelam kızlar bende 1.5 yıl sonra negatif olduğumu öğrendim .aşı hakkında düşünceleriniz ne ben olmadım henüz olmayı da düşünmüyorum
siz negatife döndüğünüzden beri konrollerinizi ne sıklıkla yaptırıyordu uzSelam kızlar bende 1.5 yıl sonra negatif olduğumu öğrendim .aşı hakkında düşünceleriniz ne ben olmadım henüz olmayı da düşünmüyorum
teşekkürler, biz sadece randevu beklemek bu durumda ne kadar iyi bilemedik? ilk randevumuz bu hafta olucak bakalım nasıl ilerlicek. hastamızın yaşı da çok erken (21). %90-100 kurtulma şansı var deniyor bu yaşlarda ama bakalım doktor ne diyecek...ben kan testi verip vitamin eksikliklerime göre almıştım bir de kışın c vitamini ve çinko kullandım ama yazın bırakmıştım eylülde yine başlarım her kış rutindir benim tüm süreci devlette ilerlettim ben bu konu için özele hiç gitmedim ne yazık ki tüm testler çok pahalı arkadaşım bu süreci özelde ilerletti cebinden çıkan paranın haddi hesabı yok
sizin arkadaşınız falan mı yoksa siz misiniz yani sonucu öğrenene kadar beklemeniz gerekli ben de 21 yaşındayım aralık ayında öğrendim ama haziranda negatif sonucu gördüm kurtulma şansı tabii ki var zaten direk kanser falan olmuyorsunuz öyle yanlış bir bilginiz varsa düzeltmek isterimteşekkürler, biz sadece randevu beklemek bu durumda ne kadar iyi bilemedik? ilk randevumuz bu hafta olucak bakalım nasıl ilerlicek. hastamızın yaşı da çok erken (21). %90-100 kurtulma şansı var deniyor bu yaşlarda ama bakalım doktor ne diyecek...
kız arkadaşım. ben erkek arkadaşıyım. sadece bu süreçte onu rahatlatmaya ve moralini yüksek tutmaya calısıyorum. sancılı bi süreç anladığım kadarıyla. İlk defa hastaneye gidicek bu duruma göre bi süreç başlicak. cin sürecinde mi yoksa daha mı başlangıcı bilmiyoruz suanlık. Sadece kendisi hemen kanser olarak düşündü durumu. Korkması normal ama ben onun yanında olduğum sürece korkacağı bi durum yok. :)sizin arkadaşınız falan mı yoksa siz misiniz yani sonucu öğrenene kadar beklemeniz gerekli ben de 21 yaşındayım aralık ayında öğrendim ama haziranda negatif sonucu gördüm kurtulma şansı tabii ki var zaten direk kanser falan olmuyorsunuz öyle yanlış bir bilginiz varsa düzeltmek isterim
ya ağlicam emin ol onun yanında olman onun sürecini çok kolaylaştırıcaktır erkek arkadaşımın bu süreçte beni anlayışla dinleyip sakinleştirdiği her an omuzlarımdan yük kalkıyordu bu süreçte en mutlu olduğum ve bu olaylardan uzak hissettiğim yer de onun yanıydı gerçekten,çok sancılı bir süreç doktor muaynesine her gittiğimde çok kötü oluyordum ben doktorların yaklaşımı muayene anı hepsi çok geriyordu beni hastaneye yalnız gidecekse ona eşlik et psikolojisi yeterince zorludur hastane koridorunda yalnız beklemek çok can sıkıcı bir durum,süreci ekstra bir şey çıkmadığı sürece devlette ilerletebilirsiniz bencekız arkadaşım. ben erkek arkadaşıyım. sadece bu süreçte onu rahatlatmaya ve moralini yüksek tutmaya calısıyorum. sancılı bi süreç anladığım kadarıyla. İlk defa hastaneye gidicek bu duruma göre bi süreç başlicak. cin sürecinde mi yoksa daha mı başlangıcı bilmiyoruz suanlık. Sadece kendisi hemen kanser olarak düşündü durumu. Korkması normal ama ben onun yanında olduğum sürece korkacağı bi durum yok. :)
sigara içiyorsa sigarayı acilen bıraksın alkolde bu olay bitene kadar kullanmayın,herhangi bir hastanede veya sağlık ocağında kan testi versin ve eksik vitamini varsa o ilaçları kullanmaya başlasın c vitamini ve çinko takviyesi alabilir bağışıklık için çok önemli bu ikisi,her gün yeşil çay içsin sıcak soğuk fark etmez faydası çok bu süreçte aynı zamanda kefir kullansın altınkılıç markası tadı en lezzetli olan ama meyveli falan değil sade kefir ben günde bir bardak içiyordum vajina sağlığı için önemli ve bu sürece faydası oluyor yine meyve sebze bol bol sağlıklı besinler tüketsin kanser değil asla, yaşı çok genç ben de aynı yoldan geçtim bak 21 yaşında