Hpv ve doktorun davranışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevinen seviniyor ki ben zaten bir tek bu noktaya takiliyorum sonra ven2 sevinmeni gerektirecek ne var ki deyince manipüle mi etnis oluyir etiği de hiyerarsiyide mesligi de sen ve senin gibilerden ogrenecek disine bak herkes isin gibi dusunmek zorunda degil. Konuyi oradan oraya saran sizler sizniz kan almayi da sizden igrenecek degiller ama hata varsa burada degil dehata yapana soyleyin orada sut kesilip de buralarda kus olmayin. Isimim de hesabinu size verceek degilim benim sorumlularim var hiyerarsimde.

Ben ve benim gibiler kimlermiş?:KK66:)) hala herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil diyorsunuz sen sabır ve allahım. Hanımefendi işinizin parçası bu , keyfine göre hareket edemezsin, hiç mi dersinizi dinlemediniz anlamadım ki. Bir de orada süt liman olmak ne, merak etmeyin yeterince cazgırım:)

sevde_ sevde_ ciğim arkadaşa amerika’da hemşire nasıl olunur anlatıt mısın, zira ben anlatıyorum ama anlamıyor. Dünyada tup eğitiminin en iyi olduğu ülke orası ne de olsa ! Arkadaş elin memleketinde kolunuzda damarı bulmakta zorlanan ve canınızo yaktıgı için , kanı alamadığı için özür dileyen, ben alamadım baska birinin denemesi lazım meslek etiği bunu geeektiriyor diyen hemşirelere karşı, yaptığı işe saygısı olmanası bir kenara , o mesleğin niteliklerinden yoksun bizim memleketin “bazı hemşileri” !

Ne diyorsunuz siz ya? İnşallah ellerine düşmezsiniz o doktorların bir gün!! Böyle arkalarından atıp tutup sonra da tıpış tıpış ilaç yazdırmaya gitmeyi biliyorsunuz. O doktoların sizi muayene ettiğine şükredin bu şartlar altında, her gün sizin gibi kaç tanesiyle uğraşıyorlar. Allah sabır versin hepsine.
Tabi ki de şiddeti onaylamıyoruz o ayrı, ama hasta doktor ilişkisi hizmet alımıdır. Abartmaya gerek yok. Görevini iyi yapmayan çok doktor var. Bu iş için çalıştıkları kurumdan para alıyorlar. Karşılığını vermek zorundalar. Kurum ile ilgili sorunları varsa bunu ilgili kişilerle çözmeliler, hastalarla değil. Kimse amme hizmeti yapmıyor.

Tabi ki de şiddeti onaylamıyoruz o ayrı, ama hasta doktor ilişkisi hizmet alımıdır. Abartmaya gerek yok. Görevini iyi yapmayan çok doktor var. Bu iş için çalıştıkları kurumdan para alıyorlar. Karşılığını vermek zorundalar. Kurum ile ilgili sorunları varsa bunu ilgili kişilerle çözmeliler, hastalarla değil. Kimse amme hizmeti yapmıyor.
Ben de aynısını söylüyorum zaten, hastaların da bi problemi varsa hastane yönetimine şikayet etsin şiddete başvurmak yerine. İşini iyi yapmadı diye dövülen garson, hostes, dolmuş şoförü görmedim ben. Onlar da amme hizmeti yapmıyor. Doktorların aldığı her kuruşu sineğin yağını çıkarır gibi geri istiyor bazıları. Onlar da robot değil, insan.

Ben de aynısını söylüyorum zaten, hastaların da bi problemi varsa hastane yönetimine şikayet etsin şiddete başvurmak yerine. İşini iyi yapmadı diye dövülen garson, hostes, dolmuş şoförü görmedim ben. Onlar da amme hizmeti yapmıyor. Doktorların aldığı her kuruşu sineğin yağını çıkarır gibi geri istiyor bazıları. Onlar da robot değil, insan.
Doğru. Bilinçsiz hasta çok ama saygısız doktorda çok. Iyi, düzgün, aklı başında insan olmak lazım herşeyden önce.

