- 27 Mart 2017
- 9.505
- 48.083
- 548
- Konu Sahibi cesurkiz39
Astoria Abla ( Yaşça bence büyük olduğunuz için abla dedim umarım rahatsız olmazsınız) Öncelikle amacım kesinlikle polemik oluşturmak değil. Fakat yazınız ilgimi çekti. Hayvanları çok ama çok sevebiliriz. Aşırı da sevilebilir. Herkesin kendi tercihi sonuçta. Ama insanın evladıyla köpeğini bir tutması çok tuhaf değil mi? Yani bir yanlışım olduysa özür dilerim. Dediğim gibi,amacım asla polemik oluşturmak değil. Sadece bazı yorumları okuyunca çok şaşırıyorum. Herkesin fikrine elbette ki saygım var. Fakat insan çocuğuyla eşini bile bir tutamıyor,çocuğunu daha çok seviyor. Yani mesela annem bana deseydi ki:"Kızım ben köpeğimi senden ayırt etmiyorum." Çok tuhafıma giderdi ve üzülürdüm şahsen. Ha belki de lafın gelişidir bu söylediğiniz. Mesela diyelim ki ileride köpeğiniz ve çocuğunuz vefat etti,
( Allah korusun diyorum,gerçi Müslüman değilim ama) ikisinin ölümüne de eşit derecede mi üzülürsünüz?
küçükken ki cidden küçüktüm yaş 6 filan, bir golden köpeğim vardı. babamın iki yaşlı hastası vefat edince sahipsiz kalmıştı, biz sahiplendik. bak sokakta filan bulmadık hani hayvan hiçbir zorluk çekmedi tabi sahipleri gidince çok üzülmüştür belki. bu zamana kadar ondan iyi bir varlık tanımadım, öldüğünde gerçekten 3 gün boyunca kulübesinin başından ayrılamamıştım, hala düşündükçe burnumun direği sızlıyor. şuan bir pomeranian boo cinsim var, okula giderken yanımda götüremeyeceğim maalesef babama bırakmam gerekti. alışsın diye akşamüstü bıraktım, şimdi uyuyamıyorum çünkü ben giderken gözlerime o kadar üzülerek baktı ki, düşündükçe belli aralıklarla ağlıyorum halbuki 10 dakika mesafedeyiz.
yani varmak istediğim sonuç şu, gerçekten bir hayvanı çok seviyorsan ona bir insandan ,ki bu anne, baba, evlat, eş, sevgili bile olabilir, değer verebiliyorsun. benim köpeğim annem ve babamdan değerlidir, sevgilimle yarışır, ilerde çocuğum olsa onunla da yarışır.
küçük bir not daha, daha önce çok fazla insanla tartıştın ve herkes senden yaşça büyük burada, niyet okumak kesinlikle değil ama karşımızdakinin tavrını gayet net seçebiliyoruz. İyi geceler.