Hpv ve doktorun davranışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her meslekde olduğu gibi işini düzgün yapan ve yapmayan insanlar mevcut.
Doktorlarin işleri gerçekten çok zor, binbir türlü insan karşılarına geliyor. Hakaretler, psikolojik tacizler, saldırma durumlarıyla karşılaşabiliyorlar.
Ama bu isini yapamayan saglikcilari sikayet etsen bile cozume ulasamiyorsun. Cozume ulastirmak icin yillarini vermen gerek. Yeri gelir kobay olarak kullanilirsin yeri gelir hemsirenin bir elinde telefon diger elinde igne ummadigin anda sak diye igneyi sana saplayiverir :) Tecrubeyle sabittir.
Bu yuzden biri kulagimdan tutup goturmezse hastaneye gitmemeye calisirim.
Ayrica benim her zaman hastanelerde takildigim nokta hastaya ne yapilacagi ile ilgili yeterli bilgi verilmemesidir. Tamam sen doktorsun, en iyisini bilirsin ama yapacagin bu işlemi bakalim ben kabul ediyor muyum?

Merhabalar. Yedi yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Altı ay sonra bikini bölgesinde bir oluşum fark ettim, ama saçma bir şekilde umursamadım. Geçenlerde bir yazı okuyunca bunun genital siğil olabileceğini düşünerek doktora gittim. Doktor kesin teşhis koyamadığı için cildiye ve Zührevi bölümüne gönderdi. Kadın, genital siğil olduğunu söyledi birkaç test yazdı. Ne testi olduğunu bilmeden gittim. Kan alınması sırasında hiç problem yaşamadığım halde, bu sefer hemşire resmen kolumun canına okudu ki testlerin hıv ve frengi testi olduğunu öğrendikten sonra korkudan olduğunu tahmin ettim bu durumun. Bana bilgi verilmeden bu testleri yaptılar. Ben yine iyi düşündüm, tedbirli davranmıştır dedim ama en son test sonuçları çıktıktan sonra tipleme yaptırmam gerekiyor mu diye birkaç kez sormama rağmen kadın net bir şekilde hayır dedi. Resmen beni yönlendirmemeyi seçti. Tatmin olmadığım için başka bir doktora gittim, acil olarak keteme gidip tip belirlemesi yapmamam gerekiyormuş. Ona göre de yol haritası belirlenecekmiş. Şimdi ben ciddi anlamda rencide oldum bilgi dahi verilmeden bu testler yapıldı, sorduğum sorulara cevap dahi verilmedi üstelik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirme yapıldı. Afedersiniz ama hayat kadını muamelesi gördüğümü hissettim resmen. Şimdi bu konuda ne yapabilirim yasal olarak ya da yapabileceğim bir şey var mı? Bu tarz tahlillerde onam formu filan imzalanır mı? Bilgisi olan varsa minnettar kalırım.

Hiv testini her fırsatta yapıyorlar. Freni yüzünden böyle davranmış olabilirler. Çok geçmiş olsun. Bence o doktordan tektar randevu alıp karşısına çıkın. Sorun açık açık niye hayatımı tehlikeye atıyorsun diye. Üstüne bashekimlige dilekçe ile başvurup şikayet edin. Dilekçe verirken dilekçe numarası almayı unutmayin

Merhaba, ben de keteme gittim. Hvp 51 var bende ve maalesef kanser riski yüksek bir tip bu. Dünya üzerinde çok yaygın. Ketemde "sigara içiyorsanız bırak" denildi bana. Ve herkes çok tatlıydı güzel ilgilendi.

Neyse keteme seneye aynı gün tekrar kontrole gideceğim, doktorum da 6 ay sonra smear isteyeceğini söyledi. Onam diye bir şey yok ama. Normal bir kontrol ketemdeki diğer testler gibi
Çok çok geçmiş olsun, tiplemeyi ketem'de mi yaptırdınız? Ne kadar sürede sonuçlar elinize ulaştı acaba, bir de bundan sonrası için bir yol haritası çıkardılar mı size?Mesela üç aydan üç aya simir alınacak ya da altı ayda bir simir alalım gibi.

