Huzursuz günler başladı

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.503
88
Daha yeni konu açmıştım aileme gitmemi istemiyor diye kavga etmiştik. Bu sabah kalktım kahvalti hazırladım yedik birlikte. Günlerdir konuşmuyoruz takmıyor yüzüğünü de. Eşimin ailesinin orda işi var. Birseylerle ugrasiyodum hadi kalk isim bitince bizimkilere gidelim dedi. Ne sifatla dedim .? Bulunduğun sifatla dedi. Hazırlanıp onunla gideceğimi sandı. Çünkü ben buna alıştırmıştm onu. Neyse isim bitti geçtim oturdum. Hadi dedim dedi. Gelmiyorum dedim . Ne zamanki insan yerine koyarsin beni o zaman gelirim dedim . Baya kavga ettik . Senin istediğin olursa hay hay hebenin yaninda yeri var.hebe istediğini yapmadi yolu acik dimi ? Dedim . Evet aynen öyle hadi yürü dedi. Sen çık bu evden elinden geleni ardina koyma dedim. Bu evi saticam seninle ugrasamam dedi . Ailem ev almadan vermem demislerdi ev alcaklardi zaten biz sevgiliyken ama kv memleketten aldirabilmek icin buradaki evleribegenmiyodu . Esimi kandirip ertellettiriyodu . Sonra esim ailem öyle diyince aldı bi ev oturuyoruz suan . Kredi Ödüyoruz. Sanki benim üstüme aldin dedim iste mal sahibi oldun daha nenistiyosjn ev 3 kati fiyatina cikti nerdyse 4 yil icinde dedim ddua etmen gerekirken yablis biseymis gibi konusuyosun dedim. Ugrasma keyfin bilir dedim Yüzüğünü suratina fırlatttim bu eve bir daha gelme dedim beni karin olarak görüp saygi duyarsan gel yoksa.eger gelme dedim . Sinirlendi anahtarlari topladi cikip gitti . Yüzüğünü alip cebine koydu . Ne yapicam ben böyle kizlar doğru mu yapiyorum ? Ilk defa direniyorum uzun zamandır . Rabbime havale ettim ben bu konuda.hakliyim . Aileme gitmem için kavga ettik diye.günlerdir konusmuyo benimle. Dediğim gibi bi söz gördüm ona inançla ayakta kalmaya çalışıyorum. "Hakliysan korkma hak seni korur " diyordu. Insallah duaya ihtiyacim var .

Bence siz direnmeden ziyade artık saldırıya geçmişsiniz
Olayı gereksiz uzatmışsınız sen benim aileme gelene kadar bende senin ailene gitmeyeceğim diyebilirdiniz veya sen anne babamı görmeme müsade etmiyorsun sürekli huzursuzluk çıkarıyorsun bende gitmeyeceğim ailene diyebilirdiniz de yüzük fırlatmak falan olmamış

Haklısın. Kararlı ol. Çok kontrolü kaybetmeden ağırlığını koymaya çalış. Ama sakin ol. Sakin ve kararlı görünmen karşı tarafı daha çok etkiler.

Dogru yoldasin bence. Ailene gitmene izin vermiyor ama kalk bizimkilere.gidelim. tabi sen agac kavugundan ciktin bi tek onun ailesi var.

Sadece tartismada bosanma ayrilma konularini sen acma, yuzuk falan firlatma, sadece konuyu tartis, geri adim atmayacagini bilsin, ama surekli ayrilik konusup cikilmaz bi hale sokma bence.

Katılıyorum

Yüzük fırlatma kısmı biraz fazla geldi bana
Meselenizde haklı gibi duruyorsunuz (önceki konuları bilmiyorum)
Ama bu tam aileme gidelim denilecek anda konuşulmamalıydı yada onun hadi demesini beklemeden o hazırlanmadan önce diyebilirdiniz

Daha yapıcı kelimelerle kendinizi ifade etseniz daha iyi olmaz mıydı ?

