Hukuk fakültesii

katılıyorum canım inşallah :) sende sevdiğin mesleğimi yapıyosun? :)

yok ben yapamiyorum hayalimdeki meslegi..
o yuzden bu konuda çok eminim :) insan hayalindeki meslegi yaapmali
hani kuçukken hep sorarlar ya buyyunce ne olucan diye , i$te o kuçuklukdeki dilinden dokulen ( tabi yanar doner olmuycan hep ayni $eyi soyluyorsan zaten bellidir:) ) meslegi yapmali insan ..

8 senede mii :) niye böyle oldu pek çalışmıyomuydun? bide hangi üniversitede okuyodun

İÜ bitirdim. 4. senenin sonunda evlendim canım alttan derslerim vardı. Az dersim var evlenince veririm dedim ama hemen çalışmaya başladım yani evlilik ve iş hayatı yoğunluğundan derslere vakit bulamadım. Yeterince çalışmadan da bitiremedim. Sonra baktım gördüm bitiremeyeceğim 8. senemde sabah akşam çalıştım çok şükür bitti:) Hatta son sınavlara hamile olarak karnım burnumda gittim. Bebeğimle geçtik sınavları

Hayalimdeki tek bolumu okuyorum. İs yukum cok agir, tatil diye bi kavramim yok mesela. Cogu zaman gec saatte yorgunluktan eve kendimi zor atiyorum.

Ama yasadigim manevi tatmini hicbir seye degismem. Gercekten istiyorsan geri kalan her sey bos :)

Sabah 9 da mesai başlıyo akşam 7-7 gibi bitiyor. Cumartesilerde çalışıyo birde resmi bayramlardada çalışıyor hakimlik savcılık zor ama ankara en çok hakim savcı çıkaran üniverste sanırım. Abim mezun olalı çok oldu ama seviyodu okulunu hocalarının filan çoğu özele geçmiş ama. Ankara hukuk benim fakülteme yakın o arkadaşlarım var ordan liseden de yakın bi arkadaşım da okuyo şuan ortam olarak soruyosan ben seviyorum gayet güzel her tarzdan insan var ama hepsinin çok çalıştığı kesin.

Abime sordum biraz önce adliyeye gidip duruşma izlesin dedi önceden gidip mübaşirle konuşup girebilirmişsin hem belki doğal ortamlarımda daha iyi tanırsın avukatları :)

kesinlikle katılıyorum ama bu kadar yorulmakta pek iyi olmasa gerek :))

Bir de çok mu zorlanıyo abin demişsin çok zırlanmıyo öünkü işini seviyo ama şu da varki yorucu bi iş bir de ben hayattan zevk almayı gezmeyi eğlenmeyi seven bi insanımdır onlara bakıyırum hep çalışıyolar bereye kadar yılda 15 gün tatil mi olur ya

ben düz lisede okuyorum ama ( düzenli çalışmayla kazanabilirim diye düşünüyorum ama çok zor..

Çok çok az gerçekten abin dayanıyo helal olsun

düz lisede okuyorum ama gerçekten çok istiyorum

Evlilik nasıl? :)) şuan avukatmısın peki canım çalışıyomusun?

kesinlikle katılıyorum ama bu kadar yorulmakta pek iyi olmasa gerek :))

Baslarda ben de isyan ettim, ne yaptim ben dedim. Ama alisiliyor simdi de her gun sukrediyorum :))

Cok yakin bir arkadasim hukuk okuyor ve bana hep niye bu kadar cok yoruyorlar sizi kiyamam der Ve o tatilini yapar istedigi zaman gezer ama sinav zamanlari sabaha kadar calisir.

Beni baz alma yani benim bolumume has bu durum tatilde okulda bizden baska kimse yoktu diyeyim anla :)

Ve. Sana tavsiyem cok tatil yapayim, cok kazanayim, calisma saatlerim soyle olsun hesaplarini dusunme simdiden sadece hedefine odaklan.

Evlilik nasıl? :)) şuan avukatmısın peki canım çalışıyomusun?

