Huysuz kaynanalar ve onların aklıyla yaşayan kocalar

umutsuzzzzzz

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2013
73
0
6
35
Ankara
arkadaşlar uzun zamandır sitedeki dertli bayanların yazışmalarını okuyorum ve bende artık sizinle dertleşmek istiyorum. eşimle boşanmak üzereyiz. bitmesi gerektiğini ve yürümeyecegini biliyorum ama insanın yinede içi burkuluyor.kendimi çok çaresiz hissediyorum.bazen nerde hata yaptım diye kendimi suçluyorum. boşlukta gibiyim geçiyor mu duygular.çinizdeki acı zamanla külleniyor mu?

Allah sabır versin, zor olmalı gerçekten. Nasıl bu duruma geldiniz? Eşinizle evliliğiniz hakkında konuşmuşsunuzdur muhakkak, nasıl bir sonuca ulaştınız?

Boşanmaktan başka çare yok mu gerçekten? Oluru yok mu yani :26:?...

allah yardım etsin...
kimin kararıydı boşanmak yani senmi istedin..
eşin ne düşünüyo bu konuda...

kaynanam ben okumuş gelin istemiyorum eninde sonunda seni boşatıcam 15 yasında köyden gelin alcam dedi ve her türlü pisliği denedi bizi bu hale getirmek için.eşim mücadele etmedi onlarla diyemem ama işin içinden çıkamayıp caresiz kaldıkca bana şiddet uygulamaya basladı. dövüyor ondan sonra cok pişmanım bi anda yaptım diyor.vel hasıl kelam dayanamayıp baba evine geldim.kaynanam dediki bu fırsat elime geçti artık iki dünya bir araya gelse sizi barıştırmam dedi.ve nasıl yaptı beni dövdügü için onca pişmanlık duyan kocamın beynini nasıl yıkadı bilmiyorum ama bide utanmadan dava açtılar benden önce.senin anlıycan evet kaynanam kötü bi insan ama kocamda başkalarının aklıyla yaşayan dolduruşa gelen biri. seviyormusun dersen evet ama gelse naparsın dersem bana attığı bu kazıktan sonra pişman olsa neye yarar diyorum.bilmiyorum çok kötüyüm.
aranızda hiç bukadar çirkinlikten sonra barışan barışsada mutlu olan var mı? unutuluyomu kaynanayı bi kenara bırakın eşler değişiyor mu?

kaynanam ben okumuş gelin istemiyorum eninde sonunda seni boşatıcam 15 yasında köyden gelin alcam dedi ve her türlü pisliği denedi bizi bu hale getirmek için.eşim mücadele etmedi onlarla diyemem ama işin içinden çıkamayıp caresiz kaldıkca bana şiddet uygulamaya basladı. dövüyor ondan sonra cok pişmanım bi anda yaptım diyor.vel hasıl kelam dayanamayıp baba evine geldim.kaynanam dediki bu fırsat elime geçti artık iki dünya bir araya gelse sizi barıştırmam dedi.ve nasıl yaptı beni dövdügü için onca pişmanlık duyan kocamın beynini nasıl yıkadı bilmiyorum ama bide utanmadan dava açtılar benden önce.senin anlıycan evet kaynanam kötü bi insan ama kocamda başkalarının aklıyla yaşayan dolduruşa gelen biri. seviyormusun dersen evet ama gelse naparsın dersem bana attığı bu kazıktan sonra pişman olsa neye yarar diyorum.bilmiyorum çok kötüyüm.
aranızda hiç bukadar çirkinlikten sonra barışan barışsada mutlu olan var mı? unutuluyomu kaynanayı bi kenara bırakın eşler değişiyor mu?

cnm şiddet varsa asla affetme. boylelerı değişmez. elın oğlu seni dövsün dıyemı buyuttu ailen senı. yazık etme kendıne. ne sevgısı bu saatten sonra bırak o şirret kaynananla ne hallerı varsa görsunler

Biliyor musun ne kayınvaliden ne de kocan denen bu iki insan müsveddesi mutlu olamayacaklar..

o köyden alacağı 15'lik kız o okumuş gözü açık gelin istemem diye tabir ettiği seni mumla aratacak hale getirirse hiç şaşırmam..

