Sorun da o ben hemen konuya dalıyorumBir taktiği yok bunun. Biri konuşmak istemedigim bir konu hakkinda soru sormuşsa yüzeysel olarak biraz konuşur geçiştiririm, istediği cevabi vermem aslinda ama cevapsiz birakmiş sayilmam daha ustune soru soramaz zaten.
Öyle demeyin öyle olmasa bu saate açmazdım bu konuyu insanlar la normal konuşurken bile sonrada ne dedim Acaba oluyorumBu bi huy mu değil mi bilmiyorum bildiğim tek şey canınızın bu konuda acımamış ve sıkılmamış olması aksi olsaydı çekinirdiniz en azından daha dikkatli olurdunuz..
Mesela gördüğünün yarısına inan duyduğunun hiçbirine inanma..
böylece frenlemiş olursun hiç değilse
Beni çok iyi anladığınız için teşekkür ederim inanın aynı durumdayım hatta Anneme kızıyorum neden böyle yetiştirdin diye ama artık benim kendi kendimi yetiştirmem lazımBen de sizin gibi ici dışı bir olan biriydim hep, ailem de öyledir zaten oyle yetiştiğim icin acikca dokulurdum biri bir sey sorsa. Ama ben zamanla ketum bir hale büründüm. Çünkü insanlarin sizin saf halinizde söylediklerinizi alıp yeri geldiğinde koz olarak kullandiklarini gördüm.
Simdi ise, insanlari gözlemliyorum, duysam da duymadim, gorsem de görmedim modundayim. Tabii artık o koz olarak.kullanmak isteyenler icin benim de elimde kozlar oluyor.
Insanın icindeki iyi hisleri bazen öyle öldürüyorlar ki... Strateji nedir öğreniyorsunuz.
Duyun ama kendinize saklayin.
Bir de iki arada kalsaniz bile iki tarafı da dinleyin ama diger taraf hakkinda bilgi vermeyin. Çünkü ağzınızdan bir sey kactiginda bu sefer laf tasiyor duruma düşersiniz ve bu da insanlar icin guven kırıcı bir durum olur. Bazen bilip de bilmezden gelmek iyidir
Içi dışı olan insanlar lütfen dedikoducu, sır saklayamayan, guvensiz insanlarla karıştırılmasin. Çok özür dileyerek ona anlatilan sırları ortaya döken, dedikodu yapan insanlardan pek haz etmem. Birilerinin benden gizledikleri bilmemi istemedikleri seyleri de öğrenmekten kaçınırım. Sizde size detay soran insanlardan kaçının. Zaten anladigim kadariyla cevreniz tarafindan bir guvensiz birisiniz. Dedikoducu teyze olmaninda kötü bisey oldugunu biliyorsunuz. Oncelikle beyninize düşünmeden konusmamayi öğreteceksiniz. Ikinci asama sorulan sorulara bilmiyorum cevabi verebilirsiniz. Kendisinden ogrenin diyebilirsiniz. Dedikodu günahtır diyip olayi tamamen kapatabilirsiniz. O ortamlarda hic kalmayabilirsiniz bu sayede oyle ortamlardan kurtulur, zengin düşünen insanlarla takilabilirsiniz. Tercihler bu kadar sizin elinizdeyken kendinize hic dedikodu yapmayacaginza ve paylasilan sirlari o an unutacaginiza dair söz verin. Ve hayatinizda bunu uygulayin lütfen.İyi geceler arkadaşlar herkese ,sorumun kendimle ,bizim Aile toplumu oldukça dedikoducu ve lafı ağızdan kaçıran tipler ,bende içi dışı bir olan ,sohbet etmeyi seven biriyim ve çok başıma iş açıyor bu durum ,ketum olan Arkadaşlar lütfen taktik verin ,normal zamanda çokça konuşmamaya çalışsamda biri bişey sorunca hemen dökülüyorum resmen ,ilerde dedikoducu teyze olmak istemiyorum, Ve en önemlisiyse insanlar bana güvenmiyor doğal olarak( lütfen yardım
Son 2 cümlenize istinaden soruyorum, siz başkalarıyla alakalı şeyleri mi dökülüyorsunuz ? Eğer öyleyse bunun en dürüstçe taktiği bana bir şey anlatmayın çünkü kendimi tutamayıp konuşuyorum demek olur zira maalesef huylar pek değişmez, belki biraz törpülenir ama hepsi o kadar, en azından çevrenizdekiler Ahuu14 açıkça söylüyor, dürüstlük edip bana anlatmayın diyor derler bu da yeniden güvenlerini kazanmanıza fayda sağlar.İyi geceler arkadaşlar herkese ,sorumun kendimle ,bizim Aile toplumu oldukça dedikoducu ve lafı ağızdan kaçıran tipler ,bende içi dışı bir olan ,sohbet etmeyi seven biriyim ve çok başıma iş açıyor bu durum ,ketum olan Arkadaşlar lütfen taktik verin ,normal zamanda çokça konuşmamaya çalışsamda biri bişey sorunca hemen dökülüyorum resmen ,ilerde dedikoducu teyze olmak istemiyorum, Ve en önemlisiyse insanlar bana güvenmiyor doğal olarak( lütfen yardım
Ailem cok seffaftir ben de derim.ki bu zaman sizin 20-30 yil.onceki gibi kosulsuz güven duydugunuz zamanlar degil. Haklısın diyorlar ama herkese maldan mülkten tutun da bizim maasimiza kadar herseyi anlatiyorlar. Yani insanlar meraktan soruyor bizimkiler de şeffaf bir sekilde dökülüyorlar. Diyorum söylemeyin ama kendilerini frenleyemiyorlar.Beni çok iyi anladığınız için teşekkür ederim inanın aynı durumdayım hatta Anneme kızıyorum neden böyle yetiştirdin diye ama artık benim kendi kendimi yetiştirmem lazım
Hayır önemli şeyleri anlatmam asla ama dediğim gibi normal olan bile çok büyütülüyor çevremdeSon 2 cümlenize istinaden soruyorum, siz başkalarıyla alakalı şeyleri mi dökülüyorsunuz ? Eğer öyleyse bunun en dürüstçe taktiği bana bir şey anlatmayın çünkü kendimi tutamayıp konuşuyorum demek olur zira maalesef huylar pek değişmez, belki biraz törpülenir ama hepsi o kadar, en azından çevrenizdekiler Ahuu14 açıkça söylüyor, dürüstlük edip bana anlatmayın diyor derler bu da yeniden güvenlerini kazanmanıza fayda sağlar.
