İç dökme..

Ailemizi seçemiyoruz fakat hayatımızı seçimlerimiz belirliyor. Belki büyük aşkla evlendiniz ama her seçimin de bir bedeli var. Eşin işlerinin sonradan bozulması başka bir durum ama siz en başından beri evlilikte de ekonomik mücadeleyi göze almışsınız. Tabi durumunuzu bilmiyorum belki evliliğe zorlandınız.

Ama şimdi de ev kredisi kararı verip borç yüklenmeyi seçtiniz, yapacak bir sey yok borç bitene kadar sabredeceksiniz. Sonra bir evim daha olsun ya da bir arabam olsun demezseniz maaşınızı kendinize de harcayabilirsiniz.

Ailenizin ve sizin sağlığınız yerindeyse bence halinize şükredin mesleğiniz var bir sekilde hallolur, en kötü ihtimalle anne babaniz yaniniza gelir evlerini kiraya verirsiniz onlara harçlık olur ama normal şartlarda kardesler imkanlari ölçüsünde destek olurlar, anne babaniz da bu hayat kendi secimleri olduğu icin büyük beklentilere giremezler, sizin gönlünüzden kopanla yetinmek zorundalar.

Baban kendine bakamazken üç tane çocuk yapmış, ablan durumuna bakmadan 4 çocuk yapmiş...içim daralıyor bunları okuyunca, çok mu zor ya azıcık düşünmek...gerci baban akıllı adammış 10 yaşından beri sizlerin sırtindan geçinmiş , bir iki sene sonra ablanın çocuklar da başlarsa çalısmaya ablan da yırtar...4 çocukla ev bile alir, sen bari bakabileceğim kadar yap da senin çektiklerini evlatlarin çekmesin, başka bir şey düşünme bence

Ailemizi seçemiyoruz fakat hayatımızı seçimlerimiz belirliyor. Belki büyük aşkla evlendiniz ama her seçimin de bir bedeli var. Eşin işlerinin sonradan bozulması başka bir durum ama siz en başından beri evlilikte de ekonomik mücadeleyi göze almışsınız. Tabi durumunuzu bilmiyorum belki evliliğe zorlandınız.

Ama şimdi de ev kredisi kararı verip borç yüklenmeyi seçtiniz, yapacak bir sey yok borç bitene kadar sabredeceksiniz. Sonra bir evim daha olsun ya da bir arabam olsun demezseniz maaşınızı kendinize de harcayabilirsiniz.

Ailenizin ve sizin sağlığınız yerindeyse bence halinize şükredin mesleğiniz var bir sekilde hallolur, en kötü ihtimalle anne babaniz yaniniza gelir evlerini kiraya verirsiniz onlara harçlık olur ama normal şartlarda kardesler imkanlari ölçüsünde destek olurlar, anne babaniz da bu hayat kendi secimleri olduğu icin büyük beklentilere giremezler, sizin gönlünüzden kopanla yetinmek zorundalar.
Eş benim seçimim..işte bunu da yaşanmışlıklara bağlıyorum..Sanki mücadele için doğmuşum,her zaman mücadele etmem gerekiyormuş gibi kararlar verdim,bünyede alışkanlık yaptı heralde..:)Ama artık yorulduğumu hissediyorum işte,sınırsız bir mücadele yeteneği verilmemiş sonuçta hatta ben kendimi mücadeleci sanmışım,mücadele etmek çok gğzel sanmışım,mücadele edene madalya takıyorlar sanmışım,sanmışım da sanmışım..

Baban kendine bakamazken üç tane çocuk yapmış, ablan durumuna bakmadan 4 çocuk yapmiş...içim daralıyor bunları okuyunca, çok mu zor ya azıcık düşünmek...gerci baban akıllı adammış 10 yaşından beri sizlerin sırtindan geçinmiş , bir iki sene sonra ablanın çocuklar da başlarsa çalısmaya ablan da yırtar...4 çocukla ev bile alir, sen bari bakabileceğim kadar yap da senin çektiklerini evlatlarin çekmesin, başka bir şey düşünme bence
Babam 5 tane yapmış bu arada..yok ben bi tanede kalmada kararlıyım zira mücadele edecek güç yok..eğer ömrümden kalırsa birazda kendim için yaşamak istiyorum,istediğim şeyleri yapmak istiyorum..Eş için,aile için,çocuk için değil sadece kendimi düşünerek bi şeyler yapmak istiyorum..

