HPV virüsü :((

benim fikrim cinsel ilişkiye girmeden erkeklere o testi yaptırmak :) çünkü bu virüs insanın psikolojisini bozuyor o stresi bir daha çekmek istemiyorum

Ben doktora da söyledim hastalıgı sıkıntı yapmıyorum ama süreç çok sıkıntılı 6 ayda 1 kontrole gidiyorum smear 2 ayda çıkıyor kötüyse parça için gün alıyorsun kolposkopi sonucu 2 ay da çıkıyor . eee tekrar kontrol zamanı geliyor . Cinselliği bıraktım artık tam anlamıyla bitene kadar riske girmek istemiyorum
hemen asi olun ben olmadığına pişman oldum.Gittigim doktor onkolog jinekolog bana özellikle aşıyı yaptır dedi bir çok tipe karşıda koruyor o virüsün etkinliğini azaltiyormus.Kesinlikle yaptirin
yani aşı konusunda evet doktorlar yapılmasından yana ama benim tereddütlerim var . 200 çeşit virüsten 9 çeşide karşı koruyor ben birine bagışıklık kazandım 8 çeşit kaldı

yanlış düşünüyorsun asi riskli gruba karşı yani kanser riskini artıran özellikle 16,18 ve 52 olan gruba karşı koruyor zaten önemli olan 16 ve 18 tipi.Ayrica asi yaptirmadan bağışıklık kazanmiyorsun o virüsü kaptım bağışıklık kazandım anlamına gelmiyor eğer tekrar enfekte okuyorsan herşey başa yeniden sarılıyor maalesef bu virüs diğer hastalıklar gibi değil geçirdim bağışıklık kazandım diye
Sadece aşıyla oluyor.

Hayır doktor söyledi zaten bana bagışıklık kazandığımı :)
ilk oldugumda hpv 18 idim .
Aşı karşıtı biri değilim elbette ama yaptırmayı düşünmüyorum. Önceliğim sigarayı bırakabilmek ve bagışıklığımı yüksek tutmaya çalışmak

umarım bagisiklik kazanma gibi bi durum vardır ben doktora sorcam.Oyle bir duurm varsa bağışıklık düşünce neden ortaya çıkıyormuş bunuda anlamadim.Madem vücuttan atilabiliyor negatife donuyorsak neden tekrar çıkıyor burda yazılanları okudum öyle yazmislardi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…