HPV negatif ve sonraki takip sürecim

yaptıklarım hariç bir şey yapmadım…bence sigarayı bırakmamın çok etkisi oldu ben yıllardır içiyordum çünkü siz neler yapıyorsunuz
daha sürecin basındayız. ben icmiyorum ama kendisi içen biri. kendisine söylüyorum bırakması gerektiğini fakat hemen bırakılabilecek bir şey değil anlaşılan. azaltması lazım...

regl olmadığı zamansa bunu mutlaka doktora ek bilgi olarak geçsin ki geçer zaten belki de hpv bile değildir inşallah sadece enfeksiyon falandır
umarım sadece öyledir. çünkü herhangi bir siili de bukunmuyor vajinal bölgesinde. bende de var mı yok mu emin olamıyorum. görünürde herhangi bir anormal belirti yok siil konusunda.

nasıl hastalığınızı tespit etti bu süreçte? sonucta bi kan alınması gerkemiyor mu?
hayırrr hpv,hiv ve aids gibi değil mesela onlar kan testiyle öğrenilen şeylermiş hpv için vajinanın içinden sürüntü alınıyor hpv testi alırken aynı zamanda smear testi de alıyorlar eğer almazlarsa kız arkadaşın mutlaka istesin o da önemli hazırl sürüntü alıyorken o da hallolsun yani hpv kanda çıkan bir şey değil

umarım sadece öyledir. çünkü herhangi bir siili de bukunmuyor vajinal bölgesinde. bende de var mı yok mu emin olamıyorum. görünürde herhangi bir anormal belirti yok siil konusunda.
bazı tipler siğil yapmıyor o yüzden hpv testi vermesi yine de iyi olur benim de hiç siğilim yoktu mesela erkek arkadaşımda vardı

bilgilendirme için teşekkürler. kendisine ileticem :) smear testinin önemli olduğunu ben de duymuştum. Bakalım ilk defa gidicek bu doktora...

bilgilendirme için teşekkürler. kendisine ileticem :) smear testinin önemli olduğunu ben de duymuştum. Bakalım ilk defa gidicek bu doktora...
rica ederim ne demek hem hpv testi istesin hem smear bazı devlet hastaneleri yaştan dolayı hpv testi almıyor o yüzden şüpheli bir ilişki yaşadım falan desin ki almak zorunda kalsınlar

rica ederim ne demek hem hpv testi istesin hem smear bazı devlet hastaneleri yaştan dolayı hpv testi almıyor o yüzden şüpheli bir ilişki yaşadım falan desin ki almak zorunda kalsınlar
kendisi 21 yaşında sanırsam alınıyor diye biliyorum. kolposkopi konusunda ne düsünüyorsunuz smear doğru cıksa bile kolposkopi de terslik cıkabiliyormuş. (adını yanlıs yazmıs olabilirim.)

kendisi 21 yaşında sanırsam alınıyor diye biliyorum. kolposkopi konusunda ne düsünüyorsunuz smear doğru cıksa bile kolposkopi de terslik cıkabiliyormuş. (adını yanlıs yazmıs olabilirim.)
ya kolposkopiyi tam emin olamıyorum ben üç farklı doktora gittim bu süreçte hepside iyi doktorlarda şansıma araştırıp gitmiştim hepsine söyledim ben gerek var mı kolposkopiye diye hepsi benim yaşıma önermediklerini ayrıca smear testlerimin hepsi temiz olduğu için gerek olmadığını söylediler tam tersini söylüyor çoğu kişi smear garanti değil kolposkopi garanti diyorlar ama genç olduğumuz için çoğu doktor önermiyor doktordan doktora değişiyor

anladımm... ne sıklıkla doktor değiştirdiniz? bide yaşınız kaçtı? kusura bakmayın normalde bu kadar soru sormam fakat kız arkadaşım için de önemli bi konu ayrıca benim icin de...

sizin hpv durumu nasıl gelişti, durumunuz nedir suan?
Ben aralıkta öğrenmiştim ama muhtemelen aralıktan önce virüsü almışımdır uzun bir ilişkim var çünkü,sancılı bir altı ay geçirdim ağlamalı zırlamalı smear testlerim hep temizdi ama hpv testimde bir tip pozitifti 3 ayda bir düzenli smear verdim 6 ay sonrada hpv testi verdim ve pozitif olan tip negatife dönmüştü sonuç yanlış olabilir diye evhamladım ama doktor doğrudur yanlış çıkma ihtimali çok düşük oluyor dedi şimdi tekrar gidicem kontrol amaçlı bende travmatik bir olay oldu muhtemelen sık sık doktora giderim bundan sonra da aşı olamadım hala ücretinden kaynaklı keşke daha ucuz olsaydı

anladımm... ne sıklıkla doktor değiştirdiniz? bide yaşınız kaçtı? kusura bakmayın normalde bu kadar soru sormam fakat kız arkadaşım için de önemli bi konu ayrıca benim icin de...
Doktorları kasıtlı değiştirmedim randevu bulma durumuna göre ilerledim ama favori bir doktorum vardı yine ona gidicem mesela mecbur kalmadıkça aynı kişiye gidebilirsiniz bence ben de 21iö

anladım sanırım olması gerekeni yapıyorsunuz... aşının fiyatı bu kadar pahalı olmasını anlamıyorum ben de. 7 küsür olması lazım yanlıs hatırlamıyorsam

21den önce bu duruma yakalanmışsınız sanırım. nasıl olurda büyümüş bu durum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…