• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv Tip45 nasıl yendim… herkese umut olsun

nana58

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2025
2
4
1
31
Umutsuz olan herkes için yazıyorum.. 1 yıl 2 ay önce vajinamda 3 adet siğil fark ettim. Ağlayarak erkek arkadaşımı aradım.. ( şuan ayrıldık artık ) hemen doktorları aradı sordu, ertesi gün alelacele Nişantaşı’nda bir doktora gittim, muayene vs yapıldı testler yapıldı… sonuç hpv yüksek riskli tip 45 çıktı, smear temizdi. Yaşım 32 ve korkuyordum. Kızlar hemen aşının 1. Dozunu oldum ve gelelim asıl yapmamız gerekenlere.. asla stres yapmayın dünyanın sonu değil. Ben günde 3 doz Abay Ahcc kullandım 9 ay boyunca, kesinlikle folik asit b12 kullandım çünkü hücre yenileyici ayrıca C D çinko vitaminlerini ve balık hapı kullandım. Sadece Ahcc yi 9 ay kullanıp bıraktım diğerlerini 13 ay boyunca devam ettim. Siğillerimi hemen yaktırdım bekletmedim. 3 ay ne olursa olsun cinsel ilişkiye girmedim. Sonra hep korundum. Lütfen umutsuz olmayın. Doktor seçimi çok önemli ilk gittiğim Nişantaşı’nda ki doktora bi daha gitmedim çünkü siğillerimi doğru düzgün temizlemedi. Silivri’de bu konuda uzman bir doktor var ona gittim. Canım doktorum beni bu konuda çok rahatlattı… ve kontrol zamanı geldi gittim tekrar test verdim veeee negatif!

Her hpv olanın imkanı olsa keşke bu saydıklarınızı belki onlar da yapabilecek ama genelde hpv olan kızlarımız maalesef henüz çok genç oluyor maddi olarak imkanları bu tedavi planlaması için yeterli olmuyor ve ailelerine durumu açıklayamama korkusuyla gizli saklı yürütmeye çalışıyorlar… Keşke devletimiz bu konuda yardımcı olsa en azından hpv aşısını ücretsiz olarak yapsa

Her hpv olanın imkanı olsa keşke bu saydıklarınızı belki onlar da yapabilecek ama genelde hpv olan kızlarımız maalesef henüz çok genç oluyor maddi olarak imkanları bu tedavi planlaması için yeterli olmuyor ve ailelerine durumu açıklayamama korkusuyla gizli saklı yürütmeye çalışıyorlar… Keşke devletimiz bu konuda yardımcı olsa en azından hpv aşısını ücretsiz olarak yapsa
Evet biraz maliyetli benimde ailem öğrenmedi gizli yönettiğim bir süreçti, çalışıyorum zaten ve bazı şeylerden kısarak yaptım. Kıyafet almadım vitamin aldım. Kredi çektim aşı yaptırdım.. ne yapalım sağlık herşeyden önce geliyor.

Eğitim kurumlarında cinsel yolla bulaşan hastalıklarla alakalı bilgi verilip,topluma bilinç kazandırmak gerek bu konuda çok eksiğiz.Çocuk denecek yaşda hpv ile karşılaşıp ne yapacağını bilmeyen çaresiz genç kızlar çok fazla.

Back
X