Erkek İnfertilitesi İbrahim Saraçoğlu'nun Tedavisi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Kızlar hepinize iyi haftasonları :)
Ayy Museltcik çok güldürdün beni ,valla ben de utanmasam bileklerimden aşağıya doğru salla diyeceğim:) Çocuk mu yapıyoruz ,spor mu yapıyoruz belli değil :) ha ha ha

Museltcim ,küçük bir yerde yaşamak bazen insanı bunaltabiliyor ,sanki her gün aynı şeyler yaşanıyor ,günler birbirini taklit ediyor .Ancak emin ol biz de koca şehirlerde aynı yalnızlığı ,aynı tekrarları yaşıyoruz.Emin ol haftasonları evde olmak daha çok mutlu ediyor dışarının karmaşasından .
Tatlım kendine uğraşlar bulmaya çalış evde.Ne bileyim örgü yap,yeni yemekler dene,ayy origami bile yap da yeterki kafan dağılsın :)

Aaaccc,ayy tatlım gerçekten nick in çok zor,normalde kızlara Zeynepcik,Museltcik diyorum ancak senin nicke ekleyince tam olarak olmuyor:) Aaaccc'cik gibi oluyor.Valla yakında senin nicki değiştireceğiz baksana Museltcik "Ayşe " demeye başlamış ,ben de derim belki :)
Dediğin gibi hocamızı arayınca aynı şeyler oluyor ,valla geçen o kadar kızdım ki anlatamam .Eşimin kürleri az kaldı valla düşmezse yine ara vermiş gibi olacağız.Pazartesi,Salı neden olmayacakmış hocamız? Bu arada tahlillerden ötürü moralini bozma ,ben eminim önünde sonunda değerlerin düzelecek,sen içini ferah tut.

Zeynepcik ,sıkma canını .Bence sen çok stres yaptın ondan gecikti reglin ,hamile miyim değil miyiz diye kendimizi yiyip bitiriyoruz doğal olarak vücutta bu strese tepki veriyor.Bak ben de bu ay geç yumurtladım.Ama komik olan çok az ovulasyon testi kullandım ,normalde 15 , bulurdu bu defa 7-8 adet kullandım .Bence sen mutlaka bir soğan kürü yap bu reglinin 8. -- 9 . günü .Soğan kürü yapmak için ille de kist falan olmasına gerek yok ki ,her yönden rahmi yumurtalığı tedavi edici bir özelliği var.

Sizce de öyle değil mi kızlar? Hocamız söylemişti Avrupa 'da kadınlar evlerinde,saksılarda civanperçemi gibi bitkiler yetiştirirlermiş.Mesela çay içeceği zaman civanperçemini atarmış sıcak suya.Bu bilinçle yetiştikleri için kadınsal rahatsızlar daha az karşılaşılırmış oralarda. Yani hepimizin doğaya dönmesi şart bu her şeyde böyle olmalı .

Psikolojik yönden bu yumurtlama dönemimi çok iyi geçirdim kızlar,sanırım depresif halden de çıktım ,çok şükür.Rabbim her daim yüreğimize yaşama sevinci versin ,bizlere beklediğimiz hayırlı sağlıklı evlatları versin yüzümüzü güldürsün bir de tüm bunlar için sabır versin ,AMİN :)

tatlım,sende bunalmışsın iyice...bazen deşarj olmak gerekiyor,rahatlıyor insan.bende çok bunaldım işe girmek istiyorum sanırım.evde olmaktan bunaldım.boş durmuyorum,el işi yapıp satıyorum aslında ama üff kafam karışık.
eşine çok güldümm ben yaa:)))))

preedes için bugün sipariş verecektim,düşük olayları kafamı karıştırdı vallahi.eşimde boşver olacağı varsa böyle de olur dedi.
zaten en olmadı ağustos eylül gibi tp bebek yaptıracağız.bekle bekle nereye kadar...