Kusura bakmayın yoğun bir gündü ancak girebiliyorum, herkesi tek tek alıntılayamıyorum ama yardımcı olmaya çalışan destek olan herkese teşekkür ederim.

Öncelikle modern tıbba ve doktorlara ciddi anlamda saygı duyduğumu belirterek başlamak istiyorum, lakin bu demek değil ki tüm doktorlar gerçekten gerektiği gibi işini yapıyor, geçmişten itibaren çok uzun süreli hastane maceram oldu, bilenler bilir, eski üyelerdenim eşimi doktor umursamazlığı sebebiyle kaybettim diyebilirim.O zamandan beri doğrudur yoğurdu üfleyerek yiyorum ama bu başka bir konu, benim şimdiki durumumla inanın alakası yok.

hıv ve frengi hastalarını ötekileştirdiğim söylenmiş aksine ben de hıv veya frengi hastası olabilirdim, genital siğil cinsel yolla bulaşan bir hastalık o bulaştıysa diğerinin de olma ihtimali elbette vardı, hayat kadını gibi hissettirildimdeki anlam bu testlerin yapılmış olması değil, sanki polis baskından yakalanmışım gibi işi tamamen tekniğe döküp, insan değilmişim gibi hiçbir soruma cevap verilmiyor oluşuydu.Üstelik bunları bile iyiye yordum.Ta ki genital siğil olduğuna göre tipleme yapılması gerekmiyor mu diye sorum yine hanımefendinin ağzını dahi açmadan hayır diyerek göz devirip beni ölüme yönlendirmesi noktasına kadar.

kimseden özel ilgi bekleyen bir insan değilim ama hiç değilse, aklınızda soru işareti kalmasın keteme gidip tipleme yaptırın denilebilirdi.Sonuçta bu virüsün tehlikeli bir türünü taşıyorsam, üç ayda bir smir testi yaptırmam gerekecek.Çünkü rahim ağzı kanserlerinin yüzde doksanbeşinden bu virüs sorumluymuş.netten basit bir araştırmayla bile ulaşılan bu durumu oldukça tecrübeli olduğu belli olan doktor mutlaka ki biliyordur.

Size kısaca şöyle söyleyeyim, çoğumuz doğumhanelerin durumunu biliyoruzdur, üç kere o doğumhaneye girdim, kadınlar doktor ve hemşirelerden aşağılayıcı sözler işitmemek için bağırmalarını tutmak zorunda kalırlar, eğer tutamazlarda bir ton hakaret ve azar işitirler, çünkü seks yapmıştır ve bebek böyle olmuştur, eeee o zaman acısına da katlanıp çenesini tutmak zorundadır, türkiyedeki yaklaşım maalesef bu, korunmasız seks yapıp cinsel bir hastalık bulaştığı için doktor hanımda bana açıkçası bedelini öde dedi sanırım kendince.Dünden beri çok mutsuzum, depresyona girdim resmen, bebeklerimle bile doğru dürüst ilgilenmekten aciz durumdayım, yakın bir zamanda atlatırım bu durumu ama gerçekten türkiye de kadın olmak çok zor, özellikle kadınlar tarafından cinsiyetçiliğe uğramak daha zor, o hanfendiye giden bir erkek olsaydı sanmıyorum ki o tavırları sergileyecekti.

Valla panpa son yazdığın paragrafa bakarak haklı olabileceğini düşünüyorum

Jinekoloğa Türkiye'de asla gitmiyorum çünkü bazıları okumuş ama kafa varoş. Doktorun görevi tıp servisi sağlamak bu kadar. Bir de hep hikayeleri bana mı denk geldi bilmiyorum ama kadın jinekologlar ayrıca laçka ve saygısız.

- Kadın evli değil ama cinsel hayatı var. Doktor bu durumda hastaya "yollu" gibi davranma ve konuşma hakkına sahip oluyor maalesef.

- Sizin gibi hastalık kapmış kadınlar, yaptıkları nanelerin bedelini ödesin cezasını çeksin kafasında olan da bir başka kadınsa hiç şaşırmam. Böyle pislikler inanın erkeklerden çok diğer kadınlardan geliyor.