Evlilik çok şükür canım nasıl desem geçinip gidiyoruz işte:) Çalışıyorum canım avukat değilim, işime devam ettim ve maaşım çalışma şartlarım çok şükür iyi olduğu için büro açma cesaretini gösteremedim. Sınıf arkadaşlarımdan da bayanlar özellikle kpss ile atandı bir çoğu. En yakın arkadaşım kültür bakanlığına atandı avukatlık dışında herşeyi yapıyorum diyor çok memnun ama.

Yakin bir arkadasim avukat

Cok buyuk hayallerle okudu

Ama umdugunu bulamadi

Taninmadan buro acmanin anlami yok dedi

Unlu bir avukatin hukuk burosunda basladi 1000tl verdi oda

Ctsi dahil gidiyordu dort ksisiydiler tabiki buyuk pay patronundu

Bu meslekte ya ailenden avukat biri elinden tutacak yada taninmis bor ortamda olucaksin derdi

Dayanamadi zarzor bir unive aras.gor. Oldu

Hakkinda hayirlisi

Hukuk fakultesi ogrencisiyim.Ne kadar para kazandigin seninle ilgili.1000 lira diyen arkadas olmus o durum genelde soyle oluyor yaninda calistigin insanla sabit bi fiyat uzerinde anlasiyorsun onun yaninda calisirken kendi davalarini alip onlardan da para kazaniyorsun.Calsmasina gelince kanun falan ezberlenmiyor bi kere onu bastan belirteyim cunku oyle oldugu saniliyor ama sinavlarda kanun acik oluyor.Acikcasi ezber olayi hukuk fakultesine has degil.Universite liseye gore biraz farkli bir format ve her bolumde ezberlemek sart.Hukukta belli bir mantigi cozdugun zaman gerisi gelir pratik zeka onemli cunku bir olayin her ihtimalini yazman gerekiyor sinavlarda.Bunlar da benden olsun

Merhaba, hukuk fakltesinde okumadım ama bitiren tanıdığım var. Kolay bir bölüm değil tabii, sonrasında da staj dönemi var bildiğim kadarıyla o da oldukça yorucu geçiyor. Ama önemli olan istemek. İstedikten sonra yapamayacağınız bir şey değil. Umuyorum kazanırsınız ve çok keyifli bir okul hayatınız, sizi tatmin eden bir işiniz olur. Bol şans! :)

Hukuk okuyan insan illa avukat olur dişli olması, aktif olması, ifade yeteneği şart o yüzden diye bir durum yok. Ki avukatlar içinde öyle bir durum yok, sanki juri ikna etmeye çalışıyorsunuz Türkiye'de, Kpssyle atanabilirsin, araştırma görevlisi olabilirsin, hatta iyi şirketlerde bile çalışabilirsin çok iyi bir yerden mezun olursan. Bİ kaç arkadaşım var hukukta okuyan daha 2. senelerindeler, ikisi de zor vs. diyorlar ama gayet memnunlar yinede. Bir de birsüre baktığım çocuğun anne-babasının hukuk bürosu vardı benim. Sürekli 10larda 11lerde gelirlerdi eve, çok rahat bir iş olduğunu düşünmüyorum o yüzden.

Ama bence çalışma koşulları vs. yerine sevdiğin konulara odaklan bence. İlgini çeken şeyi yap, seversen başarılı olursun eminim. Bir de EYYBiS - İstanbul Üniversitesi Eğitimde Yapılanma ve Yenilenme Bilgi Sistemi linkteki adresten İü'deki her bölümün derslerinin hafta hafta içeriklerini inceleyebilirsin. Link vermek yasak mı bilmiyorum ama bölümleri tanıma konusunda işine yarayacağını düşünüyorum ben.

Kuzenim hukuk fakültesi mezunu. Şimdi avukat.
Kendi bürosu var.
Deli para kazanıyor. Öyle ki 1 yıl olmadan kendine ev aldı.
Sen gönlünde yatan neyse, ona doğru git.
Hiç takılma insanların laflarına.
İşini iyi yaptıktan sonra herkes her şeyi başarır.
Ve sakın olumsuz örnekleri göz önüne alma.
İyi olanlara bak. En başarılı olanları düşün. Motive et kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…