Teşekkürler. Sadece ketem yapıyormuş bu detaylı taramayı. Ben de bu şekilde öğrendim.

Aslında herşey tesadüf oldu. Ben adet öncesi siyah kan şikayeti ile gitmiştim.
Doktorum smear yaptı. Bir anomali var o nedenle ketemde detaylı smear yapılsın dedi.
Ketemde yapılan test 2 hafta sonra çıkıyor. Kesinlikle online öğrenemiyoruz. Doktor açıklıyor sadece :) seneye aynı güne randevu verdiler.

Sonra asıl doktorum ile görüştüm. O da 6 ayda bir smear yapalım dedi. Ki çok iyi bir hoca.

Sonra cildiye doktoruna gittim. Cildimde gözle görülür bir sorunum da yok. Doktorum çok güzel anlattı. Ama çok eşli iseniz ya da hayatınızdaki adam öyleyse aşı yapılıyormuş. Aşı varolan tipi yok etmiyor. Yeni tiplerden koruyor dedi. Ben aşı olmayacağım, o süreci bilemiyorum.

Sonuç olarak iyi ya da kötü etkileyen hiç bir şey yok. Sadece sigaradan uzak dur dedi ketem. Seneye bu zamanlar geçmiş de olabilir geçmemiş de. Ama bizim için önemli olan kanser için riskli grubuz. O nedenle 6ayda bir düzenli smear şart benim anladığım.

Teşekkürler. Sadece ketem yapıyormuş bu detaylı taramayı. Ben de bu şekilde öğrendim.

Aslında herşey tesadüf oldu. Ben adet öncesi siyah kan şikayeti ile gitmiştim.
Doktorum smear yaptı. Bir anomali var o nedenle ketemde detaylı smear yapılsın dedi.
Ketemde yapılan test 2 hafta sonra çıkıyor. Kesinlikle online öğrenemiyoruz. Doktor açıklıyor sadece :) seneye aynı güne randevu verdiler.

Sonra asıl doktorum ile görüştüm. O da 6 ayda bir smear yapalım dedi. Ki çok iyi bir hoca.

Sonra cildiye doktoruna gittim. Cildimde gözle görülür bir sorunum da yok. Doktorum çok güzel anlattı. Ama çok eşli iseniz ya da hayatınızdaki adam öyleyse aşı yapılıyormuş. Aşı varolan tipi yok etmiyor. Yeni tiplerden koruyor dedi. Ben aşı olmayacağım, o süreci bilemiyorum.

Sonuç olarak iyi ya da kötü etkileyen hiç bir şey yok. Sadece sigaradan uzak dur dedi ketem. Seneye bu zamanlar geçmiş de olabilir geçmemiş de. Ama bizim için önemli olan kanser için riskli grubuz. O nedenle 6ayda bir düzenli smear şart benim anladığım.
Çok teşekkür ederim varolun, bayram sonrası ilk işim benim de keteme gitmek olacak.Bununla yaşamaya alışmak zorundayız anladığım kadarıyla, iyi yönünden bakmak lazım daha dikkatli olup, düzenli kontroller yapıldığı için hastalıktan kurtulma şansımız daha yüksek olabilir hiç değilse.Tekrar geçmiş olsun.