haha:)))spor yapıyoruz spooorrr:)))
dün regl oldum şükür.soğan kürü yapsam iyi olacak gerçekten.adet bitiminde başlanıp 10 gün yapılıyordu sanırım günde 2 kez değil mi?

ayy saksıda civan perçemi...ölsem aklıma gelmezdi ama çok mantıklı kesinlikle!

ohh yumurtayı da yakalamışsın,inşallah güzel şeyler olur artıkkk

aaaccc,nickin bence de zor,bazen yanlış yazıyorum kusura bakma tatlımm

Evet canım ya aaaccc çok ilginç bi nıck :)) ama inan canım nasıl değiştiriliyo bilmiyorum :)) çok ilgilenip bakmadım da ama bana ''ayşe'' diyebilirsin hatta ''ayşecik'' :)) tatlım hocamız p.tesi salı şehir dışındaymış dediler bana, belki bi değişiklik olmuştur proğramında ben yinede arıcam p.tesi, canım çokta sıkmıyorum canımı yada sıkmamaya çalışıyorum... artık ne yapalım bi bildiği vardır rabbimin...

canım ya kıyamam, ama ağla eğer ağlamakta olmasaydı bence daha kötü olurduk, museltcim sen bu arada nerede oturuyordun, tatlım o ayaktan tutup sallama muhabbetini geçen biz arkadaşla yapmıştık ogün de çok gülmüştük şimdi de çok güldüm ya,, of yaaa bizde bi tüp bebek merkezine gidicez ALLAH izin verirse, ama daha hastaneye gitmeden hastaneden telefonuma giderken yanım götürmem gereken nerdeyse 10 tane tetkikler istemişler, anaa dedim bunlar ne aralarında bide pahalı tatlillerde var AMH gibi rahim flimi falanda istemişler... valla yapabildiklerimi yaparım şimdilik onlarla idare etsinler :)) sonra diyerlerine bakarız

Gonozcuğum ayşecik zeynepcik çok tatlıyız biz ya))) yukarıda yapacak bi şii yok yapacak bi şii yok derken uğraş manasında değil bebek için demiştim okuyunca kendime acıdım ya biz kayserinin bi ilçesindeyiz. Neler yapmıyorum ki puzzle evde sinema yemek tarifleri vs daha çok ağzı açık uyumak))) neyse çok şükür geçti su 1 hafta içinde bi çok hamile ve doğum haberleri aldım belki ondan inanın onlaeın adına çok sevimiyorum başka bi şey bu his kıskançlık desen değil hasetlik desen hiç değil özenti desen neye özeniim eşim sehir dışındaydı onu beklerken dedim ki sağa sağlim gelsin kavuşalım sus ağlama dedim.. valla bi de bi şiii söylemek istiyorum sizeee..ben cuma günü test yaptım sabah..öğle arası eve geldim tes dağılmış ama alttan ikinci çift çizgi görünüyo yok canım dedim. Lavaboya gittim damla damla kan zaten belim ağrıyor dedim binde 1 yanılma payı sanırım dedim. Tabi akşama bi test daha bi şii yok?? 3.test olaydı yapardım. Şimdi ben o testin fotosunu nası yollayabilirim burdan. Ya gisip test yapayım diyorum; (( negatif cıkınca sanli hakkımı kullandım bi daha ki ay yıne olursa adım çıkar ilçede hevesli ama kısır mı ne diye; ((((neyse şimdi bi şi yok gelen giden..salı adet günüm.. ama karar aldık 9,11, 13, 15.günler dr a gidiyoz yumurtlama günleri için falan

kızlar ya içimde bi huzur var son günler... nedenini bilmiyorum ama öyle işte :))) rabbim neylerse güzel eyler, biz elimizden geleni yapalımda gerisi rabbime kalmış....

O kadar ağladık yağmur sonrası toprak kokusu oldu içimiz missss gibi)) ondandır ayşacik) ben de iyiyim çünkü.. bi de güzel güzel yağmur yağıyor ki ohhhhh mis gibi...