15'lik diyor birde ha ! Zihniyetine döşediklerim (!)

Mutsuz olma ve mahkemede çatır çatır al hakkını..Bu tip müsveddelerin arasında kalmak bir kadın olarak incitmeliydi asıl seni.Kurtuluşun ve özgürlüğün tadını çıkar..

Ardına baktığında sana güzel günler bırakan bir eşin var ne de hatrı sayılır bir kayınvaliden var...Sadece sana yapılan haksızlıklar canını acıtır ki onunda hesabı ya bu dünyada dürülür ya da ahirete intikal eder.

Mutlu ol hep kadın ! Yılma..Hayata birkere geliyorsun..Canın elbette acıyacaktır ama kalbine,bedenine,zihnine asla eziyet etme..Senin hiçbir suçun yoktu..Tek suçun bu işkenceye KATLANMAK !

daha bir yıllık evliyim 3 günlük gelinken elimden bütün altınlarımı aldılar. nasıl olsa boşatacagım bari altınlarla gitmesin dedi arkamdan kaynanam ve ulaştı amacına.kocam şimdi beni dövdügü için karıma vurdum diyormuş.hangi kadın bir yıllık evliliginde 8 10 kere hastanelik olur.benim ona gücüm nasıl yetcekki ben onu döveyim.mahkemede hak iddea edemeyim diye iftiralara başladılar.
allah bırakmaz dimi yanlarına. dünya gözüyle görürmüyüm kararttıkları hayatımın ahının cıktıgını

tüylerim diken diken oldu..
o köyden alacağı 15 lik ona fazla gelir 45lik niyetine çarpılır ama.
şiddet varsa ve sürekli anasının ağzına bakan kıymet bilmeyen koca varsa oluruna bakma. aç davanı çatır çatır al hakkını.
insanın şirretinden ve çirkefinden uzak dur arkadaşım.

yakın çevremde buna benzer olay yaşayan oldu.kv boşattı.. oğlu alkolik oldu.... eski gelini ise 2 yıla toparladı kendini yeni bir yuva kurdu. şimdi fellik fellik başını duvara vuruyor kadın.

bence kurtulduğuna dua et.:31:

daha bir yıllık evliyim 3 günlük gelinken elimden bütün altınlarımı aldılar. nasıl olsa boşatacagım bari altınlarla gitmesin dedi arkamdan kaynanam ve ulaştı amacına.kocam şimdi beni dövdügü için karıma vurdum diyormuş.hangi kadın bir yıllık evliliginde 8 10 kere hastanelik olur.benim ona gücüm nasıl yetcekki ben onu döveyim.mahkemede hak iddea edemeyim diye iftiralara başladılar.
allah bırakmaz dimi yanlarına. dünya gözüyle görürmüyüm kararttıkları hayatımın ahının cıktıgını

Neden mutlu olmayasın ki ? Bunu yapmak senin elinde..Mutlu olacağım de ve ol..

Canının bir kıymeti yok mu ? ve ayrıca elinde darp raporu umarım vardır mahkemede seni haklı çıkarak büyük sebeblerden biridir..

benim anlamadığım ve kafama takılan sey su bugüne kadar benim karımın neyi var düşün artık yakamızdan diyebeni dövsede onlarla savasan ve öfke kontrolü için tedaviye baslayan bu adama nolduda anasının evinden ve sözünden cıkmaz oldu bianda saf değiştirdi anlayamıyorum.ailesi sadece bana değil beni boşasın diye kendi oğullarınada etmedikleri zulm kalmadı evden mi atmadılar altınları alıp bizi beş parasız mı bırakmadılar ikimizde işten cıkarıldık en zor günlerde bile bize bunları yaşattıkları için nefret kusan bu adam şimdi onlar boşayacaksın diyo ve gidip dava acıyo.ben yediğim onca dayaga ragmen hala yuvam kurtulsun diye ugrasırken o beni nası bi anda dünyanın en kötüsü yaptı kafam almıyor.