Canım sen ailene gitmemi nasıl istiyorsan bende tıpkı senin gibi aileme gitmek / gitmemizi istiyorum.
Sen bana bu konuda anlayış göstermezken benden anlayış beklemen bana biraz haksızlık olmuyor mu ?
Bugün o tarafta işin var gitmişken uğrayalım istiyorsun ama benim de gönlümü alsanda güle oynaya gitsek keyifle otursak bir sonra ki sefere de benim aileme gitsek / gitsem daha iyi olmaz mı ?
Bu şekilde izah etseydiniz düşüncelerinizi
Tatlı tarlı konuşup eline yüzüne dokunarak gözlerinin içine bakarak
Daha etkili olurdu sinirlerinizde yıpranmaz huzurunuz kaçmazdı bence

Cok dolmusun anlıyorum,ama fevri kararlar vermemelisin,ziraa bu fevrii kararin arkasindan pisman olursan,karsindaki insanin soylediklerini sana kabullendirecek

Cok guzel ifadeler bunlar ama aileci, empati yoksunu, bencil insanlara etki etmiyor ne yazik ki.. Dediklerini anlayabilecek insan zaten bastan yapmiyor bunca haksızlığı..

Bence hata etmişsiniz. Uzun süredir kabul ettiğiniz, çokta fevri tavırlar göstermediğiniz bir konuda birden manevra yapıp bunu kabul ettirmeniz çok zor. Önceki konunuza da baktım. Eşinizin ailesine 2 haftada 1 gitmeyin mesela. Bir süre haftada 1 gidin, tek başınıza gidin bi çay için kalkın. Gönül yapın. Sonrada güzellikle konuşun. Ailenizi özlediğinizi, eşinizin ailesini de özlediğinizi, her ikisiyle dr vakit geçirmek istediğinizi söyleyin.

Bir insanın ailesini görmek en doğal hakkı. İzin istemesi bile yanlış. Ama en baştan bu tavrı koymadığınız için şimdi saldırmaktan vazgeçin, güzelliklr halledin bence.

Cok guzel ifadeler bunlar ama aileci, empati yoksunu, bencil insanlara etki etmiyor ne yazik ki.. Dediklerini anlayabilecek insan zaten bastan yapmiyor bunca haksızlığı..

Bencil insan ve cimri insan şu dünyada baş edemedgim iki insan türü

Haklısın böyle insanlar hemen hatasını iki cümle ile farkedemez ama sabırla bu şekilde yaklaşarak devam etmek lazım
Öbür türlü kavga edincede aynı
Yine anlamayacak bu sefer kadın daha da yıpranacak ve bagırıp çağırdıgı zaman geri dönüşü hiç bir sekilde yok
Sabredip sakin yaklaşırsa belki uzun vade de olur ama geri dönüşü olur

Ailene gitme mevzusundan olay cikarip daha arayi duzeltmeden "kalk, aileMe gidiyoruz" demek?
Adamda özgüven tavan ama bunu yapan da biz kadınlarız ne yazık ki.

Onlar ufacık bi tatsızlıkta kadının ailesine küserler görüşmezler ama kendi ailesi kadına dünyanın terbiyesizliğini yapar.. kadın yine de görüşmek zorundadır kocasının ailesiyle..

Yazıklar olsun böyle adamlara..

Doğru diyorsun, hic olmazsa pismanlik duyacagi bi sey olmaz, "ben yapici davrandım, onu kiskirtacak seyler yapmadim" diyebilir.. Ben de zaten asla ve asla bagirip cagirip kavga etmesini onermem..
Sadece cocuk dusunmemesini oneriyorum şu aşamada..

Son düzenleme:
Eşiniz ve aileniz arasında bi tartışma veya soğukluk oldu mu ?

Empati yoksunu, bencil, aileci, surekli suc bastiran bi adamdan boşandım ve cok iyi biliyorum o tiplerle baş edilemeyecegini.. Ya omur boyu mutsuz, huzursuz, kavga gürültü (ya da her seyi kabullenip susarak) gideceksin ya da bitireceksin, ortasi ne yazik ki yok.. Dusundukce çıldıracak gibi olurdum, suclu olan onun ailesi ama ben evliligimiz yipranmasin diye alttan aliyorum, adam ise bahane arıyor ailemden uzak durmak icin (gerçekten hic bir kötülük yapmadiklari halde).. Bosanirken de yalvar yakar, "ailemi silerim, senin ailen benim ailem olsun, affet" moduna gecerler.. Sanki ailelerini silmelerini isteyen var, sanki mesele bu..
Velhasıl, ben bu işin içinden cikamadim ve bitti..
Dilerim baska insanlarin canı yanmasın..

Amin inşallah.. ama çok üzücü bi durum.. o çok kıymetli ailesine eski düşkünlüğü kalmamıştır. Çünkü bu tiplerin hayatına bi kadın girince aileleri de kıymetli oluyo. Cesaretiniz için de bravo vallahi herkes yapamaz sizin yaptığınızı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…