Ya siz şaka mısınız ?
Cidden sinirim bozuluyor artık.
Siz işini kötü yapıyor diye insan mı dövüyorsunuz bulunduğunuz yerde ?
Ayrıca hangi çağda takılı kaldınız bunu da anlamadım.Şikayet edecek yer mi yok ? Tek telefonla istediğiniz meslekten insanı şikayet edebiliyorsunuz artık,bilemiyorum,biraz güncelleyin kendinizi.Ben derste belli bir kesime hakaret etti diye öğretmen şikayet ettiğimizi biliyorum 10 dakikalık teneffüste,tek telefonla,birkaç ay sonra da gerekli işlem yapıldı.Dediğim 5 sene oldu bu arada en az.Her şey için bir adres var.Kolayımıza bu geliyor deyin de kurtulun.
Evet sakayım gözünüzü açıp kapatınca geciyor.
Asıl siz saka mısınız??? Adamlar hemen kürtaja alıyorlardı diyorum. Hangi sikayet bana bebeğimi geri verecekti? İki doktorun dediğinr de mi inanmamalıydım? Eşim alıp götürmese sizin aaaa sen saka mısın şeklindeki aşırı medeniyetiniz mi bebeğimi verecekti?
Bebeğim benimle olduğu için ne yazık ki şikayet ettiğimiz yerlerden bir şey çıkmadı. Bebeğimi almış olsalardı o zaman yetkililer eminim harekete geçerdi. Ne yazıkki güzel ülkemde kötü olay bizzat uygulanmadan onlem ya da uyarı yok!
Bir ban daha yiyebilirim ama gercekleri saptırmaya lüzum yok.

aşağılık kompleksi..
çünkü en saygı duyulan ve en çok ihtiyaç duyulan meslek doktorluk.
en çok kıskanılan meslek..
milletvekilinin hiçbir iş yapmadan aldığı maaş koymaz da doktorun aldığı maaş koyar yurdum insanına.
başarılı bir okul hayatı sonrasında zorlu bir 6 yıl, çok zor bir sınav ve uzmanlık eğitimi, günaşırı nöbetler vs.
tıp eğitimi oldukça zor.. kazandıkları para eskiye göre çok çok az.
onların maruz kaldıkları zorlukları yaşasak hepimiz isyan ederiz ama onlar yüzümüze gülücük saçmıyor, kibar davranmıyor diye şiddeti hakeden insanlar oluveriyorlar.

tahliller için önceden devlet hastanesine, aile hekimine giderdim artık sigortam var gitmiyorum.
güleryüzle karşılanmadığım oldu elbette ama, ben kibar tavrımla onların halinden anladığımı göstererek konuştum ve hep olumlu geri dönüşler aldım.
hiç azarlanmadım. hep yardımcı oldular.
bizim insanımız iletişim kurmayı bilmiyor. sağlık çalışanları da yılmış ortalama davranıyorlar herkese. ( konu sahibini tenzih ederim, geçmiş olsun)
evet çok nadir doktor hariç hangisine kibar davrandıysam olumlu sonuç aldım
hiç bir sorum yanıtsız kalmadı

Başhekimi ve hasta hakları birimine şikayet edin. Savunma versinler.

Doktorun nette adı yazıyorsa oraya da bu tutumunu yazın diğer insanlar da mağdur olmasın.

Allah sifalar versin.

Merhabalar. Yedi yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Altı ay sonra bikini bölgesinde bir oluşum fark ettim, ama saçma bir şekilde umursamadım. Geçenlerde bir yazı okuyunca bunun genital siğil olabileceğini düşünerek doktora gittim. Doktor kesin teşhis koyamadığı için cildiye ve Zührevi bölümüne gönderdi. Kadın, genital siğil olduğunu söyledi birkaç test yazdı. Ne testi olduğunu bilmeden gittim. Kan alınması sırasında hiç problem yaşamadığım halde, bu sefer hemşire resmen kolumun canına okudu ki testlerin hıv ve frengi testi olduğunu öğrendikten sonra korkudan olduğunu tahmin ettim bu durumun. Bana bilgi verilmeden bu testleri yaptılar. Ben yine iyi düşündüm, tedbirli davranmıştır dedim ama en son test sonuçları çıktıktan sonra tipleme yaptırmam gerekiyor mu diye birkaç kez sormama rağmen kadın net bir şekilde hayır dedi. Resmen beni yönlendirmemeyi seçti. Tatmin olmadığım için başka bir doktora gittim, acil olarak keteme gidip tip belirlemesi yapmamam gerekiyormuş. Ona göre de yol haritası belirlenecekmiş. Şimdi ben ciddi anlamda rencide oldum bilgi dahi verilmeden bu testler yapıldı, sorduğum sorulara cevap dahi verilmedi üstelik böyle hayati bir konuda yanlış yönlendirme yapıldı. Afedersiniz ama hayat kadını muamelesi gördüğümü hissettim resmen. Şimdi bu konuda ne yapabilirim yasal olarak ya da yapabileceğim bir şey var mı? Bu tarz tahlillerde onam formu filan imzalanır mı? Bilgisi olan varsa minnettar kalırım.
Hiv testi pozitif çiksa bile hastaya bilgi verilmez..tekrarlanir test 15 gün sonra grrekirse daha kapsamlı bi yerde emin olmadan konusulmaz ayrica kan alan hemşire o an ne istendigini göremez hangi parametrelerin istendiğini özel olarak gidip bakarsa görür bunu yaptiğini da sanmiyorum..

