- 20 Mayıs 2015
- 1.377
- 2.837
- 133
- Konu Sahibi MazeGuase06
-
Buna inanamıyorum kurtuluş yok mu bunlardan. Bizimkinin bu adamlara güvenip okumadan imzalaması zaten akıllara zarar. Ne yapacağımızı şaşırdık
Arkadaşlar eşim işyerinden ayrılmak istiyodu maaş sıkıntısı yüzünden. Bu meslekte böyle komik bi ücrete çalışan yoktur yani. Kaç kere konuştu patronlarla bu konuda uzlaşamadılat. Eşim yeni bir yere başvurdu anlaştılar şimdiki maaşından 500 tl daha fazla ücretle başlayacak daha sonra artırılacak. Güvenilir köklü bir firma. Patronlara söyledi tmm 15 günün dolsun çıkışını veririz dediler. Bu arada sanıyorum sözleşmesi yoktu burayla 10 yıldır çalışıyo. Bunlar şirket ismi değiştirdiler geçen yıl o arada bizimkine birşey imzalatmışlar vakti yokmuş okumamış beyefendi bu ne diye sormuş ya formalite icabı işte şirket değişikliğiyle alakalı imzala demişler imzalamış bizim saf. Şimdi cuma günü çıkışını vereceklerdi güya p.tesi de diğer yere başlayacaktı. Bu akşam demişler ki burdaki patronlat elimizde imzalı kağıdın var ayrılırsan 50 bin tl tazminat ödemek zorundasın ya tazminatını öde ya da yerine eleman bul demişler. Bizimki de demiş bu maaşa burda kimse çalışmaz ben elemanı nerden bulayım e o tazminatı ödeyecek param da yok. Ee o zaman yapacak bişey yok çalışmaya devam edeceksin demişler. Yarın eşim belgeyi alacak akşam çıkışta avukata gidicez inşallah. Belgede neler yazıyo bilmiyoruz henüz. Söylediklerine göre sadece işten ayrılması durumunda tazminat ödemek zorunda olduğu. Böyle bişey yapılabilir mi arkadaşlar usulsüzlük değil mi ? Bilgisi olan varsa Allah için cevaplasın gözüme uyku girmiyo. Hep kullandılar bu adamı hep iyi niyetinden kaybetti. Çok yerden teklif geldi gitmedi. Adamlar dediler ki yahu sen böyle komik bi rakama niye çalışıyosun gel bizimle çalış dediler gitmedi. Şimdi biraz da benim ısrarımla anlaştı başka bir firmayla ama önümüze bu çıktı. Çok üzgünüm
Sozlesmenin kopyasini isteyin. Bir avukata gosterin. Ama sozlesme ustunden 1 yil gectiyse boyle birsey yapamazlar.cunku bu tarz sozlesmeler 6 ay yada 1 yillik yapilir. Dahais zaten 50 binlira tazminat diye birsey olamaz. Bende yapiyorum benzeri is sözleşmelerini. Haberisiz cikma yada 6 aydan once isi birakma durumunda 6 asgari ucret oraninda tazminat yaziyoruz maddeye.zaten is hukuku geregi Isten cikmak icin en az 15 gun once haber vermesi lazimdi vermis zaten.
Bence esinizin gozu korkutulmaya calisilmis. Sozlesmeyi istesin. Sonrada is mahkemesine basvurup hakkını arasin. Is cirkinlesirse kocanizda cirkinlesebilir.. simdiden toplasin kozlarini. Meselamaas elden mi veriliyor yoksa bankadanmi. Sigorta tam mi yatiyor maas tutarından mi. Fazla mesai aliyor mu. Haftada 45 saatten cokmu calisiyor vs vs.
direk avukata gidin kağıdı alıp. İş yerinden şahit fln da bulun dağ bası değil orası merak etmeyin birşey olmaz
Yarın alacak belgeyi hemen gidicez avukata.
Ay umut verdi cevabınız bana 1 yılı geçmiştir tahminim çünkü o zaman şirket ismi değiştirdiler o ara imzalatmışlar. Ne yazdığını da bilmiyoruz yarın alıcaz belgeyi. Ben korkuyodum belki de süresizdir napıcaz kurtulamıcaz mı bunlardan diye. Avukata danışalım gerekirse mahkemeye gideriz diye de. Eşim hala bi dayanakları olmasa bana bunu diyemezler bişey çıkmaz boşuna uğraşmayalım diyo. Gerçekten çok pasif sindirilebilir bir insan çok da iyi niyetli. Cevabınız umut verdi dediğim gibi inşallah bi çıkış yolu buluruz. Tabi benim çabalarımla eşime kalsa ohoo.. Yarın ola hayrola..
Ay inşallah inşallah bi çıkış yolu buluruz.
O zaman ihbar tazminati odemek zorunda kalirsiniz.Ya bi de şöyle bişey var arkadaşlar yazılı bir istifa vemedi sadece sözel olarak belirtti 12 gün önce ayrılıcam diye tamam dediler 15 gün sonra veririz çıkışını. Yani bunu da kanıtlayamazsak inkar ederlerse bildirmedi bize 15 gün öncesinde diye naparız ?
O zaman ihbar tazminati odemek zorunda kalirsiniz.
Esinizin calisma suresine gore 2 hafta yada 4 hafya ihbar suresi olur. Yazılı istifa sart. Sozlu istifa yok hukmundedir.once.imzalanan sozlesmeyi bir alun ona gore yon cizersiniz...
Pek bir hak iddia edebleceğini sanmam çünkü eşiniz imzaladığı belgeyi okumakla yükümlü fakat okumamış olması karşı tarafı bağlamaz, neticede imzalamış.
Bildiğim kadarıyla yok. Mesela ben size boş senet imzalatsam ya da başka bir evrak ve siz okumdan imzalasınız dahi orada yazılı olanları kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bir hak iddia edilemez. Mahkemeye de verseniz hakim okumadan imza atmasaydın der maaalesefTamam çok teşekkür ediyorum.
İnşallah. Teşekkür ederim.
Evet karşı tarafa güvendiği için okumadan imzalaması çok büyük hata bunun farkındayım. Lakin bu hatanın bir telefisi yok mudur benim çabam bunun için. Yarın öğreniriz inşallah.
Bildiğim kadarıyla yok. Mesela ben size boş senet imzalatsam ya da başka bir evrak ve siz okumdan imzalasınız dahi orada yazılı olanları kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bir hak iddia edilemez. Mahkemeye de verseniz hakim okumadan imza atmasaydın der maaalesef
Hevesinizi kırmak istemem ama %99 karşılaşacağınız gerçek bu maalesef. Yine de bir avukatla görüşün ama avukatınızı iyi seçin çünkü para koparmak için hallederim diyebilir oysa mahkeme günü hakimden alacağınız cevap bu olurYapmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?