• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ıce mizi dogo cinsi köpeğimizi öldürmeye geldiler

teknik bir detay yazayım madem bilinmiyor bu konu.
pitbulların çeneyi kilitlediği tamamen bir efsane. aslında çenelerini kilitlemezler arada hep bırakıp ısırırlar sadece gözümüzle takip etmemiz imkansızdır ve bu nedenle hiç bırakmadığını düşünürüz.
bu bilginin ışığında ısırmış bir pitbull varsa arka ayaklarınndan tutup ayakları havaya kaldırmalı ve çekmeliyiz. ağzını açtığında tekrar ısırmak için güç bulamaz ve geriye çektiğiniz için ısırmayı sürdüremez.
bu gibi durumlarda hayvanlara vurmak olay mahalinin çok yakınında durmak böylesi yöntemler kullanabilen deneyimsiz insanlara çok pahalıya patlar. bu yüzden de köpekler yasaklı. adam almış köpeği eğitememiş ısırınca da kaynar su döküyo üstüne. evlere şenlik bir durum.

Tintin hiç bir yerde pittler bırakır ama sanıyelik olur bziler göremeyiz diye bir şey okumadım, lütfen bana makale yollarsan sevinirim.ayrıca arka ayaklarından tutup havaya kaldırmak içinde aynı şeyi istiyorum. Çünkü bu yazdığını geçen eksi sözlükte de okudum, orada da bu konu hakkında makale bilgi vs yoktu, fikir beyan etmişlerdi. Benim okuduğum küçük bazı köpekler ısırır bırakır tekrar ısırır. Alman kurtları ısırır ve koparma parçalamak hareketi yapar, pitler ısırır ve bırakmaz.

Açıkçası katılamayacağım söylediklerine. Lab köpekleri genetikleri bozuk olayını ise çok saçma buluyorum. Elimizde zaten antik ırk yok denecek kadar az var. Hepsi insanoğlunun yaptığı melezleme ve seleksiyonlardan oluşuyor.
Bu dedikleriz ise 10 sene önce dobermanlara söylenirdi. Delirmediklerini görünce kendilerine yeni kurban bulmuşlar sanırım

Bilemem, aslına bakarsan dogo, pitbulldan daha yeni bir ırk. Neden dogo için değil hala pitbull için söyleniyor bunlar onu da düşünmek lazım, bazı sebepsiz davranışlara daha sık bu türde karşılaşılıyor belki de. Bi belgesel vardı adını hatırlarsam ilave etmeye çalışayım, dönen bir şey, ritmli bir ses duyduğunda kendi etrafında kusup bayılana kadar dönen bir pitbullun prozac ile tedavisini anlatan.

Tintin hiç bir yerde pittler bırakır ama sanıyelik olur bziler göremeyiz diye bir şey okumadım, lütfen bana makale yollarsan sevinirim.ayrıca arka ayaklarından tutup havaya kaldırmak içinde aynı şeyi istiyorum. Çünkü bu yazdığını geçen eksi sözlükte de okudum, orada da bu konu hakkında makale bilgi vs yoktu, fikir beyan etmişlerdi. Benim okuduğum küçük bazı köpekler ısırır bırakır tekrar ısırır. Alman kurtları ısırır ve koparma parçalamak hareketi yapar, pitler ısırır ve bırakmaz.
Seni bilimsel yönden destekleme zorunluluğu hissetmiyorum açıkçası. Bana inanıp inanmaman için kendimi ispat çabasına girmeye gerek görmüyorum.
Araştırabilirsin.

