• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İbsliler toplaşın

alpilog

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
42
Puanlar
28
Hanımlar sizler nasıl belirtiler yaşıyorsunuz merak ediyorum. Benim aylardır cıvık şekilsiz dışkılamam var. Günde 1 maksimum 2 defa gidiyorum lavaboya fakat o gittiğimde de şekilsiz bir dışkılama. Sağ tarafında karnımın ağrı değil ama bir huzursuzluk var. Kolonoskopi oldum endoskopi oldum. Hatta doktora söyledik crohn flan olabilir miyim bakın diye o da sağolsun özellikle ince bağırsağıma baktı hsfif bir kızarıklık var dedi o kadar fonksiyonel ibs dedi, patolojilerde temiz geldi. 2 yıldır düzenli kan veririm tahlillerde de bir şey yok. Ama bir insan neden düzgün tuvaletini yapamaz niye bir şekli yok bilemiyorum. Böyle şeyler sizin de başınıza geliyor mu ya da gelenler var mı

Hanımlar sizler nasıl belirtiler yaşıyorsunuz merak ediyorum. Benim aylardır cıvık şekilsiz dışkılamam var. Günde 1 maksimum 2 defa gidiyorum lavaboya fakat o gittiğimde de şekilsiz bir dışkılama. Sağ tarafında karnımın ağrı değil ama bir huzursuzluk var. Kolonoskopi oldum endoskopi oldum. Hatta doktora söyledik crohn flan olabilir miyim bakın diye o da sağolsun özellikle ince bağırsağıma baktı hsfif bir kızarıklık var dedi o kadar fonksiyonel ibs dedi, patolojilerde temiz geldi. 2 yıldır düzenli kan veririm tahlillerde de bir şey yok. Ama bir insan neden düzgün tuvaletini yapamaz niye bir şekli yok bilemiyorum. Böyle şeyler sizin de başınıza geliyor mu ya da gelenler var mı
Bende öyleyim salata yada lifli gıdalarda stres olduğumda adet döneminde daha fazla olur

Bende öyleyim sizde peki dışkı incelmesi var mı dışkının normal seklinden ince çıkması ve karnım çok gurulduyor sesler geliyor

Bende öyleyim sizde peki dışkı incelmesi var mı dışkının normal seklinden ince çıkması ve karnım çok gurulduyor sesler geliyor
Hepsi var dışkı zaten cıvık genelde arada bir toparlanıyor. Bağırsak hareketlerimiz hızlı bizim maalesef

Bende ibs demişti doktor her sabah gelmez benim çok baskı olursa anca cıvık şekilsiz olur genelde affedersiniz keçi pisliği gibi olur ishal durumum yok şükür ama bazen oluyor ki her zaman tuvalet ihtiyacım olmadığı için kabızlık oluyor ve zor dışkılama ve zor gaz çıkarma oluyor rahatsız edici özellikle şu son bir senedir rektum kısmında yoğun gaz sıkışması var orda takılıp kalıyor dışkı ve gaz
Kolonoskopi girdim yine bugün daha yeni o yüzden burda geziyorum yanlış tanımı bilmiyorum bağırsak tertemiz çıktı birşey çıkmadı benim şikayetler devam ayrıca ibs ile ilgili bir şey görmedim dedi bu kronik bilirdim geçmiş mi yani tuhaf şikayetlerim aynı değişen bir şey yok tabi

Öncelikle geçmiş olsun.
Ben de aynı durumdayım. 2 sene önce benimde sağ alt karında ağrı ve cıvık dışkılamam oldu. 2 defa kolonoskopi oldum. İbs denildi. Stres, takıntıya bağlı bağırsak farklı kasılıyormuş. Zaten çok stresli olduğum bir dönemde çıktı hastalık.
O dönem duspatalin diye ilaca başladım. Çok iyi gelmişti. Sonra işe girdim yazdan beri ilaç kullanmıyordum. İşten çıktım tekrar ağrılarım başladı.
Psikolojimi düzeltmeden bu geçmeyecek sanırm.
Psikiystrşye randevu aldım. Bir yandan da gastroenteroloji doktoru araştırıyorum.
İki haftadır iyice karnımda huzursuzluk, kasılma arttı. İlacıma tekrar başladım ama yok fayda etmedi.
Sabah tuvalete gittim. Kabız gibi zorlamayla bir parça yaptım. Asla rahatlayamadım,karnkm ağırdı. Akşam da ishal oldum daha çok ağırdı.
Çok yorucu. Allah beterinden korusun inşallah. Tez zamanda şifa versin tüm kullarına

lactobacillus plantarum 299v
Bifidobacterium longum 35624
Bu suşlarda düzenli probiyotik için bana çok iyi geldi.

Ülseratif kolit hastası olduğum için direkt intahaplilar toplanın diye okudum ve bu aralar bende çok kötü durumdayım

Back
X