arkadaşlar uzun zamandır sitedeki dertli bayanların yazışmalarını okuyorum ve bende artık sizinle dertleşmek istiyorum. eşimle boşanmak üzereyiz. bitmesi gerektiğini ve yürümeyecegini biliyorum ama insanın yinede içi burkuluyor.kendimi çok çaresiz hissediyorum.bazen nerde hata yaptım diye kendimi suçluyorum. boşlukta gibiyim geçiyor mu duygular.çinizdeki acı zamanla külleniyor mu?
= = =
merhaba
bu foruma yeni girdim... acıkcası herkes bu sureci yalnız yasıyor. aile desteginiz olsada... bir kadın icin en zor donem.. heleki birde karsınızda sizi anlamayan, ailesinin dogrularını kendi dogruları olarak benimseyen, sorgulamadan, vicdandan uzak, kendi zayıflıklarına evliligini kurban eden biri ile birlikteyseniz...
ben kendimi bosanma surecimde cok sucladım, kabahatli oldugumu dusundum, kayınvalide ve kayınbabamdan yardım istedim, ne benim sımarıklılıgım kaldı ne savurganlııım nede yalancılıgım. daha bitmedi bir erkegi yonetemeyen bir kadın oldugum, psikolaga gitmem gerektigii hatta anlasarak bosanmam salık verildi.
bu surecte esim bana kotu davranmaya basladı, ne yapsam yaranamadım... kendimi cok sucladım, evliligimi kurtarmak icin suclamaları ustume aldım ve ozurler diledim bu seferde ozur diledigim icin suclu oldum :)) suclarını kabul ettin kabahatlisin dediler.. mahkemeye kayınbabam sahit olarak cıktı. hergun allaha dua ettim, esimin ıslah olması anne babasının ıslah olması icin... işledigim gunahların kefaretini odedigimi dusunup tovbe namazları kıldım... cezalandırıldıgımı dusundum... butun haklarımı allah rızası icin helal ettim.
yani cektiklerimi bir allah bir ben bilirim. cok kırgınım, hic duzelmiyecegim sandım. ortada elle tutulur bir olay yokken bu evlilik neden biter ve ben herkesi mutlu etmeye calısıp hayatımda yorulmusken, evime ihanet etmemisken, erkek tarafını hos tutmusken, saygısızlık etmemisken.. neyse detaya girmeyecegim gerekte yok. evlilik sorumlugunu ve bilincini herkes tasıyamıor maalesef.
simdi ???
iyim. kendini suclamaların bitecek cunku bu noktaya gelmesi sadece senin sucun degil... olamaz... evlilik bir cocuk ve o cocugun kotu olması sadece ebeveyinlerden birinin sucu olamaz. etrafta orneklerine bak senden daha iyi bi kadın olmayan, es olmayan, potlar kıran hatalar isleyen insanlar var ve evlilikleri nasıl da yuruyor degil mi??? ozaman kim suclu?
kadınlar cok mucadele ediyor genelde... sabır ediyolar, hataları gormemezlikten geliolar, idare ediyorlar. yani gonul gecimden yana olursa hersey duzeltilir. sen adım attıgında oda atacak ama. kalın kafalı olmayacak, kendine ceki duzen verecek. sen istedigin icin degismeyecek, degismesi gerektigi icin degisecek. hayatta en buyuk servetin ailesi oldugunu bilecek onu harcamayacak ama harcadıysa sen naapabilirsin???? sana gitmek kalıyor bazen... olayları bilmedigim icin cok birsey diyemiorum. onemli olan senin yada onun hataları degil, birbirinize nekadar tahamul edebildiginizdir... yoksa hicbirimiz dort dortluk degiliz. biri tahamul eder digeri edemez ama sevgi varsa, goz acıksa, kafamızı taktıgımız sadecec detaylarsa bunlar duzeltilir.
yani arkadasım konuyu dagıtmıs olabilirim. sucluluk duyman gerekiyorsa duyacaksın tabiki kendini duzelteceksin
... yana yana altın olur insan sende yanıyorsun. Evlilik kurumunu biterecegin cok cok cok gecerli nedenlerin varsa alkol, dayak, kucumseme gibi tabiki ..ama eger duzeltilebilecek birseyler varsa biraz daha sabır et. insanlar degisebilir... degisir...yani evlilikten bahsediyoruz.sana ne bitir diyebilirim nede uzulme... ozelden konusmak istersen de yardımcı olmaya calısırım.