bende altıncıyım.. altın ne kadar düşecekki.. düşsede yine çıkacakhanımlar merhaba.
40 bine yakın bir miktar birikmiş var, harcanacak bir yeri yok. TL mevduat hesabına koyalım dedik, araştırdım, 60 gün boyunca hoşgeldin faizi brüt %19 veriyor ve 30 günde 500-600 civarı net faiz getiriyor. 60 günden sonra hoşgeldin dönemi bittiği için vereceği faiz direkt %7.5'lara falan düşüyor. 60 gün sonunda başka bir bankanın başka tl vadeli mevduatına yatıralım diyoruz, onda da genelde %15 falan veriyorlar. yani bu faiz oranları enflasyonu göz önüne alınca aşırı düşük. paranın aylık değer kaybı %60 falan, banka %20 bile vermiyor mevduata.
altın veya dolar alalım desek epey yükseldi, uzun vadeli olarak mantıklı zaten birikimin bir kısmı altında senelerdir ama o da değeri korumuş oluyor aslında. aman aman bişey katmıyor.
borsa, coin gibi şeylere giremeyiz annemin zira bu para, o tarz şeyleri fazla riskli buluyor. anne kafasını bilirsiniz, durduğu yerde biraz değerlensin istiyor.
ülkeye bak para biriktirmek bile ayrı problem, harcamak bile daha mantıklı geliyor ama eldeki toplam para öyle ev araba almaya yetmeyince mecbur başka yatırım araçlarına yöneliyoruz.
tavsiye verin bakalım, siz olsanız ne yapardınız?
ohhh ellerinize sağlıkSelamlar
Oturdugum apartmanin 5. katı bos.alanlar gelmedi kirayada vermediler.ay surekli geliyorlar.insanlar ev ariyor.emlakçimi gelmedi insanlarmi sormadi.valla kiralik ev yok.bi tanede kiralik ev diye yazmazmi.
benim evde oturanlar biran once ciksada tasinsam evime ya.kiralik evin olmayisida zor.ev bulamiyoruz derlerse ne dicemki.
hayırlısıyla atsaydik kendimizi evimize.
esimle yeni evin is bolumunu yaptik
ben 2 banyo ve wcye deterjan sıkacam.fircayla esim temizlicek.bide kapilari silecek.bende oglanla mutfagı yaparim.birsuru cam var evde.2 balkonda kapali ve on balkon cok buyuk.kac gunde temizleriz bilmiyorum.
evi süpurdüm sildim.sampuanli su yapip tozlari aldim.arka ballonu yikadim camasir serdim.banyonu labobosunu yikadim.salonun kapisini sildim.hertarafi topladim.bul.mal.bosalttim
kizi okula biraktim eve geldim namaz kildim dinlendim.oğlan geldi bişeler yedik pazara gittik geldik. Etli patatas surdum firina .yanina pirinc pilavi yaparim.bugunde böyle geçsin
hesapta tutmanın riskli olduğunu seneler önce de söylüyorlardı, şimdi de söylüyorlar, söylemeye devam edecekler.bende altıncıyım.. altın ne kadar düşecekki.. düşsede yine çıkacak
hiç düşünmeden altın alırdım
ama evet fizksel olarak saklamak zor..
aynı problem bendede var...
ama şuan ülkenin gidişatında hesapta tutmakta beni ürtküyor
ohhh ellerinize sağlık
yıllardır tepki verip saçmalıosun dienlerdenim ama şuan geçmişe dönüp bugünümüze bakıorumhesapta tutmanın riskli olduğunu seneler önce de söylüyorlardı, şimdi de söylüyorlar, söylemeye devam edecekler.
evime hırsız girme ihtimali, hesaplara el konma ihtimalinden daha yüksek bence :)
kasa kirala bankadan diyenler oluyor da ha hesabında tutmuşum ha kasasında tutmuşum ne farkeder? hesaba el koyan kasaya el koymaz mı? koyar yani.
yok, bişey olmaz. sadece şöyle bir dezavantajı var, hesaptaki altını mesai saatleri içinde bozdurmak lazım. ve parayı çekerken atm'den çekmek istersek limitleri var. bankanın kendisine gidip öyle çekilebilir diye tahmin ediyorum. bizimki ziraat bankasında, benim dola ve altın birikimim yabancı ortaklı özel bankalarda. ha bana desen ki a bankası, bilemem. ama yabancı bankalara ve ziraat gibi bir bankaya hiçbir şey olmaz.yıllardır tepki verip saçmalıosun dienlerdenim ama şuan geçmişe dönüp bugünümüze bakıorum
asla cesaret edemem kendi adıma.. ki edemiyorumda zaten :) bende geçen fiziksel olanları ne yapacam die düşünüyordum kara kara..
kasayla hesap aynı şeye çıkıyor aynen üstelik ben kasa için soruşturdupumda çaevremdekiler yıllık kirası 500 felan diolardı ee ne anladım bana getirisi felan ne :)
zirata güvenmem :) ben yabancı bankalara güvenirimyok, bişey olmaz. sadece şöyle bir dezavantajı var, hesaptaki altını mesai saatleri içinde bozdurmak lazım. ve parayı çekerken atm'den çekmek istersek limitleri var. bankanın kendisine gidip öyle çekilebilir diye tahmin ediyorum. bizimki ziraat bankasında, benim dola ve altın birikimim yabancı ortaklı özel bankalarda. ha bana desen ki a bankası, bilemem. ama yabancı bankalara ve ziraat gibi bir bankaya hiçbir şey olmaz.
