hurma

meoww

bebeğim♥
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
1.083
1
46
İstanbul
kzlar dünle beraber hurma yemeğe başladm.
günde 10 tane dedi aktarcı,en fazla.
bnde o kadarla snrladm.
sabah aç karnına 3,geriside gün boyu 7 tane işte.
15 gün sonra her an doğumum olabilirmş..
doktorumun söylediği bu.
hurmayı 15 e falan çıkarsam mı?
internette geniş bi bilgiye ulaşamadım günde kaç tane yenilmesi hakkında.

hem doğumu kolaylaştırıyor hemde doğum sonrası müthiş süt oluşumuna vesile oluyor..özellikle taze hurma bulabilirseniz çok çok iyi..

hurmanın doğumu kolaylaştırıcı etkisi varmış canım hani Hz.Meryem de hurma ağacının altında doğum yaptı ya rahim kasılmalarını sıklaştırdığı falan bilimsel olarakta onaylanmış hatta burda bir arkadaş 6 aylıkken fazla kaçırmış hurmayı sancıları başlamış öyle yazmıştı son haftalarda yenmesi o yüzden daha mantıklı:))

10 tane dediyse 10 tane ye canım fazla yeme nolur noolmaz ben de başlayacam inşallah 34 ten sonra:))Allah hepimizi bir avazda kurtarsın inşallah:DD

süpermiş gerçekten, o zaman biz de 35. haftadan sonra mı başlasak hurma yemeye?

ilk kez duyuyorum bunu. doğum yaklaşınca düşünebilirim bende. ben şu ayları atlatayım da sağsalim

ben dogum yapali 5 ay oldu.bende hamileligim son 2 haftasinda baslamistim hurma yemeye ama öyle kendimi sukadar yicem diye sartlandirmadim.mutfakta duruyordu gelip gecerken agzima atiyordum..ha faydasi oldumu bilemiyorum.dogumum allaha sükürler olsun 1 saatte bitti 5 saat sanci cektim ama ölüyorum derecesinde olmadi sancilarim dayanilacak sekildeydi.zaten sanci dediginde geliyor 20 30 saniye sonra geciyor.:)))basta 10 dakikada bir sonraya dogru 5 dak.2 dk.1 dk.sonrada dogum basliyor zaten.korkulacak bisey degil.allah herkese benim gibi kolay dogum nasip etsin.sancilarim sirasinda bildigim bütün dualari okudum.ama iste hurmaylami alakali bilmiyorum.ben dogum günüm gelene kadar birde yürüyüs yaptim yürüyebildiginiz kadar cok yürüyün imkaniniz varsa yüzün.ben 6inci ayima kadar yüzdüm 6 aydan sonra karnim cok büyüdügü icin havuzda tehlikeli olmaya baslamisti yürüyüse basladim ve dedigim gibi son ana kadar yürüdüm.onun faydasini gördüm diyebilirim cünki ne kesik nede yirtigim oldu bunuda yürüyüse bagliyorum...insallah bebislerinizi alirsiniz sagsaglim kucaginiza tez zamanda...

hacı hurmasının doğumu başlatıcı bir özelliği var akadaşlar.meryem suresindede var.hz meryem bu şekilde doğum yapmış.benim drum ilk aylar hurmayı yasaklamıştı embiryoyu düşürücü özelliği olduğu için.ben de kesinlikle almadım.ama doğuma yakın bir zamanda yendiğinde inşallah kolaylık verir doğuma

negüzelll hurmanın hikmetiii bende son zamanlarımda burada bulabılırsem kesın tuketmek ıstıyorum rabbm herkeze saglıklı shıatlı dogular bı nefeste dogumlar nasıp etsnn ınsallah

evt bilmeyen 1-2 arkadaş vardı,onlar da bilgilenmiştir umarm.
hurmalar da çeşit çeşit.medine hurması var mesela en pahalısıymış.ilosu 60 tl.
ben bütçeme göre uygun olan tunus hurmasını aldm.1 kilo 20 tl..

bizim de komşunun kızı 33 haftalıkken doğum yapmıştı.
tabi sezeryana almışlar.
deli gibi hurma yiyormuş ama bilmiyordum diyor.
4 cm açıklıkla ve de sancılarla gitmiş hastaneye.
bebeği doğduğunda minnacıktı.parmaklarm kadardı bacakları.
şimdi annesi taşıyamıyor.çok sağlklı çok tombul tatlı bir bebek :49:

abartmamak şart yani.

hurmanim dogum faydali oldugunu bende yeni ogreniyorum bari bende baslayayim 2 hafta sonra iyidir herhalde baslamaya insallah faydasini görürüm Rabbim hepimizin yardimciszi olsun

Yürüyüşün faydalı olduğunu bende biliyorum ama hurmayı ilk kez duydum bende 34,haftadan sonra başlıyım hurma yemeğe hayırlısı bakalım.İnşallah bir avazda kurtuluruz.

hem doğumu kolaylaştırıyor hemde doğum sonrası müthiş süt oluşumuna vesile oluyor..özellikle taze hurma bulabilirseniz çok çok iyi..

ya kızlar hangı hurmadan bahsedıyorsunz bu şmdi şmdi cıkmaya başlayan domates gıbı olan hurma mı yoksa bıldgmz ramazanda yedgmz hurmamı buarada egerkı ramazanda yedgmz hurma ıse erken dogum rıskı yapabılıo haberınız olsun

bugün nst de sancım çıktı.hurma yesem iyice artar sancılar diye yemek istemiyorum.doğru mu yapıyorum acabas?

bugün nst de sancım çıktı.hurma yesem iyice artar sancılar diye yemek istemiyorum.doğru mu yapıyorum acabas?

günde 5-10 dan bişi olmaz..
sancılarmz hep var zaten son ayda.
çünkü açılıyoruz.doğuma hazırlanıyoruz.
valla 2 gündür yiyorum günde 10 tane,sancılarmda herhangi bi değişiklk olmadı.

ya kızlar hangı hurmadan bahsedıyorsunz bu şmdi şmdi cıkmaya başlayan domates gıbı olan hurma mı yoksa bıldgmz ramazanda yedgmz hurmamı buarada egerkı ramazanda yedgmz hurma ıse erken dogum rıskı yapabılıo haberınız olsun

cnm bnde bugün pazarda gördüm.alıcaktm vazgeçtm.fazla olur dedim.
evt ramazanda yediğimiz hurmadan bahsediyoruz.
''çok fazla'' yemek erken doğuma neden oluyormuş.

bir iki haftadır arada bi kaç tane yiyiyorum bende,çok vitaminli ve güç kuvvet yapıyo hissediyorum
Bi kaç hafta sonra arttıracağm inş.

Back
X