HuKapalıyım ama açılmak istiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Veediği karar hata yani hmmm...
Neyse polemiğe girmek istemem. Zira banlardan yeni döndüm
Bu nasıl bi kaçış taktiğidir :))
Bir insan yaptığı şeyden pişmansa o onun için hatadır. Kapanmak hata değil yoksa canım ;)

14 yaşında kapanırken ailenizin sizi uyarması gerekirdi. Zorluklarını anlatması gerekirdi. Erken yaşlarda kapananlarda bu durum olabiliyor. Açılın ya da kapalı devam edin demek haddime değil çünkü dini bir konu. Hakkınızda hayırlısı

Öncelikle iyi geceler herkese. Yaklaşık 4 yıldır kapalıyım 18 yaşındayım şu an, liseye başlamama 1 ay kala arkadaşımın ben kapandım demesi üzerine ben de zaten aklımda olan kapalılığı tekrar kendimce gündeme getirip okulun ilk günü kapandım. Bu kesinlikle cahillik, o ani gelişmeden doğan bi istekle belki yıllar sonra açılmayı bile düşünmeyecektim. Ama maalesef hevesim yüzünden kendimi yıllarca o kapalı bedene yakıştıramadım e haliyle çocuk olduğum için de özeniyordum diğerlerine.Ailem bir şey demedi kapanmam konusunda ne de zorladılar.
Ailem dindardır. 5 vakit namazını kılan, orucunu tutan vs. ibadetleri olan insanlar. Böyle bir kültürle büyüdüm din değiştirmiyorum ya da başka dine geçmiyorum. Tek memnun olmadığım nokta bilinçsizce kapanmam ve bunu bir kaç kere dile getirdiğimde de annem kızmıştı (Sadece anneme demiştim). Annem kuralcı dominant biri. Kendi zihniyetinden başkasını kabul etmeyen biri. Babam öyle değil, anlayışlı biri ve zorlama yapmaz asla. Yanlış anlaşılmak da istemiyorum sizler tarafından ama kısacası sizce aileme nasıl söylemeliyim? Neler demeliyim de mutsuzluğumu anlatabileyim.
Yine kapanma acilma mevzusu .. isteyen istedigi gibi yasasin artik ya

Baban daha anlayisliysa once onunla konusup burada yaptigin aciklamalari yapar, destek istersin acikca. sonrasinda da anneni ikna edersin onunla.
Ancak ileride yeniden hadi kapanayim diyecek misin bunu iyi dusun.
Cevabın için teşekkür ederim. Düşündüm. Sağ ol

Canım sen daha 18 yaşında hayata yeni yeni başlayan bir genç kızsın.. nasıl olmak istiyorsan öyle ol.. başının açık olması ibadete engel değildir..asıl önemli olan başını kapatmayı gönülden istemendir..herkes önce bir aaa diyecektir sonra herkes alışacaktır..Allah içinden geldiğinde lağıyla yapmayı nasip etsin..

Buraya anlattığın gibi. Ailen sen ne desen de sana karşı çıkacaktır dediğin kadar tutucularsa ama önemli olan senin mutluluğun. Bu hayat senin hayatın, o bedende sen yaşıyorsun annen baban ya da komşu teyze değil. İçinden gelenleri direkt söyle, duygularını anlat. Karşı çıksalar da sen kararlı olursan bir süre sonra onlar da alışır, merak etme.

Burada tesettüre girenleri teşvik edip tesettürden çıkanları fütursuzca aşağılayan bir kitle de var. Din özgürlüğü denen bir şey var, bu şekilde yapılan toplumsal baskıları acımasızca buluyorum. Öyle yorumlar gelirse de üzülmemeni ve kulak asmamanı tavsiye ederim. Bu hayatta her şey insanlar için, bu ömür de senin. Nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa, başkaları için yaşama.

Altından kalkamayacağınız kararları vermeseniz keşke.
Ondan sonra buralarda sızlanıyorsunuz.
Fikri olana fikrini sordum. Burda boşa sallamakla olmuyor bu işler. Burdaysan eleştirmeye değil çözüm sunmaya gelmişsin demektir. Ki yazdığım şeyi düzgün okuduğunu da sanmıyorum. O zaman mantıklı düşünecek bi yaşta olsaydım da bunu deseydin hak verirdim.Ama yine de canın sağ olsun.