kasanın evet kirası var neden uğraşayım, neden masraf olsun ki? çok saçma. banka hesabına güvenmediğin için kasa kiralamak mantıksız yani ikisi de bankaya ait. hesaba bişey olsa kasaya olmayacak mı sanki? evde zaten hiç güvenli değil. aslında en iyisi gayrimenkul almak ama eldeki para onu almaya yetmiyor.
köklü bir banka olmasa, başka bir devlet bankası olmuş olsa ben de hayatta güvenmezdim. ama ziraatten başladık ve ondan devam etmiş olduk.zirata güvenmem :) ben yabancı bankalara güvenirimay nasıl pis bir türk vatandaşıyım böyle ya
hah bak işte aslında en mantıklısı o
eldeki para ona yetmiyor... kredi çekip yettirelim demiştik biz.. faizler aldı başını gtti...
heryerden eksi hay anasını ya..
hakkınızda hayırlısı olsun inşallahköklü bir banka olmasa, başka bir devlet bankası olmuş olsa ben de hayatta güvenmezdim. ama ziraatten başladık ve ondan devam etmiş olduk.
selaaammmmmmmmmmSelam kızlar
Ohhhh güzel bir tatil olur canım sizin için inşallahhhgünaydın kızlarrrr
okullar 17inde kapacak eşim 18i akşamı gelecek o zamana kadar 3 hafta yok
3 ahfta sonra okullar açılana kadar evimde düzenimde olacam diye aşırı mutluyum
neyseki benm eşimde yemek ütü temizlik benden iyi yapıyor
artık perdeleride onun gelmesine bıraktım valla... tek başıma ne yapcam.. annemide yormak istemiyorum bütün gün kızıma bakıyor zaten kıyamam
gerçekten istediği kadar anne evi olsun
insan evlendikten snra kendi evini düzenini özlüyor
Geçmiş olsun canımgünaydın kızlar bugün eşimin sayı mı var bende öğleden sonra izin alıp çıkarım karnım çok ağrıyor.Akşam için ne yaparım bilmiyorum
Kızzz kaçak özlettin kendiniSelam kızlar
Oyyyy birqz efor sarfettin desene neyse yağ yakmışsındırSlmlarrrr
Ay kizla sabah bi ton top oynadim.top hastasi bi kızım var
Kiza lcwdan sort alacam.illa bende gelecem diyor.esim simdiden kizinla iyi kavgalar dedibiliyor kızinin huyunu. Simdi gidip en kotüsune sarilacak.simdi okul vakti geldi yarin gideriz
Dün aksam kabak ve patlican oydum.sabah icini hazirladim.kizi okula bırakip gelim icini doldururum.
Evi süpurdüm.halilar kalkti kolay süpürüluyor sükür.
Salonve antrenin tozunu aldim.yataklari kapattim.wcyi ve banyo lavobosunu yikadim.1mak.camasir katladim.kiza krep yaptim hem sabah yedi hem beslenmesine kattim.mutfagi topladim.mak doldurup calistirdim.bitince yerlestirdim.
Dus aldim.simdi kizi okula bırakacam.gelince dolmayi doldurur namaz kilar dinlenme moduna gecerim
Kolay gelsin zeynommmSelam kızlar 2 gündür sürüş derslerine başladık güzel gidiyor 25 26 haziranda sınav
Temizliğe başladım dolap içlerine devam ediyorum yoğun bir hafta geçecek benim için
Biz bu börekleri çörekleri pığaçaları göremiossssSelqmsssss klima sezonu açıldı akşam klima da yattk küçük kız kıpırdamadı bile
Sabah büyük kız gidince uyandım uykum gelmedi sonra
Cadım da uyanırken beraber "annecim seni çok seviyorum" diye uyandı
Dün börek yapmıştım kıza onu hazırladım kahvaltısını yaparken bende lacasa de papel e başladım
Diğer elsalı elbisesi de geldi peri gibi oldu kuzum
Hazırlandık kreşe bıraktım dönüşte pazara uğradım resmen ter aktı benden
Etli nohut pişirdim yanına da spagetti haşlayacağım yeter
Tabi canim ne demezsin kilo kilo yaglar yaktimOhhhh güzel bir tatil olur canım sizin için inşallahhh
Geçmiş olsun canım
Kızzz kaçak özlettin kendini
Oyyyy birqz efor sarfettin desene neyse yağ yakmışsındır
Kolay gelsin zeynommm
Gel şekerim Adana Hatay arası ne kadar zatenBiz bu börekleri çörekleri pığaçaları göremiossss
Yarın tartıl dicem ama dolmaları götürürsün sen şimdiTabi canim ne demezsin kilo kilo yaglar yaktim
2 tanecik yedim.2de aksam yerim.cok olmaz zaarGel şekerim Adana Hatay arası ne kadar zaten
Yarın tartıl dicem ama dolmaları götürürsün sen şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?