İçim çok acıyor, hiç geçmeyecek gibi :(

Böyle düşünmeyin lütfen nerden bilebilirsiniz ki

İki sene önce babamların baktığı minik yavru köpecikte hastalandı
Gençlik hastalığı sandık parazitten olmuş meğer
Sonra iğneler tedaviler iyi oldu bu sene akşam yemeğini yiyor yatıyor sabah bakıyor annemler ölmüş

Hiç bir hastalığı yok neşesi yerindeyken
Bazen ne yaparsak yapalım önüne geçemiyoruz

Kendinizi suçlamayın ömrü o kadarmış
Bir melek misafir olmuş kalbi melek gibi insanların evine

Çok üzüldüm. Benimde bir kedim var. İnanın ortak oldum hislerinize. Belki yeni bir kedi almak acınızı hafifletebilir. En azından ona alışma sürecine girersiniz.

Çok teşekkür ederim, yorumunuz bir nebze içimi rahatlattı.

Benim de kusum var, bebegim o benim. Bir kus icin demesi beni cok sinirlendirdi o teyzenin. Icinde hayvan sevgisi olmayanlar ne anlarlar zaten. Hafiz teyze hafiz olmus ama Peygamber efendimizin kusu olen cocuga bas sagligina gitmesini duymamis herhalde.

çok geçmiş olsun peki ne yutmuş? bende de kedi var, biz de bilinçlenmiş oluruz senin sayende. yani genelde neyi yiyip neyi yememeleri gerektiğini anlıyorlar biraz büyüyünce ama geçen gün kardeşimin tabağındaki iri yeşil zeytinleri çekirdekleriyle birlikte yemiş. zeytinler büyüktü ve hep dikkat ediyordum ama onun gözünden kaçmış. sabah olunca kusma seslerine uyandım, vücudu o çekirdekleri kusarak attı mesela ve çekirdekler de kocamandı. ama zorlandı kusarken. o büyüdükçe huyunu suyunu öğreniyorsun az çok neyi yapar neyi yapmaz, neyden hoşlanmaz neyi sever, neyi yemeye kalkar neye arkasını döner gider falan ama belli olmuyor yine de, kedi bu.

veterinerler de çok pahalı, iç dış parazit bi de karma oldu bugün, 600'e patladı.

Benimkisi dikiş iğnesi yutmuş ya.

Daha önce de ip yutmuş birkac metre kadar ama onu kusa kusa çıkarmıştı neyse ki kendisi artık dikiş dikmeye korkuyoruz evde

Başınız sağolsun
Çok büyük acıdır bu kayıp, zamanla onunla yaşamaya alışıyorsunuz ama geçmiyor, ben geçiremedim... Bu arada bir ev hayvanının bu hastalığı kapması zor ama onlara bunu biz taşıyoruz. Eve ayakkabı ile girmek ya da ayakkabılara temas edebileceği şekilde açık bırakmak ya da dışarıdan gelip el yıkamamak buna sebep olabiliyor, bir can daha alırsanız aklınızda olsun diye yazdım. Rabbim yüreğinize ferahlık versin, çok zordur dayanması bilirim

Benimkisi dikiş iğnesi yutmuş ya.
Eki Görüntüle 3129980
Daha önce de ip yutmuş birkac metre kadar ama onu kusa kusa çıkarmıştı neyse ki kendisi artık dikiş dikmeye korkuyoruz evde
vay afacan vay, birkaç metre ip nedir, dikiş iğnesi nedir?? çok geçmiş olsun neyse ki çaresi varmış çünkü çok tehlikeli. organlarını falan delebilecek bişey.

ipi çıkarması için siz yardımcı bişey kullandınız mı mesela malt falan gibi? bi yerde okumuştum birinin kedisi ip yutmuş, malt vererek kusturmuşlar falan biraz da alttan çıkarmıştı sanırım.

peki ne belirti verdi özellikle iğne için, ateşlendi mi, iştahı mı kesildi yani ne oldu da bi sorun olduğunu anladınız? bilinçlenmek için soruyorum çünkü biz de bi yerimizde bişey olmadığı sürece hastaneye gitmediğimiz gibi, hayvan bi belirti vermeden durduk yere veterinere götürmüyoruz doğal olarak. kırk yıl düşünsem dikiş iğnesi aklıma gelmez.

