- 9 Ocak 2012
- 15.559
- 30.174
- 798
- Konu Sahibi Sunshine232
-
Tebrik ederim sizi. Sakın birşey demeyin önemli olan her zaman çocuk. Bakamayacaklarsa yapmasalardı çocuğuBenimkisi ilk eşinden kızına 5500 veriyor. Bizim kiraya bile çıkacak paramız yok bu arada. Kayınpederimin evinde oturuyoruz.kadin 10bin olarak arttimak için davaya verdi.
Bizim 5bin kiraya verecek paramız bile yok jsjsjjs
Senin konunun zıttında ben de böyle bır şey içindeyim. Ama hiç ses etmem. Çünkü çocuk.
Zaten bir yerde kreş azsa, alternatif yoksa inadına daha pahalı oluyor. Yine en uygunu sizin, bizim bölge. Keşke annelerin içi el verse de çocukların bakımını babaya kitleyebilseler. O zaman görürler dünya kaç bucak. Ama kurda kuzu emanet etmek gibi işte. İnşallah çocukların hayrına bir sonuç çıkar.Tabi tabi. Ben anaokulu anaokulu gezdim hale. Hepsi 2025 yılını söyledi. Ya o zamana kadar kreş bedeli maaşım kadar olacak. Ben beykent ucuz diye sordum açılacak kreşe 9500 dedi. Umarım hakimler durumu en güzel şekilde değerlendirip karar verir. Bakıcı tutsam asgari ücret ve sigorta yani
Çok amin çok. Aynen bizim kreşler uygun kaldı diğerlerinin yanında. Anaokuluna gelince bu defa da büyük yavrumun dershane eğitim ücretleri oluşacak. İlla ki ödeyecek işte. Şu mahkeme de biterse kurtulurum sanırım bundan.Zaten bir yerde kreş azsa, alternatif yoksa inadına daha pahalı oluyor. Yine en uygunu sizin, bizim bölge. Keşke annelerin içi el verse de çocukların bakımını babaya kitleyebilseler. O zaman görürler dünya kaç bucak. Ama kurda kuzu emanet etmek gibi işte. İnşallah çocukların hayrına bir sonuç çıkar.
Bu forumdaki avukat düşmanlığını anlamak güç.. karşı tarafın avukatı muhakkak cahil, bilgisiz, gerizekalı, vicdansız. Hiç şaşmaz.Şimdi siz benim başarısızlığımı dile getirirken sorun olmuyor da ben avukatın bilgisizliğini dile getirdiğim için mi sorun oluyor? Şunu kabullenin bence. Her alanda mesleğini başarısızlıkla sürdüren hatta kötüye kullananlar vardır. Altı boş iddialarla birşeyler başarmaya çalışanlar mesela. Zaten ben başarısız bir evlilik yaptığım için sonlandırdım evliliğimi. Dilerim benim avukatımda karşı tarafın avukatını hezimete uğratır. Çünkü yalan dolanla davayı sabote ediyorlar. Avukat kendi düşüncesine göre 2 yaşındaki bebeğimin hiç masrafı olmayacağını dile getirmiş. Ya da neden ısrarla özel kreşe yollayıp devlet anaokuluna yollamıyormuşum 2 yaşındaki bebeği.
Bence anlatabildim siz de anladınız.
Avukatsınız diye nasıl bir savunma durumuna geçmişsiniz ya evet işini düzgün yapamayan düşünemeyen avukatlarda var her meslekte olduğu gibi siz kabul etseniz de etmeseniz deBen konunun avukatla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.. boşanma nafaka ve her türlü davada da karşı taraf avukatının hedef gösterilmesini doğru da bulmuyorum.. Siz başarılı eş seçiminde bulunmamışsınız, eşinizin “başarısız” avukat seçimi de bu durumda alaya alınacak en son şey olsa gerek.. zaten doğru bir eş ve baba olsa ne sizin dava açmanıza gerek kalırdı ne de o avukat tutardı.. doğru değil mi :)
Ben gerizekalı demedim hiçbir mesajımda ama bilgisiz dedim. Ki o değil ki konu herkes dirsek çürütüyor işi için. Ben de üniversite okudum yıllarca ders çalıştım ama dört dörtlük değilim. Evet hakim karar verecek ona tabi ki. Ayrıca avukat hanım o benim eşim değil onu söyleyim. Çocuklarımın babası ve tecrübeli biliyor 2 yaşında bebeğin anaokuluna gidemeyeceğini böyle bir şey demez o nedenle.Bu forumdaki avukat düşmanlığını anlamak güç.. karşı tarafın avukatı muhakkak cahil, bilgisiz, gerizekalı, vicdansız. Hiç şaşmaz.
