neden kendi denginizde birisiyle birliktelik yaşamıyorsunuz?
yani daha şimdiden kendini kötü hissediyorsa ileride neler yapar neler. vazgeçersen nasıl olsa bana muhtaç diye kabalık bile yapar.
hırslarından vazgeçme sakın. burada parası olmadığı için boşanamayan nice kadın varken huzuru buldum ben deyip kariyerinden vazgeçme.
sonra çok pişman olursun.
kendi dengin,sana destek olacak birisini bulmanı tavsiye ederim.
hem kariyer yapip hel bu adami sevmeye devam edebilirsin , evlenirsinde
millet ustune bide çocuk yapiyo :))
ortada ya o ya bu diye seçecek bi durum yokk ki
paraniz çok olsa ama kocaniz odunun teki olsa bi i$e yaramaz o paara
kocan insan olsun parada size yetecek kadar olsubn yeter ( rabbim kendisinden ba$ka kimseye muhtaç etmesin kullarini )
bende de hirs in h si yok hea:)
yarini du$unmem pek hadi yarini du$undum 1 sene sonrasini du$unmem
annem 40 ya$inda vefat etti, kim bilir daha nee hayalleri vardi yarim kaldi
gittigi yere kadar goturcez bu hayati i$te, saglik ve huzur herseyin ba$inda gelir
benim gördüğüm sen bu kişiyle yapamayacaksın sana hep ayak bağı olacak gibi. erkekler daha alışamadı kadınların iş hayatındaki aktifliğine ne yazık ki.
yol yakınken geri dön derim. hani pat diye olmaz tabii ama oturup konuşursan anlar herhalde. zira sana evet dese bile içten içe hep kendini yiyecek bu erkek sen fazla kazanıyorsun diye.
canım ne kadar da güzel şeyler yazmışsın içim açıldı vallahaklısın hayatı bu kadar ciddiye almamak lazım ama olmuyor işte
Anneciğin nur içinde yatsın. Senin gibi güzel bir evlat yetiştirmiş ne güzel
saol canim
gerçekten boyle ama , yarin nolacagimizi biliyormuyuz ki
senin kazanç çok olursa patron sen sin diye $akala$ir geçersiniz
benim anlamadigim neden esinde senin gibi hirsli olmak zorunda? sen hirs yapacaksan gene yap..yani kariyer vs yapmak istiyorsan yap, para biriktirmek istiyorsan biriktir...esinin parasiyla gecinirsiniz senin kazandiginlada birikim yaparsiniz ne guzel.
buarada herseyin bi zamani hevesi var diye dusunuyorum.. okurken okul cok onemliydi benim icin..mezun olup ise basladim isim herseyden ustun oldu...simdi bebegim oldu, kariyermis okulmus hic birsey gozumde degil. tabiiki cocuguma bakmak icin paraya ihtiyacim var ama karnimizi doyursun kazandigimiz para yeterli...cok buyuk hayallerim yok..bebegime iyi bir gelecek hazirlayabileyim benim icin yeterli. dedigim gibi insanin hevesi herseyden geciyor, cocuklari haric.
ben onun bir adım gerisinde kalmak isterim, onun hırslı olması bu yüzden benim için önemli. aslında haklısın, insanların istekleri, duyguları, düşünceleri, öncelikleri, beklentileri zaman içinde değişiyor...
neden bir adim geride olmaliymisin? sirf kadin oldugun icin mi??? anlayamiyorum bu sekilde dusunenleri..ne fark eder..hayat musterek ha o bir adim geride ha sen, ya da esit olmussunuz..muhim olan mutlu olmak. bunu esinde kompleks yapmamali bence. herkes ayni olamaz.
Ben burada gelecekle ilgili olan bir kaygımı dile getirdim, sonuçta tüm hayatımı etkileyecek bir karar vereceğim ve duygularım kadar mantığımı da kullanmam gerekli. Bunun da en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. Huzurun daha önemsiz olduğunu da inkar etmedim, sadece değişik görüşlere ihtiyacım var...
canım ben seni anlıyorum aynı yaştayız bende bu konuyu çok takıyorum bu bi gerçekki erkek kızdan bir adım önde olmalı ama bu devirde artık önemli olan para değil para bir şekilde kazanılıyo eskisi gibi zor değil üstelik ikiniznde işi var sen bunu takma. peki evlennce çalışacakmısın ?