3 de değil 5!
Hadi o eski kafa, peki ablaya ne demeli?
4 küçük çocuk, yetersiz maddi durum, kötü evlilik..
Bana sıkıntı bastı burda. Tüm bunları siz çekmek zorunda değilsiniz, herkes hatalarının bedelini öder.

Eş benim seçimim..işte bunu da yaşanmışlıklara bağlıyorum..Sanki mücadele için doğmuşum,her zaman mücadele etmem gerekiyormuş gibi kararlar verdim,bünyede alışkanlık yaptı heralde..:)Ama artık yorulduğumu hissediyorum işte,sınırsız bir mücadele yeteneği verilmemiş sonuçta hatta ben kendimi mücadeleci sanmışım,mücadele etmek çok gğzel sanmışım,mücadele edene madalya takıyorlar sanmışım,sanmışım da sanmışım..

Kendinizi de hafife almayın siz anne babaniz için elinizden gelenin en iyisini yapmissiniz, en önemlisi yük olmayıp kendi kendinizi kurtarmış meslek sahibi olmuşsunuz. Tatilin, dinlenmenin eksikliğini hissediyor olmanız da olumlu bir sey. Bundan sonra öncelik olarak belirlersiniz. Belki ilk aşamada 5 yildizli bir otele gitmezsiniz ama yavas yavas imkanlarinizi artirmaya çalisirsiniz. Sizin yasinizda olup ev almaya cesaret edememis ya da ev alip bir hastalik, borc yüzünden satmak zorunda kalmis birçok insan vardir. Herkesin hayatinda mucadele var sizinki de böyleymis ama merak etmeyin ev borcu tamamen bitmese azalsa bile rahatlarsiniz. Hicbir seye gec kalmadiniz. Çocuklugunuzda tatile gidemediyseniz esinizle, çocuklarinizla gidersiniz, böylesi de çok güzel.

Bence siz bu ruh halinden besleniyorsunuz.
Çocukluktan beri faydalı olma haliyle varlığınızı hissetmiş ve hissettirmişsiniz.
Bu sizin kendinizi önemli hissetme yolunuz olmuş.
Kimse size muhtaç olmasa daha kötü bir bunalım yaşayacağınızı düşündüm nedense.

Ay nedense aklıma’ her ailede herkesin yardımına kosan bi salak vardır,sizin ailede yoksa muhtemelen o sensin’lafı geldi.
Aileye yardım tabiki edilir.
Ama siz sırtlamıs götürüyorsınuz.
Kocanızın maddi durumu iyi değil aama iyi bi adammıs ailenize 40 bin kredi cekmenize karısmamıs.
Bdv de buna ses etmicek adam zor bılunur.
Ayrıca bosanma asamasına kadr 4 cock niye yapıyor abla?
1 günde bosanmaya karar vermemistir herhdle
Yani ev de alınmıs,artık aileden yavasca cekilin.
Sonu yok cğnkü.
Erkek kardesin de düğün borcunu falan ödemeye kalkarsanız daha cok aglarsınız🤷🏻‍♀️

Bence siz bu ruh halinden besleniyorsunuz.
Çocukluktan beri faydalı olma haliyle varlığınızı hissetmiş ve hissettirmişsiniz.
Bu sizin kendinizi önemli hissetme yolunuz olmuş.
Kimse size muhtaç olmasa daha kötü bir bunalım yaşayacağınızı düşündüm nedense.
İşte sürekli bi bunalım halinde değilim..ortamın güldüreniyim,daha geçen kardeşimin sevgilisinin ailesi ile tanıştık,benim için çok güler yüzlü demişler..aslında yaşadığım eksiklikleri,sıkıntıları,zorlukları gülerek kapatmaya çalışan biriyim..

Ay nedense aklıma’ her ailede herkesin yardımına kosan bi salak vardır,sizin ailede yoksa muhtemelen o sensin’lafı geldi.
Aileye yardım tabiki edilir.
Ama siz sırtlamıs götürüyorsınuz.
Kocanızın maddi durumu iyi değil aama iyi bi adammıs ailenize 40 bin kredi cekmenize karısmamıs.
Bdv de buna ses etmicek adam zor bılunur.
Ayrıca bosanma asamasına kadr 4 cock niye yapıyor abla?
1 günde bosanmaya karar vermemistir herhdle
Yani ev de alınmıs,artık aileden yavasca cekilin.
Sonu yok cğnkü.
Erkek kardesin de düğün borcunu falan ödemeye kalkarsanız daha cok aglarsınız🤷🏻‍♀️
Ablam zaten olay..çok kızdım,kavga ettim ama yatak odasına karışamıyorsun sonuçta..hamileliklerini bile bizden saklardı kızacağımızı bilirdi..