Bir avukat olunabilmek için yıllarca dirsek çürütülüyor. Hukuk fakültesinde binlerce sayfalık kitaplar okunup kanun maddeleri üzerine yıllarca çalışılıyor. Mesleği eline alınca da yıllarca çalışıp tecrübe ediliyor. Siz gelip bilgisiz diyorsunuz. Hangi hukuki bilginizle? Hangi deneyiminizle? Hayatınızda bir boşanma bir nafaka arttırım davası dışında kaç dava Dosyası bilginiz var ? Her şeyi eleştirebilirsiniz ancak eğitimini almadığınız bir konuda bir avukata gerizekalı bilgisiz diyemezsiniz. Neden ısrarla özel okula yolladığınızı eşiniz demese, avukatı söyler mi sanıyorsunuz ? Şu avukatın vekillik görevini üstlendiğini bilin. Avukat sizi tanımaz, size şahsi husumet beslemez. Müvekkiline dava açılınca savunma Hakkı kapsamında savunmada bulunmak zorundadır. Savunması yerindedir değildir onun kararını hakim verir. Yerinde değilse dahi kimsenin bir kamu görevlisine gerizekalı deme Hakkı yok.
Ya biz savunmalarına güldük gerçekten. Açık açık da komik durumda olduklarını yazdı avukatım. Verdiği örnek davaları çocuklarımın babası veremez çünkü bilemez de. Avukatı vermiş ama işte diyecek birşey bulamadığından alakasız bir savunma hazırlamış. Bunalrı bilmek için de kitap okumaya kanun bilmeye gerek yoktu. Başka ayrıntılar da kanun bilinmelidir illa ki ama bu Türkçe ile yazılmış olaylardı. Benim avukatım böyle bir savunma yazsa kesinlikle azlederdim.Avukatsınız diye nasıl bir savunma durumuna geçmişsiniz ya evet işini düzgün yapamayan düşünemeyen avukatlarda var her meslekte olduğu gibi siz kabul etseniz de etmeseniz de
Bence avukatı da onu ciddiye almıyor savunma yazmak için yazıyor yaniYa biz savunmalarına güldük gerçekten. Açık açık da komik durumda olduklarını yazdı avukatım. Verdiği örnek davaları çocuklarımın babası veremez çünkü bilemez de. Avukatı vermiş ama işte diyecek birşey bulamadığından alakasız bir savunma hazırlamış. Bunalrı bilmek için de kitap okumaya kanun bilmeye gerek yoktu. Başka ayrıntılar da kanun bilinmelidir illa ki ama bu Türkçe ile yazılmış olaylardı. Benim avukatım böyle bir savunma yazsa kesinlikle azlederdim.
Aslında bu alakasız ama o bu avukata askıntı oldu ben boşandıktan sonra biraz inceledim sosyal medyadan. Takip edip iltifatlar ediyor sırnaşıyordu. Avukat hanım tabi muhatap olmadı hiç. Ondan sonra da nafaka düşürme davasıyla karşıma çıktılartabi dediğim gibi avukat sadece müşteri olarak baktı duruma.