- Bir keresinde jinekoloji servisi hemşiresi hastaya "kocanın altına yatarken bana mı sordun" demiş. Hasta acile gitmek zorunda kalan akrabam.

Jinekolıji servisi hemşireleri ayrıca laçka ve profesyonellikten uzak bence. Altını çıkar, şuraya uzan, bacaklarını aç şeklinde gayet varoşça konuşuyorlar.

Neyse....dedim ya jinekloğa ihtiyacınız varsa bilet alıp en yakın AB ülkesine gidin başka da diyecek sözüm yok. Bunalıma girmeyin bence jinekoloji servisinde sayfısızlığa uğrayan tek tanıdığım kadın değilsiniz.

Jinekoloğa Türkiye'de asla gitmiyorum çünkü bazıları okumuş ama kafa varoş. Doktorun görevi tıp servisi sağlamak bu kadar. Bir de hep hikayeleri bana mı denk geldi bilmiyorum ama kadın jinekologlar ayrıca laçka ve saygısız.

- Kadın evli değil ama cinsel hayatı var. Doktor bu durumda hastaya "yollu" gibi davranma ve konuşma hakkına sahip oluyor maalesef.

- Sizin gibi hastalık kapmış kadınlar, yaptıkları nanelerin bedelini ödesin cezasını çeksin kafasında olan da bir başka kadınsa hiç şaşırmam. Böyle pislikler inanın erkeklerden çok diğer kadınlardan geliyor.

- Bir keresinde jinekoloji servisi hemşiresi hastaya "kocanın altına yatarken bana mı sordun" demiş. Hasta acile gitmek zorunda kalan akrabam.

Jinekolıji servisi hemşireleri ayrıca laçka ve profesyonellikten uzak bence. Altını çıkar, şuraya uzan, bacaklarını aç şeklinde gayet varoşça konuşuyorlar.

Neyse....dedim ya jinekloğa ihtiyacınız varsa bilet alıp en yakın AB ülkesine gidin başka da diyecek sözüm yok. Bunalıma girmeyin bence jinekoloji servisinde sayfısızlığa uğrayan tek tanıdığım kadın değilsiniz.
Arkadaşım muayeneye gitmiş. Çatala çıktığında doktorun sekreteri bakmak için bildiğin eğilmiş sonrada suratını buruşturmuş. Muameleye bakar mısın? Sonrada tıp sektörü çalışanlarına saygı! Olmuyor işte.

Arkadaşım muayeneye gitmiş. Çatala çıktığında doktorun sekreteri bakmak için bildiğin eğilmiş sonrada suratını buruşturmuş. Muameleye bakar mısın? Sonrada tıp sektörü çalışanlarına saygı! Olmuyor işte.

Benim denk geldiğim doktorlar genelde düzgün ve saygılıydı ama bu jinekoloji servisinde bir durum var ki çalışanları genel olarak saygısız ve laçka doktoru da, hemşiresi de, sekreteri de...Üniversitedeyken arkadaşım parasını verip özel hastaneye gitti, güzel gösterişli bir kızdı ertesi gün dedi ki doktor bana yollu muamelesi yaptı. Paranı geri iste şikayetini yap dedim ne diyeyim başka.

Son düzenleme:
Benim denk geldiğim doktorlar genelde düzgün ve saygılıydı ama bu jinekoloji servisinde bir durum var ki çalışanları genel olarak daygısız ve laçka doktoru da, hemşiresi de, sekreteri de...
Tüm doktorlara haksızlık etmek istemem. Iyileri de var tabi ki. Ama hekimlik çalışma koşulları zor olan tek meslek gurubu da değil. Ayrıca zorla seçmiyorlar tıp fakültesini. Tamamen kendi tercihleri. Hastaların çoğu evlere şenlik kabul ama bazı doktorlarda hastaları aratmıyorlar.