Bilemem, aslına bakarsan dogo, pitbulldan daha yeni bir ırk. Neden dogo için değil hala pitbull için söyleniyor bunlar onu da düşünmek lazım, bazı sebepsiz davranışlara daha sık bu türde karşılaşılıyor belki de. Bi belgesel vardı adını hatırlarsam ilave etmeye çalışayım, dönen bir şey, ritmli bir ses duyduğunda kendi etrafında kusup bayılana kadar dönen bir pitbullun prozac ile tedavisini anlatan.
Çünkü bu hastalıklar çevre etkisiyle yada travmayla tetiklenebilecek şeyler. Dogolar pitbullar kadar yaygın değiller. Kenar mahallelerde yada sanayilerde hep kötü muameleye maruz kalmış pitbullar bulabilirsiniz. Ülkemizde pitbull sevdalıları genelde arizona kertenkeleleri oluyor

Çünkü bu hastalıklar çevre etkisiyle yada travmayla tetiklenebilecek şeyler. Dogolar pitbullar kadar yaygın değiller. Kenar mahallelerde yada sanayilerde hep kötü muameleye maruz kalmış pitbullar bulabilirsiniz. Ülkemizde pitbull sevdalıları genelde arizona kertenkeleleri oluyor

Dediğim çok farklı bir şey değil seninkinden. Çevre faktörü elbette var ve berbat noktalardan geri kazanılanı da (pitbullar ve sabıkalı bakıcıları programında izledim defalarca, bilerek dipnot düştüm önyargıyı bir miktar kırıyor diye) Ama saflaştıkça ve belli bir yaştan sonra en çok pitbull ve türevlerinde akli dengesizlik ortaya çıkıyor yani bunu değiştirmiyor. Belki veterinerlerin çoğunu da ele geçirmiş bir şehir efsanesidir. Ama söylediğimi destekleyen çok örnek var. Az önce söylediğim belgesel için arattım mesela, okbli yumurta burun bi pitbull en başta çıktı. Ocd pitbulls olarak baya paylaşım var. Yani burada vardı yoktu diye uzatmamızın bir manası yok. Katılıp katılmıyorum meselesi de yok. Meraklısı aratsın diyelim.

Seni bilimsel yönden destekleme zorunluluğu hissetmiyorum açıkçası. Bana inanıp inanmaman için kendimi ispat çabasına girmeye gerek görmüyorum.
Araştırabilirsin.

Beni değil savınızı destekliyorsunuz , özellikle pit ısırır bırakmaz bilgisi yanlıştır "doğrusu budur" diyerek ortaya bir iddia atarsanız, kaynağını sormak da normal. Üstelik kendiniz Yokuspokus Yokuspokus 'ın eşinin köpekler hakkındaki yetkinliğini sorgularken, kendinizin aynı kaygıyı duymamanız da ilginç. Ve ekleyeyim evet merak ettiğim şeyi de araştırıyorum siz merak etmeyin!

Beni değil savınızı destekliyorsunuz , özellikle pit ısırır bırakmaz bilgisi yanlıştır "doğrusu budur" diyerek ortaya bir iddia atarsanız, kaynağını sormak da normal. Üstelik kendiniz Yokuspokus Yokuspokus 'ın eşinin köpekler hakkındaki yetkinliğini sorgularken, kendinizin aynı kaygıyı duymamanız da ilginç. Ve ekleyeyim evet merak ettiğim şeyi de araştırıyorum siz merak etmeyin!
Hiç merak etmiyorum açıkçası ne yaptığınızı. Böyle dominant köpeklerle çalışan insanların bildiği şeylerdir bunlar öğrenmek isteyen araştırıp bulur. Bilimsel kongrede tezimi ispatlamıyorum forum burası, yardımcı olmaya çalışıyorum insanlara. Saat 12ye yaklaşırken forumdan biri bana inanmıyor diye bilimsel makale bulamam takdir ederseniz ki.
Evet eşinin mesleğini sordum ama demedim ki diplomasını göstericeksin :)
Bu bilgilerinde kimseye lazım olmamasını diliyorum.