Aslında ben de bir ara öyle düşündüm buna gıcık oldu ve böyle bir tutum sergiledi kadın dayanışması demiştimBence avukatı da onu ciddiye almıyor savunma yazmak için yazıyor yani
Ben konunun avukatla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.. boşanma nafaka ve her türlü davada da karşı taraf avukatının hedef gösterilmesini doğru da bulmuyorum.. Siz başarılı eş seçiminde bulunmamışsınız, eşinizin “başarısız” avukat seçimi de bu durumda alaya alınacak en son şey olsa gerek.. zaten doğru bir eş ve baba olsa ne sizin dava açmanıza gerek kalırdı ne de o avukat tutardı.. doğru değil mi :)
Tabiki belgelendirdim bütün masrafları sundum tanık olan anneme sormamış bile bunlarıfaturalarınızı aylık giderlerinizi belgelediniz mi? yanlış bi karar olmuş. dosyaya emsa yargıtay kararı sunulmuş mu
Benim de öyle ama Allah büyük …Çok üzüldüm ya elin çocuğuna babalık yapıyor ona harcıyor öz yavrusuna kapı duvariçime oturdu düşününce
Ben de bunu anlamıyorum ya. Bir insan illa aynı meslekten diye neden bu kadar savunur. Valla ben memurum hiç de memurları savunmuyorum. Bizim kurumda canını dişine takan da var yatıp çok çalışıyormuş gibi gösteren de var.Şimdi siz benim başarısızlığımı dile getirirken sorun olmuyor da ben avukatın bilgisizliğini dile getirdiğim için mi sorun oluyor? Şunu kabullenin bence. Her alanda mesleğini başarısızlıkla sürdüren hatta kötüye kullananlar vardır. Altı boş iddialarla birşeyler başarmaya çalışanlar mesela. Zaten ben başarısız bir evlilik yaptığım için sonlandırdım evliliğimi. Dilerim benim avukatımda karşı tarafın avukatını hezimete uğratır. Çünkü yalan dolanla davayı sabote ediyorlar. Avukat kendi düşüncesine göre 2 yaşındaki bebeğimin hiç masrafı olmayacağını dile getirmiş. Ya da neden ısrarla özel kreşe yollayıp devlet anaokuluna yollamıyormuşum 2 yaşındaki bebeği.
Bence anlatabildim siz de anladınız.
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Ya geçen haberde çıktı kadının memelerini almışlar kanser diye meğer kadın kanser değilmiş. Şimdi bunu basıl eleştirmeyelim? Doktor değilim okumakla da anlayamam ama bir hata var.Ben de bunu anlamıyorum ya. Bir insan illa aynı meslekten diye neden bu kadar savunur. Valla ben memurum hiç de memurları savunmuyorum. Bizim kurumda canını dişine takan da var yatıp çok çalışıyormuş gibi gösteren de var.
Ben Adalet bakanlığında hakimin benim bildiğim bilgiyi bilmediğini gördüm. Kanun yararına bozma için basvurmustum. Konu benim ozelimde dar bir alanda olduğu için çok araştırdigim için o konuya ben çok hakimdim. Birşey olmaz diyen hakim büyük ihtimalle bu tip vaka görmediği için ve oturup incelemedigi için birşey olmaz dedi. Yine yargı sürecinde avukatı hep ben yönlendirdim. O usul kısmı ile ilgilendi daha çok. Hatta olay benim lehime sonuclaninca o bile şaşırdı. Bu nasıl oldu diye. Lorenzonun yağı filmindeki gibi incik cincik ettim çünkü mevzuyu ben. Daha önceden aynı avukatin yanlış yönlendirmesi ile 6-7 yıl gecikmeli olarak olay lehime sonuclandi.
Yine bunun öncesinde ısrarla abimin avukat arkadaşı bir yöntem söyledi. Ben de o kadar iyi biliyorum ki o mevzuyu. Hayır bu şekilde çözülmez dedim..neyse abim dedi avukattan iyi mi biliyorsun. Dediklerini yaptım. Sonuç tabiki olumsuz oldu. Hukuk bir derya deniz. Yadirgamiyorum da yargilamiyorum da.
Ama hata yapan hukukçu eleştirisini de kabul edin. Sırf meslektaş diye neden savunma ihtiyacı hissediliyor.
Arkasını bırakmak istemiyorum istinafa taşıyacağız umarım değişir umarım az da olsa adalet işlerBir de öğretmen olacak pislik adam..... karısını dövüp çocuğunun maddi ihtiyaclarini karsilamayan bir merhametsize insanlar cocuklarıni emamet ediyorlarAllah sonumuzu hayretsin... siz de bir an önce toplarının ve yeni bir dava açın bu haksızlığa boyun eğmeyina
İtiraz süreci başlayacak kabullenmek istemiyorumBir de öğretmen olacak pislik adam..... karısını dövüp çocuğunun maddi ihtiyaclarini karsilamayan bir merhametsize insanlar cocuklarıni emamet ediyorlarAllah sonumuzu hayretsin... siz de bir an önce toplarının ve yeni bir dava açın bu haksızlığa boyun eğmeyina
Tarafsızca vekillik mi yapıyor avukat müvekkilineŞu avukatın vekillik görevini üstlendiğini bilin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?