öğrendim 22 ye geçmeden negatif sonucunu aldım düzenli kontrollere gidicem hala o ayrı ama o da pozitifse yeni yaşına geçmeden negatife dönebilir,çok genciz o yüzden çok şanslıyız bu virüsü taşıdığını bilmeden hayatına devam eden ve çok geç öğrenen çok kadın var zaten ne yazık ki artık insanların %80inde karşılaşılan bir şey bu durum,sen de aynı şekilde doktora git siğillerin varsa tedavisi yapılsın yoksa da kontrol olsun bu süreçte ilişkiye girme düzeyini minimumda tutsanız çok iyi olur yoksa pinpon etkisi dediğimiz olayla birbirinize bulaştırma ihtimaliniz olabiliyormuş ilişki yaşicaksanızda mutlaka korunun erkeğin bu noktada anlayışlı olması çok önemli.kız arkadaşının psikolojisinden emin olamam ama bir süre bir şey yaşamak istemezsede anlayış göster inan ki kolay bir yol değil erkek için bu virüsün riskleri minimumda ama kadınlar için öyle değil desteğini hep göster,kocaman kocaman sarıl ona valla her şey hallolur bu süreçte ilişkinizin yıpranmasına izin vermeyinnnnkız arkadaşım. ben erkek arkadaşıyım. sadece bu süreçte onu rahatlatmaya ve moralini yüksek tutmaya calısıyorum. sancılı bi süreç anladığım kadarıyla. İlk defa hastaneye gidicek bu duruma göre bi süreç başlicak. cin sürecinde mi yoksa daha mı başlangıcı bilmiyoruz suanlık. Sadece kendisi hemen kanser olarak düşündü durumu. Korkması normal ama ben onun yanında olduğum sürece korkacağı bi durum yok. :)
tam tersi ben istemiyorum daha doğrusu. ben her türlü uyarıları göstermeye calısıyorum ona. Ben ondan daha çok araştırıyorum sağlığı zarar görmesin diye. Bi an önce iyileşmesi için özelden başlicaktık, cok cok masraflı olur dediler. Neyseki dediğiniz gibi yaşı cok erken bu hastalıklarla tanışmak için ama iyileşmesi daha yüksek tabiiki. Bu süreç boyunca kesinlikle ilişkiye girmeyi düsünmüyorum zaten. Bu konuda istikrarlı olan taraf benim biraz. Kanaması cok olduğundan bitkin düşüyor sadece ben elimden geldiğimce meyve takviyesi vermeye calısıyorum. Ama yeterince almıyor sanırım. Vitamin araştırıyorum, her vitamini alması bu durumda ne kadar sağlıklı onu bilmiyorum ama dediğiniz gibi c vitamini ve çinkoyu almayı düsünüyoruz tavsiyenle. Yeşil çay konusunda bi bilgim yoktu ama tavsiyeleriniz için teşekkürler.sigara içiyorsa sigarayı acilen bıraksın alkolde bu olay bitene kadar kullanmayın,herhangi bir hastanede veya sağlık ocağında kan testi versin ve eksik vitamini varsa o ilaçları kullanmaya başlasın c vitamini ve çinko takviyesi alabilir bağışıklık için çok önemli bu ikisi,her gün yeşil çay içsin sıcak soğuk fark etmez faydası çok bu süreçte aynı zamanda kefir kullansın altınkılıç markası tadı en lezzetli olan ama meyveli falan değil sade kefir ben günde bir bardak içiyordum vajina sağlığı için önemli ve bu sürece faydası oluyor yine meyve sebze bol bol sağlıklı besinler tüketsin kanser değil asla, yaşı çok genç ben de aynı yoldan geçtim bak 21 yaşında öğrendim 22 ye geçmeden negatif sonucunu aldım düzenli kontrollere gidicem hala o ayrı ama o da pozitifse yeni yaşına geçmeden negatife dönebilir,çok genciz o yüzden çok şanslıyız bu virüsü taşıdığını bilmeden hayatına devam eden ve çok geç öğrenen çok kadın var zaten ne yazık ki artık insanların %80inde karşılaşılan bir şey bu durum,sen de aynı şekilde doktora git siğillerin varsa tedavisi yapılsın yoksa da kontrol olsun bu süreçte ilişkiye girme düzeyini minimumda tutsanız çok iyi olur yoksa pinpon etkisi dediğimiz olayla birbirinize bulaştırma ihtimaliniz olabiliyormuş ilişki yaşicaksanızda mutlaka korunun erkeğin bu noktada anlayışlı olması çok önemli.kız arkadaşının psikolojisinden emin olamam ama bir süre bir şey yaşamak istemezsede anlayış göster inan ki kolay bir yol değil erkek için bu virüsün riskleri minimumda ama kadınlar için öyle değil desteğini hep göster,kocaman kocaman sarıl ona valla her şey hallolur bu süreçte ilişkinizin yıpranmasına izin vermeyinnnn