philly philly

Eşim vet. değil ama kankeytolarından 4-5 veteriner de böyle anlatmış, kendisi de gözlemlediğini biliyor. Bu.
O ısırıp bırakma olayını bilmiyorum şahsen ama daha sıkı asılmaları için eğitildiklerini biliyorum. Ağaca asılı halatlara saatlerce düşmeden tutunan (Ayakları yere değmiyor), ufak bir bırakma anında (ki ne kadar süre sonra bırakır bilinmez) tutunduğu daldan (yani ayaklardan değil, ısırma anında kendini ileri çektiği tutunduğu yer olan etten) güç alan bir köpeğin yerden ayaklarını kessen ne kadar işe yarar diye düşündüm de, ihtimal veremedim. Asma eğitimsizi, belki..
Çok küçük bir belki.

Dediğim çok farklı bir şey değil seninkinden. Çevre faktörü elbette var ve berbat noktalardan geri kazanılanı da (pitbullar ve sabıkalı bakıcıları programında izledim defalarca, bilerek dipnot düştüm önyargıyı bir miktar kırıyor diye) Ama saflaştıkça ve belli bir yaştan sonra en çok pitbull ve türevlerinde akli dengesizlik ortaya çıkıyor yani bunu değiştirmiyor. Belki veterinerlerin çoğunu da ele geçirmiş bir şehir efsanesidir. Ama söylediğimi destekleyen çok örnek var. Az önce söylediğim belgesel için arattım mesela, okbli yumurta burun bi pitbull en başta çıktı. Ocd pitbulls olarak baya paylaşım var. Yani burada vardı yoktu diye uzatmamızın bir manası yok. Katılıp katılmıyorum meselesi de yok. Meraklısı aratsın diyelim.
Akli dengesizliğin çıkıyor olması saflaştırmaktan ötürü değil, çevreden ötürü olamaz mı? İlla bir yerine genetiği ekliyorsunuz. Kuyruk yakalama otizm belirtisi de olabilir pek ala terrierlerde de görülebilir. Yada başka ırklarda.
Sadece demek istediğim depoda bakılan, yeri geldiğinde kediye köpeğe insana saldırtılan bir köpekten jack russel sevimliliği ve hareketleri beklenemez. Ama jack russel gibi bakarsan oyun delisi bir köpek olur ve 10 yaşında da delirmez.
Yaşlı pitbull diye aratınca gayet delirmeyen yüzlerce de bulabiliyorum. Aramayı ne taraftan yaptığımızla alakalı da olabilir yorumlarımız

Hiç merak etmiyorum açıkçası ne yaptığınızı. Böyle dominant köpeklerle çalışan insanların bildiği şeylerdir bunlar öğrenmek isteyen araştırıp bulur. Bilimsel kongrede tezimi ispatlamıyorum forum burası, yardımcı olmaya çalışıyorum insanlara. Saat 12ye yaklaşırken forumdan biri bana inanmıyor diye bilimsel makale bulamam takdir ederseniz ki.
Evet eşinin mesleğini sordum ama demedim ki diplomasını göstericeksin :)
Bu bilgilerinde kimseye lazım olmamasını diliyorum.

Size niye inanayım yalan yanlış bilgiler ile " insanlara yardımcı olmaya çalıştığınizı " iddia ediyorsunus , hala da tavrıniz devam ediyor , zerre geri adım atmıyorsunux ; yok arka ayaklarını kaldırın, yok yetiştirme yok aslında çenelerini açıyorlar. Muhtemelen gidip eksi sözlükten okuyup geldiniz ve onları buraya yazdıniz!

Neyse gecenin yarısında daha fazla size laf anlatamayacağım sevgili " myth debunker".

Size niye inanayım yalan yanlış bilgiler ile " insanlara yardımcı olmaya çalıştığınizı " iddia ediyorsunus , hala da tavruniz devam ediyor , zerre geri adım atmiyoesunuz ; yok arka ayaklarını kaldırın, yok yetiştirme yok aslında çenelerini açıyorlar. Muhtemelen gidip eksi sözlükten okuyup geldiniz ve onları buraya yazdıniz!

