HSG (KanAL FİLMİ) iki kere cektiren var mı

buzin

nasipse olur...
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
9.907
393
413
ben gecense çekildim kanallarım tıkalıydıı iki side
laporoskopi oldum biri açıldı tek kanalla olur dedi doktor
olmadı bi tane asılamm olduu ve tutmadıı
bir sene için de tek kanalla olmadı yanii tekrardan kanal filmi çektirmek istiyorum
aranızda varmıı iki kere kanal filmi cektirenn

ben hiç çektirmedim size yardımcı olamıyacağım ama bende çektireceğim çok can acıtıyormu özelde anestezili çektirmekte bi sakınca varmı biliyo musunuz

ben hiç çektirmedim size yardımcı olamıyacağım ama bende çektireceğim çok can acıtıyormu özelde anestezili çektirmekte bi sakınca varmı biliyo musunuz

özelde anestezili cekiolar evet hiç birsey hissetmiyorsun uyuyup uyanıyorsun o kadar
inşALLAH sonucun güsel çıkar

bana ikinci kess kanal filmi cektiren varsaa bilgi versin lütfen ikinci ye ger varmıı
ben bi tane cekildim amaliat oldumm üzerinden 1 sene geçtii
bi daha cektirmeme gerk var mı yada cektiren var mııı
LÜTFENN Bİ BİGİSİ OLAN ARKADASLAAARRRRR

canım sana kim 2.kez çektir dedi doktor mu eger öyleyse cektir tabi ne olacak ki 2dakikalı basit bir şey sadece rahim filmi denilen şeyi korku filmine çevirenler var..ben gecen yaz cektirdim 2dakika sürdü ilacın verilmesi zor olan o aletin rahim ağzına takılması onun zorluğu da korkudan korkma kasma sorun oluyor ben anestezi almadım ayaga kalktım evime geldi o kadar ...
doktor rahimdeki perdeyi alacak ve 2 kist alınacak sonrasında tekrar cektiricem yani 2.kez bir aiki ay sonra çünkü doktorum a ben de amelyiat sonrası değişimi görmek istiyoruz ..

cnm benimde tüpler tıkalıydı ameliyatla açıldı.2 yıl oldu.geçen ay kürtaj oldum bende 2.kez rahim filmi çektircektim ama gebe kaldım gerek kalmadı.

cnm benimde tüpler tıkalıydı ameliyatla açıldı.2 yıl oldu.geçen ay kürtaj oldum bende 2.kez rahim filmi çektircektim ama gebe kaldım gerek kalmadı.
ne kadar güsel benim biri acık ama bi sen olacak nerdeyse olmuyorr
asılama oldum bi tane oda olmadıı bi daha çektirmek ististiyorum
pahalı oldugu için gidemedim bıraktım artık akısına

ben gecense çekildim kanallarım tıkalıydıı iki side
laporoskopi oldum biri açıldı tek kanalla olur dedi doktor
olmadı bi tane asılamm olduu ve tutmadıı
bir sene için de tek kanalla olmadı yanii tekrardan kanal filmi çektirmek istiyorum
aranızda varmıı iki kere kanal filmi cektirenn

Geçtiğimiz ay ikinci kez hsg çektirdim. Korkulacak birşey yok. Ayrıca anesteziye de gerek yok.
Her iki seferde ağrı kesici bile almadım.
Ağrı hissediliyor ama katlanılamayacak düzeyde değil.Adet sancısına benzer bir sancı hepsi bu.

bana ikinci kess kanal filmi cektiren varsaa bilgi versin lütfen ikinci ye ger varmıı
ben bi tane cekildim amaliat oldumm üzerinden 1 sene geçtii
bi daha cektirmeme gerk var mı yada cektiren var mııı
LÜTFENN Bİ BİGİSİ OLAN ARKADASLAAARRRRR

canım ben ikinci kez çektirdim.benide biri tıkalıydı. laparoskopi oldum. doktor açıldığının söyledi.
ama aradan bir sene geçti.bende burdan okuduğum kadarıyla tekrar direk doktra film çektirmek
istrediğimi söyledim.çektirdim ve tekrar tıkanmış.bunuda çektireli bir sene oldu.

canım ben ikinci kez çektirdim.benide biri tıkalıydı. laparoskopi oldum. doktor açıldığının söyledi.
ama aradan bir sene geçti.bende burdan okuduğum kadarıyla tekrar direk doktra film çektirmek
istrediğimi söyledim.çektirdim ve tekrar tıkanmış.bunuda çektireli bir sene oldu.

