Hpv ve doktorun davranışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
gereksiz alinganlik yapmissiniz..

hastane yonetimine sikayet edebilirsiniz ilgili alaka eksikti diye ama, hayat kadini gibi hissettirmek falan sacma. bu hastaliklara sahip normal bir suru insan var..siz kafa yapinizi degistirin sonra insanlarin davranislarini kisisel algilamazsiniz.
Aynen öyle
Hayat kadını gibi hissetmek saçma çünkü zaten pek çok kadın eşlerinin hayat kadınına gitmesi sonucu bu hastalığa yakalanıyor.

Bence rencide olacak bir şey yok. Eğer cinsel yolla bulaşan hastalıklardan birisini taşıyorsanız diğerlerinden de olma ihtimali vardır. Bunun için tetkik ederler.

Ayrıca herhangi bir cinsel yolla bulaşan enfeksiyonu taşımak insanı hayat kadını yapmaz. Siz rencide olmuşsunuz ama söylediğiniz şeyler mesela bir hiv + bireyi zedeleyebilir. Ayrıca seks işçisi olmak bile ötekileştirmeyi gerektirmez.

Geçmiş olsun inşallah sonuçlarınız güzel gelir

Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini arayıp kayıt oluşturun. İlgili hastanenin başhekimine ve ilgili sağlık çalışanına mutlaka gerbildirim yapılıyor.

doktor ve hemşirelerin yaptığı bişey yok. hemşirenin o testler istendiği için sizin kolunuzu bilerek acıtarak kan aldığını söylemişsiniz yanlış anlamadıysam. böyle bir şey mümkün değil. onlar her türlü hastalıkla karşılaşıyorlar. sizden onam almalarına gerek yok. birey ve toplum sağlığı için doktor gerekli gördüğü testi ister. sadece sizin kaygılarınızı azaltacak yeterli bilgi verilmediği konusunda hemfikirim. bununda bir çok sebebi var hastaneler çok yoğun ve insan psikolojisini taş olsa etkileyecek davranışlarla karşılaşıyorlar gün boyu. Ama tabiki bu sizi bağlamaz. Sonuçlarınızda temiz çıkar inşallahç

bence yapılması gereken tum testler yapılmıs demekkı şüpheli durum varmış zaten hıv ve frengi testleri evlilik aşamasında da yapılıyor sıkıntılı bir durum varsa evliliğe onay verilmiyor o zamanda rızam yok denmiyor zorunlu testler amaçta insan sağlığı, varsa bir hastalık yayılmasın , tedbiri alınsın diye...
genital siğiliniz varsa önce smear yapılır şüpheli durum varsa ketem e yada 30 yaş altı iseniz özel kliniklere yönlendirirler sizi hpv testi için pahalı bir testtir o ve ketem 30 yaş altı kadınlara yapmaz bu testi , 30 yaş üstü iseniz ücretsizdir orada.. hpv dna testınde turu belirlenir 16-18 rahım agzı kanserı yapabılen turlerıdır en tehlıkelı olanları ama çok yaygın bir virüs olduğundan doktorlarda alışkın olduğundan bizim kadar endişeli yaklaşmazlar daha yeni çok yakın arkadaşımın başına geldi benzer bir olay bende oradan bilgi sahibiyim.
bence endişelenecek bir durum yok.içiniz rahat olsun.

Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...
Size küfretmek istiyorum ama ona bile değmezsiniz..

Ben yaklaşık bir yıl önce yüzümde çıkan kırmızı lekeler için özel, iyi bir hastanede cildiyeye gitmiştim. Doktor baktı, gül olduğunu, stresten olabileceğini söyledi. X kremi sür geçer sıkıntı yok, yine de birkaç test isteyeceğim dedi. Ne olduğunu bilmiyordum. Sonuç kartını alınca hpv, frengi vs bakmış kanda. Hepsi de negatifti, daha öncesinde böyle bir hikayem (hpv vs.) olmamıştı. Evliyim, tek eşliyiz. Hiç de rencide olmadım yani. Rıza kağıdı filan da imzalamak gerekmiyor. Niye gereksin ki? Siz niye rahatsız oldunuz, onu da anlamadım. Doktorun tedbir amaçlı bunlara bakması sonradan pişman olmaktan bin kat iyidir bence.