Dün söylemiştim, bugün bir kez daha söylemek istiyorum. Lütfen 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini arayıp kayıt oluşturun. Ben bugün bir doktora teşekkür etmek için aradım, sesli kayıt oluşturuluyor ve ilgili hastane başhekimine, bahsi geçen doktora bildiriliyor. Böylesi durumlar karşısında şikayetimizi belirtmezsek farkında bile olmadan aynı tavrı devam ettirecekler. Ama hiçbir yaptırım uygulanmayacak bile olsa birilerinin rahatsızlık bildirmesi mutlaka faydalı olacaktır. 184 çok etkili bir hat. Ve hastaneler tarafından ciddiye alınıyor. Daha önce de denedim ben. Lütfen ihmal etmeyin ve durumu olduğu gibi anlatıp kaydedilmesini sağlayın.

Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...

Umarım o dövmeyi istediğin doktorlara;senin,ailenin ,sevdiklerinin canını kurtarmak için falan düşmezsin. Sen ve bu yazıyı beğenenler. Yazıklar olsun !!!!
Doktoru,tedavisini,tavrını,uslubunu beğenmeyebilirsin. Hekim seçme hakkın olduğu gibi şikayet hakkında var. İlgili mecraalara şikayet edersin. Dövmek ne ya şiddet ne kimi dövüyorsunuz. Sizlerde işinizde yanlış yaptığınız dövsünler mi sizi bu nasıl bir mantık !! Yarabbim sen koru böyle insanlardan ...

Burada bir suru her şeyi çok bilen mükemmel yazma ve anlatma yeteneği olan insan tanıdım. Gerçekten gurur da duyuyorum. Kadınlarımız artık kendini ifade ediyor egitim seviyesi artıyor diye. Ama malesef her tarafımızdan ego ve kibir akıyor. Birincisi genelleme yaparak bir meslek ve insan gurubu hakkında yorum yapmak yargi oluşturmak yonlendirmek tam anlamıyla cahilliktir. İkincisi eğer bir üyesi değilseniz bir meslek grubu hakkında hüküm vermek onları kategorize etmek edindiğiniz üç beş hastane tecrübesi ile hiç ama hiç anlamlı değil. Doktor dövme konusuna girmiyorum o yorumu yapan arkadaşın seviyesine bile inmiyorum güvenlik güçlerine havale ediyorum. Üçüncüsü hiç bir insan hiç bir insanın yerinde olmadan onun yaptığı işi yapmadan onun geçtiği yollardan geçmeden asla ama asla ona tam anlamıyla empati kuramaz ve siz asla sağlık personelinin maruz kaldiklarini hiç bir zaman anlayamayacaksiniz. Eğer sizin hakkınızı yiyen sağlık personeli varsa ihmal, hata kötü muamele yapıyorlarsa zaten 1000 tane hasta haklarını savunan şikayet birimi var sizi bol bol dinlerler alırsınız hincinizi sırf size güler yüz göstermedi iki kelime söylemedi sizi üstün empati güçleri ile rahatlatmadilar diye. Asla anlamiycaksi iz destan yazsamda onun işi diyeceksiniz çünkü sizler mükemmel siniz harika anneler harika eşler harika x mesleği icra edenleriniz....

teşekkür ederim beni anladığınız için, evet maalesef jinekoloji servislerinde bu tarz şeylerle karşılaşmak çok olası, birçok kez ben de hastanelere, jinekoloji bölümüne de gittim genellikle saygısızlıkla karşılaşmadım.Doğumhanelerde özel itina gösterdim bağırmamaya acımı çekmeye çalıştım belki bu sebepten saldırıya uğramışlığım yok ama kendi gözlerimle gördüğüm olaylar oldu o odanın içinde, çığlık atan kadınlara aynen bahsettiğiniz minvalde çıkışlarla karşılaştım.çoğunlukla meşgul etmemeye, kırıcı tavır ve söz duymamak için elimden geleni yapmaya çalışarak devam ediyorum lakin bu seferki işe yaramadı, doktor hanım beni görür görmez yargıladı ve kalemimi kırdı.Bayada ağır bir hüküm giydim.Keşke imkanım olsa da dediğiniz gibi yapıp başka bir ülkeye gidebilsem ama şimdilik burayla idare etmek zorundayım.Birkaç güne kırılmışlığım geçer, insan neleri unutup devam ediyor.Tekrar sağolun.