Neyse gecenin yarısında daha fazla size laf anlatamayacağım sevgili " myth debunker".
geri adım atmamam yaşadığım ve uyguladığım için olabilir. son kez söylüyorum çene kilitleme mevzusunda onlara özel bir şey yok. çenelerinin kilitlenme mekanizması gibi bir şey söz konusu değil! bulldog kanlarından dolayı inatları olduğu doğrudur bu yüzden de bırakmak istemezler. ancak arada esler verirler. istediğiniz yerde araştırın.
ekşi sözlükten de okumadım niye köpekler için ekşi sözlüğe bakayım kendim okulunu okumuşken. inanmazsınız belki diploma falan gerekir ama veteriner hekimim. böyle konularda yazmak istemiyorum genelde ama çok uzadı bu konu o yüzden belirtmek istedim.
hala söylediklerimin arkasındayım. yeterli birikim ve tecrübe edindiğinizde genetik değil çevreden kaynaklandığını anlarsınız bunların. eğer genetikten kaynaklansaydı rehabilite edilmeleri çok güç olurdu onlardan alınan yavruların hepsi kafayı yemiş olurdu vs vs.
iyi geceler

Akli dengesizliğin çıkıyor olması saflaştırmaktan ötürü değil, çevreden ötürü olamaz mı? İlla bir yerine genetiği ekliyorsunuz. Kuyruk yakalama otizm belirtisi de olabilir pek ala terrierlerde de görülebilir. Yada başka ırklarda.
Sadece demek istediğim depoda bakılan, yeri geldiğinde kediye köpeğe insana saldırtılan bir köpekten jack russel sevimliliği ve hareketleri beklenemez. Ama jack russel gibi bakarsan oyun delisi bir köpek olur ve 10 yaşında da delirmez.
Yaşlı pitbull diye aratınca gayet delirmeyen yüzlerce de bulabiliyorum. Aramayı ne taraftan yaptığımızla alakalı da olabilir yorumlarımız

Sıkıldım laf anlatmaktan cidden.
Mizacı belli, özelliği belli sahibine kafa tutabilen dominantlıkta ve çabuk sinirlenebilen bir köpeği tartışıyoruz. En çok bu türler içinde akli dengesizliğe rastladığını söyleyen ve sizle aynı fikirde olmayan veterinerler mevcut. Siz de veterinermişsiniz, bilirsiniz sizinle aynı fikirde olmayan vet. lerin olduğunu. Ve hatta pitbullu neredeyse zeka olarak diğer köpeklerden de ayrı tutar çoğu kişi.
Çevreden tamamen ayırmıyorum zaten ama genetik bir yatkınlık olduğu hep dillendirilir. Atıyorum bir goldenı sokağa salsanız, bir doberman ile, doberman genetiği gereği daha çabuk vahşi kısma kayar, biliyorsunuz.
Siz her ihtimali tamamen reddedebilirsiniz ama "Bu yatkınlıktalar" çoğu delirir, diyenler mevcut.
Her ne ise, öyle oluversin.

Son düzenleme:
Haftada iki gün muhitimde bulunan tüm kedi ve köpekleri besleyecek kadar hayvan severim. Eşim ve oğlum da hayvansever. Hayvanlarla bir sorunum yok haliyle. Lakin önceki gün üç adet ergenin elinde dolaşan pitbull köpekleri her gün çocuk parkında görmem dolayısıyla polise şikayet ettim. Çocuk parkı evet.

Ben bu cinsi sevmiyorum arkadaş. Kim ne derse desin, bildiğin dümdüz sevmiyorum. Oğlumu uzak tutuyor, yaklaştırmıyorum hatta. He olur da oğluma saldırırsa düşünmeden öldürürüm. He oğlumun canına bir insan kast ederse, onu da öldürürüm. Hayvanseverliğim, anneliğimden öteye geçemiyor. Kim ne derse desin umurumda da değil.