Ne bicim konusuyorsunuz siz?
Ne bicim insansiniz oncelikle?
Ne mezunusunuz?
Topluma ne gibi faydaniz var sizin?
Ev isleri yaparken atom parcaliyorsunuz sanirim ki doktorlari begenmiyorsunuz.
Yillarca ne olusa olsun kafasini kaldirmadan insan sagligi icin dirsek curutmus insanlarin dovulmesi normal mi?
Pogaca borek yapmaktan baska maharetleri var bu insanlarin bilin istedim.
Yazik bi de kadin olacaksiniz, sizin yetistireceginiz evlat olmak istemezdim.
Yazik

şiddet yorumunu kesinlikle savunmuyorum ama mezuniyet ne alaka? insan sağlığı için uğraşıyor dediğiniz doktorlar konu sahibini nasıl üzmüş farkındasınız değil mi? doktor var - doktor var..

Yukarda yorum yazan arkadaşa saldırmişsınız. Belki kendini ifade ediş biçimi yanlıştı ama size en son yaşadığım olayı anlatayım. Ablasyon oluyorum . Tabi narkoz falan yok .Doktor çok sinirli niyeyse. Yanındaki asistana kes sesini diye bağırıp elindeki aleti yere fırlattı. Hocam ne oluyor dedim çok korktum çünkü. Senin nazinla uğraşamam bir şey daha dersen bırakır giderim dedi. Tabi bu sırada ben yanlış bir işlem yaptığını düşünüyorum. O kadar agresif ki çünkü. Hemen aklıma çocuğum geldi .daha çok küçük. Benden sonra ne yapar ne eder. Orda kaç kez öldüm yani kalple ilgili bir operasyon ve yanlış bir şeyde kalp pilinden ölüme kadar riskleri var . Tamam onlar bize hayat veriyor çok degerliler ama ben de degerliyim ben de kızımın annesiyim. Herşeyden önce insan olacaklar, insan gibi davranacaklar.

Sen kendini ne sanıyorsun ?
Bu kadar kişinin okuduğu bir forumda şiddeti savunabileceğini mi düşünüyorsun ?
Üstelik beğenilmiş bile bu yorum.Korkunç!
Kusura bakmayın ama başka bir yol bırakmıyorlar. Ne şikayet edebileceğimiz bir yer var ne bu kişilere yaptırım yapacak bir kurum.
Dün bebeğimi burun tıkanıklığı ve öksürükten doktora götürdüm. Bebeğimin üstünü çıkarttık, sedyeye yatırdık. Bıraktı bizi başka işle ilgileniyor, ben de daha devam edecek diye bekliyorum bi zahmet edip de bitti giydirebilirsiniz demiyor. Recete yazdı ama ne olduğu konusunda hiç bilgi vermedi ki zaten muayene boyunca 2 kelimeden baska birşey etmemiştir, o da "muayene numarası" dır.
Neyse bugün bebeğimi özele götürdük. Bronşit olmuş, hava verdiler! Antibiyotik başlayacak.
Bebeğime hamileyken de 8.haftada kalp atışını duymadıkları için kürtaj yapalım demişti 2 farklı devlet doktoru. Şimdi kızım bir yaşında ve hiç sorunsuz bir hamilelik geçirip, doğurdum.
Bu arada benim özel sağlık sigortam var ve çok nadir giderim devlet hastanesine. Her gidişim de kötü birseyler yaşadım.

Merhabalar. Yedi yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Altı ay sonra bikini bölgesinde bir oluşum fark ettim, ama saçma bir şekilde umursamadım. Geçenlerde bir yazı okuyunca bunun genital siğil olabileceğini düşünerek doktora gittim. Doktor kesin teşhis koyamadığı için cildiye ve Zührevi bölümüne gönderdi. Kadın, genital siğil olduğunu söyledi birkaç test yazdı. Ne testi olduğunu bilmeden gittim. Kan alınması sırasında hiç problem yaşamadığım halde, bu sefer hemşire resmen kolumun canına okudu ki testlerin hıv ve frengi testi olduğunu öğrendikten sonra korkudan olduğunu tahmin ettim bu durumun. Bana bilgi verilmeden bu testleri yaptılar. Ben yine iyi düşündüm, tedbirli davranmıştır dedim ama en son test sonuçları çıktıktan sonra tipleme yaptırmam gerekiyor mu diye birkaç kez sormama rağmen kadın net bir şekilde hayır dedi. Resmen beni yönlendirmemeyi seçti. Tatmin olmadığım için başka bir doktora gittim, acil olarak keteme gidip tip belirlemesi yapmamam gerekiyormuş. Ona göre de yol haritası belirlenecekmiş. Şimdi ben ciddi anlamda rencide oldum bilgi dahi verilmeden bu testler yapıldı, sorduğum sorulara cevap dahi verilmedi üstelik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirme yapıldı. Afedersiniz ama hayat kadını muamelesi gördüğümü hissettim resmen. Şimdi bu konuda ne yapabilirim yasal olarak ya da yapabileceğim bir şey var mı? Bu tarz tahlillerde onam formu filan imzalanır mı? Bilgisi olan varsa minnettar kalırım.