Evet museltciğim bugün istanbulada yağdı yamur, gerçekten toprak kokusu iyi geliyo, zaten kapalı havalarda gerçekten kendimi iyi hissediyorum :)))

O kadar ağladık yağmur sonrası toprak kokusu oldu içimiz missss gibi)) ondandır ayşacik) ben de iyiyim çünkü.. bi de güzel güzel yağmur yağıyor ki ohhhhh mis gibi...

muselt merhaba. ben soğan kürünü kullanıyorum bir ara burdan sormuştum hatta. devam et dediler arkadaşlar. ama sizi de neredeyse en baştan itibaren okudum. sen gonoz zeynep aaaccc, sürekli takipteyim. kayseride olduğunu okuyunca dayanamadım bir laf atayım dedim. ben de kayserideyim canım. Allah hepimize nasip etsin inşaAllah. kontrollere gittiğin veya tercih ettiğin bir dr var mı?

Son düzenleme:

hıı biinde birlik yanılma payı geldi de seni bulduuu ayy daha neler.bence hemen kan testi yaptır lütfen.sonra hemen doktora gitte progestan filan verir HAMİLEYSENNN
AYY HEYECANLANDIIIMM

Vesdeniz görüşelim) valla acıbademde elif e gittim beğenmedim şimdi özgeye gittim düşük yapınca sıcak kanlı ve muayenede sürekli afedersiniz diyen biri ama bana yeterli gelmedi) memorialde bi bayab var ismi akşıma gelmedi arladaşım ona gidiyor..ama bana şöyle devlette işin ehli olmuş biri lazım aslında fakültede falan.özelden muayene olacaksın o da devlette her türlü tahlil yapacak..soğan suyuna devam tatlım..bu aradaaa kızlarrr ben an itibariyel gabelik testinin içini açıp merak ettim ben dağınık çıkan siliğe bakmak için) basit bi sistem ama arkadaş Allah beyinlere ne Hikmetler yerleştiriyor adamlar yapmış ) var silik çizgi var ama neden ikinci testte bi şiii çıkmadı anlam veremedim..salıyı bekliyorum inşallah...

Zeynepcik canım canım valla bugun yukarıda bahsettiğim arkadaş geldi ona da gösterdim bi bak diye ya hocam çizgi var burda idrarı fazla koydugun için de dağınık olur bu testler dedi..e tatlım o zaman vardı da düşüyo mu yime kimyasal bi olay mı oluyor ben anlamadım ki..gecen sefer de şu kıpkırmızı cizgiyi bi göreyim diye yaparken baktım çizgigitmiş. Cuma günü sabah yaptım çizgi var gece yaptım çizgi yok aynı marka test..su an gelen giden de yok..sadece belim ağrıyor bi salak gibi bugun içli köftler yapıldı hoş makinasında yaptık ama ben yine de bi uzanmadım adam gibi...neyse innnnnnşallah hepimiz hamile kalacağız çocuklarımızın göbek ismi de soğancık olsun))) e ne de olsa anaları en az bi sefer içmiştir ki ben ne bi seferi ooooooo:))))

görüşelim inşaAllah canım ben de senin gibi keşke devlette bir dr bulsam diye ümit ediyorum ama henüz tavsiye alamadım. önüme kim çıkarsa soruyorum. dr önemli benim için. memorial tüp bebeğe gittim ben de. isim vermem yanlış mı bilmiyorum ama bir kez yumurta takibim yapıldı. ama içime sinmedi. dr çok negatifti. polikistik overliyim. ve öyle abarttı ki ilk defa böylesini görüyormuş güvenemedim nedense. çünkü tek doz ilaçla yumurtam gelişti ki yumurtalıkların cevap vermeyebilir diyordu ve önce çatlatma iğnesi yaparız dedi. sonra yapmadı. ne oldu ben de anlamadım. bir daha da gitmedim. memorialde fatma kutlusoyu duymuş olabilir misin? çünkü onu ben de çok duydum ve çok pozitif yorum okudum. o aklımda. bir de erciyes kartala şeyma hanım gelmiş sanırım. onu da övdüler geçenlerde. o da aklımda. şimdilik soğana devam edeyim de. olmazsa iyi bir drla yola devam inşaAllah.

