İçim çok acıyor, hiç geçmeyecek gibi :(

Sourlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
2.975
7.494
158
1 yaşında kedimiz öldü dün. Hiçbir şeyi yoktu pazar sabahı, atlayıp zipliyordu. Çok sevdiği salincaginda sallanıyordu.
Öğleden sonra kusmaya başladı. Ve sürekli ikinip kakasını yapamıyordu. Kabız oldu sandım. Bir çay kaşığı zeytinyağı verdim. Çok halsizlesti, yemek yiyemedi o gün.
Ertesi gün veterinere götürdüm. Kabızlığı için ilaç verip gönderecek sandım. Kan aldılar, film çektiler vs. Veteriner yanıma geldi ve gençlik hastalığı, değerleri çok kötü, tedaviyle yaşama şansı yüzde 10 ila 20 arası dedi. Serum verdiler bebişime.
Sadece 2 gün içinde oldu herşey, hastlanmasi ölmesi.
İnanamıyorum ve çok özlüyorum onu. iki gündür ağlamaktan alamıyorum kendimi. Heran biryerden çıkacakmış gibi geliyor. Salincagina, mama kabına, kumuna bakamıyorum. Çocuklarım da eve girmek istemiyorlar. Onlar da ağlayıp duruyor. Özellikle kızım sürekli onunla vakit geçirirdi.

Hayatımda gördüğüm en uysal kediydi. Dudağından öperdim, partilerini öperdim asla tırnaklarını çıkarmazdı. Gece gelip kızımın ellerini yalar ve yorganın altına girip bizimle uyurdu.
Ev bomboş sanki, öldüğüne inanamıyorum.
Bu acı geçecek mi?

O da bir evlat, o sizin hayatınızın belirli bir bölümünde var oldu;ama onun neredeyse tüm hayatı siz oldunuz belki de. İyi ki sizin kadar güzel bir aileyle yaşama şansı bulmuş. Çok sabır diliyorum, melek oldu.

Çok uzuldum , azalacak aciniz ama nerden kapmış hastalığı? Yanlış bilmiyorsam bulaşıcı bir hastalık bu

Geçen Ekim'de benim de kedim öldü, 1 hafta 10 gün o kadar ağladım ki yüzüm kurbağa gibi olmuştu. Yokluğunu çok hissettim, çok üzüldüm,kahroldum çünkü uzun süre tedavi gördü, uzun süre böbrekten çekti, 1 kere giki çıkmadı, o da cok uysaldi. Bı kaç ay sonra bı Siyam aldım, deli çıktı, unutturdu bana üzüntümü ama şimdi yazarken gene kalbim acıdı

Çok uzuldum , azalacak aciniz ama nerden kapmış hastalığı? Yanlış bilmiyorsam bulaşıcı bir hastalık bu
Doktor "dışarı çıkıyor mu" diye sordu. İşin ilginc tarafı bizim evde doğdu annesi de bizim kedimiz ve bir defa bile aşılar dışında dışarıya çıkmadı.
Nerden kapmış hiç bilmiyorum, çok ani oldu, çok üzgünüm.

17 senelik can dostumu kaybettiğim de yaşadığım günler geldi aklıma 7 sene geçti ama sevgisi hiç geçmedi sabır diliyorum umarım birgün bir yerlerde sonsuza kadar kavuşuruz
Amin çok sağolun

Kedim geçen sene öyle bi enfeksiyon kaptı ki yaşama şansı 5 demişti veteriner hekim. Hayatımda hiç öyle hissettiğimi hatırlamıyorum ki babasını da kaybetmiş bir insanım. İnsanların gözü önünde hıçkıra hıçkıra yerlere yata yata ağladım.

Çok çok zor bir durum. Bu tür acılar geçmiyor, zamanla daha katlanılabilir oluyor sadece. Bir evlat sonuçta, hiçbir farkı olmadığına yemin edebilirim. Ağlayın, üzülün. Uzun sürecek belki ama azalacak hissettiğiniz şeyler.

Başınız sağ olsun. Zamanla acınız dinecek. Hatıraları kalacak sadece. Sizi çok iyi anlıyorum. Şakir isminde çok tatlı bir kedimi kaybettim. Hâlâ unutamadım.