Canım benim de başıma geldi benzer bir şey genel hrevi testleri yaptırırken hemşirenin bakışları falan değişti dudak ükmeler üstten üsstten konuşmalar falan aşırı sinir oldum ama hayat kadını muamelesi için değil gerçekten öyle olsam da profesyonelce işini yapamadığı için. Çünkü gerçekten hayat kadını olsaydım o testlerin bir anlamı olacaktı işin ucunda halk sağlığı var ki bu onun asli görevi. Her eyse ben de her yere şikayet etmeyi f alan düşünürken kadının eli kaydı kanım üzerine geldi iğne eline battı falan. Sonra bana bulacıcı hastalığın var mı diye sordu. Yaptırdığım testler de hepatitler hiv vs. Direk "valla ben de onu öğrenmeye geldim hep birlikte görücez sonuçları" diyip kocaman bir sırıtış yaptım. O iki gün uyku uyumamıştır kesin aids miyim diye onun korkusu yetmiştir

Neden herkes hemen kötü doktor anısını anlatıyor ki anlamıyorum. Bu doktorları yaftalamak, onlara karşı insanları doldurmaktan başka bir şey değil.

Mesela neden kimse çıkıp da “ya bu bankacıların hepsi dayaklık, yüzüme gülmeden işlem yaptı” ya da “bu pompacıların hepsini döveceksin, 1 lira eksik verdi özür de dilemedi” demiyor.

Ben şiddeti savunmuyorum ama nedense başka mesleklere değil de hep bi doktorlara saldırma var.

Farkında değiliz belki ama bunlar şiddeti hakareti kolaylaştıran eylemler.

Bir doktor işini iyi yapmamış olabilir, yanlış yapmış olabilir tamam olmasın bu da bizim canımız, bazen geri dönüşü olmayan şeyler olabilir kesinlikle doktor hatasını da savunmuyorum ama bunun çözümü şiddet değil,

Beğenmezsek başka doktora gideriz o doktoru da şikayet ederiz gerekli yerlere.

Ben bıktım vallahi sürekli haberlerde doktora şiddet haberi görmekten.

Kusura bakmayın ama başka bir yol bırakmıyorlar. Ne şikayet edebileceğimiz bir yer var ne bu kişilere yaptırım yapacak bir kurum.

Ya siz şaka mısınız ?
Cidden sinirim bozuluyor artık.
Siz işini kötü yapıyor diye insan mı dövüyorsunuz bulunduğunuz yerde ?
Ayrıca hangi çağda takılı kaldınız bunu da anlamadım.Şikayet edecek yer mi yok ? Tek telefonla istediğiniz meslekten insanı şikayet edebiliyorsunuz artık,bilemiyorum,biraz güncelleyin kendinizi.Ben derste belli bir kesime hakaret etti diye öğretmen şikayet ettiğimizi biliyorum 10 dakikalık teneffüste,tek telefonla,birkaç ay sonra da gerekli işlem yapıldı.Dediğim 5 sene oldu bu arada en az.Her şey için bir adres var.Kolayımıza bu geliyor deyin de kurtulun.

Canım benim de başıma geldi benzer bir şey genel hrevi testleri yaptırırken hemşirenin bakışları falan değişti dudak ükmeler üstten üsstten konuşmalar falan aşırı sinir oldum ama hayat kadını muamelesi için değil gerçekten öyle olsam da profesyonelce işini yapamadığı için. Çünkü gerçekten hayat kadını olsaydım o testlerin bir anlamı olacaktı işin ucunda halk sağlığı var ki bu onun asli görevi. Her eyse ben de her yere şikayet etmeyi f alan düşünürken kadının eli kaydı kanım üzerine geldi iğne eline battı falan. Sonra bana bulacıcı hastalığın var mı diye sordu. Yaptırdığım testler de hepatitler hiv vs. Direk "valla ben de onu öğrenmeye geldim hep birlikte görücez sonuçları" diyip kocaman bir sırıtış yaptım. O iki gün uyku uyumamıştır kesin aids miyim diye onun korkusu yetmiştir
Kan tüp barkoduna baksaydınız üzerinde hiv yazmadığını görürdünüz :) hiv istense de barkodda istenen tetkikin adı yazmaz.