canım test konusuna gelince. inşaAllah umduğun gibidir. ama çok kurcalama derim. çünkü ben de senin gibi testleri ikiye ayırdığımı çizgi aradığımı bilirim. o kadar çok test yaptım ki. bence bekle biraz daha. ve aklından çıkarmaya çalış. sürpriz yapsın sana

canım bende memorıal den bu cumaya randevu aldım ama ben dr. ismini vermekte şimdilik bi sakınca hisetmiyorum ama adı semra kahraman bu doktoru hiç duymuşmuydun acaba ya merak ediyorum nasıl bi doktor

Evet evet tatlım fatma kutlusoy dediğim dr. Memorial ve tüp bebek. Aslında işin ehli yerler var .saraçoğlu bi bayan 6 -7kez çocuklarımız sakat oldu düştü öldü gibi şetler söyledi sebebi ise spermin hep hasarlısı ve yumurtanın da sağlıksız geşişimi dedi bayan. Ona illlk kez birine tüp bebek önerdi ki hocamız kesinlikle karşı hele hele sebepsiz infertiliteye bence sebepsiz hiç bi şey yok ama, neyse en son tr de güvenilir bir iki yer bu işi gerçekten iyi yapan dedi ankara ve istanbulda bi ter dedi. Aradığımda sizin için sorarım aslında herkes için belki bemim için..teste gelimce çift çizgiyi aramadım mekanizmasını merak ettim) valla beklenen şeyin süprizi olmuyo merakı heyecanı ve şaşkınlığı oluypr)) sana diyebeileceğim vesdeniz soğan suyunu ihmal etme madem pkolusun bak gercekten pırıl pırıl yapıyor. Hatta sen de vizim gibi hocamızla irtibata geçç deriim. Ben acıbademe umreye giderken geciktirici için elif hanıma gittim o rada tahlil yağtı ne var ne yok diye bi de düşük yapınca özge hanıma..onun dışında gitmedim.. ankarada da yine işin ehli bi dr, hala mesaj cekip soru sorar cevabımım alırım) sağolsun ilgili..ama asıl hoca saraçoğlu sen tahlilleri söylüyorsun acayip motive ediyor seni ve evelallah kalacaksın kzım diyor ah vah hmmm efektleri de ayrı melodi gibi..ara onu mutlaka..
Kızlar hocamız yarın Dİyarbakırda semineei var, faceden gakip ediyorum da ordan biliyorum..öyle işte canlar..Allah bu süreçte selamet versin nize Rahmet nazarıyla baksın. Beynen bedenen ruhen sağlıklı eblarlar nasip etisn aşermeli sonunda yemeli, sağlıklı, keyifli, yakışan hamilelikler, kolah normal doğumlar mis gibi yavrular nasippp etsin amiiiiinn))

kızlar prof kaan aydosu duydunuz mu ankarada..ben duymuştum ama tatilimiz bitiyordu. neyse ben mail attım eşimin sperm tahlilini.. hani neleri eksik yapmışlar hangi tahlillerin yapılması lazım ve tabi durumumu anlattım..hemen döndü sağolsun apılması gerken testleri yazıyorum..siz de baktırın..biz yine baktırmayı düşünüyoruz..

Sperm değerleriniz doğal yolla çocuk olması için yeterli. Endişe etmeyin. Olmuyorsa, başka yönlerden araştırmak gerekir. Burada 4 önemli faktör gözden kaçırılmamalı:

1) Sperm DNA içeriğindeki hasarlar.

