• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İç döküş

birkadinbirannebirevlat

Elbet zorlukla birlikte kolaylık vardır🤲
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mart 2023
363
599
33
30
Merhaba. Şu ara gündemde olan intihar eden bı kız varya Sena beni çok etkiledi. Hayattaki en büyük pişmanlığım baba olmayacak birine dünyalar güzeli bir kız çocuğu vermek oldu. Benim kızım ayrı anne babanın bir evladı olarak büyüyecek ve bunu hiç bir şey değiştirmeyecek. Babasıyla boşandık tamam ama evlilikte olsun boşandıktan sonra olsun sorumsuz bencil bı adam hala kızına babalık yapmıyor.
Tamam ben elimden geleni yapıyorum ama bı babanın yerini ne doldurabilir? Ya ben ne büyük bı hata yapmışım bu adamı baba yaparak aklım almıyor ben onu gerçekten çok iyi baba olur zannetmiştim kendime çok kızıyorum. Şuan tamam hem analık hem babalık yapıyorum ya sonra yetemezsem. Ya kızım sevgiyi hep başkalarının sahte sevgilerinde ararsa ya benim sevgim kızıma yetmezse?

Kimse boşanmak için evlenmez diye bi laf var, kendinizi üzmeyin siz onun hem ana hem babası olursunuz , bi teyzem var çok iyi kalpli saf birisi 47 yaşında ikizleri oldu eşini tanıyamamış pisliğin teki çıktı adam. Kötü bi örnek oluyor belki ama aklıma o geldi şuan beş yıldır boşanma davası devam ediyor defalarca evini değiştirdi hem çocuklarına bakmaya hem işine devam etmeye çalışıyor alıştı artık mücadeleye, biz kadınlar çok güçlüyüz kendinizi de psikolojik olarak aksatmayın, çocuğa iyi bakayım , yeteyim derken kendi mutluluğunuzu da unutmayın, bundan sonra kızınız ve siz varsınız bu şekilde devam edeceksiniz inşallah🌼

Böyle düşünmeyin. Elbet baba sevgisi bambaşka bir şey. Fakat ya bu kişi ölseydi? Yakın zamanda bir arkadaşımın eşi ani kalp krizi ile vefat etti. 6 ve 4 yaşlarında iki çocuğuyla kızcağız tek başına kalakaldı. Çocuklarına öyle güzel kol kanat gerdi ki, babalarıyla hayal ettikleri her şeyi arkadaşım yapıyor çocuklarıyla. Mesela en son Galatasaray maçına gitmişler stada. Her çocuk şanslı olamıyor. Hiçbir çocuk ayrı anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelmeyi seçmiyor fakat siz bir anne olarak o çocuğa en güzel şekilde bakmakla yükümlüsünüz. Babası var ya da yok ki emin olun bugün bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şey annedir aslında. Annelik kutsal, kıymetini bilin.

Merhaba. Şu ara gündemde olan intihar eden bı kız varya Sena beni çok etkiledi. Hayattaki en büyük pişmanlığım baba olmayacak birine dünyalar güzeli bir kız çocuğu vermek oldu. Benim kızım ayrı anne babanın bir evladı olarak büyüyecek ve bunu hiç bir şey değiştirmeyecek. Babasıyla boşandık tamam ama evlilikte olsun boşandıktan sonra olsun sorumsuz bencil bı adam hala kızına babalık yapmıyor.
Tamam ben elimden geleni yapıyorum ama bı babanın yerini ne doldurabilir? Ya ben ne büyük bı hata yapmışım bu adamı baba yaparak aklım almıyor ben onu gerçekten çok iyi baba olur zannetmiştim kendime çok kızıyorum. Şuan tamam hem analık hem babalık yapıyorum ya sonra yetemezsem. Ya kızım sevgiyi hep başkalarının sahte sevgilerinde ararsa ya benim sevgim kızıma yetmezse?

