Merhabalar bebeğim 18 nisanda 5 aylık olacak. Genel olarak sakın bir bebektir ama son günlerde sürekli yanında olmamı istiyor hatta yetmiyor sürekli ilgi istiyor. Hiç bir iş yapamaz oldum normal mi sizce bu?
Merhabalar bebeğim 18 nisanda 5 aylık olacak. Genel olarak sakın bir bebektir ama son günlerde sürekli yanında olmamı istiyor hatta yetmiyor sürekli ilgi istiyor. Hiçr is yapamaz oldum normal mi sizce bu?
Büyüme atağı diye bi sey var. bebeklerin hhızlı geliştiği bazı donemler varmis. bebekler bu ggünlerde huy degistirebilirmis. Her bebekte aaşağı yukarı aynı zamanlarda olurmus. 19. hafta da bu donemlerden biri. ama etkileri 14. ve 17. haftalarda basliyormus. Bu ddönemde ssık beslenmek istiyor ya da daha istahsiz olabilir. Uyku düzeni bozulabilir. Hircin olabilir. tanimadiklarini yabancilayabilir. Bebek vucudunda meydana gelen degisime gelisime ayak uydurmaya calisiyor. Bu periyod icinde bol bol besle bebegi. bol bol sev.O da bol bol uyusun. emziriyorsan mutlaka her istediginde emzir ki iileriki aylardaki talebi karsilayacak sütün olsun. Bi de artik her seyi daha farkli algiliyor 4. Aydan itibaren bebek. annenin sesini, goruntusunu, kokusunu iyice ayirt ettigini etrafi algilamaya calisiyor. seni diger insanlardan ayirt ediyor. bu yuzden surekli ilgi isteyebilir.
5-6 ay arası benim kızımda bi garipti. Emmek istemiyodu kesinlikle. Ağlıyodu sürekli. Üstteki arkadaşjn dediği gibi büyüme atağıydı Çünkü bi sorun bulunamadı.
Ayakta zıplayarak emzirdim bi ay boyunca sıpayı. Canım çıktı resmen. Geceleri uyku arasında kalkıp zıplayarak çocuk emzirdiğinizi düşünsenize?
Emmek istemiyo demekki mama verelim dediler ama ben pes etmedim. İyikide etmemişim etmemek gerekiyomuş. Ne yemek yiyebildim ne uyku uyuyanildim ama geçiyor.
Sabret bol bol kucakla onu. Ben kucağımda uyutuyodum koyunca ağlıyodu. Eşim sağıma soluma yastık koyuyodu oturur pozisyonda uyuyodum geceleri. Ama şuan çok iyiyiz o gğnlerden eser kalmadı. Sizinde geçecek inşallah. Bebeğin seni yanında istiyosa sana ihtiyacı var demekki. Onun yanında ol.
Boşver kalsın ev işi falan. Pislikten ölecek değilsiniz ya. Senin canından kıymetli olmasın