almamızı önerdiğiniz vitamin markası var mıdır? eczaneden şunu şunu alabilirsiniz dediğiniz. Siz reçeteyle mi aldınız? ilk hastane randevumuza 2 gün var. Randevu gününde de kan alıcaklar büyük ihtimalle. O gün de öğrenebilir miyiz değerlerini. Şuan için gerek var mıdır sağlık ocağına?sigara içiyorsa sigarayı acilen bıraksın alkolde bu olay bitene kadar kullanmayın,herhangi bir hastanede veya sağlık ocağında kan testi versin ve eksik vitamini varsa o ilaçları kullanmaya başlasın c vitamini ve çinko takviyesi alabilir bağışıklık için çok önemli bu ikisi,her gün yeşil çay içsin sıcak soğuk fark etmez faydası çok bu süreçte aynı zamanda kefir kullansın altınkılıç markası tadı en lezzetli olan ama meyveli falan değil sade kefir ben günde bir bardak içiyordum vajina sağlığı için önemli ve bu sürece faydası oluyor yine meyve sebze bol bol sağlıklı besinler tüketsin kanser değil asla, yaşı çok genç ben de aynı yoldan geçtim bak 21 yaşında öğrendim 22 ye geçmeden negatif sonucunu aldım düzenli kontrollere gidicem hala o ayrı ama o da pozitifse yeni yaşına geçmeden negatife dönebilir,çok genciz o yüzden çok şanslıyız bu virüsü taşıdığını bilmeden hayatına devam eden ve çok geç öğrenen çok kadın var zaten ne yazık ki artık insanların %80inde karşılaşılan bir şey bu durum,sen de aynı şekilde doktora git siğillerin varsa tedavisi yapılsın yoksa da kontrol olsun bu süreçte ilişkiye girme düzeyini minimumda tutsanız çok iyi olur yoksa pinpon etkisi dediğimiz olayla birbirinize bulaştırma ihtimaliniz olabiliyormuş ilişki yaşicaksanızda mutlaka korunun erkeğin bu noktada anlayışlı olması çok önemli.kız arkadaşının psikolojisinden emin olamam ama bir süre bir şey yaşamak istemezsede anlayış göster inan ki kolay bir yol değil erkek için bu virüsün riskleri minimumda ama kadınlar için öyle değil desteğini hep göster,kocaman kocaman sarıl ona valla her şey hallolur bu süreçte ilişkinizin yıpranmasına izin vermeyinnnn
Merhaba bende 22 yasındayım leep olmustum 6 ay önce 6.ayda test verdim hala pozitif yazdıklarınız dısında çok etkili olduğunuzu düşündüğünüz ve yaptığınız bişey var mı acabasigara içiyorsa sigarayı acilen bıraksın alkolde bu olay bitene kadar kullanmayın,herhangi bir hastanede veya sağlık ocağında kan testi versin ve eksik vitamini varsa o ilaçları kullanmaya başlasın c vitamini ve çinko takviyesi alabilir bağışıklık için çok önemli bu ikisi,her gün yeşil çay içsin sıcak soğuk fark etmez faydası çok bu süreçte aynı zamanda kefir kullansın altınkılıç markası tadı en lezzetli olan ama meyveli falan değil sade kefir ben günde bir bardak içiyordum vajina sağlığı için önemli ve bu sürece faydası oluyor yine meyve sebze bol bol sağlıklı besinler tüketsin kanser değil asla, yaşı çok genç ben de aynı yoldan geçtim bak 21 yaşında öğrendim 22 ye geçmeden negatif sonucunu aldım düzenli kontrollere gidicem hala o ayrı ama o da pozitifse yeni yaşına geçmeden negatife dönebilir,çok genciz o yüzden çok şanslıyız bu virüsü taşıdığını bilmeden hayatına devam eden ve çok geç öğrenen çok kadın var zaten ne yazık ki artık insanların %80inde karşılaşılan bir şey bu durum,sen de aynı şekilde doktora git siğillerin varsa tedavisi yapılsın yoksa da kontrol olsun bu süreçte ilişkiye girme düzeyini minimumda tutsanız çok iyi olur yoksa pinpon etkisi dediğimiz olayla birbirinize bulaştırma ihtimaliniz olabiliyormuş ilişki yaşicaksanızda mutlaka korunun erkeğin bu noktada anlayışlı olması çok önemli.kız arkadaşının psikolojisinden emin olamam ama bir süre bir şey yaşamak istemezsede anlayış göster inan ki kolay bir yol değil erkek için bu virüsün riskleri minimumda ama kadınlar için öyle değil desteğini hep göster,kocaman kocaman sarıl ona valla her şey hallolur bu süreçte ilişkinizin yıpranmasına izin vermeyinnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?