Başınız sağolsun çok üzücü. Çocuklarınızın üzülmesi de etkiledi beni. Yeni bir kedi alın malzemeler de var iyi gelir moralman. Bizim kuşumuz ölünce öyle yaptık ilaç gibi geldi

Bir kedi annesi olarak üzüntünüzü o kadar iyi anlıyorum ki.. Evlat oluyorlar, can oluyorlar gerçekten evin içinde. Başınız sağolsun, çok üzüldüm gerçekten. Ama yaşadığı sürece sizin gibi güzel bir annesi olmuş ne güzel. Çok mutlu bir hayat sürdüğüne eminim. Sizi gittiği güzel yerde sevgiyle anıyordur mutlaka.

Çok üzüldüm gerçekten, belli bi zamandan sonra insanlarda bulamadığımız sevgiyi vefayı onlarda görüyoruz, karşılıksız. Evlat neyse o da o oluyor tam anlamıyla.
Kediniz 1 sene de olsa, güzel yaşamış sizinle şanslıymış. Melek gittiği yerde de huzur bulacak eminim. Acı dinmez şekil değişir herşeyde olduğu gibi. Bir müddet sonra yeni bir evlat edinirseniz hepinize iyi gelir diye düşünüyorum..
Bu arada meleğinizin cinsi ve cinsiyeti neydi?

Acısı geçse bile özlemi hiç dinmeyecek biliyorum. Çok özledim şimdiden

Instagr*m’da severek takip ettiğim kedi hesapları var. Japonya’dan bir hesap takip ediyorum, kedilerine ölüyorum bitiyorum, bildirimleri de hep açık; her gün de çayımı kahvemi alıp gezinirken mutlaka bakarım. Laki isminde bir kedi vardı, her zerresini ekrandan yiyesim geliyordu. Kedi vefat ettiği gün ben hüngür hüngür ağladım, migrenim azdı, evladımı kaybetmişim gibi psikolojiye girdim. Çok güzeller, keşke tüyleri kadar ömürleri olsa. İnsan çok etkileniyor

Keşke okumasaydim konuyu o kadar üzüldüm ki ne diyeceğimi bilemiyorum .. zamanla eminim hafifleyecek

Kedimiz var zaten. Ölen kedimizin annesi de bizim kedimiz. İki kedimiz vardı yani.
Ona da bulaşmamıstır diye umut ediyoruz. Onu da kaybetmekten çok korkuyorum.
Meleğimiz dişi bir tekirdi. Çok güzel bir kediydi.

geçecek tâbi. başka şeylere odaklan derim.

Başınız sağolsun çok üzücü. Çocuklarınızın üzülmesi de etkiledi beni. Yeni bir kedi alın malzemeler de var iyi gelir moralman. Bizim kuşumuz ölünce öyle yaptık ilaç gibi geldi
Bir kedimiz daha var zaten, ölen kedinin annesi. O da üzgün

Aşıları varmış. Yani karma aşıları tam mı? 1 yasındaki kedi yavruya göre aşılı şekilde hafif atlatabilirdi. Baska bir şey olabilir mi? Cünkü genclik hastalıgı yogun kanlı ishal, yesil sarımsı kusmalar ve arka ayaklarda titremelerle belirir. Kan patolojisini dogru yorumladıgından emin misiniz?

Bu arada aşılı ve dışarı çıkmayan kedi evde de kolaylıkla hastalık kapabilir. Ayakkabılardan, dışarıdan eve girerken üstümüzden basımızdan ellerimizden, halılardan her türlü kapabilir. Ve en önemlisi küçükken annesini emdiyse eğer bir zaman sonra yetişkin olsun yaslı olsun annesi sütünden cocuga hastalık her türlü geçebiliyor. Genetik hastalık olarak anne, babadan geçebiliyor ne yazık ki.
Ama eğer gerçekten üstüne basa basa gençlik hastalığı olduğunu söylediyse veterineriniz ölen kediyle temas etmis kedi yani annesinide bir testten geçirebilirsiniz. Bu virüsü öldürmek için yakmak lazım kolay ölen bir virüs değil. Bir iki viral hastalıkta herpes ve calicivirüs olur karmanın içinde. Muhtemelen o belirtiler yoktu.
Benim kedime de gençlik hastalığı demişti bi vetosu 7 gün yoğun bakımda kaldı aşısız bide.
Ama kan sonuçlarını baska uzman veterinerlere attığımda ihtimal vermediler. Kan paraziti dediler.

Çok üzüldüm sizin adınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…