2) Sperm kromozom dağılımında anomali.

3) Viral semen enfeksiyonları.

4) Metabolik sendrom.

Sizin durumunuzda ben özellikle sperm DNA hasar analizi yapılmasını ve buna göre bir tedavi planı yapılmasını öneriyorum. Bu konuda daha detaylı bilgi için http://www.kaanaydos.com.tr/ilk_adim.html

ve http://www.kaanaydos.com.tr/dogal-yolla-da-baba-olunabilir.html sayfasına bakabilirsiniz. Ayrıca, tedavi planı bakımından da http://www.kaanaydos.com.tr/diyelim-ki-sperm-testi-normal-ama-cocuk-olmuyor.html sayfasında geniş bir özet yazdım. Diğer şıklara yönelik tetkiklere de bakarak bir neden bulunursa ona yönelik tedbirler alınır.

İsterseniz bir gün gelin, bu yönde tetkik ve tedavinizi planlayalım. Lütfen geldiğinizde bir gece Ankara'da kalacak şekilde gelirseniz, ertesi gün gerekli tetkikleri de yaptırabiliriz. Gelmeden önce eşinizde aşağıdaki testleri de yaptırıp lütfen yanınızda getirin:

AST

ALT

GGT

FSH

Total testosteron

Estradiol

beta HCG

AFP

Total PSA

Saygılarımla.

Prof.Dr. Kaan AYDOS
Üroloji Anablim Dalı

Öğretim Görevlisi

Ankara Üniversitesi

Tıp Fakültesi

www.kaanaydos.com.tr

canım bende memorıal den bu cumaya randevu aldım ama ben dr. ismini vermekte şimdilik bi sakınca hisetmiyorum ama adı semra kahraman bu doktoru hiç duymuşmuydun acaba ya merak ediyorum nasıl bi doktor

ayşecimm :) mesajını yeni gördüm canım. ama maalesef semra hanımı hiç duymadım. sana biri mi önerdi. o da mı tüp bebekte? ben memorialde tolga beyi ve fatma kutlusoyu duydum. memorial tüp bebekte de arzu hanım ve nurettin beyi duydum. semra hanım yeni mi gelmiş acaba?

kuzum ben kaan hocayı duydum ve hatta çok methetti arkadaşım. haklıymış da şöyle ki arkadaşıma doktorlar doğrudan tüp bebek önermişti. eşinde morfoloji sıkıntısı vardı. ve epey süre beklediler. sonra Kaan hocaya gittiler. o da bekleyin normal yolla olur demiş. ve bazı haplar ve beslenme şekilleri önermiş. 6 ay içinde olmasını bekliyoruz diyip göndermiş. arkadaşım Allahın izni ve yardımıyla 4. ayında doğal yolla hamile kaldı gerçekten. Kaan beyin yöntemleri ve uzmanlığı bana inandırıcı geliyor bu sebeple. tabii ki Allah nasip ederse...

Son düzenleme:

Kaan AYDOS'u bende duydum ve kendisine mail attım.bana verdiği cevapta sana gelen cevapla harfi harfine aynı...ben Eskişehir de oturuyorum,burada hızlı trende var Ankara'ya...gitmek sadece 1 saatimi alır.ama bunun için maddi olarak biraz hazır olmam gerekiyor.ee bir akşam kalacak şekilde kendimizi ayarlamalıyız.o tahlilleri bizden de yapmamızı istedi eşim pek oralı olmayınca bende vazgeçtim.ama belki ikna edebilirim bakalım...

idrar testine gelince,birince 2. çizgi çıkıp diğerinde çıkmaması biraz anormal geldi bana.bir tanesi hatalı ama hangisi?belkide silik olan testi sabah ilk idrarda yaptın da diğerini gün içerisinde mi yaptın tatlm?eğer öyleyse 2. testin negatif çıkması normal.o zaman sen hamilesinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…