Zaten artık sana Bi çözüm sunmlrına gerek kalmamış. Kalbin açılmış kafandaki esarbın ne sana ne de onlara Bi faydası olur çıkart gitsin. Allah biliyor istemediğini onların onayına gerek yok 🔥
Teşekkürler cevap veridiğin için.

Bence hata değil. Kendi kararı. Açılmak da kendi kararı. Çok abartıyoruz. Hayat memat meselesi değil. Bir tecrübe olmuş. Hata olarak bakmamak gerek. Yaş isterse elli olsun bilinçsiz örtünen açılabilir ya da fikir değiştirebilir.
14 yaşında bir çocuğun kapanması bence hatadır. Kendi kararı bile olsa sağlıklı bir karar değil kapanmanın önemini kavrayamaz ki aslında konu bu değil kavrasa bile çocuk daha 14 yaştan bahsediyoruz. Hata aslında konu sahininde de değil ailesinde. Ben zaten konu sahibini destekliyorum açılmak istiyorsa eğer nedeni hiç önemli değil tabi ki açılsın. Ben tesettürlü değilim hiçbir zaman da kapanmak gibi bir isteğim olmadı belki de bu yüzden konu sahibiyle empati yapamam, kendi adıma şunu doğru bulmuyorum açıldım kapandım hadi tekrar açıldım sonra yine kapandım şeklinde yaşayan insanlar var yine kendi kararlarıdır yargılamıyorum sadece bu kararın iyice düşünülüp verilmesi gerektiğini düşünüyorum sonra kişi için aile, çevre vb faktörler devreye giriyor ve kişiyi yıpratıyor.

Bu kadar erken yaşta kapanmamız zaten başlı başına hata. Aileniz daha bilinçli olmalıydı. Çok yakın bir arkadaşım ki bütün ailesi kapalıdır lisedeydik ben kapanmaya karar verdim dedi annesi almış karşısına bu önemli bir karar sen daha bu sorumluluğu almaya bence uygun değilsin otur düşün 6 ay sonra tekrar konuşalım demişti arkadaşım da enine boyuna düşünüp kapanmamaya karar verdi hep der annem iyi ki konuştu benimle eğer kapansaydım muhtemelen açılırdım diye. Eğer babanızla iletişiminiz daha iyiyse önce babanızla konuşun bence, sonra annenize açarsınız. Gönül rızasıyla olmadıktan sonra şu an kapalı olmanızın bence bir önemi yok zaten. Hayat sizin hayatınız iyice düşünüp öyle karar verin sonradan pişman olmamak adına
Teşekkür ederim. Haklısınız.

Son düzenleme:
Yani bir şeyi banlanmadan anlatmanın bin farklı yolu var. kendini ifade edebilme kabiliyetine haizsen bunu banlanmadan da anlatabilirsin. ama seninki daha ziyade mantıksız bi yorum olduğu için kırk dereden su getirsen de bunu bir mantığa oturamazsın gibi. 14 yaşında verilen kararı kınamayı mantık çerçevesinde ifade edebilirsen tebrik edebilirim ancak :D

Her gün "kapalıyım ama açılmak istiyorum" konusu açılma zorunluluğu mu var?
Teker teker aynı şeyler yazılsın sonra konu kilitlensin banlar havada uçuşsun.
Amaç bu artık.
Bu kadar zorda iseniz açılın kendinize de örtünüze de eziyet etmeyin.
Babanız ne tepki verir bunu en iyi siz bilirsiniz değil mi?
Her gün burda takılan biri değilim. Nasıl konular, nasıl kişiler var bilmiyorum. Sıkıntım olduğu için en azından birilerine anlatırsam az da olsa geçer diye buraya geldim. Yine de kusura bakmayın. Sağ olun

Yani bir şeyi banlanmadan anlatmanın bin farklı yolu var. kendini ifade edebilme kabiliyetine haizsen bunu banlanmadan da anlatabilirsin. ama seninki daha ziyade mantıksız bi yorum olduğu için kırk dereden su getirsen de bunu bir mantığa oturamazsın gibi. 14 yaşında verilen kararı kınamayı mantık çerçevesinde ifade edebilirsen tebrik edebilirim ancak :KK70:
Ben bunu rapor ederim ancak sonra. Kışkırtmalara gelmeyeceğim yoksa güzel bir cevabım vardı ama vela havle :))))))))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X