Hukuk fakültesii

Kuzenim hukuk fakültesi mezunu. Şimdi avukat.
Kendi bürosu var.
Deli para kazanıyor. Öyle ki 1 yıl olmadan kendine ev aldı.
Sen gönlünde yatan neyse, ona doğru git.
Hiç takılma insanların laflarına.
İşini iyi yaptıktan sonra herkes her şeyi başarır.
Ve sakın olumsuz örnekleri göz önüne alma.
İyi olanlara bak. En başarılı olanları düşün. Motive et kendini.

Evet ya lutfen biraz pozitif olalim arkadaslar.Ayrica soyle de bir soru sormak istiyorum hukuk bu kadar kotu sartlari bu kadar igrenc de neden hala en cok tercih edilen fakultelerden biri veya neden hukuk fakultesi deyince insanlar imrenerek bakiyor?

Sen bir de kazan asil o zaman sasirip kalacaksin yorumlara.Avukatlar cehennemlik hepsi yalanci bilmem ne neler neler...İnsanlar garip

ben de hukukçuyum. fakülte zordur, üniversıtesıne göre degısır zorlugu, ama yıne de zordur... düzenli çalışmayı gerektırır. mezun olunca iş olanakları diğer bölümlere göre fazladır. her halükarda hatrı sayılır, fakültenın de , mesleklerin de...

Merhabalar. Ben sınava hazırlanıyorum. Tercihlerime hep hukuk yazıcam. Hukuk fakültesi okuyanlar memnunlar mı bölümlerinden? Ya da okumuş olanlar hukuk fakültesi için neler söyleyebilir? Doğru mu yapıyorum hukuk istemekle? Bazı kişiler çok zor diyo ama ben çok istiyorum.
cnm çok doğru bir tercih...hukuk okumak bir ayrıcalıktır bence ,yapmayı düşünmüyorsan bile mutlaka kültürel olarak tatmin olacağın bir meslek...severek yaparsan parada kazanabilirsin,başarılı olamayacağını düşünüyorsan hakimlik savcılık sınavına girersin kurum avukatlığı sınavına girersin..onudamı yapamazsın ozaman ne istiyorsan iste her zaman hukuk mzunu olman bir avantajdır...hep danışıla fikri alınan güçlü kadın olursun...herşey para değil ,herşey mevki değil ama hukuk okumak gerçekten ayrıcalıktır.bunu girince anlıyacaksın,kolay bölüm yok ,bir arkadaş ne güzel yazmış ,önce kendini tanı ne yapmak istediğini anla ona göre bölüm yaz...ama bu meslekten çömezlik bitince iyi paralarda kazanabilirsin..neden olmasın,ben suan 2.sınıf hukuk öğrencisiyim,zaten üniversite mezunuyum ve bir mesleğim var ..keyfi olarak bu bölümü okuyorum,bitincede diğer mesleğimi bırakacağım..sabahlara kadar uyumadan sınavlara girdiğim oluyor evet ama buna değer cnm

1000 lira alıyor okulu da deu

hadii canıımm

ne zamandır çalışıyor orda?
stajmı yapıyor yoksa?

bu arada bende hukuk okudum ama yurtdışında.. bana göre çok zor değildi, çünkü severek merak ederek okuyordum..şimdi türkiyeye geldim bi sürü zorluklarla karşılaşıyorum...allahtan hayırlısı

neredeyse tüm yakın arkadaşlarım hukuk okuyor veya mezun.. en yakın arkadaşım İÜ hukukta, 6.senesi, epey zorlandı 2 sene uzattı.. okurken de staj yaptı bir kaç kere, öğrenci stajında 1000 lira maaş aldı, devam zorunluluğu yok. Haziranda mezun oluyor, yasal stajı için bir yerle anlaştı, 2000 lira maaş alacak 1 senelik yasal stajda.

diğer yakın arkadaşım, koç hukuk mezunu. yasal stajında 2500 lira maaş aldı, yasal stajı yeni bitti sayılır, 2 ay oluyor, şimdi maaşı 3000 - 4000 arası.. şirketlerde maaşlar daha yüksek oluyor.

tavsiyem, hukuk okumak istiyorsan, öğrenciyken yabancı diline önem ver. çoğu hukukçu iş bulma aşamasında genelde bundan dolayı kaybediyor veya daha düşük maaşlar alıyor.

neredeyse tüm yakın arkadaşlarım hukuk okuyor veya mezun.. en yakın arkadaşım İÜ hukukta, 6.senesi, epey zorlandı 2 sene uzattı.. okurken de staj yaptı bir kaç kere, öğrenci stajında 1000 lira maaş aldı, devam zorunluluğu yok. Haziranda mezun oluyor, yasal stajı için bir yerle anlaştı, 2000 lira maaş alacak 1 senelik yasal stajda.

diğer yakın arkadaşım, koç hukuk mezunu. yasal stajında 2500 lira maaş aldı, yasal stajı yeni bitti sayılır, 2 ay oluyor, şimdi maaşı 3000 - 4000 arası.. şirketlerde maaşlar daha yüksek oluyor.

tavsiyem, hukuk okumak istiyorsan, öğrenciyken yabancı diline önem ver. çoğu hukukçu iş bulma aşamasında genelde bundan dolayı kaybediyor veya daha düşük maaşlar alıyor.

kesinlikle katılıyorum. hukuk mezunu çok fazla yakın arkadaşım var. öncelikle şunu söylemeliyim "gerçekten çok istiyorsan" bu bölümde okumalısın. çünkü okuması zahmetli bir bölüm. ayrıca arkadaşın dediği gibi anahtar nokta yabancı dil. İngilizce'yi (ya da başka bir dil ama ekseriyetle İngilizce) çok iyi öğrenmen lazım.

ama en önemlisi avukat olmak senin ruhunda var mı, bu çok önemli. açıkça söylemek gerekirse fazlasıyla vicdanlı olan, sağlam bir duruşu olmayanların bu mesleği yapabileceğini düşünmüyorum.en yakın arkadaşım hukuk mezunu ve çok isteyerek girip bitirmesine rağmen zaman zaman ağzından "sanırım hukuk bana göre değil ya, yanlış mı yaptım acaba" dediğini duydum, ki bence tam onluk bir meslek.yani önemli olan ne istediğini bilmen ve kararlı olman. ayrıca yanlış anlaşılmasın ama hukukta isim yapmış üniversiteler (İstanbul Üni, Ankara Üni, Galatasaray Üni., Koç Üni. vb. ) değilse hukuk tercih etmek seni mezun olunca zorlayabilir.çünkü iyi bürolar hep bu okulları istiyor.umarım doğru karar verebilirsin.başarılar dilerim :34:

Back
X