Yani ben bu konuda çok zarar görmüş birisi olarak artık her söylediğimi tartıyorum ..Öyle demeyin öyle olmasa bu saate açmazdım bu konuyu insanlar la normal konuşurken bile sonrada ne dedim Acaba oluyorum
yemin ediyorum sanki Annemle ,Babamdan bahsettiniz Onlarda öyleler ,onları gördükçe daha fazla konuşmayasım geliyorAilem cok seffaftir ben de derim.ki bu zaman sizin 20-30 yil.onceki gibi kosulsuz güven duydugunuz zamanlar degil. Haklısın diyorlar ama herkese maldan mülkten tutun da bizim maasimiza kadar herseyi anlatiyorlar. Yani insanlar meraktan soruyor bizimkiler de şeffaf bir sekilde dökülüyorlar. Diyorum söylemeyin ama kendilerini frenleyemiyorlar.
Ben de herseyi anlatmiyorum artik onlara da. Kırılıyorlar ama napiyim alakasiz insanlar benim incik cincik herseyimi biliyor hesap.soruyor hayirdir desen de is isten geçmiş oluyor.
Size tavsiyem kendinizce kurallarınız olsun, o kurallara sadece siz uyun. 3.birine anlatmak istemediğiniz bir seyi ailenize de anlatmayın.
Yazdığım gibi görün bilin ama sizde kalsin görmedim duymadım bilmiyorum deyip uc maymunu oynayin.
Haklısınız..Yani ben bu konuda çok zarar görmüş birisi olarak artık her söylediğimi tartıyorum ..
bin düşünüyor bir söylüyorum karşımdaki insanın gün gelip düşmanım olabileceği ihtimalini düşünüyorum mesela %1 bile olsa.. ve bu beni durduruyor..
Güvenme dostuna saman doldurur postuna diye boşuna dememişler..
Sonra başkaları hakkında bana sorulan şeyleri geçiştiriyorum gördüğüm ya da duyduğum şeyleri bir başkasına aktarmak bana düşmez düşüncesiyle hareket etmeye gayret ediyorum
Bu konuda da canım sıkıldı epey..Velhasıl canın çok yanmadıysa başın ağrımadıysa dikkatli olamayabilisn bu çok doğal
Hele ki açıksözlü dobra biriysen zor..Ama dikkat etmeye çabalarsan elbette olur...
Kimse her şeyi ayrıntılaryla bilmek zorunda değil..ve sen de kimseye bildiğin şeyleri anlatmak zorunda değilsin..
Çünkü onlar öyle bir dönemde yasamislar ki, kapını acik birak git kimse evine kapi ucundan bile bakmaz o edebe sahip ayni zamanda disaridan gelebilecek zarara karşı da komsusunu koruyabilecek yürekte insanlarmis. Ama şimdi devir oyle değil.yemin ediyorum sanki Annemle ,Babamdan bahsettiniz Onlarda öyleler ,onları gördükçe daha fazla konuşmayasım geliyor
İnsanların size verdiği sırları kimseyle paylaşmayın . İnsanlarla daha az görüşün ve gittiğiniz ortamlarda daha çok dinleyici olun. İçinizden kendinize pişman olacağın bir şey söyleme diye telkin verinİyi geceler arkadaşlar herkese ,sorumun kendimle ,bizim Aile toplumu oldukça dedikoducu ve lafı ağızdan kaçıran tipler ,bende içi dışı bir olan ,sohbet etmeyi seven biriyim ve çok başıma iş açıyor bu durum ,ketum olan Arkadaşlar lütfen taktik verin ,normal zamanda çokça konuşmamaya çalışsamda biri bişey sorunca hemen dökülüyorum resmen ,ilerde dedikoducu teyze olmak istemiyorum, Ve en önemlisiyse insanlar bana güvenmiyor doğal olarak( lütfen yardım
Keşke koluma bir yerlere yazsam :) ama bundan sonra daha çok dikkat edicmİnsanların size verdiği sırları kimseyle paylaşmayın . İnsanlarla daha az görüşün ve gittiğiniz ortamlarda daha çok dinleyici olun. İçinizden kendinize pişman olacağın bir şey söyleme diye telkin verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?