Böyle düşünmeyin. Elbet baba sevgisi bambaşka bir şey. Fakat ya bu kişi ölseydi? Yakın zamanda bir arkadaşımın eşi ani kalp krizi ile vefat etti. 6 ve 4 yaşlarında iki çocuğuyla kızcağız tek başına kalakaldı. Çocuklarına öyle güzel kol kanat gerdi ki, babalarıyla hayal ettikleri her şeyi arkadaşım yapıyor çocuklarıyla. Mesela en son Galatasaray maçına gitmişler stada. Her çocuk şanslı olamıyor. Hiçbir çocuk ayrı anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelmeyi seçmiyor fakat siz bir anne olarak o çocuğa en güzel şekilde bakmakla yükümlüsünüz. Babası var ya da yok ki emin olun bugün bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şey annedir aslında. Annelik kutsal, kıymetini bilin.
Evet oledebilirdi haklısınız ama yaşarken o sevgiyi görememek daha farklı bence hele ki defalarca bir şeye söz verip o şeyi yapmaması güvenmiyor çocuğum babasına ne kadar acı. Oysa ben ona verdiğim her sözü tutmaya çalışıyorum tutamayacaksam da söz vermiyorum. Her koşulda sevgi veriyorum her gün ama her gün kızıma onu sevdigimi söylüyorum istediği şeyleri almaya ve yapmaya çalışıyorum. Okulda bı etkinlik olursa mutlaka işten izin alıp yanında olmaya çalışıyorum ama işte korku var ya yetemezsem zamanla Allah tüm annelere sonsuz güç kuvvet versin annelik gerçekten çok kutsal

Evet oledebilirdi haklısınız ama yaşarken o sevgiyi görememek daha farklı bence hele ki defalarca bir şeye söz verip o şeyi yapmaması güvenmiyor çocuğum babasına ne kadar acı. Oysa ben ona verdiğim her sözü tutmaya çalışıyorum tutamayacaksam da söz vermiyorum. Her koşulda sevgi veriyorum her gün ama her gün kızıma onu sevdigimi söylüyorum istediği şeyleri almaya ve yapmaya çalışıyorum. Okulda bı etkinlik olursa mutlaka işten izin alıp yanında olmaya çalışıyorum ama işte korku var ya yetemezsem zamanla Allah tüm annelere sonsuz güç kuvvet versin annelik gerçekten çok kutsal
Bir gün kızınız karşınıza geçecek ve iyi ki beni böyle bi adamla büyütmemişsin diyecek belki de .

Evet hayatta olan, yaşayan birinin yokluğu daha kötü. Bizzat yaşadığım için anlıyorum. İlerde kızınız da anlayacak. Sizin iki kat daha sağlam durmanız, güçlü olmanız lazım ki öyle güçlü bir kız çocuğu yetiştirin. Elbette yetersizlik hissi olacak bazen. Kimde olmuyor ki? Annelik böyleymiş gerçekten. İki aya kızım doğacak, acaba yetecek miyim ona diye düşünüyorum. Bu bitmeyecek hiçbir zaman.

Ama önemli olan ne biliyor musunuz? Sevgi. Bir çocuğun en büyük ihtiyacı sevilmek aslında. Geri kalan her şey bir şekilde halloluyor…

Bende benzer bi durumdayim. Öncelikle Allah a guvenin ona sığının, dualarinizdan vazgecmeyin.
Çok şükür ki siz bilincli ve iyi bir annesiniz, düşünün bir de sizde babası gibi olsaydınız çocuğunuzun durumu nice olurdu. Elbette ki birde babanın yerini tutamayabiliriz ama bu durumda yapabileceğinizin en iyisini yapıyorsunuz, yapiyoruz Allah i izniyle. Zaten babası ile iletisim yok yada olmasi duzeyde degil diyerekten belki de babasıyla evli olsaydınız bu ölçüde özverili olamayacaktınız.
O yuzden sizin o düşündüğünüz açık o kadar da büyük olmuyor bence. Çünkü siz daha çok özen gösteriyorsunuz.

Çocuklarımızı Allah'a emanet ederiz. Ama biz de tabii ki en iyi şekilde yetiştirmeye çalışarak bilinçli bir şekilde yetiştirdiğimiz sürece inşallah o eksiklik doğrultusunda çok büyük yanlışlar yapmayacaktır diye Rabbimden umuyorum.
Icinizi Ferah tutun çocuklarımız da akıllılar inşallah Rabbim iyi iyilerle karşılaştırsın daima, cumlemizi.