Dün söylemiştim, bugün bir kez daha söylemek istiyorum. Lütfen 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini arayıp kayıt oluşturun. Ben bugün bir doktora teşekkür etmek için aradım, sesli kayıt oluşturuluyor ve ilgili hastane başhekimine, bahsi geçen doktora bildiriliyor. Böylesi durumlar karşısında şikayetimizi belirtmezsek farkında bile olmadan aynı tavrı devam ettirecekler. Ama hiçbir yaptırım uygulanmayacak bile olsa birilerinin rahatsızlık bildirmesi mutlaka faydalı olacaktır. 184 çok etkili bir hat. Ve hastaneler tarafından ciddiye alınıyor. Daha önce de denedim ben. Lütfen ihmal etmeyin ve durumu olduğu gibi anlatıp kaydedilmesini sağlayın.
Çok haklısınız, yarın ilk işim bu olacak mutlaka arayacağım, çünkü ben araştırarak gitmiştim ve hayır dediğinde tatmin olmadığım için başka bir doktora göründüm, başka bir kadın araştırmadan gidip aynı muameleyi görürse, bu kadar ciddi bir şeyi umursamayıp hayatına devam ederse belkide vahim sonuçlarla karşılaşabilir.Hiç değilse kendine çeki düzen verir belki.

HİV ve frengi testi yapılarak hayat kadını muamelesi gördüğünüzü ve rencide olduğunuzu söylemişsiniz ancak bu ifadelerinizin hiv + ya da frengi hastası olan kişileri rencide edebileceğinizi neden düşünmüyorsunuz? Kişinin HİV + ya da frenginin olması o kişiyi hayat kadını mı yapıyor?
Konuyu okurken yadırgamıştım ama nedenini bulamamıştım. Sizin yorumunuzu okuyunca anlamlandı. O kısma takılmışım meğer ben de. Çocuklar bile var aids olan. Veya kendini bilmez kocası yüzünden bu hastalıklara yakalanan onlarca kadın var. Bu hastalık sahipleri hayat kadını mı oluyor?

Hemşirenin korkudan acıttığını sanmıyorum .
Tecrübeli değildir yeterince o yüzden olabilir .
Onama ameliyathane öncesi imza attırıyoruz biz .
Yani tedaviyi kabul ediyorum amaçlı, sizinki ise tanı için bu testleri istemiş . Ayrıca bahsettiğiniz hastalıklar sadece cinsel yolla bulaşmaz.

Şikayet edin ayrıca o hastalıklarda sadece hayat kadınlarında olmuyor . Başka yollarla da bulaşabiliyor .

Meselenin 2. Evlilik yapmayla ne ilgisi var neden o detayı paylaşma Gereği duydunuz ki ?

Bence baska bir doktora daha gidin . Çok geçmiş olsun
İkinci evlilik notu ekledim çünkü konunun başlangıcını belirtmek gereği duydum, çünkü bazen olay eşin aldatmış olabilir sen bunu bir araştır noktasına geldiği için bu konunun önünü kapatmak açısından o ibareyi koydum.Çünkü hastalığın kuluçka dönemi altı yıl da olabiliyormuş altı ay da ya da yıllarca hiç belirti vermeden taşıyıcı da olunabiliyormuş.Kimden kime geçtiğini bilmiyorum aslında pek ilgilenmiyorum da lakin işte dediğim gibi konu başka noktaya kaymasın istedim.

Böyle ciddi hastalıkların testlerini yaparken hastanın onayının alınmasıyla ilgili bir şey duymamıştım hiç. Var veya yok bilmiyorum ama bunlar çok ciddi ve bulaşıcı şeyler. Kişinin inisiyatifine bırakılması ne kadar doğru veya ortada daha doğru düzgün birşey yokken seni AIDS olabilirsin diye korkutmak ne kadar doğru?
(Daha önce açılan konular var. Konu sahibinin yakını hasta. Doktor ciddi şeylerden şüphelenmiş testler yaptırmış. Ama birşey çıkmamış. Konu sahibi kızıyordu. Pat diye söylediler bizi korkuttular testler yaptırdılar birşey çıkmadı. Doktora dava açıcam diyordu. Doktorlar da ne yapsa suç oldu. Hasta hakları arttıkça doktorlara hak falan kalmadı)
Ama sana kaba davranmıştır. Kötü davranmıştır onunla ilgili şikayetini iletebileceğin yerler var ve emin ol bu sikayetler dikkate alınıyor.