Belki şikayet edenler de, saldırgan bir hayvanın evlatlarına zarar verme ihtimalini düşünerek şikayet etmiştir. Hayvan nefretinden değil.

tintinn tintinn eşimi oturttum karşıma konuşturuyorum valla, ölç istersen bilgisini bir veteriner hekim olarak. Çünkü onun da çevresi vet. dolu ve dediğim gibi baya bayılır köpeklere. Bilgi alış verişini de severim, üstünlük kazanmamış karşıt iki fikri çarpştrmaktansa.

Bi çene açma bilgisi verdi, anlattı:
Pitbulla başka köpeklere davrandığın gibi davranamazsın, sinirlendiği zaman diğer köpeklerden daha dizginlenemez bir sinir krizine giriyor, korku duygusu yaşamıyor. Çenesini kilitlediğinde tek sahibinin komutunu dinler, ki kimi zaman onu bile dinlemez. Çenesini bıraktırmak için bir süre nefes alamamasını sağlamak ve bunun için burnuna-ağzına direkt su tutmak lazım. Vurmak kesinlikle işe yaramaz.

Yani nefesini kesmek lazımmış. Öyle biliyor.

Son düzenleme:
tintinn tintinn eşimi oturttum karşıma konuşturuyorum valla, ölç istersen bilgisini bir veteriner hekim olarak. Çünkü onun da çevresi vet. dolu ve dediğim gibi baya bayılır köpeklere. Bilgi alış verişini de severim, üstünlük kazanmamış karşıt iki fikri çarpştrmaktansa.

Pitbulla başka köpeklere davrandığın gibi davranamazsın, sinirlendiği zaman diğer köpeklerden daha dizginlenemez bir sinir krizine giriyor, korku duygusu yaşamıyor. Çenesini kilitlediğinde tek sahibinin komutunu dinler, ki kimi zaman onu bile dinlemez. Çenesini bıraktırmak için bir süre nefes alamamasını sağlamak ve bunun için burnuna-ağzına direkt su tutmak lazım. Vurmak kesinlikle işe yaramaz.

Evet bu dedikleri doğru. Korku duygusunu taşımamayı her üyesi göstermemekle birlikte genel olarak ırk özelliğidir bu. Bu yüzden koruma köpeği olarak kullanılırlar. Açıkçası mantıklı gelmekle birlikte uyguladıklatı yöntem saldırdığı avı bıraktığında geriye kalan sinirini çevresinde gördüğü en yakın kişiye yönelteceği için şahsi fikrim olarak uygulamam. Diğeri daha güvenli geliyor.
Sahibinin komutunu dinler dinlemez kısmı da tamamen eğitim meselesi. Koruma eğitimi alan köpeğe ilk öğretilen bırak komutudur. Saldırma iç güdüleri kamçılanır hatta tutsun bırakmasın diye sopa kullanılır kol sallanılır. Ama saldırganlık içgüdüsü fazla bir pitbullunuz varsa ya iç güdüyü sönümlersiniz ya da doğru saldırma eğitimi verirsiniz.

Bi duş almıştım bu arada kusura bakmayın geç geldi cevap :))

Evet bu dedikleri doğru. Korku duygusunu taşımamayı her üyesi göstermemekle birlikte genel olarak ırk özelliğidir bu. Bu yüzden koruma köpeği olarak kullanılırlar. Açıkçası mantıklı gelmekle birlikte uyguladıklatı yöntem saldırdığı avı bıraktığında geriye kalan sinirini çevresinde gördüğü en yakın kişiye yönelteceği için şahsi fikrim olarak uygulamam. Diğeri daha güvenli geliyor.
Sahibinin komutunu dinler dinlemez kısmı da tamamen eğitim meselesi. Koruma eğitimi alan köpeğe ilk öğretilen bırak komutudur. Saldırma iç güdüleri kamçılanır hatta tutsun bırakmasın diye sopa kullanılır kol sallanılır. Ama saldırganlık içgüdüsü fazla bir pitbullunuz varsa ya iç güdüyü sönümlersiniz ya da doğru saldırma eğitimi verirsiniz.

