10 aydır eşinden ayrılmak üzere olan birini seviyorum yetişkin bir oğlu ve bir kızı olan birini bu arada ben 39 yaşında eşinden ayrılmış 2 çocuklu ama çocuklarından ayrı olan biriyim,hergün görüşüyoruz o kadar çok seviyorum ki onu. Dünakşam cebinden talihsizce çıkardığı şeylerin arasında bir kimlik fotokopisi vardı dayanamadım baktım 14 yaşında bir kız çocuğuna ait ve o kız çocuğuda onundu

sustu sadece sustu o kadar açıklama yapması için sabır gösterdim hiç bişey diyemedi şimdi mesaj atmış çok üzgünmüş beni kaybetme korkusundan izahını edememiş filan

çok kötüyüm arkadaşlar içim öyle acıyoki hiçmi gülmeyecek benim yüzüm hepmi yarım kalıcam
Merhaba arkadaşım,
Öncelikle içinde bulunduğun durum için üzgünüm. Bazen duygusallık insanın varolan tüm gözlerini kapatıyor... Buna olaylara dışarıdan bakan empati gözü de dahil... Tıpkı 19 yaşında genç ve toy bir kız gibi davrandığınızın farkında bile değilsiniz.. Kızmayın, yüreğiniz hala genç ise, mutluluk arıyor ise bu suç değil elbette.. Ama yanlış yerde arıyorsa bu hatadır ne yazık ki...
Yerinizde olsaydım eğer, erkek arkadaşınızın hayatından çıkar ve uzaktan izlerdim. Gerçekten ayrılacak bir ilişki içerisindeyse eğer, ayrıldıktan sonra kendisiyle devam ederdim. Zaten arayıp beni bulurdu, seviyorsa eğer... Velakin siz bundan emin olmadığınız için ikinci bir kadın olarak ilişkiye hala devam ediyorsunuz.
Erkekler bazen değişiklik ararlar... Neden hem de biliyor musunuz? Sorumluluklar ağır gelmeye başlamıştır. Andropoz gibi bir psikolojik rahatsızlığın etkisine girmişlerdir çoğunlukla, dolayısıyla evde ki yükümlülüklerini yapmak istemiyor, küçük bir erkek çocuğu gibi davranmak istiyorlardır. E haklı olarak da eşleri kocalarına "Anne" olmak zorunda değillerdir ve sabırlarının da sonu oluyordur. Dolayısıyla evde eleşti2rinin dozunun arttığı pek çok tartışma çıkıyordur. Erkek istiyordur zaten bu tartışmaların çıkmasını ve evde şunu yüksek sesle telaffuz ediyordur "Boşansam da kurtulsam senden", "Alıp başımı gideceğim birgün!", "Böyle yapmaya devam edersen beni kaybedersin" vs. gibi... Neden bunları telaffuz ediyordur, zira aldatırken vicdanının rahat olması gerekiyordur. "Evde zaten huzurum yok... Beni bunaltıyorlar" çıkış cümlesiyle önce çok masumane flörtlere başlar.. Sonra evde ki kavganın dozunu arttırır ve sizinle vakit geçirir.. Siz bu geçiş döneminin, asla kullanılmayacak istepnesi olarak görev alırsınız.. Ama yedektesinizdir. Çünkü aslında kimseyi boşamayacaktır. Ama ya eşi bir gün onu aniden boşarsa? Boşlukta kalamayacak kadar da kendine güvensizdir.
Bu vakalarla o kadar çok karşılaştım ki... yukarıdaki vakaya ekleyebileceklerim olur, çıkaracaklarım olmaz...
Boşanmış olan erkeklerin ikinciye ve hatta üçüncüye evlendikleri (Her ne kadar bekarlık sultanlıktır diye dolaşsalar da, asla kadınsız yapamazlar. Zira kadın hizmetlerinin tümünü gören, hayatlarını kolaylaştıran "eş" tir... Oysa kadınlar tek yaşayabilirler) görülür, sıklıkla...
Ancak evliliği hali hazırda süren hiçbir erkek, 3. bir kadın için eşini bırakmaz...
İstisnaları yok mu?
Şu şekilde işler;
1. Adam parayı bulur, zenginleşir, bıraktığı ailesine de bakmak kaydıyla daha genç ve güzel bir kadını alabilir. Ama yine de öncesinde boşanmak zaten aklında vardır ve evine hiç uğramıyordur. Evi ayrıdır. Yine de maddi olarak boşadığı eşe ve aileye bakacağını bildiği için vicdanı rahattır, boşar... Sonradan gözüne kestirdiği ya da beğendiği birini alır... (Bu genelde ünlü olanlarda çok sık karşımıza çıkan vaka... ama güncel hayatta da var)
2. Adam evinde gerçekten huzursuzluk çıkarıyordur ve artık eşi onu boşayacaktır. Adam hiç boşanmak istemese dahi kendine bir istepne bulmak zorundadır. Kendini evlilik dışında güvensiz hissetse de, mecbur hissettiği için içindeki duygusal boşluğu doldurmak adına, evlilik sürerken başka biri ile görüşmeye başlar. Ancak boşanma en fazla altı ay içinde gerçekleşmiş olur...
3. Adam evinde huzursuzluk çıkarıyordur, zira sıkılmıştır. Ancak eşinden ayrılmaya hiç niyeti yoktur. Sadece değişikliğe ihtiyacı vardır bir süre.. ve monogamiden uzak hissiyatı nedeniyle aldatmaya da meyillidir. İkinci bir kadını, evinde ki huzursuzluğu bahane kullanarak hayatına sokar.. Ancak kendisiyle evlenmeye niyeti yoktur. Küçük, büyük pek çok yalanla karşısında ki kadını kendine inandırır ve olabildiğince uzun vaktini onunla geçirir. Sonra yine eşine döner ve bu aşamadan sonra daha mutlu bir evlilik hayatı yaşamaya başlar bir süre daha...
Neden gerçekten boşanmış biri ile yeni bir hayata yelken açmıyorsunuz?