kolay gelsin öncelikle, sıkıntılı bir dönem. samimi arkadaşım deu hukuk mezunu, son 2 yılına ve okul bittikten sonra yaşadıklarına şahit oldum ben.
bir kere tembel bir insan değildir arkadaşım, düzenli çalışır, son güne bırakmaz. son sene özellikle sabahlamak zorunda kalıyordu, zaten devam zorunluluğu olmadığı için problem olmuyordu. sabah 3e kadar çalışırdı, ara verirdi birlikte kahve içerdik, 30 dk sonra geri dönerdi çalışmaya. aptal bir kız değildi, öyle olsa zaten deu gibi bir okulu kazanamazdı.
ama asıl sıkıntı mezun olduktan sonra başladı. işini yaptırabilmek için memurlara kola, simit almak zorunda kaldığını bilirim. sonuçta onlar ne zaman yaparsa hazır olacak işin.
daha sonra ise iş sıkıntısı oldu. firma mesela canını çıkarana kadar çalıştırıyor, 12 saati geçiyor ama çok komik bir rakam alıyor ücret olarak.
kendi büronu açmadıkça zor, ama ün yapmadıkça da kendi büronun iş yapması zor.
Hadi yaNe kadar ücret aldığını merak ettim bide hangi üniversitede okuyordu?
Canım ben hukuk okumuyorum ama abim hukukçu iki tane çok yakın arkadaşımda hukuk okuyo onun dışında hukuktan bir sürü arkadaşım vardır benim dışardan gözlemim zor şöyle bi yanılgıya düşme sakın 'aman hukukta ne var kanun ezberleyip geçiyosun' asla böyle değil çok ayrıntılı bilmesemde resmen sınavda problem çözüyolar savunma yapıyolar bir de hukuk fakültesinin hocaları biraz zorluyo öğrencileri. Güzel bi bölüm çalışınca yaparsın ama çok çalışman lazım. Ben sadece vize final haftaları çalışırken hukuk okuyan arkadaşlarım 1 ay önce milli kütüphanede mesaiye başlıyolar okul şartları böyle çalışma şartlarına gelince bu konuyada çok vakıfım çünkü abim ve yengem avukat tek kelime çok yorucu yengem duruşmadan geldi ertesi gün doğuma gitti. Peki kazançları nasıl deyiyo mu dersen bence deymiyo. Çünkü hem adliyede icrada koşturuo fiziken yoruluyosun hemde dosya hazırlayıp beyinen yoruluyosun. Bir de bence iyi bi avukat olmak için tabiri caizse inek olmak yetmiyo biraz da zeka gerekli bak bu hukuk okumak için değil avukatlık için. Ben sadece gözlemlerimi anlattım her mesleğin zorluğuda güzelliği vardır ama bence sen meslek seçerken sadece sana getireceği statüye veya paraya bakma. Sana uygun mu ona bak ki bunu da en iyi sen bilirsin.
1000 lira alıyor okulu da deu
dokuz eylül değıl mı :26:
evet olabilir :)
bu arada hukukcu yok hıç çevremde ama
zor bı meslek gıbı sankı
ün yapmış olman şart kendı büron olsa daha ıyı tabı, ee buda tecrübeye bakar ılk yıllar zorlanırsın belkı ama ınşallah ılerde önün açılır
avukat deilim , avukat tanidigim bile yok .. :)
ama $unu çok iyi biliyorum , insan hayalindeki meslegi yapmali .. yorucuda olsa parasi azda olsa ( kii sonra çogalacakdir avukatlikda ) hayalindeki meslekse yaptigin mutlu olursun buda herseyden onemlidir ..
av az kazandiriyo dersne hakim olursun savci olursun, olursunda olursun :))
sen yeterki çok çali$ okulu kazan sonra daha çok çali$ip diplomani al ..
umarım, teşekkür ederim de daha kazanması var ama :)
Abim ankara hukuk mezunu canım. Bence en önemlisi kendini iyi ifade etmelisin çekingen olmamalısın. Eğer ailenin çevresi genişse bunada gerek yok da mesela abimin stajyeri yeni mezun kız kendine büro açmış ama bu kızın babası üst düzey bürokrat bağlamış babsı birkaç dava gayet işi rahatmış kızın.
Diğer özellikler de sert mizaçlı olucaksın bi düşün topluluk içinde konuştuğunda kaç kişi seni dinliyor senin fikirlerine önem veriyo Pratik zeka ve iyi bir hafızada önemli çünkü hangi bölümü okursan oku ezber gerekli. Bir de tembel bi insan olmaman gerekiyo çalışmayı sevmen gerekiyo yeri geldiğinde bazı zevklerden vaz geçebilmen gerekiyo.
Kaç yıllık avukat abim ünlü bir avukatlık bürosunda çalışıyor bir sürü kişinin çalıştığı bir yer önemşi bi pozisyonda patron dan sonra 2. Adam gibi diyeyim ama o kadar emeğin karşılığı çok emin değilim 3000 gibi bir rakam bu arada patronu oda yılların avukatı ama adam zeki zamanında ününü yapmış resmen sömürü sistemi kurmuş çalışanları sömürerek büyük paralar kazanıyor.
Hep kötü yönlerinden bahsettmiş gibi oldum bir de güzel bi örnek veriyim abimin okuldan bi arkadası istanbulda önce başkasıyla çalıştı şu an kendi bürosu var ve gerçekten iyi kazanıyomuş istanbul sanırım bu konuda daha iyi tabi herşey sende biter eğer çok istiyosan olu eğer iyi bi okuluda kazanırsan ben bi avukatın asla aç kalıcanı düşünmüyorum
Hukuk okudum ve 8 senede bitirdimÇok çalışmak gerekiyor ve kesinlikle okuyup bütün kitabı ezberleyeyim diyerek dersi geçemiyorsun. Dersleri takip etmek çok önemli. Sabahlamadan hiçbir dersten geçtiğimi hatırlamıyorum.
Çoğu sınıf arkadaşım büro açmadı kpss ile memur olarak atandılar.
Onun dışında gerçekten istiyorsun belli ki, her bölümün zorluğu var sonuçta değil mi? Kararından vazgeçme derim.
8 senede mii :) niye böyle oldu pek çalışmıyomuydun? bide hangi üniversitede okuyodun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?