Zaten yetemeyeceksiniz. Hiçbir anne babanın yerini dolduramaz baba da annenin yerini dolduramaz. Sahte sevgiler de arayacak bu kadar düşük duygusallaşmanın anlamı yok. Anne babası ayrı bir kızım. Annem tabii ki yetmedi çoğu zaman. Ama bana şu hissiyatı verdi baban olsa ne olacak olmasa ne olacak kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin bu hayatta sadece kendine güven. Çünkü kendisi de beni çoğu zaman yalnız bıraktı ben bu hissiyati edindikten sonra baban varmış yokmuş annem destek olmuş olmamış çok da önemsemedim açıkçası. Sahte sevgiler de edindim. Ama şöyle bakıyorum aile hayatı normal olan insanlar da sahte sevgi edinebiliyor bence bununla alakası yok. Kaldı ki çocuğunuz yalnız değil bizim zamanımızda koca okulda bir bendim annesi babası boşanmış olan şimdi o kadar çok ki kendini emin ol yalnız falanda hissetmez. Bu kadar duygusallaşmayin

Ve ben bilmiyorum ya psikolojik sorunların yaşadığımız şeylerle ilişkisinin düşük olduğunu düşünüyorum. Yani tabii ki ilişkisi vardır ama belki %30 %40 falan bence etrafımda gördüğüm kadarıyla yani. Hani bakıyorum bir çok zorluk yaşamış ama normal bir psikolojiye sahip insanlar var hani çok ciddi intihar edecek düzeyde değil onu demek istiyorum. Yoksa az çok hepimizin psikolojik sorunları var. Ama bakıyorsun bunu bir psikolog arkadaşımla da konuşmuştum normal bir aile hayatı olan insanlar da yüksek seviyede psikolojik sorun yaşayabiliyor. Bence bu kişinin kendisine zayıf ya da bir şey olması ile alakalı. Bu yüzden olabildiğince psikolojik olarak güçlü çocuklar yetiştirmeliyiz. Dışlanınca zırlamamalı umursamaz olmalı en çok kendini sevmeli anne baba arkadaş kardeş dahil kimseye değil sadece kendine güvenerek her yola çıkmalı.

Ben ayrı olsalar bile sağlıklı ebeveynlerle büyüyen çocuklarda bir sorun görmedim,işin açıkçası çocuklar çok benciller sadece kendilerini düşünüp kendi dünyalarında yaşıyorlar,biz anne baba olarak onların çok umurunda zannediyoruz ama travma yaratan asla ayrı anne baba değil,çocuğa şiddet,istismar,haksızlık,açlık,yoksulluk vs gibi durumlar kişiliğinde travma oluşturuyor,siz ilgili bir anneyseniz sevgiyi ilgiyi alan bir çocuksa bir sorun olmaz,kendinizi bu konuda hırpalamanız çok yersiz ona bakarsanız bende çok yanlış bir evlikik yaptım o kadar yanlışki sabaha kadar anlatsam bir benzerini bulamazsınız ama hayatımda gördüğüm en iyi baba,bunu biz tahmin edemeyiz kötü eş bazen iyi baba oluyor,iyi bir eş bazen kötü bir baba oluyor,siz payınıza düşeni yaşayın gerisini sorgulamayın malesef dünya adaletsiz ama bunu düşünüp kahrolacak kadarda uzun değil o yüzden çocuğunuzla gezin eğlenin hayatını güzel anılarla doldurun kendinizede vakit ayırın yeniden başlayın göreceksiniz bazen doğru insana yanlış insanlar vasıtasıyla ulaşıyoruz o zaman varmış bir hayır diyeceksiniz.

Hayatta başımıza ne gelecek bilemiyoruz tabiki .Sizde böyle olmasını istemezdiniz.Ama kotu bir babayla,kavga gürültü dolu bir evde buyumezsindense anne babanın ayrı olması daha iyi bence.Ayrica kızınızın rol modeli siz olacaksiniz.O yüzden siz ne kadar güçlü olursanız oda o kadar güçlü olacaktır.

Back
X