kardeşim asıl büyük hatayı sen yapmışsın.. halen bir umud arıyorsun.. halen belki diyorsun...

yok artık yani... anında boşan anında hemde..

darp raporu falan alabiliyosan al... alamasanda sorun değil. yaşın kaç buarada çocuğun yoktur inşallah..

darp raporum var ama 10 ay öncesine ait buyüzden geciktirmeli cezada aldı eşim mahkemeden savcı bırakmadı peşini ben hastanelik olunca. ama diger dayaklarımada şahitlerim var.kendine yalancı şahit tutmuş karım beni dövdügü için vurmak zorunda kaldım diye.

darp raporum var ama 10 ay öncesine ait buyüzden geciktirmeli cezada aldı eşim mahkemeden savcı bırakmadı peşini ben hastanelik olunca. ama diger dayaklarımada şahitlerim var.kendine yalancı şahit tutmuş karım beni dövdügü için vurmak zorunda kaldım diye.

sen aklında bitirde bir umud falan arama sakın... boşanma olur eninde sonunda merak etme..

Tüm bunlar olurken sizin aileniz nerde bu arada:44:

sen dövmüşsün ha! ne kadar aciz bir insanmış eşin!

Merak etme hakim bir sana bakar bir ona neyin ne olduğunu anlar zaten..Yani bir kadın olarak senin onu dövdüğünü söylemesi bize bile komik gelirken hakim/hakime bu konuda analizi yapacaktır..

benim ailem hep arkamdaydı her aşamada ben ne karar verirsem ona saygı duydular ve sahip cıktılar. yuva yıkan aile olmamak adına kararları bana bıraktılar. ya gercekten yalancı şahitlerle haklılıgına ikna edebilir mi hakimi. altınlarınıda alamaz diyomuş adiler.

arkadaşlar uzun zamandır sitedeki dertli bayanların yazışmalarını okuyorum ve bende artık sizinle dertleşmek istiyorum. eşimle boşanmak üzereyiz. bitmesi gerektiğini ve yürümeyecegini biliyorum ama insanın yinede içi burkuluyor.kendimi çok çaresiz hissediyorum.bazen nerde hata yaptım diye kendimi suçluyorum. boşlukta gibiyim geçiyor mu duygular.çinizdeki acı zamanla külleniyor mu?
= = =
merhaba

bu foruma yeni girdim... acıkcası herkes bu sureci yalnız yasıyor. aile desteginiz olsada... bir kadın icin en zor donem.. heleki birde karsınızda sizi anlamayan, ailesinin dogrularını kendi dogruları olarak benimseyen, sorgulamadan, vicdandan uzak, kendi zayıflıklarına evliligini kurban eden biri ile birlikteyseniz...
ben kendimi bosanma surecimde cok sucladım, kabahatli oldugumu dusundum, kayınvalide ve kayınbabamdan yardım istedim, ne benim sımarıklılıgım kaldı ne savurganlııım nede yalancılıgım. daha bitmedi bir erkegi yonetemeyen bir kadın oldugum, psikolaga gitmem gerektigii hatta anlasarak bosanmam salık verildi.
bu surecte esim bana kotu davranmaya basladı, ne yapsam yaranamadım... kendimi cok sucladım, evliligimi kurtarmak icin suclamaları ustume aldım ve ozurler diledim bu seferde ozur diledigim icin suclu oldum :)) suclarını kabul ettin kabahatlisin dediler.. mahkemeye kayınbabam sahit olarak cıktı. hergun allaha dua ettim, esimin ıslah olması anne babasının ıslah olması icin... işledigim gunahların kefaretini odedigimi dusunup tovbe namazları kıldım... cezalandırıldıgımı dusundum... butun haklarımı allah rızası icin helal ettim.