İşte sürekli bi bunalım halinde değilim..ortamın güldüreniyim,daha geçen kardeşimin sevgilisinin ailesi ile tanıştık,benim için çok güler yüzlü demişler..aslında yaşadığım eksiklikleri,sıkıntıları,zorlukları gülerek kapatmaya çalışan biriyim..
Bunalımdan değil aslında tam da bundan bahsediyorum.
"Bunca zorlukla mücadele ediyorum, dimdik ayaktayım"
İnsanlara onu göstermekten ve bunun üzerinden olumlanmaktan bahsediyorum.
Bu şekilde değerli, önemli hissediyorsunuz.
Bahsettiğiniz sorunlara gelen çözüm önerilerine bahaneler bulmanız ve dahası tek çözümü kendiniz görmeniz bu yüzden.

Slm kızlar...Sorumsuz bir babanın olduğu,annenin bi mesleği olmadan tarlalarda bağ bahçelerde çalıştığı bir evde büyüdüm.Sorunlar sıkıntılar hep vardı..Annem şiddette görüyordu ama toplum baskısından boşanmadı,Babam çocuklarına karşı çok kötü değildi,sürekli dövmesi sövmesi yoktu ama tabi hiç olmadı değil..
Ortaokuldan beri yani 12 yaşımdan beri hem çalıştım hem okudum,yaz tatilleri hafta sonları hep çalışmayla geçti,her yaz tatile değil mevsimlik tarım işçisi olarak ordan buraya gider,yağmurda çamurda çadırlarda kalır banyomuzu bile zarzor yapardık..
Meslek lisesine gittim,lisede staj yaptığım 2 yıl boyunca verilen 200 lira kadar harçlığı dahi aileme vermek zorunda kalıyordum.5 kardeşiz bu arada hepimiz aynı şekilde zor bela büyüdük..
Allah büyük elbet her kapıyı kapatmıyor,liseden mezun olur olmaz atandım o dönem ailenin tüm sorumluluğu bendeydi..Gezemedim,tozamadım gönlümce harcayamadım,kendimi şımartamadım,5 yıl böyle geçti..
Daha sonra evlendim,gel gelelim evlendiğim kişinin maddi durumu bizden beterdi..Düğünü bile en en ucuza kaçarak çoğu şeyi ben yaptım,hiçbir talebim olmadı...
Şimdi ev kredisine girdim ve onu ödüyorum,kalanlada anca geçiniyorum,şimdi kardeşim bakıyor anneme babama ufak çapta bende yardımcı oluyorum elimden geldiğince,bi de 4 çocukla boşanmış bir ablam var ve mesleği yok..Kardeşimin de sevgilisi var 1 sene sonra evlenir,kendi hayatını kurmak onun da hakkı yapacak elbet..Annemin ve babamın emeklisi yok neyse ki birlikte küçük bir ev alabildik onlara ama yarın öbür gün annemlerin ablamın geçimi nasıl olacak,Bunlar hiç aklımdan çıkmıyor,Benim hayatım hep mücadele ile mi geçecek ne zaman sırtımı yaslayıp ohh be diyeceğim,hesapsız kitapsız bi şeyleri düşünmeden yaşayacağım,Bir aylık maaşımı kendimi şımartmak için harcayabileceğim..
Gençliğim akıp gidiyor ve zamanı tutamıyoruz,Gezmeden,tozmadan bi tatile gidemeden ölüp gideceğim.Sürekli böyle karamsar değilim yani sosyal çevreme bunu yansıtmam ortamda en güler yüzlü insanların başında gelirim..İçimde hiçbir şey yapamamanın boşluğu ve çok şey yapmanın yorgunluğu var..
Allah yardımcınız olsun☹️
Babanız çalışabilecek durumda mı?
Ablaniz nafaka alıyor mu çocuklar için. Bebeği biraz büyüyünce çalışmaya başlar.

Back
X