Hemşirenin korkudan acıttığını sanmıyorum .
Tecrübeli değildir yeterince o yüzden olabilir .
Onama ameliyathane öncesi imza attırıyoruz biz .
Yani tedaviyi kabul ediyorum amaçlı, sizinki ise tanı için bu testleri istemiş . Ayrıca bahsettiğiniz hastalıklar sadece cinsel yolla bulaşmaz.
Baya yaşlı bir hemşireydi, o yüzden tecrübeli olduğunu düşündüm, üstelik eli ayağına karışmıştı ve ben o zaman ne testi yapıldığını bilmediğim için anlam verememiştim.Sonra tahlil kağıdı elime geçtiğinde taşları yerlerine oturttum.onam formuna gelince bundan birkaç ay önce böyle tahliller için ankara üniversite hastanesinden başlayarak bilgilendirilmiş onam formu değişikliğine gidildiğini okumuştum.Hasta hakları konusundaki yeni düzenlemelerle ilgili o yüzden bilgisi olan vardır belki diye düşündüm.Her şeyi geçtim bu hastalıklara elbette bakılabilir ama benim rahatsızlığımdan dolayı gittiğim hastalıkla hiç ilgilenilmemesi ve yanlış yönlendirme yapılması bana hiç iyi niyetli görünmüyor.üstelik simir istemesi gerekirken sadece bu tahlilleri yapmak ve özellikle sorulduğunda bile hayır gitme demek çok tuhaf.Çünkü küçük bir araştırmayla görebilirsiniz ki genital siğil demek hpv demek ve mutlaka tipleme yapılması gereken bir virüs.Bu nedenden öğrendiğim kadarıyla ketemler bedava olarak testleri uyguluyorlarmış.

Böyle ciddi hastalıkların testlerini yaparken hastanın onayının alınmasıyla ilgili bir şey duymamıştım hiç. Var veya yok bilmiyorum ama bunlar çok ciddi ve bulaşıcı şeyler. Kişinin inisiyatifine bırakılması ne kadar doğru veya ortada daha doğru düzgün birşey yokken seni AIDS olabilirsin diye korkutmak ne kadar doğru?
(Daha önce açılan konular var. Konu sahibinin yakını hasta. Doktor ciddi şeylerden şüphelenmiş testler yaptırmış. Ama birşey çıkmamış. Konu sahibi kızıyordu. Pat diye söylediler bizi korkuttular testler yaptırdılar birşey çıkmadı. Doktora dava açıcam diyordu. Doktorlar da ne yapsa suç oldu. Hasta hakları arttıkça doktorlara hak falan kalmadı)
Ama sana kaba davranmıştır. Kötü davranmıştır onunla ilgili şikayetini iletebileceğin yerler var ve emin ol bu sikayetler dikkate alınıyor.
haklı olabilirsiniz ama ortada çok ciddi bir konu var burayı atlıyorsunuz.Benim genital siğilim var ve doktor hanım hiç bu konuya eğilmiyor örneğin bir simir bile istemiyor, çünkü bu virüse sahip bir kişide kanser öncülleri çoktan başlamış bile olabilir, bu konuda yönlendirmediği gibi özellikle sorulduğunda da hayır gerek yok cevabı veriyor.Genital siğili olan herkesin tipleme yaptırması gerekiyor, çünki rahim ağzı kanserlerinin yüzde doksan beşinden bu virüs sorumluymuş.Eğer tip olarak riskli bir tipse üç ayda bir simir alınacak ömür boyunca.Yaptığı şey resmen beni ölüme göndermek olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X