Ciddi domine isteyen, yetiştirmek için bilgi gerektiren, öfke kontrol sorununun ortaya çıkmaması için yavru halinden itibaren doğru adımların atılması, itaat sevgi bağının net kurulması gereken bi köpek diyor kendisi de.
Sanırım sahibini dinlememe kısmına giriyor, doğru domine edilememesi.

Bunu bilmiyordum.

Bi duş almıştım bu arada kusura bakmayın geç geldi cevap :))

Yok est. Ben de geç yazıyorum, şarj bitti bi onu bekledim, şarj aletini oradan oraya doldukça taşıdım, pc başında olmadığım için telde daha yavasim vs. Olabiliyor yani kusurluk bir şey değil :)

Ciddi domine isteyen, yetiştirmek için bilgi gerektiren, öfke kontrol sorununun ortaya çıkmaması için yavru halinden itibaren doğru adımların atılması, itaat sevgi bağının net kurulması gereken bi köpek diyor kendisi de.
Sanırım sahibini dinlememe kısmına giriyor, doğru domine edilememesi.

Bunu bilmiyordum.
Ciddi uğraş istediği çok doğru hem de çoook. Her an senin otoritenin sorgulayacak bir köpek. Sadece pitbull değil, doberman, rottweiler belçika malinois gibi bir sürü ırk var böyle. Ergenlikleri esas problem olmakla birlikte her zaman liderin kim olduğu belirtilmeli köpeğe. İlk hırlamaları bebeklikte mamalarda başlar hatta. Bacak kadar boklar seni sınarlar. Bu yüzden eğitim meselesi çok önemli. Apaçilerin köpeği olamayacak kadar güzel ve zeki köpeklerdir. Çocuğunu iyi eğitilmiş pitbullun yanına bırakıp markete alışverişe bile girebilirsin saatlerce. Kimse o çocuğa dokunamayacağı gibi çocukta saçma sapan kendine zarar verecek şeyler yapamaz yanında.
Eğer köpek seni idare eder vasfa gelmişse saldırır seni dinlenemez. Aklınca tehlikeden seni koruyordur ama bu tehlike sana doğru koşan bir çocukta olabilir o an onu düşünmez hayvan.
Eğitim ve sevgi köpek yetiştirmek için her şeydir.

Ciddi uğraş istediği çok doğru hem de çoook. Her an senin otoritenin sorgulayacak bir köpek. Sadece pitbull değil, doberman, rottweiler belçika malinois gibi bir sürü ırk var böyle. Ergenlikleri esas problem olmakla birlikte her zaman liderin kim olduğu belirtilmeli köpeğe. İlk hırlamaları bebeklikte mamalarda başlar hatta. Bacak kadar boklar seni sınarlar. Bu yüzden eğitim meselesi çok önemli. Apaçilerin köpeği olamayacak kadar güzel ve zeki köpeklerdir. Çocuğunu iyi eğitilmiş pitbullun yanına bırakıp markete alışverişe bile girebilirsin saatlerce. Kimse o çocuğa dokunamayacağı gibi çocukta saçma sapan kendine zarar verecek şeyler yapamaz yanında.
Eğer köpek seni idare eder vasfa gelmişse saldırır seni dinlenemez. Aklınca tehlikeden seni koruyordur ama bu tehlike sana doğru koşan bir çocukta olabilir o an onu düşünmez hayvan.
Eğitim ve sevgi köpek yetiştirmek için her şeydir.
Ben bu tür köpeklerin sırf saldırgan olsun diye bebekken karanlık odada kilitlendiği mamasız bırakılıp kan içirilğini duymuştum Evrenin en vahşi yaratıkları kesinlikle insanlar

Back
X