Sevinen seviniyor ki ben zaten bir tek bu noktaya takiliyorum sonra ven2 sevinmeni gerektirecek ne var ki deyince manipüle mi etnis oluyir etiği de hiyerarsiyide mesligi de sen ve senin gibilerden ogrenecek disine bak herkes isin gibi dusunmek zorunda degil. Konuyi oradan oraya saran sizler sizniz kan almayi da sizden igrenecek degiller ama hata varsa burada degil dehata yapana soyleyin orada sut kesilip de buralarda kus olmayin. Isimim de hesabinu size verceek degilim benim sorumlularim var hiyerarsimde.
Lütfen kelimelerinizi dikkatli seçerek ve Türkçe olarak yazarmısınız anlamakta zorlanıyorum.

Başhekimi ve hasta hakları birimine şikayet edin. Savunma versinler.

Doktorun nette adı yazıyorsa oraya da bu tutumunu yazın diğer insanlar da mağdur olmasın.

Allah sifalar versin.
Maalesef doktortakvimi gibi siteler doktorlara yazılan olumsuz yorumları yayınlamıyor.

Bu bahsettiğiniz hastalıklar sadece hayat kadınlarının mi başına geliyor? Doktora sorup öğrenemedin mi bu testler ne için diye? Önlem için test yapmış doktor hayat kadınlığı ne alaka ya

Tahlilde ne çıktı

Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...
Sen nasil siddeti hakli gorursun bu nasil bir yorum boyle, inanilmaz milletimizin haline bak

Bu doktorları dövenler boşa dövmüyor var ya! Ne sanıyorlar acaba kendilerini? Insan gibi bilgilendirse ,yapman gereken tahlilleri açıklasa geberirler, ağızları yapışır. Ben kaç kere özel hastanelerde gidip paramla rezil olmusum sonu şikayetle bitmiş ...
yavaş gel saçın başın dağılmasın. bir de beğenmişler hayret bir şey.

Merhaba sağlık personeliyim, bu gibi tahliller yapılırken ayrıca bir onam formu alınmaz. ama çoğu hastanede daha ilk başta kayıt yaptırılırken yapılan müdahaleleri, tahlilleri kabul ediyorum gibi bir onam formuna genel imza alınır. onun dışında test bilgilendirmesini dokturun yapması gerekir şu testleri şundan dolayı istiyorum gibi. sonuçları alınca da direk doktora göstermeniz lazımdı. hemşirenin de sizi doktora yönlendirmesi lazımdı, kafasına göre tiplendirmeye gerek yok deyip kafasından savamaz. hastaneler de lab sonuçlarına sadece dr lar yorum yapabilir. diğer personele yasaktır. bir beta sonucuna bile pozitif ya da negatif dememiz yasaktır.

doktorlara karşı şiddeti savunmanız çok korkunç.. işin iç yüzünü bilmeden, doktorun ne düşünerek testleri istediğini bilmeden dışarıdan atıp tutmak ne kolay.. doktora ihtiyacınız olduğunda lütfen doktor gitmeyin, internetten araştırıp kendinizi tedavi edin. doktorları da boşuna meşgul etmemiş olursunuz.. nasıl olsa beğenmiyorsunuz ya..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X