içim çok acıyor yardım edebılirmisiniz?

fistikli_dondurma

canım oğlum...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
1.090
17
118
Mardin
çok çok çok kötüyüm
bir anlık dalgınlık bir anlık hata
22 aylık oğlumun eline kaynar su döküldü
anlattıkça hatırladıkça kalbim yerınden çıkacak gibi oluyor...
hemen suyun altına tuttuk ancak
2 parmagından büller oluştu
sabahtan beridir eli suyun içinde birkaç saniye çıkaracak olsam
ağlamaya başlıyor
belli canımın canı yanıyor
arkadaşlar ne olur bişey deyın bıldıgınız bır yöntem herhangı bışey
yokmu acısını dındırecek
bişeyde yemedı sabahtan beri
yanıkk kremi sürüyorum ama elini hemen suya koydugu için etkisi kalmıyor
aklım durdu beynim çalışmıyor
bişeyler söyleyin ne olur

Neden hastaneye götürmüyorsunuz?

aslınde bende çocuk hemşiresiyim
bu sıkıntıyla yatan bebek ve çocuklra yapılabilecek herşeyi yaptım
çalıştığım çocuk uzmanlarıylada irtibattayım
ama işte ne sürsem elinı suya koyuyor hemen
çok yanıyor galiba
atladıgım bilmedıgım bırşeyler vardır diye danışmak istedim
yani farklı extra bişey yapabileceklerını bılsem hemen götürürdüm
ama bilen yaşayan vardır ne zaman geçer ne yapılır...
çok üzgünüm aklım çok karışık

Ben eczacıyım bepantane plus kullanmanı öneririrm silverdin ile karıştırarak silverdini tek başına sürme bepantane plus ile karıştırarak sür silverdin ağrısını hafifletir

cnm biz ne zaman yanık olsa bşiy olsa hep patatesi rendeleyip yanığın üzerine koyarız 20 dk sonra ateşini de alır iz de kalmaz.hatta geçen sene yüzümdeki güneş yanığına bile yapmıştım 1 saate kalmadı rengi bile normale döndü yüzümün.bi dene derim

Ben eczacıyım bepantane plus kullanmanı öneririrm silverdin ile karıştırarak silverdini tek başına sürme bepantane plus ile karıştırarak sür silverdin ağrısını hafifletir

tamam çok sağolun
başta bepanten sürdüm ardından silverdın
ama bıde karıştırıp deneyeyım
suyun ıcınde ınşallah fayda eder.

anneme sordum annemde margarin sürsün hem iz kalmaz hemde acısını hafifletir dedi.. teyzemin başına daha fazlası geldi onlar öyle yapmışlardı acısada hafiflemişti ve yüzünde hiç iz falan kalmadı şükür

canım çok çok geçmiş olsun kıyamam ben o miniğe çok üzüldüm ya
canım neden hastaneye götürmediniz ?

evet bende margarin iyi geliyo diye biliyorum yada alternatif olarak iç yağı yada tavuğun yağı eritilerek sürülür.denemedim ama deneyenler iyi geldiğini söylüyo.çok üzüldüm kıyamam ben ona...

Çok geçmiş olsun hemen silverdin sürün hem acısını alıcak hem de rahatlatıcaktır.umarım biran önce iyileşir içim yandı vallahi( allahım beterinden korusun çocuklarımızı...

Öncelikle çok geçmiş olsun kocakarı ilacı dersinizama yumurta akının iyi geldiğini okumuştum birkaç yerde. Bunun dışında asistan dr olan arkadaşıma sordum

ilaç olarak en iyi seçim silverdin kremdir. yanıklı ciltte en sıklıkla üreyebilen mikroorganizmalara karşı en etkili antibiyotik gümüş nitrattır (yani silverdin). silverdin'in eşdeğeri yani aynı etken maddeyi içeren değişik ticari isimlerde kremler var. yalnız benim şahsi fikrim, silverdin'in eşdeğeri olan bu kremlerin alınmaması çünkü sıklıkla allerjiye neden oluyorlar. eczanede silverdin yoksa başka eczanelerde ısrarla arayın. Kuzenimin bebşinin başına geldi en iyi gelen buydu Dr önerdi zaten..

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Fakat başkaları da sormuş ama neden hastaneye götürmüyorsunuz?Direk olarak acile götürüp pansuman yaptırmalısınız.

Neler hissettiğinizi anlayabiliyorum benim de 4 yaşındayken ayağıma kaynar çay dökülmüştü,annem babam fena şekilde paniklemişlerdi.Ne yazıkki o zamanlar çevremizde iyi bir hastane yoktu ve hafif bir iz kaldı ayağımda.

Yanık konusunda uzmanlaşmış bir insan olarak şunları önereyim sakın buz basmayın daha derin iz bırakır.Balık yağı gibi bir şey varsa sürün içeriğinde A vitamini olsun mutlaka çünkü bu vitamin cilt yeniler.contractubex etkili bir yanık kremidir,hastaneye yazdırıp alın çünkü normal fiyatı pahalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…