- 16 Kasım 2013
- 355
- 189
- 103
- Konu Sahibi demlikbardakcay
-
Abiniz çalışmıyorsa hiçbir banka ona kredi vermez.
Kredi kartı borçlarınıda eğer abinize kefil olmadıysanız kimse sizden talep edemez.
tabii ki sizin ödeme zorunluluğunuz yok, ödediğiniz hata. ama kredi alırken kimi kefil gösteriş merak ettim?
bence siz hiç karışmayın ve ödemeyin eve de kabul etmeyin. burnu sürtsün işe girsin işe girersen destek oluruz dersiniz. teşvik edin arkasını toplamak yerine. yine aynı ılımlılığı gösterirseniz kolay kolay düzelmez bence.
ya ben bunu anneme anlatamiyorum iste. dayanamiyo hapise atacaklar abimi odemezse filan diye korkuyo. bu zamana kadar hep ana yuregi deyip her seyi sineye cekmemize sebep oldu. ama artik okadar yiprandik ki umudu kesti abimden. esi yuzunden anneme cok saygisizlik yapti. smdi odemem karismam diyo. kafamdaki soru yasal olarak bizi zorunlu tutarlar mi, herkes yok diyo ama ikametgahi bizim ev olarak gozukuyo.
benim bildiğim abin yetişkin ve kendi borundan yalnız kendi sorumlu ama o parayı yine siz ödersiniz gibime geldi benimde abim seninkinde beş beter babam kıyamıyor oda harcıyor bu iş hep böyle oluyor
Kredi ve kredi karti verilmesi ihtimali dusuk. Ama kefil olmadiktan sonra onun borcunun size yansitilmasi gibi bir ihtimal asla yok. Rahat olun
ya ben bunu anneme anlatamiyorum iste. dayanamiyo hapise atacaklar abimi odemezse filan diye korkuyo. bu zamana kadar hep ana yuregi deyip her seyi sineye cekmemize sebep oldu. ama artik okadar yiprandik ki umudu kesti abimden. esi yuzunden anneme cok saygisizlik yapti. smdi odemem karismam diyo. kafamdaki soru yasal olarak bizi zorunlu tutarlar mi, herkes yok diyo ama ikametgahi bizim ev olarak gozukuyo.
Kefil göstermedikten sonra ikametgah sizin ev olsa da ödemek zorunda değilsiniz. Onlar ikemetgaha değil kağıt üzerindeki isimlere bakarlar. Bu elektrik su gibi faturalar da bile böyledir.
Ayrıca çalışmayan birisine banka kredi vermez en az 3 ay aynı iş yerinde çalışıyo olması gerekir ama o kredi kartını bile çalışmadan nasıl çıkarabildi merak etiim :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?