- 25 Aralık 2014
- 8.180
- 27.757
- 748
- Konu Sahibi Sunshine232
-
Avukat adam ne derse onu yazar……..Uzaktan eğitimle avukat olmuş herhalde geri zekalı.
Avukatı kim? Bilelim de işimiz olursa ona gitmeyelim sjskskksAaa evet bak bu aklıma gelmemişti hahahaaklınla bin yaşa
Avukat bu işi bilen biri olarak akıl vermiyor mu bu adama yahu? Ben avukat olsam hakimin karşısına bu savunmayla çıkmaya utanırım.Avukat adam ne derse onu yazar……..
Emsal karar olarak değerlendirdiği bir karar olarak konulmuştur.. karar içeriğinde belki dikkat çektiği başka nokta vardır bilemeyiz.. bence hukukçu olmayanların değerlendirebileceği bir konu değil. Belki karar kişinin sosyal ekonomik durumunun borçlarının icra dosyalarının da nafaka takdirinde gözetilmesi gerektiğinde ilişkin bir yargıtay uygulamasına ait karardır.. görmeden bilemeyiz. Ayrıca yine söylediğim gibi müvekkili özellikle yazılmasını istiyorsa yazabilir.. bu avukatın cahil ya da ‘gerizekalı’ olduğunu göstermez elbet..Avukat bu işi bilen biri olarak akıl vermiyor mu bu adama yahu? Ben avukat olsam hakimin karşısına bu savunmayla çıkmaya utanırım.
Bu dedikleriniz tabii ki ihtimal dahilinde, haklı gerekçeler de olabilir. Bilemiyoruz işin o tarafını. Ben sadece konunun bu kısmıyla ilgili yorum yaptım. “2013 yılında biri 700 lira veriyormuş, ben de öyle vereyim.” savunması tekrar söylüyorum kusura bakmayın ama bana salakça geldi. Biz şansımızı deneyelim mantığıyla hareket edip insan böyle bir şeyi nasıl savunur kiEmsal karar olarak değerlendirdiği bir karar olarak konulmuştur.. karar içeriğinde belki dikkat çektiği başka nokta vardır bilemeyiz.. bence hukukçu olmayanların değerlendirebileceği bir konu değil. Belki karar kişinin sosyal ekonomik durumunun borçlarının icra dosyalarının da nafaka takdirinde gözetilmesi gerektiğinde ilişkin bir yargıtay uygulamasına ait karardır.. görmeden bilemeyiz. Ayrıca yine söylediğim gibi müvekkili özellikle yazılmasını istiyorsa yazabilir.. bu avukatın cahil ya da ‘gerizekalı’ olduğunu göstermez elbet..
Yok Ya adamın dediğini yazmamış. Tutmuş 2013 yılında görülen nafaka davasını örnek göstermiş. 2013 te 700 veriyormuş falan. Zaten avukatım da verdiğiniz örneğin bizim konumuzla alakası yoktur. Kaldı ki tek çocuğa o zaman 700 lira veriliyormuş. Siz 10 yıl sonra 2 çocuğa 600 lira diyorsunuz diye itiraz etti. Bunu çocuklarımın babası düşünemez bileAvukat adam ne derse onu yazar……..
Emsallerde uyuşmuyor davamızla. Mesela bşr örnek daha vermiş. Demiş ki ÜFE oranına göre artmış o da adamın maaşı 2500 nafaka 1500. Bunlara dayanarak nafaka düşürün demişEmsal karar olarak değerlendirdiği bir karar olarak konulmuştur.. karar içeriğinde belki dikkat çektiği başka nokta vardır bilemeyiz.. bence hukukçu olmayanların değerlendirebileceği bir konu değil. Belki karar kişinin sosyal ekonomik durumunun borçlarının icra dosyalarının da nafaka takdirinde gözetilmesi gerektiğinde ilişkin bir yargıtay uygulamasına ait karardır.. görmeden bilemeyiz. Ayrıca yine söylediğim gibi müvekkili özellikle yazılmasını istiyorsa yazabilir.. bu avukatın cahil ya da ‘gerizekalı’ olduğunu göstermez elbet..
