içim çok acıyor yardım edebılirmisiniz?

Doktoruna götürseniz iyi olur Diş Macunu falan demişler sakın yapmayın diş macunun içindeki maddeler deriye zarar verebilir yara iyice sulanır açılır Eczacıya danışıp yanık kremi alın derim yoğurt diş macunu vb şeyler kullanmayın bol bol buz tutun eline

bende bi yeden duymuştum yumurta akı fayda sağlıyormuş hem acısını alıyo hemde ağrıyı gideriyomuş hiç bir zararıda yokmuş hatta bunu duyduğum kişi yanık dr ve denenmiş inşallah sizdede sorun olmaz ama yanık merkezine göütün mikrop kapmasın diye sargı yaparlar.

kesinlikle hastaneye götürün. 6 yaşındayken üzerime kaynar su döküldü ve babaannem hastaneye götürülmeme engel olup bir sürü kocakarı ilacı denedi.. sonuç mu? kolumda taşıdığım derin yanık izi. çocuğunuza bu kötülüğü yapmayın derim

hepinıze ayrı ayrı teşekkür ederim
buraya konu açalı yarım saat bile olmamışken
oğlum elini sudan çıkarıp anne cici
dedi
geçti galiba agrısı şükürler olsun
sabahtan berı yataktaydı yavrum şimdi ayaklandı oyun oynuyor
dualarınız ve iyi niyetleriniz için tekrar takrar teşekkür ederım
sırada oluşan büllerın patlamasını beklemek var
umarım enfeksiyon kapmadan atlatırız:94:

bıde okuyamayan arkadaşlarım ıcın tekrar edeyim
bende yenıdğan-çocuk hemşiresiyim
gerekli müdahaleyi yaptım az çok
ama iyiyiz şimdi
ayrıca beraber çalıştıgımız çocuk uzmanlarıylada irtibat halindeyim

Acısının geçmesine çok sevindim. Kardeşim de çoğu kez uyarmamıza rağmen tutunarak yürümeye çalıştığı zamanlarda iki elini birden sobaya yapıştırmıştı, yavrum elinin her tümseğinde büller oluşmuştu. Kısa bir zamanda patladı ve yaraları iyileşti. Biliyorsunuz, bebek bedeni kendini çabuk tamir eder öyle bize benzemez İnşallah onuda kolayca atlatır.

çok geçmiş olsun büllerin patlamasının ardından
enfeksiyon kapmaması için bişey yaptınızmı?

benimde oglumun ayagına kaynar su dökülmüştü 17 aylıkken önce hemen suya tuttuk sonra hemen yakınımızdaki özel hastaneye götürdük orda ilaçlı sargı bezle sardılar içinde ne vardı bilmiyorum ama 1 saat içinde acısı gecti şükür sonra da hep pansumana götürdüm aynı sekilde davrandılar keşke sizde yinede bi hastaneye götürseydiniz sizden farklı bişey uygularlardı belki oğlumun canı okadar yanıyoduki hiç gecmeyecek sandım ama 1 saat içinde gecti üzerinden 1 sene gecti iz filanda kalmıadı ama iz kalmaması içinde contractubex isimli kremi kullandık bi süre gecmiş olsun

geçmiş olsun kremi sürdükten sonra strec naylonla sarın suyun içine öyle koyun elini hem suyun soğukluğundan faydalanırsınız hemde kremin etkisi geçmemiş olsur

silverdin....hemen silverdin sürün 1 dakika içinde acısını alıcak sakın dişi macunu falan sürmeyin benim bacağım yanmıştı boydan boya silverdin tüm acımı alıyordu halada öyledir kullanırım hep...birde pomat tarzı bi krem alın eczneden gidin eczaneye silverdin alın yanındada kaıntısı için bi ilaç isteyin yardımcı olurlar çok geçmiş olsun

çok geçmiş olsun .. acısının dinmesine de sevindim yanık olduğu için deri gerilecek zeytinyağı yazmış arkadaşlar ama deri hemen emiyo zeytinyağını ayçiçek yağını tavsiye ederim deriyi nemli tutar yumuşak olur .. sağlıkçı arkadaşım önermişti bana da

Cok gecmis olsun yanik acisi cok zor hele bebekler icin... Benim oglumunda 13 aylikken koluna cay dokuldu bardakta eczaneden bir krem almistîk eczaci en iyi krem bu demisti onu kullandim. Suyu cikti sonra kabuk gibi izi kaldi bir sûre oyle durdu simdi izi bile yok... Bebek teni cok hassas hizlica kendini yeniliyor merak etme izi kalmaz ama oraya dokundukca sizlama devam eder.....dokunmasina izin vermeyin...:

bır arkadaş daha önermiş bu kremi hemen temin etmeye çalışacagım sagolun....

büller patladıktan sonra ne sürdünüz ?

Yanıklarda Anadolu da hep kantaron yağı kullanılır. Faydasını görenler olmuştur bende yara vs de kullanırım geçirir. Yanık yarası için benimde kardeşim küçükken kaynar su döküldü üstüne doktora gitti işte pansuman krem vs verdi. Ama bir türlü o iltihap geçmedi ileri derece yanıktı. Halam eski tip insanlardandır bilir öle işleri duyunca babama bir karışım hazırladı onu sürünce üç günde yara kurudu geçti iz bile kalmadı diye hatırlıyorum. Karışımda hatırladığım kadarıyla viks, zeytin yağı filan vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…