Huzursuzum. Ne yapayım?

Aselkocak

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2019
410
167
23
31
Resmî bir kurumda çalışıyorum. Hamileydim ve düşük yaptım. 2 şefimiz var. Erkek ikisi de. Düşük yaptığımı 1 şefime açıkça söyledim. Diğer şefim izinliydi.
Hamile olunca nöbet tutmuyorsunuz.
8-6 çalışıyorsunuz. Nöbet tutmuyordum. Normalde de 8-7. Haftanın 1 ya da iki günü kaçta çıkacağımız belli olmuyor.
Düşük yaptığım hafta dinlenmem gerektiği için raporluydum. Sonraki hafta nöbet yazmamışlardı. Bu haftada yazmıyorlar. Arkadaşlarıma danıştım. Acaba diğer şefe söylesem mi diye? İkiside boşver. Birine söylemişsin. Herkese tek tek söyleyecekmisin? Özel durum bu dedi. Beraber çalıştığım abim gibi olan abiye danıştım. O da öyle söyledi. Boşver belki eşleri yaşamıştır. Seni dinlendiriyorlar dedi. Ki o kadar düşünceli ve iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Danıştığım herkes az kaldı tatile girmesine boşver diyor. 5 gün sonra tatile gidiyoruz.(Nöbet olmayacak) Ama ben çok huzursuzum. İçim rahat değil. Başkalarının haklarını yiyirmuşum gibi geliyor. Saf olma diyorlar ama ben huzursuzum.

Nöbet ücreti nöbet tutana ayrıca veriliyorsa kimsenin hakkına girmiş olmazsiniz. Belki içinde bulunduğunuz durumdan dolayı yazmamislardir.
Evet veriliyor. Mesai ücreti veriliyor. Bilmiyorum. Arkadaşlarımda bana kızıyor konuyu açınca.

Evet veriliyor. Mesai ücreti veriliyor. Bilmiyorum. Arkadaşlarımda bana kızıyor konuyu açınca.
Siz kendinizi nöbet tutmaya hazır hissediyor musunuz? Bir de bazı çalışanlar ek gelir olduğu için nöbeti kendi rızaları ile de almak isteyebilirler. O yüzden canınızı sikmayin. Ben artık nöbet tutarım hazırım diyorsanız da sefinize söyleyin. Ama büyük ihtimal diğer şef tatile gidene söylemiştir durumu.

Çalışırım. Psikolojik olarak unutamıyorum. 10 haftalıkken bir anda düşük yapmak zorunda kaldım. İkiz olduğunu öğrendim. Herşey bir anda gelişti. Unutamıyorum.
Nöbet bizde sağlık problemi, hamilelik dışında zorunlu. Arkadaşlarımda söylemiştir diyor ama bilmiyorum. 5 gün sonra kimse nöbet tutmayacak zaten.

Benim eşimin de nöbetleri oluyor ama sanırım sizde sistem biraz daha farklı. Çalışma alanınız nedir

Bence bu durumda uzun süre çalışmak nöbet tutmak sizi iyi gelmeyebilir. Belki sefiniz de bu yüzden size nöbet yazmamistir

Tam neden tedirgin olduğunuzu anlayamadım. Hakka girdiginizi düşünüyorsunuz , izin verenler için de iyi niyet değil diyorsunuz , anlayamadım.

Tam neden tedirgin olduğunuzu anlayamadım. Hakka girdiginizi düşünüyorsunuz , izin verenler için de iyi niyet değil diyorsunuz , anlayamadım.
Hamile değilim artık. Nöbet tutmuyorum. Herkes nöbete kalırken 1 şefim durumumu biliyor. Ama bana nöbet yazılmıyor. Diğer şefim ben düşük yaşarken izinliydi. Sanki kandırıyor, bu durumu kullanıyor gibi gözükmekte istemiyorum. Diğerine söylesem niye bana söylemedin diyebilir. Geçmiş olsun diyip hoşgörülü olacak biri değil. Sert, anlayışsız, dinlemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…