yani cektiklerimi bir allah bir ben bilirim. cok kırgınım, hic duzelmiyecegim sandım. ortada elle tutulur bir olay yokken bu evlilik neden biter ve ben herkesi mutlu etmeye calısıp hayatımda yorulmusken, evime ihanet etmemisken, erkek tarafını hos tutmusken, saygısızlık etmemisken.. neyse detaya girmeyecegim gerekte yok. evlilik sorumlugunu ve bilincini herkes tasıyamıor maalesef.
simdi ???
iyim. kendini suclamaların bitecek cunku bu noktaya gelmesi sadece senin sucun degil... olamaz... evlilik bir cocuk ve o cocugun kotu olması sadece ebeveyinlerden birinin sucu olamaz. etrafta orneklerine bak senden daha iyi bi kadın olmayan, es olmayan, potlar kıran hatalar isleyen insanlar var ve evlilikleri nasıl da yuruyor degil mi??? ozaman kim suclu?
kadınlar cok mucadele ediyor genelde... sabır ediyolar, hataları gormemezlikten geliolar, idare ediyorlar. yani gonul gecimden yana olursa hersey duzeltilir. sen adım attıgında oda atacak ama. kalın kafalı olmayacak, kendine ceki duzen verecek. sen istedigin icin degismeyecek, degismesi gerektigi icin degisecek. hayatta en buyuk servetin ailesi oldugunu bilecek onu harcamayacak ama harcadıysa sen naapabilirsin???? sana gitmek kalıyor bazen... olayları bilmedigim icin cok birsey diyemiorum. onemli olan senin yada onun hataları degil, birbirinize nekadar tahamul edebildiginizdir... yoksa hicbirimiz dort dortluk degiliz. biri tahamul eder digeri edemez ama sevgi varsa, goz acıksa, kafamızı taktıgımız sadecec detaylarsa bunlar duzeltilir.
yani arkadasım konuyu dagıtmıs olabilirim. sucluluk duyman gerekiyorsa duyacaksın tabiki kendini duzelteceksin
... yana yana altın olur insan sende yanıyorsun. Evlilik kurumunu biterecegin cok cok cok gecerli nedenlerin varsa alkol, dayak, kucumseme gibi tabiki ..ama eger duzeltilebilecek birseyler varsa biraz daha sabır et. insanlar degisebilir... degisir...yani evlilikten bahsediyoruz.sana ne bitir diyebilirim nede uzulme... ozelden konusmak istersen de yardımcı olmaya calısırım.

buarada 26 yasındayım ve çocuk yok çok şükür. nasıl gelişiyo mahkeme süreci neler yaşanıyor.insan nasıl hissediyor kendini. bu adamlar pişman oluyor mu sen dik durdugunda.asla geri dönmeyi düşünmüyorum ama kapıma düşsün yaptıklarını çeksin istiyorum. süründügünü görmek istiyorum.

Böyle kadinlar yatacak yeri yok ya. Arkadasim Allah yar ve yardimcin olsun. Böylelerinide islah etsin.

Benim babaannem de senin kayinvaliden gibi 4 tane oglu var. En büyügüne nisan atirmis. Birine 3 kere bosandirmis ve en kücügüde yine bir kere bosandi ve bunlarin en büyük sebebi yine babaannem. Dedeme hayati zindan ettmis bir kadin. Ölünün arkasindan agizina alinmayacak laflar eden biri. Bir tek benim babam bir kere evlenmis ama sagolsun babaanem babami öyle bir doldurmuski 7 yil annemi görüstürmedi ailesiyle. Cok iyi hatirlmiyorum tatile köye gittigmizde gizlice göndermisti kardesimle beni ananemlere ve babam sordugunda yalan söylemek zorunda kalmistik. Suan biliyorum vizcan azabindan dayimlar icin elinden geleni yapiyor maddi ve manevi ama gecen yillar gecmiyor.

Ve bilyiormusun 3 kere bosanan amcan ki 9 cocugu var tekrar karsini bosayip evlenmek istiyor ve babaannem diyorki sen onu "al" yanima ver bana hizmet etsin. Zihniyete bak. Diyecegim o ki böyle insanlarla hicbir zaman degmis onlarda zihniyet anca bu kadar. Insan demeye degmez. Rabbim yarina koyar ama yanina koymaz kimsenin yaptigi birseyi.

Umarim bundan sonraki hayatinda mutlu ve huzurlu olursun.

Back
X