- 19 Nisan 2025
- 7
- 0
- 1
- 25
- Konu Sahibi kaygilibirkimse
-
evet onu duymuştum kafat siğillerim büyük ve koterle alınmayanlar biraz içeride gibiDış genital bölgedeki siğiller için verrutol kullanabilirsiniz çok etkili ve düşük maliyetli
Siğilleri aldırmak lazım yoksa çogalır.Lazere falan gittiniz mi yada başkasının çamarı falan muhakkak bi temas olmuştur o şekilde bulasmıstırGeçmiş olsun ben de akıntı şikayeti ile gittiğim doktor kontrolünden sonra vajinamın iç dudaklarında pütürcükler görmüştüm, tekrar sıra aldım ve gittiğimde doktor siğil dedi ama hiç cinsel ilişkim olmadı siğillerim sağlıklı beslensemde küçülmesi sanki içeri doğru yayılıyor gibi bu kadar kolay hpv bulaşır mı ya diyorum bazen
Lazere gitmedim temas olacak bir ortamda da bulunmadım aslındaSiğilleri aldırmak lazım yoksa çogalır.Lazere falan gittiniz mi yada başkasının çamarı falan muhakkak bi temas olmuştur o şekilde bulasmıstır
Onca yazı okudum siz gibisini ilk duyuyorumLazere gitmedim temas olacak bir ortamda da bulunmadım aslında
Ben de kendim gibisini ilk defa duyuyorum desem. Kendimde denkgelene kadar hpv, siğil nedir bilmezdimOnca yazı okudum siz gibisini ilk duyuyorum
Lazer veya tuvaletten kolay bulaşan bir şey değil hpv. Eğer sürtünme olduysa oradanda geçmiş olabilir size. Cildiyeden randevu almanızı tavsiye ederim tedavisini yapıyorlarSiğilleri aldırmak lazım yoksa çogalır.Lazere falan gittiniz mi yada başkasının çamarı falan muhakkak bi temas olmuştur o şekilde bulasmıstır
bactroban krem ve sterilox sprey verdi bugün doktorumarkadaşlar koter tedavisi görüpte yara için hangi kremleri kullandınız
bakacağım teşekkür ederim, genitale sürmede sorun yaratmaz değil mibactroban krem ve sterilox sprey verdi bugün doktorum
Hayır sorun olmuyobakacağım teşekkür ederim, genitale sürmede sorun yaratmaz değil mi
Öncelikle çok geçmiş olsun benimde makat bölgemde siğil mi değil mi emin olamadığım birşeyler var deriden kabarık sert birşeyler yeni kayıt oldum bende başımdan geçeni anlattım olur yorum yaparsanız çok sevinirim, birde siğillleriniz nasıldı goglede benzeyen bir fotoğraf varsa atabilir misiniz teşekkür ederim .Arkadaşlar merhaba, sizlere başımdan geçenleri ve şuana kadar olan tedavi sürecimi paylaşmak istiyorum. Lütfen daha detaylı bilgisi olanlarla yorumlarda buluşalım. Daha az bilgisi olanlara da yardımcı olmak isterim. Eylül ayının başından itibaren sürekli tekrarlayan bir mantar enfeksiyonum vardı, bunun için ilaçlar kullandım fakat tekrarlayıp durdu. Buna takiben kasım ayı gibi vajina girişinde farklı bir doku hissettim ve hpvden şüphelendim. Ancak aralık ayında kadın doğuma gidebildim hpv şüphemi söyledim ve doktorum hpv olduğunu düşünmüyorum dedi. Benden mantar için sürüntü testi aldı ve travazol krem ve fitil verdi. Smear testi istedim ancak enfeksiyon varken alınmıyormuş. Sonrasında ancak bazı sebeplerden kaynaklı mart ayının 10'unda hastaneye gidebildim. Bu sefer zeynep kamil hastanesine gittim smear ve hpv testi verdim, siğillerim çoğalmıştı artık. Burada ki doktorum da siğile benzetmedi ve cildiyeye gitmemi tavsiye etti. Cildiyeye gittim direkt siğil dedi ve kriyoterapiye gönderdi. Kriyoterapi de bir sedye üzerinde yapıldığı için bana çok dikatli yapılmadı gibi geldi açıkcası ve sadece 1 siğilim düştü o yerden de 3 tane çıktı. Sonucum çıkar çıkmaz kadın doğumdan randevu aldım ama başka bir hastaneden bulabilmiştim. Gittiğim kadın doğum vajinal muayene yaptı ve siğiller anüse doğru ilerlemişti. Genel cerrahiye gitmemi söyledi anüse doğru olan siğilleri için. Hpv sonucum içinde testi yaptırdığım hastaneye gitmem söylendi. Zeynepkamilden randevu aldım gittim. Smear sonucumun temiz olduğunu söylediler ama 14 yüksek riskli hpv (16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68) tipi araştırıldı, biri veya bir kaçı varmış. Haziranın 12sine kolposkopi randevusu verdiler ve vajinal muayene yapılmadı. Gene başka bir hastanede genel cerraha gittim, oradaki doktorum da aynı hastanede hepsinin yapılması gerektiğini söyledi. Muayene olduğun hastaneye git konuş olmadı buraya gel ameliyat tarihi verelim dedi. Tekrar zeynepkamile gittim durumu anlattım siğil tedavisi için doktor değiştirmemi önerdiler ve bu hastanede ki genel cerraha görünmemi söylediler. Genel cerrah randevum bu ayın 8inde. Vajinada ki siğillerim için de göztepe şehir hastenesine gittim bu ayın 5inde koter randevum vardı yaktılar ama sanki bir kaçı kalmış gibi emin olamadım ve siğilimden biyopsi alındı. İlk doz gardasil aşımı da vurdurdum. Koter yaptırdığım doktor aldara kremi önerdi henüz 1 kere kullandım. Haftada 3 kere sanırım kullanımı ama doğru kullanıp kullanmadığımdan emin değilim sanki krem yetmiyormuş gibi hissetiriyor, kullanımı bilen bir arkadaş yazarsa sevinirim. Ayrıca koterden sonra yaralar için iyileşme süresinde kullanabileceğim krem tavsiyesi verirseniz mutlu olurum. Bu süreç psikolojimi çok yordu. Artık nasıl bir yol izlemem gerektiğini bile bilmiyorum en azından bir an önce siğillerimden kurtulmak istiyorum. Bana bu konuda bilgi verebilecek birileri varsa çok sevinirim.