Ben konunun avukatla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.. boşanma nafaka ve her türlü davada da karşı taraf avukatının hedef gösterilmesini doğru da bulmuyorum.. Siz başarılı eş seçiminde bulunmamışsınız, eşinizin “başarısız” avukat seçimi de bu durumda alaya alınacak en son şey olsa gerek.. zaten doğru bir eş ve baba olsa ne sizin dava açmanıza gerek kalırdı ne de o avukat tutardı.. doğru değil mi :)Yok Ya adamın dediğini yazmamış. Tutmuş 2013 yılında görülen nafaka davasını örnek göstermiş. 2013 te 700 veriyormuş falan. Zaten avukatım da verdiğiniz örneğin bizim konumuzla alakası yoktur. Kaldı ki tek çocuğa o zaman 700 lira veriliyormuş. Siz 10 yıl sonra 2 çocuğa 600 lira diyorsunuz diye itiraz etti. Bunu çocuklarımın babası düşünemez bile
Şimdi siz benim başarısızlığımı dile getirirken sorun olmuyor da ben avukatın bilgisizliğini dile getirdiğim için mi sorun oluyor? Şunu kabullenin bence. Her alanda mesleğini başarısızlıkla sürdüren hatta kötüye kullananlar vardır. Altı boş iddialarla birşeyler başarmaya çalışanlar mesela. Zaten ben başarısız bir evlilik yaptığım için sonlandırdım evliliğimi. Dilerim benim avukatımda karşı tarafın avukatını hezimete uğratır. Çünkü yalan dolanla davayı sabote ediyorlar. Avukat kendi düşüncesine göre 2 yaşındaki bebeğimin hiç masrafı olmayacağını dile getirmiş. Ya da neden ısrarla özel kreşe yollayıp devlet anaokuluna yollamıyormuşum 2 yaşındaki bebeği.Ben konunun avukatla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.. boşanma nafaka ve her türlü davada da karşı taraf avukatının hedef gösterilmesini doğru da bulmuyorum.. Siz başarılı eş seçiminde bulunmamışsınız, eşinizin “başarısız” avukat seçimi de bu durumda alaya alınacak en son şey olsa gerek.. zaten doğru bir eş ve baba olsa ne sizin dava açmanıza gerek kalırdı ne de o avukat tutardı.. doğru değil mi :)
Zaten emsallerin davayla bağdaşmadığını belirtti avukatım. Komik olduklarını da söyledi. Cevap verdiler ama o kısımlara cevap dahi veremediler. 2 yaşındaki bebeği devlet anaokuluna vermeliymişimBu dedikleriniz tabii ki ihtimal dahilinde, haklı gerekçeler de olabilir. Bilemiyoruz işin o tarafını. Ben sadece konunun bu kısmıyla ilgili yorum yaptım. “2013 yılında biri 700 lira veriyormuş, ben de öyle vereyim.” savunması tekrar söylüyorum kusura bakmayın ama bana salakça geldi. Biz şansımızı deneyelim mantığıyla hareket edip insan böyle bir şeyi nasıl savunur ki
27 ve üstü alıyordur o zaman. Çok üzüldüm, vicdansız herif.Hayır devlette öğretmen kendisi
Dünyadan haberleri yok. Devlet anaokulları 4 yaşı tam gün alsın, öpüp başımıza koyuyoruz. Karataş’ta bile arkadaşım 7 bine buldu en ucuz kreşi.Zaten emsallerin davayla bağdaşmadığını belirtti avukatım. Komik olduklarını da söyledi. Cevap verdiler ama o kısımlara cevap dahi veremediler. 2 yaşındaki bebeği devlet anaokuluna vermeliymişimbir de mahkeme en ucuz kreşi araştırmalıymış. Şaka gibi. Bakalım haftaya ne olacak
Maaşının 1/4 ünden fazlasını ödetmiyorlar sanırımHayır devlette öğretmen kendisi
neyi verecek icraya?Maaşının 1/4 ünden fazlasını ödetmiyorlar sanırım
Gerçi icraya verseniz?
Direkt maaştan kesilir
Belki daha caydırıcı olur, tutar fazla çıkabilir?
Tabi tabi. Ben anaokulu anaokulu gezdim hale. Hepsi 2025 yılını söyledi. Ya o zamana kadar kreş bedeli maaşım kadar olacak. Ben beykent ucuz diye sordum açılacak kreşe 9500 dedi. Umarım hakimler durumu en güzel şekilde değerlendirip karar verir. Bakıcı tutsam asgari ücret ve sigorta yaniDünyadan haberleri yok. Devlet anaokulları 4 yaşı tam gün alsın, öpüp başımıza koyuyoruz. Karataş’ta bile arkadaşım 7 bine buldu en ucuz kreşi.Elle tutulur hiçbir yanları yok.
Nafakayı da aksatıyordur diye düşünerek dedim..neyi verecek icraya?
mahkeme ne tutar tayin ederse adam o tutarı ödediği sürece yasal olarak haklı, adamın ödenmemiş bir borcu yok ki neyi verecek icraya?
Konudan ayrı olarak sanki sizi hatirliyorim çok sıkıntıli bir eski eşi vardı sizin eşinizin çok geçmiş olsun o sıkıntının içinden çıkmanız bence iyi olmuşBiz boşandık o süreçte,o yüzden sonrasını bilmiyorum
Cok teşekkür eederim. Çok sorunlu bi eski eşi vardı,eşimle bosandik ama eski eşiyle davamiz daha bitmedi,hayırlısıyla dava da bitse rahatlıcam artıkKonudan ayrı olarak sanki sizi hatirliyorim çok sıkıntıli bir eski eşi vardı sizin eşinizin çok geçmiş olsun o sıkıntının içinden çıkmanız bence iyi olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?