İp yuttuğunda köpüklü sıvı kustu. Hatta deterjanli su falan içti sandım. Doktora götürdüm röntgen cihazı yokmuş. İyi görünüyor,gözle biraz dedi. Eve geldik, derken öğür öğür çıkarttı içinden.
İgnede de boğulur gibi hareketler yaptı, anlaşılıyordu yani bir sorun olduğu. Gece gece götürdük saçma bir yere. Adam ayaküstü yoldu bizi. Muayane yaptı anlamadı röntgen cekti. Hem muayane hem röntgen parası aldı mesela. Bir de "kedin yaşlı,masada kalır" diyip benden kan testi falan filan istedi. Endoskopiye başlar çıkmazsa ameliyata alırız dedi. o ara ben bir internete yazdım, bir sürü kötü yorum gördüm. Sağlam verilen kediyi koliyle alanlar varmış. Ekşi sözlüğe bile konu açmışlar veteriner hakkında. Bir de çok paragozdu ,belli. Endoskopiye alinacabilecekken belki de ameliyat yapacak+ bilmemkac bin almak için.
Zaten hayvan tok olduğu için sabah vakti operasyon yaparız demişti. Ben de burada duracağına eve getireyim dedim. Gece boyu netten araştırdım, yusufpasada fatih hayvan hastanesi var. Oraya götürdüm, verdim ,arabada bekledim, Yirmibeş dakikaya aradılar 'cikarttik iğneyi, ayilinca ararım alirsiniz' diye:)
Eve bir geldi sarhoş gibi takıldı:)
Annem nasıl anlattiysa herkese o arada, köyden akrabalar bile geçmiş olsuna aradi

Totosunu yerim onun ya sarhos gibi kiyamam

Çok iyi anlıyorum içinde olduğunuz ruh haliniAllah sabır versin.Geçen yıl köpeğimizi kaybettik olmadık bir kazada. Asla gözüm dolmadan, yüreğim daralmadan anamıyorum adını Kendim beslemeden önce anlamıyordum ama gerçekten evlat oluyorlarmış insana. Acısı biraz hafiflese de özlemi hiç bitmiyor

Evladın oluyor çünkü. Çok üzüldüm gerçekten. İnsan yaşayınca anlıyormuş ben daha hiç evde beslemedim sadece bahçede beslediğim 1 senelik kedimin araba çarpma sonucu ölmesini kaldıramadım ismi ile seslenirken gözlerimden yaş geliyordu belki gelir diye öncesinde. Ama gelmemesi imkansızdı. Kendimi hiç bu kadar yalnız hissetmemiştim. Kolay atlatamıyorsun ama zaman alıştırıyor tabi. Şimdi yolda bulduğum başka bir yavrucağı büyüttüm oda canımın bi parçası oldu. Ama insanın hep başına bi şey gelecek korkusuyla yaşaması çok zormuş.

Çok üzgünüm "Ama", "keşke" vs hepsi o kadar anlamsız ki... Sadece acınızı paylaşmak için yazmak istedim. Sabır diliyorum size.

Evet veterinerler çok pahalı malesef. Biz 2 bin TL ödedik tahlillerine. Ama aklımda hep "acaba başka veteriner kurtarabilir miydi? Acaba bu veteriner doğru teşhis koydu mu" fikri var. Bu kadar pahalı olmasaydı belki başka bir yere daha götürebilirdim.
Malesef adımınızı attığınız anda adamlarin gözünden para birimi fışkırmaya başlıyor.
Benim vicdanım o nedenle de çok rahatsız, acaba diyorum kurtarabilecek başka bir veteriner var mıydı. Ama doğru veterineri bulana kadar para saçmak gerekirdi ki olsa saçardım ama öyle bir şansım yoktu

Rabbim Sabırlar versin gerçekten...kızım 6 yaşında bebekken sokaktan sahiplenmiştim..onsuz bir hayat nasıl olur bilemiyorum...düşünmesi bile çok acı...
Yani bir evlat sahiplenin derim acısını unutturmaz fakat hafifletir muhakkak
Kedilerin iyileştirici özelliği var..size de çok iyi gelecektir

kedi sahiplenildiği andan itibaren veteriner konusunda araştırmalara başlamak lazım. en azından biz öyle yaptık. evimize en yakın veteriner çok pahalı ama en azından ilgisinden eminiz. önce aşı için götürdük tabii ilk, baktık güzel bir yere benziyor, donanımı da var araç vs anlamında. sosyal medyasına baktım, operasyonlar, ameliyatlar falan yapıyorlar yani. hekim de bilgili. dedik tamam bunlara götürürüz ihtiyaç halinde, öyle de devam ediyoruz. bundan önce iki farklı veterinere daha fiyat sormak için gitmiştik pek hoşumuza gitmedi mesela onlar.

şu an yapacak bişey yok, başınız sağolsun ama en azından bundan sonraki süreç için içinizi rahat ettirebilen veterinerler keşfetmenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…