ben konuda rencıde olunacak bırsey gormedım bence alınganlık yapmıssınız

hıc bır doktorda gercek anlamda bır hayat kadınına bıle boyle davranmaz ayrıca ... onlar ıslerını yapar cekılırler dunya kadar meselelerı var en zor ısı yapıyorlar ınsanla ugrasıyorlar zaten durup da ben bu sahısı nasıl rencıde edeyım dıye dusunmezler buna vakıtlerı bıle yok

ayrıca bu bulasıcı hastalıga yakalanmıs kısılerde hayat kadını degıldır . sız oyle goruyormus gıbı dusunup konusmussunuz ben oyle algıladım cunku buna alınganlıga sız kapılmıssınız bana oyleymısım gıbı davrandılar dıyerek.

gecmıs olsun

bu arada bırı kuyuya bır tas atmıs kırk akıllı cıkaramamıs habıre had bıldırme mesajları okumaktan konu sahıbıne yardımcı olamadık konu baska noktaya saptı .

Neden herkes hemen kötü doktor anısını anlatıyor ki anlamıyorum. Bu doktorları yaftalamak, onlara karşı insanları doldurmaktan başka bir şey değil.

Mesela neden kimse çıkıp da “ya bu bankacıların hepsi dayaklık, yüzüme gülmeden işlem yaptı” ya da “bu pompacıların hepsini döveceksin, 1 lira eksik verdi özür de dilemedi” demiyor.

Ben şiddeti savunmuyorum ama nedense başka mesleklere değil de hep bi doktorlara saldırma var.

Farkında değiliz belki ama bunlar şiddeti hakareti kolaylaştıran eylemler.

Bir doktor işini iyi yapmamış olabilir, yanlış yapmış olabilir tamam olmasın bu da bizim canımız, bazen geri dönüşü olmayan şeyler olabilir kesinlikle doktor hatasını da savunmuyorum ama bunun çözümü şiddet değil,

Beğenmezsek başka doktora gideriz o doktoru da şikayet ederiz gerekli yerlere.

Ben bıktım vallahi sürekli haberlerde doktora şiddet haberi görmekten.

Sadece doktor değil.Doktor ve öğretmen.İnsanların en hassas oldukları iki nokta sağlık ve çocukları.O yüzden sanıyorlar ki her türlü muameleyi yapabilirler bu insanlara.İstedikleri kadar aşağılayabilirler,kafalarına bir şeyler fırlatabilirler.Bugün o ''hak ediyor'' dedikleri insanların yardımına muhtaç kalmaz umarım hiçbiri.

Özür dilerim konu sahibi,konu dışı yazıyorum sürekli ama bu tarz yorum görünce sinirlerim bozuluyor kendime hakim olamıyorum.

Sadece doktor değil.Doktor ve öğretmen.İnsanların en hassas oldukları iki nokta sağlık ve çocukları.O yüzden sanıyorlar ki her türlü muameleyi yapabilirler bu insanlara.İstedikleri kadar aşağılayabilirler,kafalarına bir şeyler fırlatabilirler.Bugün o ''hak ediyor'' dedikleri insanların yardımına muhtaç kalmaz umarım hiçbiri.

Özür dilerim konu sahibi,konu dışı yazıyorum sürekli ama bu tarz yorum görünce sinirlerim bozuluyor kendime hakim olamıyorum.

Aynen ben de tutamıyorum kendimi. Haklısın sağlık çalışanları ve öğretmen.
Okula giden çocuğum yok henüz öğretmenlerle muhattap olmadım ama ben de duyuyorum, öğretmenlere cephe alan velileri

Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...

Şu zihniyete sahip olduğunuzu belli ediyorsunuzdur mutlaka, gördüğünüz muamele de bunun cevabı zaten...

Sizin gibi birine asla sağlık hizmeti verilmemeli.
Gidin ot falan kaynatın için, şifa arayın. Dayagı hak eden doktor da değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X