bakacağım şimdi profilinizeÖncelikle çok geçmiş olsun benimde makat bölgemde siğil mi değil mi emin olamadığım birşeyler var deriden kabarık sert birşeyler yeni kayıt oldum bende başımdan geçeni anlattım olur yorum yaparsanız çok sevinirim, birde siğillleriniz nasıldı goglede benzeyen bir fotoğraf varsa atabilir misiniz teşekkür ederim .
Koter işlemini hangi bölüm doktoru yapıyorArkadaşlar merhaba, sizlere başımdan geçenleri ve şuana kadar olan tedavi sürecimi paylaşmak istiyorum. Lütfen daha detaylı bilgisi olanlarla yorumlarda buluşalım. Daha az bilgisi olanlara da yardımcı olmak isterim. Eylül ayının başından itibaren sürekli tekrarlayan bir mantar enfeksiyonum vardı, bunun için ilaçlar kullandım fakat tekrarlayıp durdu. Buna takiben kasım ayı gibi vajina girişinde farklı bir doku hissettim ve hpvden şüphelendim. Ancak aralık ayında kadın doğuma gidebildim hpv şüphemi söyledim ve doktorum hpv olduğunu düşünmüyorum dedi. Benden mantar için sürüntü testi aldı ve travazol krem ve fitil verdi. Smear testi istedim ancak enfeksiyon varken alınmıyormuş. Sonrasında ancak bazı sebeplerden kaynaklı mart ayının 10'unda hastaneye gidebildim. Bu sefer zeynep kamil hastanesine gittim smear ve hpv testi verdim, siğillerim çoğalmıştı artık. Burada ki doktorum da siğile benzetmedi ve cildiyeye gitmemi tavsiye etti. Cildiyeye gittim direkt siğil dedi ve kriyoterapiye gönderdi. Kriyoterapi de bir sedye üzerinde yapıldığı için bana çok dikatli yapılmadı gibi geldi açıkcası ve sadece 1 siğilim düştü o yerden de 3 tane çıktı. Sonucum çıkar çıkmaz kadın doğumdan randevu aldım ama başka bir hastaneden bulabilmiştim. Gittiğim kadın doğum vajinal muayene yaptı ve siğiller anüse doğru ilerlemişti. Genel cerrahiye gitmemi söyledi anüse doğru olan siğilleri için. Hpv sonucum içinde testi yaptırdığım hastaneye gitmem söylendi. Zeynepkamilden randevu aldım gittim. Smear sonucumun temiz olduğunu söylediler ama 14 yüksek riskli hpv (16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68) tipi araştırıldı, biri veya bir kaçı varmış. Haziranın 12sine kolposkopi randevusu verdiler ve vajinal muayene yapılmadı. Gene başka bir hastanede genel cerraha gittim, oradaki doktorum da aynı hastanede hepsinin yapılması gerektiğini söyledi. Muayene olduğun hastaneye git konuş olmadı buraya gel ameliyat tarihi verelim dedi. Tekrar zeynepkamile gittim durumu anlattım siğil tedavisi için doktor değiştirmemi önerdiler ve bu hastanede ki genel cerraha görünmemi söylediler. Genel cerrah randevum bu ayın 8inde. Vajinada ki siğillerim için de göztepe şehir hastenesine gittim bu ayın 5inde koter randevum vardı yaktılar ama sanki bir kaçı kalmış gibi emin olamadım ve siğilimden biyopsi alındı. İlk doz gardasil aşımı da vurdurdum. Koter yaptırdığım doktor aldara kremi önerdi henüz 1 kere kullandım. Haftada 3 kere sanırım kullanımı ama doğru kullanıp kullanmadığımdan emin değilim sanki krem yetmiyormuş gibi hissetiriyor, kullanımı bilen bir arkadaş yazarsa sevinirim. Ayrıca koterden sonra yaralar için iyileşme süresinde kullanabileceğim krem tavsiyesi verirseniz mutlu olurum. Bu süreç psikolojimi çok yordu. Artık nasıl bir yol izlemem gerektiğini bile bilmiyorum en azından bir an önce siğillerimden kurtulmak istiyorum. Bana bu konuda bilgi verebilecek birileri varsa çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?