ya gercekden mi bende aynı durumdayım bu ay sonunda laporoskopi olalı bi sene olacak tek kanalım açılmıstı amaliat da doktor öyle söyledi ama o zaman bu zaman olmadı işde bi tane asılamm var hep de aklıma geliyor acaba yine mi tıkandı die
kanal filmide cektiremiyorum su ara maddi acıdan ay çok üzüldüm ben şimdi bosuna ikinci asılmayı yapmasam mı acabaa:50::50::14:

ben de 2. kez rahim filmi cekinsem mi diye dusunuyorum,
gecen sene cekinmistim, acik demislerdi ama belki de o sivinin tazyiki ile acildi, o ay hamile kaldim, dusukle sonuclandi. biyokimyasal yani.
sonra diyorum acaba geri mi tikandi 1 yil oldu sonucta?

gecen ay 1. asilamami oldum, tutmadi.

herkese selam, burada merkez ismi vermek serbest mi bilemiyorum ama bu kadar agrili hsg filmi cektirmis kaderdaslarimi gorunce dayanamadim acikcasi.
Az once istanbul findikzade radyotomda hsg rahim filmi cektirdm, kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. Normal muayeneden hicbir farki yok, gercekten hic agrim sizim olmadi. Sonucu da hemen verdiler. Sonuc olumlu oldugu icin cok mutluym, baska bir yere gidip kotu bir tecrube yasamadan bu merkezi buldugum icin de inanlmaz sansli hissediorm kendimi.

ben iki kere farklı devlet hastanelerinde çektirdim..tabi ki can yakan bir şey , 10 dakikayı geçmiyor fakat dayanılmayacak bir durum değil. günlük hayatınıza devam ediyorsunuz, biraz kanama oluyor ama ertesi gün hiçbirşey olmamış gibi hayat devam ediyor.Benim tek tüpüm var. ikisinde de açık çıktı. birincisinden 3 ay sonra doğal yoldan hamile kaldım.şu an bir çocuğum var. fakat şimdilerde fsh ım 27 olduğu için ikinciye hamile kalamıyorum. yaş 35.tüp bebek dediler...inşallah en kısa sürede dularınız kabul olur...

Arkadaşlar forumda HSG çektirmeden önce okuduklarımdan dolayı acayip strese girdim ve bu filimin çekimi esnasında öleceğimi düşünerek vasiyet bile verdim :))). (Bir tür işkence gibi anlatıldığı için) Konuya aydınlık getirmek ve sizleri bilgilendirmek için yazıyorum HSG Aşamaları;
1) Adetin 2. yada 3. günü ultrasonundan sonra doktor HSG çekimi için randevu veriyor adetin bittiği gün ile 10. günü (yani adetin başlamasını 1. gün alıp 5-10 günü arasında) size uygun bir randevu verilir.
2)Aynı gün doktorum bana tetradox antibiyotik ve aprol ağrı kesici ayrıca filim esnasında kullanılacak radyoopak madde yazılıyor.
Antibiyotiği filim çekiminden 2 gün önce başlıyorsunuz.
3)benim çekim geçen salı saat 10 daydı pazar sabah antibiyotiğe başladım çekim sabahı iyi bir kahvaltı ve antibiyotik, çekim saatinden 1 saat önce ağrı kesici aldım 20 dakika sonrada bir arkadaşımın tavsiyesi ile diclomec sr tablet kasgevşetici aldım
4)Çekim için çağırılıp içeri alındım. Belden aşağısı çıkarılıp disposbl etek giyip masaya yattım röntgen teknisyeni masayı ve kasetleri ayarladı.
5)doktor işe başladı spekulüm denen alati rahme yerleştirdi sonra sıvıyı vereceği cihazı uterus (rahime) sabitledi Arkadaşlar o anda baya bi ağrı oldu ama dayanılmayacak gibi değildi. sonra sıvıyı verdi hafif bir ağrım oldu. bir kez daha verdi yine hafif bir ağrım oldu.Bu arada uterusa sabitlediği cihaz daha çok ağrı verdiği için onu anlamadım bile.
6) bana sağ tüpüm tıkalı olduğu için 3. kez yine sıvı verip işlemi tamamladılar kalkıp giyinip çıktımmmmm

Sonrasında yürüyüp gittim. Lütfen bu teşhis aynı zamanda da tedavi yöntemi olan filim gerekliyse korkmadan çektirin.
Ağrı kesicinin etkisi geçince sızım oldu tekrar ağrı kesici aldım öğleden sonra yürüyüşe çıktım antibiyotiğim henüz bitmediği için hala kullanıyorum.Lekelenme şeklinde (bu gün 3. günü ) kanamam var hijyen açısından 2 saate bir günlük ped değiştiriyorum kaç gün sürer bilmiyorum.

Konu hakkında HSG çektirecekleri bilgilendirmek için yazdım.Çünkü kime sorduysam çook korkunç, kesinlikle yaptırma diye beni korkuttu.Filim çekilmeden eşimide gerdiğim için çok üzgünüm.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.Bol şifalar diliyorum

Back
X