bense sen bu adamı sevmıyorsun. sevsen boyle bır sorula karşımıza gelmezdın...işisz gucsuz adamla evlenılır mı desen anlarım ama karşındakı işsiz guçsuz değil....işi gucu yerınde araasıda var... ama yetmıyor sana.çunku ortada aşk yok
hayatta hırs,para,kalıtelı yaşam herşey bırgun geçıp gıdebılır.onemlı olan başını her daim huzurla yaslayabıleceğin bir eş
kısa bır ornek vereyım. çok yakın bı arkadaşımın ailesinin durumu çok ıyıydı. luks yaşıyolardı.ama evde bır soğukluk bır huzursuzluk ..herkes kendı odasında takılırdı o derece.... benim aileminse maddı durumu yetersızdı her zaman. ama o arkadaşım her bıze gelışımde "size ozenıyorum "derdi. çunku huzurluyduk b z...evet paramız azdı bıraz ama sevgi dolu bır aileydık hala oyleyız .....
arada büyük bir AŞK yoksa! evet para çok önemlidir.kendimden biliyorum canım bu dedklerimi dikkate almanı isterim bende aynı senin gibiyim hayatmda ki kişiyi seviyordum ama onun kadar değil.. sonra yaptıkları giyimi harcamaları bile bana tuhaf gelmeye başladı ben yine çabaladım ailesi de beni istemediği için bitti.şimdi ne diyorum biliyo musun? iyi ki de bitmiş diyorum o benim isteklerimi karşılayamazdı diyorum daha da mutsuz olurduk.ama çok çok sevseydim para benim için önemli olmazdı bu ikisi arasında ki farkı kendi ilişkinde otur düşün güzelim.bu arada bizim 2 yıllıktı ilişkimiz ama olmayınca olmuyor işte..
İnsanın hırsı kendini ilgilendirir, onun hırslı olup olmaması, kariyer hedefinin olup olmaması onu bağlar. O nasıl mutlu ise öyle yaşar siz de buna saygı duymak zorundasınız.
Öncelikle sağlık ve huzur benim için önemlidir para her zaman son sıradadır ben aylık 500 tl ilede geçinirim yeterki evimde huzurlu mutlu olayım konu sahibi arkadaşım hırstan bahsetmissiniz ama bazen insanlar hırslarına öyle bir kapılıyorlarki artık önlerini bile göremiyorlar fazla hırs iyi degildir çünkü sonunda olur olmadık olaylar olabilir düşensene arkadaşım erkek arkadaşın tam senin istegin gibi hırslı birisi oldu evini arabasını aldı hatta kendi işini kurdu ve bir sürü para kazanıyor ama evinde huzur yok yada sağlık elden gitmiş sağlık ve huzur para ile elde edilemez bazen çok zengin insanları görüyorum param olmasaydı ama sağlıgım yerinde olsaydı diyorlar o yüzden diyorum ki hırslarımıza fazla kapılmayalım hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun arkadaşım her zaman hayırlısını dile.
Saygı duyuyorum zaten, ilk mesajımı okursanız ona da haksızlık etmemek adına ayrılmayı düşündüğümü bile söyledim...
Merhabalar...
Yaklaşık olarak 1 yıldır devam eden bir ilişkim var. İyi huylu, ağırbaşlı, bana değer veren bir insan. Genel anlamda huzurluyuz mutluyuz. Zaman geçtikçe tabi evlilik beklentisi de oluşmaya başlıyor. Ailelerimiz de birbirine denk. Ben çalışıyorum, o da çalışıyor. Evlenirsek kimseye muhtaç olmayız iyi kötü ev filan da var. Ama benim aklımı karıştıran sorun şu;
Ben 6-7 ay öncesine kadar maddi anlamda gerçekten hırsları olan bir insandım. (Mesleğimde ilerleyeceğim, yüksek lisans yapacağım vs gibi...) Ama erkek arkadaşım bu konuda hırslı bir insan değil hem de hiç...
Evim var, işim var bu kadarı yeter bana diyen birisi, eğitim durumlarımız aynı... Ben de bu hırsımdan biraz daha sıyrılmış durumdayım (Galiba onunla huzuru bulduğum için). Ama bu hırsım eğer yine baskın çıkmaya başlarsa karşımdaki insanı oyalamak da istemiyorum, eğer gerçekten böyle birisiyle (hırsları olmayan) yapamazsam ayrılmayı bile düşünüyorum.
Ha bir de geçen şöyle bir şey söyledi bana, sen benden daha fazla kazanıyorsun, ileride ben bu yüzden huzursuz olmaktan çekiniyorum... Ben hiç birşey söylemedim kendi kendine açtı bu meseleyi. Sanırım onun da bu konuda tedirginliği var. Onun ağzından da bu lafı duyunca iyice kafa yormaya başladım bu konu üzerinde.
Pişman olmaktan çok ama çok korkuyorum kızlar.
Siz olsanız daha iyi bir yaşama sahip olmak için yıllarca içinizde büyüttüğünüz hırsla haraket eder önünüze mi bakardınız, yoksa huzuru bulduğunuz anda para umrunuzda olmaz mıydı?
Değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?